Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Maga 😮 wy poszaleliście 🙃 o 1 w nocy kąpiel 🤪 😁 😁 😁 😁 szalona rodzinka 🙃 😁 😁

Gosix dobrze że już wiecie co jest Jagódce i że wiecie co robić by było ok ! teraz będzie tylko lepiej 🙂

poczytyłam i pozapominałam połowy rzeczy taka zmęczona jestem 🤢 🥴

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
karolajna1988 napisał(a):
kahlanik napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Hello!!

Koniec sielanki!!
Dziecię zamieniło sobie dzień z nocą 😮 😮
nie spała od 21:00 do 4:00 😮 😮 😮
ja padłam o 1:00 maż zachwycony 😁 😁 😁 😁
a teraz sobie smacznie chrapie
dzis sprobuje ją od 16:00 aktywizowac zeby ją przestawic jakos o 6 h w tył zobaczymy czy sie uda w kilka dni tak przestawić

Przyszla mi przesyłka z rodzyneczek
zajebista suszarka na butelki i smoczki z Canpola, bardzo wygodna i praktyczna, odjechana buteleczka z Tomiego (10 zł tansza niz w sklepie), przescieradelko i kaftaniki z TEERJANA
no i oczywiscie cala masa innych bibelotow 😆 😆 😆 ku radości mamusi 🙂)
A z dobrych wiesci- ząb mnie nie boli, jestem bez ketonalu 😎 😎 😎 😎
ten lek wczorajsdzy w dziurce pomógł i dzis tylko żel ładuje nawet tabletki nie musze tej co mi dał - wreszcie czuje i unkcjonuje nomalnie,
Ps: kregosłup mi zaczał dokuczac i biodro 😁 😁 😁 😁

i włoski od dzis mam krecone, kolezanka mi uczynila dzis loczki pikne 🙃 🙃 🙃

a i dostalismy w darze ta karuzele rainforest_ ale odjechana!!!!!!!!!!!!!!!!!! POLECAM
http://www.youtube.com/watch?v=X1hJCfvJ8nM
jestesmy po 1 odwiedzinach i przed kolejnymi ☺️nie sadzilam przed porodem ze mnie uciesza a teraz tak tesknie do kontaktu z ludzmi po tej kwarantannie ☺️ ☺️
takze u mnie dzis sama radocha

Mam identyczną karuzelę od kuzynki 😁 wymiata 😁

ja mam podróbe tej karuzeli 🙂 smily play 🙂

PROSZE LINK 🙂

• Mamusie
kahlanik napisał(a):
Maga napisał(a):
kahlanik napisał(a):
Maga napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Louisedg napisał(a):
asia19874 napisał(a):
miałam myć Młodego , wszystko przygotowane podchodzę do łóżeczka zabrać pulpeta do obmycia a on śpi 😁 i cza czekać 😉

ja wybudzam na karmienie i kapanie

Mati wczoraj zrobił taka mega kupe ze mi bujaczek ufaflunił nie wspomne ze on sam po pachy był ufajdany ale jak ja sie ucieszyłam bo juz myslała,m zema problem z kupa!!!!wiec o godz 16 juz go kapałam i po kapieli spał do 21 😮i od 22.30 do prawie 5 rano 🤪zakupiłam Bobotic i Plantex duo i baki ida jak siemasz wiktor 🙃 🙃 🙃:silly 😁elicol sie u nas nie sprawdził i 45 zł poszło w piz*u

hehe 🙃 my tez mamy bobotic, ale ostatnio Antos piers dostaje i nie wiem jak mu te krople wlac, bo wolno leca i duzo ich trzeba podac 😁
jak myslicie- mozna stosowac debridat z boboticiem razem?
bo moja genialna pani doktor oczywiscie nic nie powiedziala o stosowaniu z innymi lekami 🤢 najwyzszy czas w koncu zmienic te przychodnie.. 😠

