Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień Dobry

Divianko oby szybko ta kolka przeszła i Was nie męczyła. Trzymaj się. 🥴
Karolcik super, że Julka już lepiej się czuje i że gorączka nie rośnie. Życzę szybkiego powrotu do zdrówka i tego, żeby Lenka się nie rozchorowała. 🙂

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dzień Dobry

U nas nocka nawet dobrze tylko jak się Tosia o 5.15 na jedzenie zbudziła tak koniec spanka.....musiałam ją wziąć do siebie a ona se gadała, później marudziła w końcu usnęła to ja musiałam wstać 🤔
Diviana współczuję bo wiem co przechodzisz bidaczko...dużo sił 😘 😘

• Mamusie
Czesc dziewczyny!

Diviana strasznie mi Was szkoda! 😘 😘

Lilka usnęła o 21 i spała do 6 ( obudziłam ja na jedzonko) i usnęła dalej...spi do tej pory...ale wczoraj marudna była 🤪 chyba Kornelki rysia nasladuje...na pewno nic jej nie dolegało...najesc sie tez nie mogła...kilka razy dorabiałam mleczko 😁 az to niepodobne do niej 🙃 🙃

• Mamusie
Dzień dobry!!
U nas nocka bardzo dobrze, Witek usnął o 20 potem pobudka o 3.15 i o 6 zjadł no i jeszcze zdrzemnął sie do 7, takze jestem wyspana wreszcie 🙂
Daniela masz ode mnie oklaska za to że jesteś super mamuśką i dzielnie znosisz wszystkie przeciwności kolkowe Tosiulki i wczorajsze ze straszą buntowniczką Gabrynią 🙂 i w dodatku tryskasz taką energią!! 🤪
Diviana Ty też masz oklaska za te dzielne znoszenie kolek Aluni.
W ogóle strasznie Wam współczuję z tymi kolkami jak tak czytam to to jest jakaś masakra
Kornelka, Paninka te Wasze teksty są poprostu rozbrajające, super!!!! A też Wam dam po oklasku.
Jola wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek tych 30-tych!!!! 🤪 🤪
Będę pamiętała o Twoich urodzinach bo mój m też ma dzisiaj urodzinki, a ja 30-stkę skończyłam miesiąc temu. A co do wzrostu to ja mam 164 i waże juz 2 kg mniej niż przed ciążą czyli 51kg, za to m ma 178cm i waży juz prawie 90kg przytył w ciąży 🤪
Inez trzymam kciuki za Tymka żeby się okazało ze to jakiś fałszywy alarm.
Magda super czapę ma Twój super synuś!!! A ja też wyglądam tak młodo ze nie chcą mi sprzedawać alkoholu i w ogóle ludzie teraz dają mi 18 lat ze względu na dziecko bo dochodzą do wniosku ze chyba nie wpadłam w wieku 16-stu, haha.

madalena - dzięki za info o tych kubkach a swoją drogą nie miałam pojęcia o istnieniu takowych 😮
Divianka - mam nadzieję, że szybko miną te kolki....... ech.. wiem co to znaczy.. ale u nas tfu tfu.. na razie spokój a co dziwne zaczęłam jeść dużo innych rzeczy niż zwykle... po prostu miałam już dość tej monotonnej diety...

Mam nadzieję, że dziś maleństwo pozwoli mi z Wami popisać 🙂

Miłego dnia dziewczynki 🙂

• Mamusie
Dzień dobry. U nas akcja od 5 rano ale nie z juniorem.... senior portfel zgubił a w nim kasa, dowód i karta do bankomatu. Osobisty o 5 do pracy wyszedł i ja szukam zguby po całym obejściu. Daremne żale próżny trud....
Diviana życzę Alusi żeby te kolki poszły już sobie.
Karolcik zdrówka dla dziewczynek i powodzenie dla męża w nowej pracy.

JOLA - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!

Sto lat 🤪 🤪
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/10/mg57142f2.jpg/][IMG]http://img10.imageshack.us/img10/718/mg57142f2.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Paninka napisał(a):
Czesc dziewczyny!

