Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
WItamy sie 😘
u nas noc od 23:30 do 2:00 i 2:30 do 6:30 i potem 8 do 9 🤪

a ja mam spuchniete pol ryja 😞
ketonal dzieki bogu dzialal na wieczor rano zapodalam jeszcze solpadeine bo mnie łeb chcialoo rozsadzic
w nocy mialam jakas goraczke dreszcze bylo mi zimno i nie moglam sie ogrzac a rece tak skostniale ze nie moglam dziecka na rece wziac
dzis juz moge płukac to szałwią i dentoseptem to moze mi ulzy
no i od tego opuchniecia tloche sieplenie 😁

to zimno to z osłabienia. ja po porodzie jak wstawałam w nocy to sie cała trzęsłam z zimna a później jak sie kładłam to pod kołdrą i kocem 🤢

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
agata82 napisał(a):
teraz czaję się na jakieś winko z mężem żeby sobie chlapnąć ☺️ niby nam mówili w SR że czasem można lampkę wina... ale sama nie wiem... co myslicie??

Ee nie ja jestem przeciwnikiem
chyba ze wylejesz mleko potem ja bym wylała z 24 h po alko

ja bym walnela redsika ale maz ma nocki i dupa jaś

wez sobie ten kalkulator ile jest alko we krwi i kiedy nie bedzie we krwi to wtedy mozna karmic 🙂 ok 3h po piwku czy lampce wina orietacyjnie 😉

• Mamusie
Maga napisał(a):
Louisedg napisał(a):
agata82 napisał(a):
Maga napisał(a):
kamiska napisał(a):
dzień dobry

u nas kolek ciąg dalszy i coraz cięższe niestety
ale dzis mamy juz 6 tygodni 🙂
ale czas leci
milego dzionka 🙂 😎

hej dziewczyny 🙂
a u nas dalej zaparcia.. i tez coraz ciezsze niestety.. zaaplikowalismy czopek glicerynowy dla dzieci i efektu jak nie bylo tak nie ma a minela juz prawie godzina 🥴 🥴 😠
w dodatku Antoś juz usilnie odmawia piersi i chce butle... a ja nie mam mu kiedy sciagac za dnia, zreszta i tak wiecej niz 80 nie ma z obu ostatnio.. 🤢 a taka potrafi histeria byc...
😞

Maga a próbowaliście rumianku? efekt raczej nie bedzie natychmiastowy ale jeśli raz dziennie podacie to może zacznie robic regularnie kupkę?
a może to po mm te zaparcia? może trzeba inne?

U nas tez sie zaczely zaparcia wlasnie sadze ze przez mm
ja zreszta teraz wylewam moje mleko bo jestm po znieczuleniu, na ketnalu i korzystam i wyżerki mam 🙂 wczoraj kebab dzis MC 😜 😜 a co, od czwartku chce dawac moje mnleko zsnow ale cos sie z nim porobilo, jest takie jakby niebieskie... nie wiem od czego tak jest
a u nas pomaga przepijanie rumiankiem, my dajemy ten z hippa od 1 m-ca i masazyk oliweczką tam przy dziurce i masaz brzuszka

od konserwantow sesese 😉 🤪 🤪 do maca tez bym poszla 🤪 ale wczoraj zjadlam sprawdzona dobra pizze hawajska 🙃
a teraz czesto mm podawaliscie, co nie? bebiko z tego, co pamietam?
my dajemy bebilon i pediatra kazala przejsc na bebilon comfort i chyba calkowicie.. akle nie bede rezygnowac z mojego mleka narazie 😜 chyba, ze te zaparcia beda trwaly i trwaly.. bo jak ten bebilon comfort nie pomoze to dopiero bedziemy nad lekami myslec.. wiec dzis wycieczka do hipermarketu 🙂
masowac masujemy juz chyba wszystko, niedlgo mu maz jelito wymasuje 😮 🤪 a herbatke mamy na trawienie z hippa tez.. ale kupie ten rumiaek 🙂

zastanawialam sie czy od konserwantow czy od leków, ale ochudnie wyglądało
tak my caly czas bebiko 1
a my dzis werandujemy
jutro bioderka
i pierwszy prawdziwny spacer z wozkiem!!!!!!!! oby sie pogoda sie zpsuła
nie moge sie doczekac

