Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dzień dobry 🙂
Mój Skarbek śpi a ja nadrabiam zaległości 🙂

Paninka
100 lat dla Lilki i gratuluje zakupu autka 🙂

Diviana
cieszę się baaaardzo, że instynkt tacierzyński obudził się u Twojego Męża 🙂
A Ty cudnie wyglądasz z Alutką 🙂

aneczkare dziękuję za odpowiedzi 🙂
u nas była jeden dzień wysypka, myślałam, że po czekoladzie ale jednak nie 😉
Natomiast już dłuższy czas Maćko ma na nóżkach takie szorstkie placki
pediatra mówiła, że to sucha skóra - zaleciła balsam cetaphil
ale ja nie widzę zmian i się zastanawiam czy to aby na pewno tylko sucha skóra...

Jolu Ty kiedyś pisałaś o suchej skórze na nóżkach Emilki?
Przeszło juz?

Kornelka7 napisał(a):

jo-aneczka czy Ty pracujesz w sądzie? jeśli mogę zapytac 😉 🙂

Nie, nie w sądzie, a skąd takie skojarzenie? Nie jestem prawnikiem, a w sądzie bywam jedynie jako świadek, póki co, na szczęście, tfu - przez lewe ramię i odpukać 😉

Diviana napisał(a):
Mapa moja Ala miała suchą skurkę na nóżkach na stópkach aż jej schodziła ale to było wtedy jak była odwodniona, jak ją dowodnili a ja ją kąpałam w olain i smarowałam tez tym to przeszło.

Dziękuję Divianka, ale to chyba nie odwodnienie,
Maciuś je ładnie, sika jak najęty a wczoraj ważył już 6kg 🙂
Bardziej myślę o jakimś uczuleniu, tylko nie wiem na co...

• Mamusie
Dziewczyny powiedzcie mi o co chodzi bo... przegotowałam wodę, za chwilę wlałam do butelki, żeby przestygła zanim Ryś wstanie. Wlałam 180 i za 20 minut jest.... 170 😮 Butelka się rozkurcza pod wpływem ciepła?? drugi raz tak dzisiaj zrobiłam, zawsze mam wodę w termosie, ale dziś mam sytuację wyjątkową. Za pierwszym razem pomyslałam, że zle wlałam więc dolałam wody i już nie wiem ile w końcu tej wody w butelce mam, bo teoretycznie gdy woda ostygła butelka powinna wrócic do pierwotnego kształtu a tu nic 😮 Butelka jest DB. Wam też sie tak robi? Według mnie powinna się ewentualnie kurczyc pod wpływem ciepła, na podziałce powinno byc, że wody jest więcej 😮

Kornelka7 napisał(a):
jo-aneczka tak z maila wywnioskowałam, że byc może tam pracujesz 😉 🙂 skojarzeń złych nie miałam, broń Boże 🙂

Ja też tak się zastanawiałam 😁 😁

Andzelika napisał(a):
Kornelka a może woda wyparowała 😁 😁 😁

Czy Wy też używacie wody mineralnej (ja kupuję jodowaną), przegotowanej do mleka? Moja mama mi tak kazała 🤨 🤨

Woda mineralna - tak, ale czy jodowana to nie wiem ☺️ Ja używam Żywiec - Zdrój, bo osobiście też ją lubię, ale powiem szczerze, że nigdy nikt mi nie zwracał uwagi na to żeby była z jodem

jo-aneczka napisał(a):
Andzelika napisał(a):
Kornelka a może woda wyparowała 😁 😁 😁

Czy Wy też używacie wody mineralnej (ja kupuję jodowaną), przegotowanej do mleka? Moja mama mi tak kazała 🤨 🤨

Woda mineralna - tak, ale czy jodowana to nie wiem ☺️ Ja używam Żywiec - Zdrój, bo osobiście też ją lubię, ale powiem szczerze, że nigdy nikt mi nie zwracał uwagi na to żeby była z jodem

Mi też nikt nie zalecał jodowanej, ale widziałam że miała pozytywną opinię Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki, więc kupuję taką. 🤨 🤨

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Tymcio chyba wdał się w mamusię, bo do późna nie chce zasnąć, ale jak już zaśnie to śpi, że ho ho ho 😁 Dziś w nocy obudził się po północy, potem kleił bajerę chyba z godzinę, potem wstał o 6 i po jedzonku znowu bajera i jak zasnął to spaliśmy do 13.30 😲 Szkoda, że nie śpi tak w nocy 🤔

mapa a czemu ten demot Ci się ze mną skojarzył? Zastanawiam się i zastanawiam i nie wiem czemu 🙂

A wiecie jak jest po węgiersku niemowlę? ''Czeczemu'' 😁 😁 😁 Mój m. ma Węgra w pracy to czasami mówi jakieś śmieszne rzeczy 😁