Skocz do zawartości

Nasze kwietniowo majowo czerwcowe dzieciaczki | Forum dla mam

justiks22_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 214
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Agus jesli Maja dobrze znosi jazde autem to nie widze przeszkod ja mialam w planach jechac z zieciakami do francji ale ze wzgledu na szkole do ktorej wysylam 2 dziewczynki odkladamy to na nastepny rok . Fabianejk uwielbia jazde autem za to niecierpi postojow nawet za dlugo na swiatlach hihi 🤪

• Mamusie
justiks22 napisał(a):
Agus jesli Maja dobrze znosi jazde autem to nie widze przeszkod ja mialam w planach jechac z zieciakami do francji ale ze wzgledu na szkole do ktorej wysylam 2 dziewczynki odkladamy to na nastepny rok . Fabianejk uwielbia jazde autem za to niecierpi postojow nawet za dlugo na swiatlach hihi 🤪

No nasza Maja jest bardzo turystyczna, uwielbia jeździć samochodem a postoje nie są jakąś tragedią ( choć też nie przepda za nimi) no i opanowałam karmienie piersią bez wyciagania jej z fotelika 😉 :P a sam fotelik mamy taki super z regulowanym oparciem więc jak zasypia można ją położyć. Jedziemy więc do Jastarni 🙂)) Ale się cieszę bo mam duszę cygańską i zwykle co weekend gdzies jeżdzilam na nurkowanie a tu od września zeszłego roku ( poczatek ciąży) nigdzie nie byłam... Pomijam fakt, że t9o pierwsze lato od 4 lat, spędzone w Warszawie bo wcześniej wyjeżdzałam na całe 4 miesiące prowadzić bazę nurkowa na Mazurach... Ale Francja to byłoby coś extra... Hmmm, rozmarzyłam się... Może w przyszłym roku tez wybierzemy się gdzieś za granicę 🙂

• Mamusie
MamaBarakuda napisał(a):
Mam do Was pytanko: czy wybrałyście lub wybieracie się z waszymi maluchami na wakacje? My 21 sierpnia chcemy jechac z Majeczką nad morze i zastanawiamy się czy to aby nie za wcześnie dla niej na tak długą ( Wawa- Jastarnia) podróż samochodem... Co o tym myślicie?

my w lipcu bylismy na pierwszych wakacjach : trasa Łódź - Suwalki 430km odbyla sie bez zadnych sensacji 🙂 Hania pieknie spala!

• Mamusie
No to widzę, że podobnie jak my nie ugrzęzłyście w przesądach, bo moja teściowa ciągle twierdzi, ze to stanowczo zbyt wcześnie na taki wyjazd... " Może za jakiś czas, jak dziecko skończy dwa, trzy latka..." Boszszsz, tak ciężko się przebić i przetłumaczyć, że dzisjaj inaczej wyglada opieka nad niemowlakiem... I ciągle szłyszę " Ty jej załóż czapeczkę, znowu nie ma skarpeteczek..." upał jak diabli, sama chodzi rozebrana a dziecku założyłaby czapkę i skarpetki a jak widzi małą w samym pampersie to mówi, że nie może na to patrzeć i wychodzi... ech ta babcia... 😉 :p

• Mamusie
MamaBarakuda napisał(a):
No to widzę, że podobnie jak my nie ugrzęzłyście w przesądach, bo moja teściowa ciągle twierdzi, ze to stanowczo zbyt wcześnie na taki wyjazd... " Może za jakiś czas, jak dziecko skończy dwa, trzy latka..." Boszszsz, tak ciężko się przebić i przetłumaczyć, że dzisjaj inaczej wyglada opieka nad niemowlakiem... I ciągle szłyszę " Ty jej załóż czapeczkę, znowu nie ma skarpeteczek..." upał jak diabli, sama chodzi rozebrana a dziecku założyłaby czapkę i skarpetki a jak widzi małą w samym pampersie to mówi, że nie może na to patrzeć i wychodzi... ech ta babcia... 😉 :p

moja naszczescie sie nie udziela i chwala jej za to hehehehheh Poklaskane Aga

• Mamusie
justiks22 napisał(a):
juz sie nie moge doczekac az Fabianek bedzie stawial pierwsze kroki 🙂

a wogole to Fabiankowi pojawiaja sie takie kreseczki na dziaselkach czyzby ząbalki szly bardzo pcha raczki do buzi potrafi cala raczke ssac

Ja u Majki żadnych kreseczek nie zauważyłam ale mała tez pcha rączki do buzi. Wcześniej tak robiła jak była głodna ( takie nerwowe wpychanie piąski do buzi) a teraz ssie paluszki... Pediatra powiedziała mi, że Maja tak poznaje swoje rączki - ich krztałt bo nie jest to zaspakajanie potrzeby ssania bo smoka wypluwa. A kiedy zaczynają zwykle wyżynac się ząbki?

• Mamusie
MamaBarakuda napisał(a):
justiks22 napisał(a):
moje dziewczynki zaczynaly sie slinic i zjadac raczki na 3 mies. a po 2 pierwsze zabki mialy na 5 mies.

Kurde, ledwo z kolkami się uporałam a już wisi nad nami widmo ząbkowania... 🤢

no niestety takie uroki macierzynstwa hihi 🤪