Krop na łyżeczkę i wlewaj do buźki obcierając o górną wargę, ja tak dawałam Delicol jak go jeszcze stosowałam, mały ładnie połykał. Co do dwóch leków naraz porządnie bym się nad tym zastanowiła jednak... 🤢 🤢

no ja tez nie wiem.. 🤢 ale jemu uz nic nie pomaga.. d 3tyg nie moze sam zrobic kupy, chyba tylko raz nie byla wywolywana.. 🤢 🤢 🤢 🤢 nawet wczoraj to zrobil tylko dlatego, ze maz mu czopek probowal wlozyc

A próbowałaś wytrząść dupala???? 😜 😜

normalnie, na rekach, matczynymi wibracjami 😁 bo ja nie mam bujaczka z wibracjami tylko lezaczek- hustawke elektryczna 😁 i wlasnie młode w niej spi 🤪 🤪 odpadl pod wplywem przemilych melodyjek i szumu hustawki 😁
a szkoda mi na kolejny bujak kasy wydawac, zwlaszcza ze na moje młode to akurat moze nie zadzialac 🤔 musialabym przetestowac 🤪

• Mamusie
jesteśmy po spacerze 🙂 🙂 Kutwa nawet nie wiedziałam, że jest aż tak ciepło, ubrałsm się jak na mróz ,bo przez okno szału nie było i myślałam , że spłonę żywcem 🙂
Gabi jeszcze śpi...oby to nie oznaczało" wesołej nocki" z naszą córcią terrorystką w roli głownej 🙂
Z resztą terrorystka czy nie, ale najukochańsza na świecie 🙂 🙂 🙂 🙂

czarna79 napisał(a):
kahlanik napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Hello!!

Koniec sielanki!!
Dziecię zamieniło sobie dzień z nocą 😮 😮
nie spała od 21:00 do 4:00 😮 😮 😮
ja padłam o 1:00 maż zachwycony 😁 😁 😁 😁
a teraz sobie smacznie chrapie
dzis sprobuje ją od 16:00 aktywizowac zeby ją przestawic jakos o 6 h w tył zobaczymy czy sie uda w kilka dni tak przestawić

Przyszla mi przesyłka z rodzyneczek
zajebista suszarka na butelki i smoczki z Canpola, bardzo wygodna i praktyczna, odjechana buteleczka z Tomiego (10 zł tansza niz w sklepie), przescieradelko i kaftaniki z TEERJANA
no i oczywiscie cala masa innych bibelotow 😆 😆 😆 ku radości mamusi 🙂)
A z dobrych wiesci- ząb mnie nie boli, jestem bez ketonalu 😎 😎 😎 😎
ten lek wczorajsdzy w dziurce pomógł i dzis tylko żel ładuje nawet tabletki nie musze tej co mi dał - wreszcie czuje i unkcjonuje nomalnie,
Ps: kregosłup mi zaczał dokuczac i biodro 😁 😁 😁 😁

i włoski od dzis mam krecone, kolezanka mi uczynila dzis loczki pikne 🙃 🙃 🙃

a i dostalismy w darze ta karuzele rainforest_ ale odjechana!!!!!!!!!!!!!!!!!! POLECAM
http://www.youtube.com/watch?v=X1hJCfvJ8nM
jestesmy po 1 odwiedzinach i przed kolejnymi ☺️nie sadzilam przed porodem ze mnie uciesza a teraz tak tesknie do kontaktu z ludzmi po tej kwarantannie ☺️ ☺️
takze u mnie dzis sama radocha

Mam identyczną karuzelę od kuzynki 😁 wymiata 😁

ja mam podróbe tej karuzeli 🙂 smily play 🙂

PROSZE LINK 🙂

http://allegro.pl/smily-play-karuzela-slodkich-snow-pozytywka-wdd-i1884727379.html

jestesmy zniej bardzo zadowoleni bo ma bardzo delikatne dzwieki tj ozart dla elizy i takie tez wesole , oaz dzwieki wody zabek

