Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dzień dobry Mamusie 🙂

Właśnie wróciliśmy ze spacerku - dziś półtorej godziny, bo mgła niesamowita i jakoś tak ponuro.
Maciuś śpi a ja odgrzewam sobie...farsz gołąbkowy 😁
...i tak mi żal kapustki ☺️

Piszecie o wieku, mi w tym roku 26 stuknęło i zupełnie tego nie czuję 🙂
Zatrzymałam się na 22 🙂 Jakoś tak...
A że Mój Mąż z rocznika Marty także moja granica na dzisiejszy dzień też 40 🙂

Aaa i Paninka mój Mąż też postury Twojego ale już sam się śmieje z tego 🙂
Choć masz rację, że na zdjęciach wspólnych trudniej wyglaądać korzystnie 😉

• Mamusie
Diviana dorobiłam teraz 40 bo mi sie tyle wlało i.....zjadł 😮 i jeszcze chce... to jego drugi dzis posiłek bo ciagle spi. o nie juz mu wiecej nie dorobie. ale clamie łapke 🙃 220 to chyba nie ten przedział wiekowy 😮 a jak go obudze to zje 90 i co chwile by jadł bo płacze i nie zasnie głodny. a w awatarku....o matko musze go przebrac 🥴 siostra z nim wtedy została i tak zagadywała a ten sie smiał 🙂

• Mamusie
marta-lion napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
Marta to mnie pocieszyłaś 😜 ale niech będzie 🙂 tylko ja mam dopiero pierwsze dziecko a ty już masz 3 dziewczynki 🙂
Jola za dwa lata walniesz bliźnięta i w wieku 33 też bedziesz miała 3 dzieci 🤪 🤪 🤪

No tylko o tym marzę 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
a to czapa wykonana przez teściową ( teraz jest jeszcze kwiatek dorobiony)
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/194/sdc11471m.jpg/][IMG]http://img194.imageshack.us/img194/5603/sdc11471m.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

i przed dzisiejszym spacerkiem

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/220/sdc11474g.jpg/][IMG]http://img220.imageshack.us/img220/8282/sdc11474g.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Paninka napisał(a):
mapa my na zdjeciach wogole nie wygladamy bo oboje nienawidzimy pozowac 😁 😁 a on tez sie smieje ze taka ma posture ( a raczej jej brak) od zawsze byl najmniejszy ale jako czolowy błazen i dowcipnis... 🤪 🤪

😁 🙂

Ja ostatnio stwierdziłam, że baaardzo podziwiam mamy bliźniąt,
nie wspominając o bardziej mnogich zjawiskach 🙃
Nie wyobrażam sobie ani ciąży wielopakowej ani tego co potem...
i oby życie tego nie zweryfikowało 🙃

Paninka już pisałam ale napiszę raz jeszcze teściowa zdolniacha 🤪 🤪 Gratulować...a czapa świetna i właścicielka super w niej wygląda 🙂 a ile jej czasu zajęło zrobienie czapki?

• Mamusie
mapa napisał(a):
Ja ostatnio stwierdziłam, że baaardzo podziwiam mamy bliźniąt,
nie wspominając o bardziej mnogich zjawiskach 🙃
Nie wyobrażam sobie ani ciąży wielopakowej ani tego co potem...
i oby życie tego nie zweryfikowało 🙃

a ja zawsze chciałam blizniaki...parke najlepiej...i teraz sie ciesze ze moje marzenia sie nie spełniły 😁 😁 😁 😜 😜

Witam po wekendzie świąteczno wyjazdowym 🙂
Matko 70 stron nabite 🙂 ale dałam radę 🙂