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
agata82 napisał(a):
Louisedg napisał(a):
agata82 napisał(a):
Maga napisał(a):
kamiska napisał(a):
dzień dobry

ale czas leci
milego dzionka 🙂 😎

hej dziewczyny 🙂
a u nas dalej zaparcia.. i tez coraz ciezsze niestety.. zaaplikowalismy czopek glicerynowy dla dzieci i efektu jak nie bylo tak nie ma a minela juz prawie godzina 🥴 🥴 😠
w dodatku Antoś juz usilnie odmawia piersi i chce butle... a ja nie mam mu kiedy sciagac za dnia, zreszta i tak wiecej niz 80 nie ma z obu ostatnio.. 🤢 a taka potrafi histeria byc...
😞

Maga a próbowaliście rumianku? efekt raczej nie bedzie natychmiastowy ale jeśli raz dziennie podacie to może zacznie robic regularnie kupkę?

ja zreszta teraz wylewam moje mleko bo jestm po znieczuleniu, na ketnalu i korzystam i wyżerki mam 🙂 wczoraj kebab dzis MC 😜 😜 a co, od czwartku chce dawac moje mnleko zsnow ale cos sie z nim porobilo, jest takie jakby niebieskie... nie wiem od czego tak jest
a u nas pomaga przepijanie rumiankiem, my dajemy ten z hippa od 1 m-ca i masazyk oliweczką tam przy dziurce i masaz brzuszka

widzę, ze wszystkie jak tylko moga rzucają sie na kebaba 😁 😁 😁 ja ostatnio tez się skusiłam ☺️ ☺️ później wylałam jedno mleczko, ściągnięte tak po 4h nie wiem czy dobrze trafiłam bo różnie się trawi ale Ala nie miała żadnych dolegliwości 🙂 teraz pytanie- nie miała bo to mleko wylałam? czy w ogóle nie miała i mogę jeść kebaby?? 🤪 🤪 🤪 dla mojej figury chyba lepsza jest ta pierwsza opcja 😁 😁 😉 😉

mnie 30 kg w te czy wewte , warto bylo dac sobie odpust, taki orgazm podniebienia poki co wystarcza 😁 😁 😁
a nowy u nas otworzyli i jakie miesko mamusiuuuu mniam

ja chyba sobie żołądek wydelikatniłam bo jakoś mi ciężko było po tym kebebie(chociaz był mniam mniam) wiec puki co jestem zaspokojona 😁

• Mamusie
Maga napisał(a):
Louisedg napisał(a):
agata82 napisał(a):
teraz czaję się na jakieś winko z mężem żeby sobie chlapnąć ☺️ niby nam mówili w SR że czasem można lampkę wina... ale sama nie wiem... co myslicie??

wez sobie ten kalkulator ile jest alko we krwi i kiedy nie bedzie we krwi to wtedy mozna karmic 🙂 ok 3h po piwku czy lampce wina orietacyjnie 😉

jaki kalkulator??

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Maga napisał(a):
Louisedg napisał(a):
agata82 napisał(a):
Maga napisał(a):
kamiska napisał(a):
dzień dobry

ale czas leci
milego dzionka 🙂 😎

hej dziewczyny 🙂
😞

od konserwantow sesese 😉 🤪 🤪 do maca tez bym poszla 🤪 ale wczoraj zjadlam sprawdzona dobra pizze hawajska 🙃
my dajemy bebilon i pediatra kazala przejsc na bebilon comfort i chyba calkowicie.. akle nie bede rezygnowac z mojego mleka narazie 😜 chyba, ze te zaparcia beda trwaly i trwaly.. bo jak ten bebilon comfort nie pomoze to dopiero bedziemy nad lekami myslec.. wiec dzis wycieczka do hipermarketu 🙂
masowac masujemy juz chyba wszystko, niedlgo mu maz jelito wymasuje 😮 🤪 a herbatke mamy na trawienie z hippa tez.. ale kupie ten rumiaek 🙂

a my dzis werandujemy
jutro bioderka
nie moge sie doczekac

ale super 🙂 😁 wlasnie sprawdzilam i jutro ma byc ok 13st u nas, wiec cieplej niz dzis podobno 🙂
my tez sie moze wybierzemy 😁 wczoraj z 2h lazilismy 🤪

