Skocz do zawarto艣ci

Nasze kwietniowo majowo czerwcowe dzieciaczki | Forum dla mam

justiks22_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 214
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

• Mamusie
Agus jesli Maja dobrze znosi jazde autem to nie widze przeszkod ja mialam w planach jechac z zieciakami do francji ale ze wzgledu na szkole do ktorej wysylam 2 dziewczynki odkladamy to na nastepny rok . Fabianejk uwielbia jazde autem za to niecierpi postojow nawet za dlugo na swiatlach hihi 馃お
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• Mamusie
justiks22 napisa艂(a):
Agus jesli Maja dobrze znosi jazde autem to nie widze przeszkod ja mialam w planach jechac z zieciakami do francji ale ze wzgledu na szkole do ktorej wysylam 2 dziewczynki odkladamy to na nastepny rok . Fabianejk uwielbia jazde autem za to niecierpi postojow nawet za dlugo na swiatlach hihi 馃お

No nasza Maja jest bardzo turystyczna, uwielbia je藕dzi膰 samochodem a postoje nie s膮 jak膮艣 tragedi膮 ( cho膰 te偶 nie przepda za nimi) no i opanowa艂am karmienie piersi膮 bez wyciagania jej z fotelika 馃槈 :P a sam fotelik mamy taki super z regulowanym oparciem wi臋c jak zasypia mo偶na j膮 po艂o偶y膰. Jedziemy wi臋c do Jastarni 馃檪)) Ale si臋 ciesz臋 bo mam dusz臋 cyga艅sk膮 i zwykle co weekend gdzies je偶dzilam na nurkowanie a tu od wrze艣nia zesz艂ego roku ( poczatek ci膮偶y) nigdzie nie by艂am... Pomijam fakt, 偶e t9o pierwsze lato od 4 lat, sp臋dzone w Warszawie bo wcze艣niej wyje偶dza艂am na ca艂e 4 miesi膮ce prowadzi膰 baz臋 nurkowa na Mazurach... Ale Francja to by艂oby co艣 extra... Hmmm, rozmarzy艂am si臋... Mo偶e w przysz艂ym roku tez wybierzemy si臋 gdzie艣 za granic臋 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
MamaBarakuda napisa艂(a):
Mam do Was pytanko: czy wybra艂y艣cie lub wybieracie si臋 z waszymi maluchami na wakacje? My 21 sierpnia chcemy jechac z Majeczk膮 nad morze i zastanawiamy si臋 czy to aby nie za wcze艣nie dla niej na tak d艂ug膮 ( Wawa- Jastarnia) podr贸偶 samochodem... Co o tym my艣licie?

my w lipcu bylismy na pierwszych wakacjach : trasa 艁贸d藕 - Suwalki 430km odbyla sie bez zadnych sensacji 馃檪 Hania pieknie spala!
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
No to widz臋, 偶e podobnie jak my nie ugrz臋z艂y艣cie w przes膮dach, bo moja te艣ciowa ci膮gle twierdzi, ze to stanowczo zbyt wcze艣nie na taki wyjazd... " Mo偶e za jaki艣 czas, jak dziecko sko艅czy dwa, trzy latka..." Boszszsz, tak ci臋偶ko si臋 przebi膰 i przet艂umaczy膰, 偶e dzisjaj inaczej wyglada opieka nad niemowlakiem... I ci膮gle sz艂ysz臋 " Ty jej za艂贸偶 czapeczk臋, znowu nie ma skarpeteczek..." upa艂 jak diabli, sama chodzi rozebrana a dziecku za艂o偶y艂aby czapk臋 i skarpetki a jak widzi ma艂膮 w samym pampersie to m贸wi, 偶e nie mo偶e na to patrze膰 i wychodzi... ech ta babcia... 馃槈 :p
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
MamaBarakuda napisa艂(a):
No to widz臋, 偶e podobnie jak my nie ugrz臋z艂y艣cie w przes膮dach, bo moja te艣ciowa ci膮gle twierdzi, ze to stanowczo zbyt wcze艣nie na taki wyjazd... " Mo偶e za jaki艣 czas, jak dziecko sko艅czy dwa, trzy latka..." Boszszsz, tak ci臋偶ko si臋 przebi膰 i przet艂umaczy膰, 偶e dzisjaj inaczej wyglada opieka nad niemowlakiem... I ci膮gle sz艂ysz臋 " Ty jej za艂贸偶 czapeczk臋, znowu nie ma skarpeteczek..." upa艂 jak diabli, sama chodzi rozebrana a dziecku za艂o偶y艂aby czapk臋 i skarpetki a jak widzi ma艂膮 w samym pampersie to m贸wi, 偶e nie mo偶e na to patrze膰 i wychodzi... ech ta babcia... 馃槈 :p

moja naszczescie sie nie udziela i chwala jej za to hehehehheh Poklaskane Aga
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
justiks22 napisa艂(a):
juz sie nie moge doczekac az Fabianek bedzie stawial pierwsze kroki 馃檪

a wogole to Fabiankowi pojawiaja sie takie kreseczki na dziaselkach czyzby z膮balki szly bardzo pcha raczki do buzi potrafi cala raczke ssac

Ja u Majki 偶adnych kreseczek nie zauwa偶y艂am ale ma艂a tez pcha r膮czki do buzi. Wcze艣niej tak robi艂a jak by艂a g艂odna ( takie nerwowe wpychanie pi膮ski do buzi) a teraz ssie paluszki... Pediatra powiedzia艂a mi, 偶e Maja tak poznaje swoje r膮czki - ich krzta艂t bo nie jest to zaspakajanie potrzeby ssania bo smoka wypluwa. A kiedy zaczynaj膮 zwykle wy偶ynac si臋 z膮bki?
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
MamaBarakuda napisa艂(a):
justiks22 napisa艂(a):
moje dziewczynki zaczynaly sie slinic i zjadac raczki na 3 mies. a po 2 pierwsze zabki mialy na 5 mies.

Kurde, ledwo z kolkami si臋 upora艂am a ju偶 wisi nad nami widmo z膮bkowania... 馃あ

no niestety takie uroki macierzynstwa hihi 馃お
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋

• Dodaj now膮 pozycj臋...