Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
siehankowa no super że już w domku, bądz dobrej myśli 🙂
Paninka dziękuję 🙂 mój też trze nochalem a ta główka taka bezradna, nie przekręci główy na drugą stronę jakaś z niego niemotka ale ja cierpliwie czekam bo każde dziecko jest inne. Ja piszę w przerwie czyszenia komina i się spieszę, juz małego nakarmiłam, starsze dziecko pomogło, zagadało brata. robi mu świstaka a ten się chichra, świstak to nic innego jak poruszanie językiem przez zęby. i kto by pomyślał że tak niewiela dziecku do radości potrzeba. Tylko język przy tym boli. lecę sięprzebrac do tej brudnej roboty. oj bym jeszcze popisała....

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Oj spore te Wasze dzieciaczki:P
Moja Nadia jak miała 6 tygodni ważyła 4560, a główka miała 38 teraz nie wiem bo dopiero jak będzie miała szczepienie następne to pójdziemy do doktora...
moja Nadia nie trze główką o kocyk...
Kurdele jak czytam ile ważą te wasze dzieciaki to się martwię o Nadię ,że duża się urodziłaa teraz taka drobna...może niedojada??? ☺️ 🤨 🤨

• Mamusie
Siehankowa super że już w domku 🙂
Ja dzisiaj wszystko po swojemu robie a tesciowa aż czerwona ze złosci sie robi hihi
ale nic nie mowi chyba wie że wczoraj prawie ją udusiłam 😁
My mamy w czwartek pierwsze szczepienie i o bedzie w dwa udka ale kilka szczepionek w jednej i na rotawirusy, pneumokoki i menigokoki za darmo Tak powinno być wszędzie a nie tak jak w Polsce kupe kasy płacice. Skąd na to brac przecież wszystko takie drogie? Ja jade pod koniec listopada na 7 tyg i mama sprawdzała ceny pampersów, husteczek nawilzających i masakra drogie. Ja wysle wszystko paczką bo tu tansze są. Nierozumiem tego.

Kurcze dziewczyny czas tak leci. Oli już prawie 2 miesiace ma Tak to zleciało. I tak Wam powiem że trochę żal mi jak oglądam fotki zaraz po urodzeniu, taki był maluski a teraz taki chłop. Wczoraj przebierałam ciuszki i wyszło na to że rozm 68 jest akuracik i za tydz już pewnie nie założe. I tak z nostalgią odkładam niektóre ciuszki które z taką radością ciągle oglądałam w ciąży 🙂 Też tak macie że troche żal że dzieciaczki tak szybko rosną??

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Dziewczyny jesteście REWELACYJNE! Normalnie jak Was czytam to buzia mi się sama śmieje 😁

siehankowa super, że jesteście w domku. Trzymam kciuki za resztę badań 😘
Co do ekhm...''czyszczenia komina'' to u nas jeszcze nie był czyszczony 😜 Niby już czas, ale ja nie mogę się przemóc. Poza tym nie chcę robić nic przed kontrolą u lekarza. Oczywiście lekarza od wszystkiego. Dziś byłam się zarejestrować, wizytę mam...za 2 tygodnie 😮 😮 😮 Nosz człowiek zdechnie zanim się do lekarza dostanie 😠
Mój Tymcio był ważony tydzień temu i przytył 1400g i urósł 6,5cm. Pielęgniarka mówiła, że ze wzrostem wyszedł poza siatkę centylową 🤔 No i co ja na to poradzę 😉
Dziś w końcu po kilku dniach deszczu zrobił się ładnie (oprócz tego, że są 3 stopnie) więc po obiadku idziemy na spacerek.

• Mamusie
witam 🙂
zaległosci nadrobie wieczorkiem doczytałam tylko ze Ksawier i Siehankowa sa w domu ciesze sie bardzo 🙃
my juz dzis bylismy 3 godz. w pracy które Michał przespał pozniej był spacer godz przespana i dzis chyba limit spania wyczerpany 😜
lydziaa ty mowsz ze miałas ciezka noc to co ja mam powiedziec moj budził sie co godz od 23 o 4 pozniej wkoncu porzadnie zjadł i pospal 2,5 godz. niewiem dlaczego tak 🤢
dziewczyny strasznie sie ciesze ze naleze do grona sierpnióweczek.
uciekam karmic malego 😘