• Mamusie
agata82 napisał(a):
Maga napisał(a):
Louisedg napisał(a):
agata82 napisał(a):

jaki kalkulator??

zwykly alkomat na necie 🙂 wage wzrost i ilosc wypitych jednostek alko podajesz, ale ja bym i tak odczekala chociaz 30min wiecej niz oni tam podaja, bo wiadomo, ze to orientacyjnie jest.. jak np wyjdzie Ci 3h to poczekaj z 3,5 abo 4h dla pewnosci 🙂 ale jak alko nie bedzie we krwi to w mlek tez, nie ma cudow 😉

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
kutfa nie moge sliny przelykac prawie, nie wiem co bedzie z dzisiejszą niezdrową wyżerką
lece na jakies małe spa poki dziecie zajmuje sie sobą w lozeczku

ja sobie poczytam ksiazke teraz, bo młody sie schowal w zgieciu ramieniowym i spi 😁
ale bede podczytywac Was 😉

• Mamusie
Maga napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Maga napisał(a):
Louisedg napisał(a):
agata82 napisał(a):
Maga napisał(a):
kamiska napisał(a):
dzień dobry

ale czas leci
milego dzionka 🙂 😎

hej dziewczyny 🙂
😞

a my dzis werandujemy
jutro bioderka
nie moge sie doczekac

ale super 🙂 😁 wlasnie sprawdzilam i jutro ma byc ok 13st u nas, wiec cieplej niz dzis podobno 🙂
my tez sie moze wybierzemy 😁 wczoraj z 2h lazilismy 🤪

Jeeeeeee
w koncu przyszpanujemy bryką 🙂
ha!

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Maga zakladaliscie juz karte NFZ? co tam trzeba miec ze sobą oprocz peselu , aktu ur?
dlugo sie czeka na karte?

mysmy zapomnieli odebrac pesel jeszcze 🙃 😮 🤪
na karte czekalam ok 3tyg jak zmienialam nazwisko 🙂 boo po slubie tez zapomnialam karte wymienic 🤪 🤪
msisz sobie wejsc na ich strone i sprawdzic, bo ja tylko alk malzestwa wtedy nioslam dla siebie 🙂 a dla dzieciaczkow to nie wiem jeszcze..

• Mamusie
Maga napisał(a):
agata82 napisał(a):
Maga napisał(a):
Louisedg napisał(a):
agata82 napisał(a):

jaki kalkulator??

zwykly alkomat na necie 🙂 wage wzrost i ilosc wypitych jednostek alko podajesz, ale ja bym i tak odczekala chociaz 30min wiecej niz oni tam podaja, bo wiadomo, ze to orientacyjnie jest.. jak np wyjdzie Ci 3h to poczekaj z 3,5 abo 4h dla pewnosci 🙂 ale jak alko nie bedzie we krwi to w mlek tez, nie ma cudow 😉

musze sprawdzić 🙂dzięki 🙂

• Mamusie
hej , u nas noc ok ... Tymon też lubi sobie zrobić pauze z nocy 🤢 nie zawsze ale bardzo często i na szczęście nie 2 godziny tylko 1 😁 😜 już się też pomału przyzwyczaiłam 😉 Dziś mi się budził co 5h więc dość pospaliśmy . Jutro czekają nas bioderka i zmiana gipsiorów ... jak ja się nie mogę doczekać dnia kiedy przywiozę go bez nich ... w końcu skończą się jego i nasze mordęgi 🙂 Teraz czekam aż się przebudzi do jedzenia i mykamy na spacer

