Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Wituś śliczny chłopczyk 🙂
Ja dziś zabiegana od rana, wszyscy sobie o mnie dziś przypomnieli 🙂 Ryś marudny, śpi kiepsko, przy jedzeniu się wierci, stęka, napina...bujam po 40 minut by zasnął na 30. Teraz lecę do miasta póki śpi. Wszystkim wszystkiego naj na resztę dnia 🙂
Magda dzięki za info 🙂
Aaaa u nas Nan HA 32 zł 😠

Diviana super sprawa i ile ruchu przy tym 🙂 🙃

Millium dziękuję za odpowiedź 😉
Zastanawiam się nad podobnym tylko z kamizelką.
Zdjęcia rodzinne piękne 🙂

Paninka u nas przy katarze nie szczepią, bo organizm jest osłabiony.

My już po spacerze, ale u nas zimno i ponuro. Brrr!

Teraz gotuję obiadek, Maćko rozmawia z książeczką, tzn z samochodzikami w niej 🙂
Aaa dziś zrobił pierwszy swój obrót z plecków na boczek 🤪
Ciekawe czy zapamięta 🙂

Paninka napisał(a):
mapa no to ja juz calkiem zglupialam.zadzwonie rano do przychodni i sie dowiem 😉 co do paznokci to Lilce az tak szybko nie rosna...co kilka dni obcinam ale ona nigdy jeszcze sie nie podrapala

Pewnie co lekarz to inna decyzja.
Ale jak ją zobaczy i zbada to będzie najpewniej, no chyba że telefonicznie powiedzą, że lepiej nie.

Ja strasznie nie lubię obcinać Małemu paznokci, się nastękam przy tym, że hej 🙃
A on niestety często macha rączkami i szczególnie przy bólu brzuszka lubi się "kaleczyć"...

lydziaa84 napisał(a):
ja Szymonowi też dość często pazurki obcinam, mały często się drapie, bo cały czas łapkami po buzi majta. A z obcinaniem nie jest źle, na razie mu to nie przeszkadza

ja tylko na śpiocha daje radę 🤨

• Mamusie
mapa napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
ja Szymonowi też dość często pazurki obcinam, mały często się drapie, bo cały czas łapkami po buzi majta. A z obcinaniem nie jest źle, na razie mu to nie przeszkadza

ja tylko na śpiocha daje radę 🤨

Lilka tez np. lapie sie za policzek, szczypie i z calej sily ciagnie ale te pazurki jakies takie mieciutkie ma ze nigdy sie nie podrapala 😜 pamietam jak pierwszy raz jej obcinalam to masakra, spocilam sie przy tym strasznie...a teraz juz ok w miare sprawnie nam to idzxie ale tylko na spiocha 😁

• Mamusie
Paloma21 napisał(a):
Diviana napisał(a):
Paloma21 napisał(a):
foga mój jadł w dzień co 2 godziny a w nocy przesypial 6-8 godzin (w ciągu dnia było 6-7 karmień), a jak pani doktor kazała go i nie robić przerw dłuzszych niż 4 godziny, to teraz też jest 6-7 karmień w ciągu dnia i muszę go na te karmienia budzic. i jak do tej pory jadł ładnie przez jakieś 20 - 25 minut to teraz karmienie trwa 15max20 w między czasie jest usypianie i budzenie się, jakas masakra, bo ja się tylko stresuje 😠 😠 😠 😠 😠 😠

Dobrze, że to zauważyłaś, może on np się rozprasza i sie nie najada, albo ma taki okres mniejszego przybierania na wadze a potem jak odbije to wszystkich przeskoczy 🙂

Paloma ja czytałam że jak dzieciaczek ma 5 kg to już nie trzeba go wybudzać na karmienie i w myśl tej zasady ja przestałam małą wybudzać choć na początku też miałam takie zalecenie, a Dominik za mało waży?

waży 5500g, a przez 3 tygodnie przybrał tylko 250g 😞 😞 😞 😞

• Mamusie
Paloma21 napisał(a):
Diviana napisał(a):
Foga co do pampersów dada to Ala miała na nie uczulenie dostała wysypki na pupie i faktycznie cuchną plastikiem, ja kupiłam pampersy w carefour Helen Harper chyba pisało że produkt polski i one nie mają tej zielonej wkładki tylko są białe tak jak 2 i one dobre są choć czasem przeciekąją (bo gumki mają jakby słabsze) no ale cenowo są ok więc już wolę ją dodatkowo przebrać niż zbankrutować na pampersach.

Diviana a jak one wychodzą cenowo??

Jest ich 56 w paczce i kosztują koło 25 zł

• Mamusie
Diviana napisał(a):
mapa napisał(a):
Mamusie też tak często musicie obcinać paznokcie???
Bo ja chyba co drugi dzień...wczoraj sobie odpuściłam
to dziś mój mały Rambo ma porysowane całe czoło 😠

Ja Alicji też obcinam co drugi dzień bo chuligan też się drapie

Ja obcinam dwa razy w tygodniu.