• Mamusie
witam 🙂
zaległosci nadrobie wieczorkiem doczytałam tylko ze Ksawier i Siehankowa sa w domu ciesze sie bardzo 🙃
my juz dzis bylismy 3 godz. w pracy które Michał przespał pozniej był spacer godz przespana i dzis chyba limit spania wyczerpany 😜
lydziaa ty mowsz ze miałas ciezka noc to co ja mam powiedziec moj budził sie co godz od 23 o 4 pozniej wkoncu porzadnie zjadł i pospal 2,5 godz. niewiem dlaczego tak 🤢
dziewczyny strasznie sie ciesze ze naleze do grona sierpnióweczek.
uciekam karmic malego 😘

• Mamusie
ogladalam przed chwila pogode! weekend ma byc cudny sloneczny...juz sie nie moge doczekac mam nadzieje ze sie sprawdzi prognoza 🙃 🙃 i modle sie zeby jutro nie padalo jakos mocno, szczepienie mamy a jak na zlosc nie ma nikogo kto moglby nas podrzucic wiec sacerek wozkiem nas czeka a mamy kawalaek...

A u nas dzień marudzenia... mała spała może łącznie 1 godzinkę 🤢 🤢 🤢 nic nie mogę zrobić, już nie wiem co jej jest.....
a tak w ogóle, to dalej zimne grzejniki... oj coś czuję, że jak m wróci z pracy to się wścieknie i pojdzie z awanturą do prezesa.... no mogli by już grzać... wieczór jest zimny jak cholera.....

Foga napisał(a):
A u nas dzień marudzenia... mała spała może łącznie 1 godzinkę 🤢 🤢 🤢 nic nie mogę zrobić, już nie wiem co jej jest.....
a tak w ogóle, to dalej zimne grzejniki... oj coś czuję, że jak m wróci z pracy to się wścieknie i pojdzie z awanturą do prezesa.... no mogli by już grzać... wieczór jest zimny jak cholera.....

Nie zazdroszczę z tymi grzejnikami- u nas małż od niedzieli grzeje- bo się nie da wytrzymać.
Mój Szymek też ma ciężkie spanie ale udało mi się go uspać i położyłam się koło niego więc już 2 godziny ciągnie. Ale pewnie jak zajarzy, że mnie nie ma to się obudzi

• Mamusie
A my byłysmy na szczepieniu po tym deszczu podróż wózkiem ehhh ogólnie wsciekła jestem bo byłam umówiona na godzine przychodze pielegniarka mówi bym rozebrała małą to zmierzymy zważymy i zaraz przyjdzie lekarz no to rozebrałam pomierzona a lekarza nie ma, to mi kaze ja kocykiem przykryc i niby po lekarza poszła tylko przez pół godz ich nie było tam zimno mała zmarzła przychodzi lekarz i mówi ale ona sina wyziebiona 😮 😲 😮 dodatkowo okazało sie że w przegubach rączek ma czerwone kreski co oznacza ze ja jem coś co ja uczula, a ja ścisłą diete przecież trzymam, wiec mii mówi że na pewno nazarłam sie mleka ja ze nie no to że jajek ja ze nie no to teraz na ryż czesto dzieci uczulenie mają a ryż jadłam 😞 już sama nie wiem chyba wode powinnam pić tylko bo diety pilnowałam a i tak kiszka 😞 😞 😞 a po tym jak pielegniarka dała jej zastrzyk to przez godzine nie przestawała wrzeszczeć 😞 a teraz tylko na rękach

Paninka a my jutro wybieramy się na usg bioderek i nie chciałam aby mąż brał urlop i postanowiłam,że pojedziemy taksówką, bo on twierdzi,że ja samochodem z Nadią sama nie mogę jeździć bo niby jak ona zapłacze to jasie rozkojarzę i nie o jeździe będę myślała i jeszcze jakiś wypadek zrobię... 😮 🤢
Foga może twoje dzieciątko niesypiabo macie zimno w domu? Dziecko,żeby spało musi mieć cieplutko. Ubierz ciepło zawiń w rożek przykryj kocykiem i zobaczysz że będzie lepiej 🙂
Diviana a jak Ala przybiera na wadze?

Diviana a może mała od biszkoptów ma uczulenie bo tam są chyba jajka w składzie....uczulenie na ryż? coś mi się wierzyć nie chce.....
Ja już 6jablek gotowanych zjadłam, 2 herbatki na laktacje wypiłam, kminek rano był a kurde Tosia jak ma pryknąć to płacze...... 😞 cholera co znowu 😮 🤨 🤔