U nas nawet fajnie ale w buziuni pojawił się biały osad na języczku i aftinem leczymy....
Poza ty Nadia się wycwaniła i podobnie jak Ala Divianki ściąga z cyca co lżej leci,a potem muszę laktatorem dociągać i butlą moim mlekiem karmić...Mleka mi starcza ale laktator jest u mnie na całym etacie...
Mam mały dylemat bbo nie wiem jak rozwiązać sprawę ... Nadia w nocy ja najje się z butli moim pokarmem zje 80-10 ml to przesypia ładnie nockę,i wstaję 2 razy koło 2 i 5 ,natomiast jak karmie piersią zasypia i po 2 godzinach ponownie chce jeść budzi się i płacze ... 🤢 Jak sobie ułatwie i będę butlą karmiła to w nocymniej pokarmu mi będzie się robiło i mi zaniknie...Czy jest jakiś sposób co by nauczyć dziecko ciągnąć więcej z cycka znaczy tak tooporu,żeby nie była niedojedzona????
W ogóle Nadia dość dużo w dzień śpi nie martwię się tym tłumaczę to skokiem i nie nakręcam się,żeby nie zwariować . Poza tym miała intensywny wekend więc pewnie odsypia 🙂
U mnie też na obiad Daniela krupnik widzę,że Ty jadasz często i na brak pokarmunie narzekasz więc i ja się zawzięłam i krupnik będę podjadać 🙂
Matko siehankowa jak ja Ci zazdroszczę takiego przyrostu wagi dziecka i Twojego chudniia marzy mi się choć 1 kg mniej niż przed ciążą...

A teraz kilka słów do Was:
Mój mąż ma 182 i waży 98 kg w rok ze mną w ciąży tył solidarnie ze mną i po rzucenia palenia przytył jakieś 18 kg...teraz próbje się odchudzać , ale jakoś licho mu idzie, a ja o sobie ie piszę bo,aż wstyd mi przy was laskach 🙂 a i ja mam 27 lat 🙂

jo aneczka wiesz wanienka nie jest długa 😞 ma tylko 66 cm więc nie wiem 😞 ja mam zamiar Nadi kąpać jak najdłużej dopóki będziesię mieściła na siedząco z wyprostowanymi nogami 🙂
Daniela ja po tabletkach czuję się dobrze, ale niestety za to waga stanęła jak zaczarowana i już nie chudnę 😞
aneczka moja Nadia miała po porodzie rumień zaczęłam ja kąpać w Oilan i smarowałam buziunie sudocremem i po tygodniu nie było śladu po rumieniu 🙂 🙂 🙂
Aniołku bardzo się cieszę,że Twój Krzysiu zaczął się włączać w opiekę Twojej Niuni 🙂
Paninka moja Nadia uwielbia spać na brzuszku i w tej pozycji zdecydowanie dłuższe drzemki ma 🙂
Paninka Nadia od jakiegoś tygodnia prawą rączke do buzi wpycha i tylko prawą właściwie...
Madziu u nas podobnie jak u Was Nadia śpi a ja odkurzam, sprzątam i właściwie robię wszystko jak on aśpi, niedawnomąż wiercił wirtarką w ścianach dziury a Nadia spała i jej to nie ruszało 🙂 a w gościach w niedzielę jak byliśmy tak czwórka dzieci małych była i szóstka dorosłych wszyscy móili dzieci krzyczały, a Nadi Usnęła 🙂
Mapa Nadia też głowę słabo podnosi leń z niej totalny 😞 Ona uważa,że na brzuchu to się śpi a nie głowę dzwiga 😞 Zaczyna mnie to martwić 😞 A Nadia usypia jak jest bardzo zmęczona, albo najedzona pod korek 🙂
jolajola wiesz Nadia też tak miała,że kilka razy w nocy musiałam cyca dawać a ona płakała i okazało się,że todeficyt mleczka w bimbłkach i zaczęłam odciągać laktatorem i jak z cycków zje i brakuje dokarmiam ją butlą ze swoim mlekiem i wtedy śpi ładnie i wstaję raz lub dwa razy...
Siehankowa dobrze,że zdiagnozowali dolegliwośćKsawierka...Dużo wytrwałości sił i zdróweczka dla Wsa 🙂
Aniołek ja też jeszcze chyba okresu nie miałam tylko plamienia po tabletkach.
łzy mojej Nadi jeszcze nie lecą...
Paloma Nadia też robi 2-3 kupki ikiedyś coś zjadłam i zdażył się nam zastój i 3 dnia musiałam włożyć jej mydełko i pomogło,ale płaczu było oj nie chcę do tego wraać 😞
jola moja Nadia teżchce gadać w nocy, aleja jak ją przebieram mówię do niej szeptem, pouśmiecham sięi po karmieniu odkłądam i ona zasypia 🙂
znajomych też tu nie mam i jestem sama....Znajomych mamy pooddalanych o 50-90 km i widujemy się okazyjnie co jakiś czas, dlatego też co wekend śmigamy do moich rodziców na wieś am wnusia ma po prostu niebo 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
daniela napisał(a):
Paninka już pisałam ale napiszę raz jeszcze teściowa zdolniacha 🤪 🤪 Gratulować...a czapa świetna i właścicielka super w niej wygląda 🙂 a ile jej czasu zajęło zrobienie czapki?