Diviana strasznie mi Was szkoda! 😘 😘

Lilka usnęła o 21 i spała do 6 ( obudziłam ja na jedzonko) i usnęła dalej...spi do tej pory...ale wczoraj marudna była 🤪 chyba Kornelki rysia nasladuje...na pewno nic jej nie dolegało...najesc sie tez nie mogła...kilka razy dorabiałam mleczko 😁 az to niepodobne do niej 🙃 🙃

🤪 🤪Paninka ja myslałam, że Rysio w południe wstanie po takiej porcji jaką zjadł wczoraj a on o 8.30 i płacz straszny bo głodny 😁 Zjadł 120 poleżał i już kwiczy tylko nie wiem co teraz chce. Jak oni to robią...tak na odległośc się zmówili 🙃 🤪

Divianko a Ty jakim mlekiem dokarmiasz i ile razy? Może Twoja Ala ma zatwardzenia po mm , albo Ty jesz coś takiego??? 🥴 U nas ostatnio jak był problem z kupką pedatra zaleciła dużo wody pić i dodatkowo jeszcze koper może spróbuj po każdym posiłku wypić tego kopru...
A tak w ogóle dzień dobry 🙂
jo aneczka wiesz jeżeli w górach w domku masz mało miejsca to na prawdę polecam wanienkę flexi u mnie w ogóle jej nie widać 🙂 nie denerwuje się, a co do kąpieli wiesz jak niebawem dzieci zaczną siedzieć to i tak na siedząco będą w wanience i te 66 cm nie będą takie strasznie małe....
mam do wszystkich pytania:
czy wszystkie dzieci trzymają główkę leżąc na brzuszku? Moja coś leniwa na maksa 😞 Madziu mogłabyś wyjaśnić tą pozycję na kolanach z rączkami w dół bo nie jestem pewna czy dobrze ją rozumiem i nie chce krzywdy Nadi zrobić...
Czy bawią się grzechotkami?

Dzień dobry,
Kornelka - tak, masz rację, na stolicę pruł a raczej na najbliższy most na Wiśle. To chyba w Górze Kalwarii prawda?
Dzięki za zaproszenie. Kto wie, moze kiedyś 😉 My na Warszawkę gierkówką zwykle jeździmy ale małż wczoraj postanowił ominąć roboty drogowe za Piotrkowem.
Jola - 100 lat.
uciekam, młoda chce cycka

• Mamusie
Pati lilka uwielbia jak jej pokazuje grzechotki albo klade na macie i po kolei kazda zabawke ogladamy...smieje sie wtedy, gada i wodzi wzrokiem ale sama jeszcze nie potrafi sie nimi bawic...wkladam jej czasem do raczki jakies leciutkie zabawki ale pomacha nieswiadomie i wypuszcza z lapki 🙂 a głowke podnosi juz dosyc wysoko czasami podpiera sie na raczkach

• Mamusie
Pati mój Wituś trzyma główkę, ale grzechotkami nie chce sie bawić, w ogóle go nie inetresują żeby je złapać, owszem popatrzy ale na tym sie konczy, on w ogóle jest strasznie poważny zeby sie uśmiechnął to trzeba sie namęczyć, a w dodatku jak juz zrobie poważna mine to on dopiero sie usmiechnie, mam tylko jedno zdjecie z jego usmiechem bo jak zobaczy aparat to koniec.

Pati... moja Jagoda jeszcze sztywno głowy nie trzyma a jak podniesie to na kilkanaście sekund i opuszcza.. no i najbardziej jej wychodzi to jak ma główkę odwróconą w prawa stronę....

Co do grzechotek to nie bawi się nimi jeszcze, nie wie do czego to jest i nie łapie w rączki.. czasami patrzy jak my tym potrząsamy i nasłuchuje skąd ten dźwięk dochodzi..

• Mamusie
JOLA PO 30-stce ZACZYNA SIE PRAWDZIWE ZYCIE 😁 😁 WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ŻEBY SPEŁNIŁY SIĘ WSZYSTKIE TWOJE MARZENIA TE WYPOWIEDZIANE I TE KTÓRE DOPIERO POWSTANĄ. I MIŁOŚCI, MIŁOŚCI, MIŁOŚCI, MIŁOŚCI..... BO DODAJE SKRZYDEŁ
Foga w aucie nie bio prawa jazdy nie ma, Jak wracał do domu to najprawdopodobniej z kieszeni wypadł ale dzieki za sugestie. Ja już do sedesu i lodówki zaglądałam 😮
Pati Rysio podnosi główkę ale nie na długo. Grzechotkami bawi się jeśli patrzenie na nie można zabawą nazwac. Po skończonym trzecim miesiącu powinny nasze maluchy na chwilę utrzymac coś ( np. grzechotkę) w rączce. Bardziej skupia na czymś wzrok. Rysio tak ostatnio sie we mnie zapatrzył, że przestał oddychac i włączył się alarm w monitorze oddechu. Tak mnie obserwował 🙂

Pati przepraszam, że tak brzydko mi to wyszło ale rysowałam trzymając Szymka na rączkach bo coś od rana płacze i chyba brzuch go pobolewa.
Zasugerowałam się pomysłem Inez i tak to przedstawiam 🙂 🤪 🤪
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/828/beztytuu600x600.jpg/][IMG]http://img828.imageshack.us/img828/5529/beztytuu600x600.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]