• Mamusie
Landusia napisał(a):
hejka..
u nas tragedia;/
mezowi rosnie zab madrosci i tak mu spuchla twarz ze ma az kwadratowa;/ wczoraj jezdzilismy po aptekach bo wział 8 ibupromow i nie pomogło i dostał ketonal lek na recepte ale babka byla mila i dala nam bez i pomogło na chwile zmiejszyc bolale po 2 godzinach znowu bolało.. tak mi go szkoda .. do tego nadinka nie chce pic z cycka bo nie leci mi juz mleko 😞 nie wiem co sie stało.. normalnie do wczoraj jeszcze było po kapieli dostała butle zeby było szybciej bo mezem sie zajmowalam ,w nocy juz marudnie pila a od 4 rana juz wcale nie ciagla cyca .. na sile jej dawalam .. juz sama nie wiem czy to przez to ze ja cos zjadłam bo zjadłam tortille z kebabem czy ona nie miala apetytu.. dupa 😞 do bani to wszystko 😞

aa i kupek jak nie było tak nie ma.. ostatnio dalam jej czopka bo tak wrzeszczała nic ni pomagało i naewt po czopku ciezko jej bylo zrobic pozniej jak tylko chcialam ja przebrac to wrzeszczała myslalam ze jej cos uszkodziłam.. 😞

napiszcie jak masowac ta dupke moze nadince pomoze?

moj synek robi kupki jak zjem 2-3 jablka (surowe, nie pieczone)...moze to cos pomoze? sprobuj, moze sie uda.
u mnie nocki sa jako takie...ciezko ulozyc malego wieczorem do snu, zwlaszcza po kapieli jest to mega problem...macie jakis sposob na szybkie usypianie malenstwa?
mam nadzieje, ze z biegiem czasu wszystko sie unormuje i sobie pospie tak jak wy 😉

• Mamusie
szuwartyna napisał(a):
Landusia napisał(a):
hejka..
u nas tragedia;/
mezowi rosnie zab madrosci i tak mu spuchla twarz ze ma az kwadratowa;/ wczoraj jezdzilismy po aptekach bo wział 8 ibupromow i nie pomogło i dostał ketonal lek na recepte ale babka byla mila i dala nam bez i pomogło na chwile zmiejszyc bolale po 2 godzinach znowu bolało.. tak mi go szkoda .. do tego nadinka nie chce pic z cycka bo nie leci mi juz mleko 😞 nie wiem co sie stało.. normalnie do wczoraj jeszcze było po kapieli dostała butle zeby było szybciej bo mezem sie zajmowalam ,w nocy juz marudnie pila a od 4 rana juz wcale nie ciagla cyca .. na sile jej dawalam .. juz sama nie wiem czy to przez to ze ja cos zjadłam bo zjadłam tortille z kebabem czy ona nie miala apetytu.. dupa 😞 do bani to wszystko 😞

aa i kupek jak nie było tak nie ma.. ostatnio dalam jej czopka bo tak wrzeszczała nic ni pomagało i naewt po czopku ciezko jej bylo zrobic pozniej jak tylko chcialam ja przebrac to wrzeszczała myslalam ze jej cos uszkodziłam.. 😞

napiszcie jak masowac ta dupke moze nadince pomoze?

moj synek robi kupki jak zjem 2-3 jablka (surowe, nie pieczone)...moze to cos pomoze? sprobuj, moze sie uda.
u mnie nocki sa jako takie...ciezko ulozyc malego wieczorem do snu, zwlaszcza po kapieli jest to mega problem...macie jakis sposob na szybkie usypianie malenstwa?
mam nadzieje, ze z biegiem czasu wszystko sie unormuje i sobie pospie tak jak wy 😉

Moja też się rozbudza po kąpieli i jest maruderstwo....chyba kąpiel ją pobudza 🤢

• Mamusie
moim zdaniem trzeba wyrobic systematycznosc u dziecka dllatego ja staram sie najpoźzniej o 19.30 go kapac.Po kapieli ,jedzenie czasem dłuższe czasem krótsze i spanie on wtedy wie ze jest kapiel jedzenie i czas na nocne spanie polecam wam dziewczyny sprawdzone przy pierwszym dziecku 🙂

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
moim zdaniem trzeba wyrobic systematycznosc u dziecka dllatego ja staram sie najpoźzniej o 19.30 go kapac.Po kapieli ,jedzenie czasem dłuższe czasem krótsze i spanie on wtedy wie ze jest kapiel jedzenie i czas na nocne spanie polecam wam dziewczyny sprawdzone przy pierwszym dziecku 🙂

My też tak robimy...kąpiel o 19, flacha i spanie...tyle że ona po kąpieli marudzi tak do 22,23 🤢