no troche jej zajęło bo nie miała wzoru ( tylko na allegro jej pokazałam zdjęcie) wiec kilka razy pruła i od nowa robiła...ale metoda prób i błedów udało jej sie....wczoraj pytałam ile czasu jej to zajeloby to mowi ze teraz juz wie jak i w 3 godziny zrobiłaby 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Paninka – a już się bałam że znowu najmłodsza jestem (mam męża 7 lat starszego i najczęściej spotykamy się z jego znajomymi) i mam podobne wrażenie co chodzi o znajomych do ciebie, choć moi zaczynają już dorastać (bo ja jestem trochę starsza)
Magdalena – to już sobie wyobrażam miny starszych pań jak cię z dziećmi widzą
Paninka i Kornelka wy i wasze teksty jesteście jak promyk słońca w pochmurny dzień, zawsze się buzia uśmiechnie

• Mamusie
jolajola81 napisał(a):
Foga no jak gdzies będe to zajdę do tego sklepu i zobaczę.
paloma wiem gdzie to jest chodziłam tam na przeciwko do lekarza. jak mi brakuje fitnessu jak nie wiem co tyle lat chodziłam, a teraz to nie wiem kiedy sie wybiore chyba za 5 lat 😉

zapraszam do towarzystwa, tatusiów z maluchami trzeba wysłać razem na kawę, a my będziemy miały chwilę dla siebie. albo z dziećmi mój jest tak spokojny że w sobotę był ze mną 🤪 🤪

• Mamusie
Paloma21 napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
paloma wiem gdzie to jest chodziłam tam na przeciwko do lekarza. jak mi brakuje fitnessu jak nie wiem co tyle lat chodziłam, a teraz to nie wiem kiedy sie wybiore chyba za 5 lat 😉

zapraszam do towarzystwa, tatusiów z maluchami trzeba wysłać razem na kawę, a my będziemy miały chwilę dla siebie. albo z dziećmi mój jest tak spokojny że w sobotę był ze mną 🤪 🤪

to cię podziwiam moja chyba by nie poszła na taki układ, 😉 a co do mojego m to on od kąd urodziłam nie był ani razu na siłowni to juz prawie 3 miesiące a nadal płaci, nie chce nas zostawiać to nie wiem jak by zareagowsał jak ja bym ich zostawiła hm...

• Mamusie
jolajola81 napisał(a):
Paloma21 napisał(a):
jolajola81 napisał(a):

to cię podziwiam moja chyba by nie poszła na taki układ, 😉 a co do mojego m to on od kąd urodziłam nie był ani razu na siłowni to juz prawie 3 miesiące a nadal płaci, nie chce nas zostawiać to nie wiem jak by zareagowsał jak ja bym ich zostawiła hm...

zawsze możesz stwierdzić że robisz to dla niego 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
jolajola81 napisał(a):
Paloma21 napisał(a):
jolajola81 napisał(a):

O proszę, jak miło poczytac o takiej sielance 🙂 jola masz oklaska dedykowanego mężowi 🙂

• Mamusie
Kornelka7 napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
Paloma21 napisał(a):
jolajola81 napisał(a):

O proszę, jak miło poczytac o takiej sielance 🙂 jola masz oklaska dedykowanego mężowi 🙂

Dzięki kornelka 😁 ale on tez trochę przytył zjada mi moje krówki... 😜 stanął na wadze a wam wybiło 86 już a ja do niego jeszcze mówie że zima sie dopiero zaczyna....i będzie jadł i jadl..
paloma to nie ten typ, jak mu powiem, że dla niego to robie zawszę usłyszę, że dobrze wyglądam 🙂 ostatnio powiedziałam mu żeby mi przniósł ciężarki z garażu to się zdziwił 😮 że po co?

• Mamusie
jolajola81 napisał(a):
Diviana nie mogę znaleść na allegro 😞 😞 😞

http://allegro.pl/komplet-forma-muffinki-foremki-do-mufinek-450szt-i1887457197.html
albo silikonowa
http://allegro.pl/forma-silikonowa-do-mufinek-babeczek-lodow-i1888990898.html
http://allegro.pl/forma-silikonowa-do-mufinek-babeczek-lodow-i1888990898.html