• Mamusie
mariola-s napisał(a):
izarybka napisał(a):
szlag mmnie trafi co za ciele ze mnie bylam pewna ze odrazu dostane sie do gina jak zwykle a tu h.. to nie lublin mam wizyte na 10listopada 😮

to i tak jeszcze nie tragedia 🙂

skończyły się czasy gdzie od strzała się do gina szło 😉 koniec ochronki 🙃 😉

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
mariola-s napisał(a):
maści majerankowej nie stosowałam, tylko wodę morską, cebion i aspirator
mój też z cyca w dzień je nieraz co godzinę lub dwie a w nocy trzy razy

a ten cebion to co ? 🤔 ja wodą morską i odciągam ale potrzebuje coś dodatkowo 🥴

witamina c, daje się po 5 kropli codziennie

• Mamusie
mariola-s napisał(a):
izarybka napisał(a):
szlag mmnie trafi co za ciele ze mnie bylam pewna ze odrazu dostane sie do gina jak zwykle a tu h.. to nie lublin mam wizyte na 10listopada 😮

no tragedia bo liczylam na ze tak powiem oficjalną zgodę gina na hmmm ale chyba obejde się bez zgody 😜 😁

• Mamusie
izarybka napisał(a):
mariola-s napisał(a):
izarybka napisał(a):

no tragedia bo liczylam na ze tak powiem oficjalną zgodę gina na hmmm ale chyba obejde się bez zgody 😜 😁

nie ma na co czekać 🤪 😁 😁 😁 😁 mnie najpierw zbadał mąż ☺️ ☺️ ☺️ teraz czekam na doktorka 🙃 😁

• Mamusie
mariola-s napisał(a):
asia19874 napisał(a):
mariola-s napisał(a):

to jest bez recepty ? jak długo podawałaś ?

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
hello, bylismy dzisiaj tej poradni gastroenterologicznej.....masakra poprostu..... 🤢

i co Ci powiedzieli?

akurat jagode rozbudzili wazeniem (4370g) i dostala kolki (ja tak myslalam zawsze) lekarz powiedzial ze to nie jest kolka tylko refluks....zwyczajna zgaga....mowi ze ma alergie pokarmowa (cala obsypana i czerwona) i ze od tego jelito moze ja bolec no i stad te placze i to napinanie sie....mam miec diete hipoalergiczna i dostala polprazol a jesli to jej nie pomoze to rpzechodzimy na sztuczne mleko bebilon pepti.......tylko ze ja chce ja karmic cycem do 6m-ca....eh....bo kolki tez ma ale to co ona calymi dniami placze i sie napina to relfuks a kolka mzoe byc po poludniu i tylko raz gora 2 w ciagu dnia a nie tak jak mi sie zdawalo (wg objawow) z 1o razy na dzien..

matko jak ona biedna musiała cierpiec!!!!dobrze ze juz wiesz co jest Malej i ty i onabedziecie spokojniejsze 🙂a co masz jesc??

no mam nadzieje ze jej sie poprawi...co mam jesc?nie wiem...wiem czego mam nie jesc............lista jest tak dluga ze jesc mam cyhyba powietrze :p

• Mamusie
MY JUZ 3 H AKTYWIZUJEMY SIE W DŻUNGLI RAINFOREST !!!
WOW JAK TO DZIALA JAKA ZAINTERESOWANA JAK GAWORZY JAK KRZYCZY JAK ZACIESZA
SZOK!
CZUJE ZE POSPI W NOCY CHYBA ZE DOSTANIE ODJEB PO TEJK DŻUNGLI 😁 😁 😁
TERAZ SZAMAMY I ODCZEKUJEMY NA KĄPANKO I POTEM DO 22 ZNOW NIE DAJEMY SPAC TYLKO DO DŻUNGLI MARSZ 😁 😁
A POTEM BETOWENY MOZARTY I INNE DRANSTWO I DO SPANBIA MARSZ O 22:00
takie zludzenie mamusi ze to zadziala!!! 😆 😆

Ps; bez ketonalu caly dzien!!! prywatny chirurg jednak to inna baja 😮

• Mamusie
agamu napisał(a):
Laski Gabrysia zasnęła mi właśnie na przewijaku na brzuszku 😮 😮 😮
Położyłam ją na chwilkę, poklepałam chwilę po dupci,patrzę a ta śpi jak anioł 🙂 Fakt, że ona lubi klepanie po pupce-to ją uspokaja jak leży na brzuszku, ale żeby na przewijaku usypiać ?? eeheheheh zdolna bestia 🙂

GOSIA biedna ta Twoja Jagódka-najważniejsze ,że wiecie jak sobie z tym radzić. Trzymam kciuki, żeby pomogło 🙂

A co z Szotką?? dawno jej nie było...

dzieki 🙂

• Mamusie
Gosix89 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
hello, bylismy dzisiaj tej poradni gastroenterologicznej.....masakra poprostu..... 🤢

i co Ci powiedzieli?

akurat jagode rozbudzili wazeniem (4370g) i dostala kolki (ja tak myslalam zawsze) lekarz powiedzial ze to nie jest kolka tylko refluks....zwyczajna zgaga....mowi ze ma alergie pokarmowa (cala obsypana i czerwona) i ze od tego jelito moze ja bolec no i stad te placze i to napinanie sie....mam miec diete hipoalergiczna i dostala polprazol a jesli to jej nie pomoze to rpzechodzimy na sztuczne mleko bebilon pepti.......tylko ze ja chce ja karmic cycem do 6m-ca....eh....bo kolki tez ma ale to co ona calymi dniami placze i sie napina to relfuks a kolka mzoe byc po poludniu i tylko raz gora 2 w ciagu dnia a nie tak jak mi sie zdawalo (wg objawow) z 1o razy na dzien..

najwazniejsze ze wieszco dolega malej i juzjest leczona aztegoco sie dzis dowiadywalam to bebilon pepti kosztuje na recepte ok 7 zł

ja sie dowiadywalam ze 10 zl i na 3-4dni starcza to tygodniowo 2puszki i 20zl to stowka miesiecznie, da rade ale wole piersia karmic bede io ti walczyc

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
mariola-s napisał(a):
asia19874 napisał(a):
mariola-s napisał(a):

to jest bez recepty ? jak długo podawałaś ?

Asia mi pani w aptece poleciła maść majerankową ostatnio jak byłam przeziębiona, powiem szczerze, ze nie czułam po niej żadnej różnicy 😮 nie wiem jak jest z bobikami jak się posmaruje...

• Mamusie
nie moge jesc:
- mleko i jego przetwory;
- jaja ;
- wołowina, cielęcina, drób (ze sklepu);
- cytrusy, poziomki, maliny, truskawki;
- seler, por, cebula, pomidory, surowa papryka;
- kiszonki;
- chemiczne koncentraty, sztuczne barwniki (kostki, sosy, zupy w torebkach itp)
- kupowane wędliny;
- ostre przyprawy;
- ryby;
- soja;
- miód;
- orzechy, migdały, rodzynki;
- czekolada, kakao;
- kupne makarony;
- kapusta, fasola;
to co moge? 😜 😮

• Mamusie
a ja jestem prze szczęśliwa bo maja dzielna córeczka super zniosła szczepienie 🙂 ja sie stresowałam chyba bardziej niż ona. troszkę popłakała, bardziej gdy dostała zastrzyka na żółtaczkę(bardziej boli) ale po chwili się uspokoiła 🙂 puki co nie ma gorączki i nic sie nie dzieje 🙂 🙂 🙂 🙂 kocham moja dzielną Misiulkę 😘 😘

• Mamusie
Gosix89 napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Gosix89 napisał(a):

i co Ci powiedzieli?

najwazniejsze ze wieszco dolega malej i juzjest leczona aztegoco sie dzis dowiadywalam to bebilon pepti kosztuje na recepte ok 7 zł

ja sie dowiadywalam ze 10 zl i na 3-4dni starcza to tygodniowo 2puszki i 20zl to stowka miesiecznie, da rade ale wole piersia karmic bede io ti walczyc

u nas 11zł z groszami i faktycznie styka na około 3/4dni ... wiadomo pierś najlepsza 🙂 musisz kombinować jakoś i coś jeść przecież 😮