Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Landusia napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Landusia napisał(a):
ja tez nie daje cyca biore tablety a mleko nadal mam 😞 juz dwa tygodnie nie karmie i dupa.
co do przewracania sie moja nadii obecnie staneła w rozwoju. juz tak pieknie podnosila sie orawie bokiem byla a teraz jak lezy na brzuszku to tylko glowa rusza bo jej sie nie chce 😁

Mam pytanko 😁 jak byłaś u dietetyka jak wyglądała wizyta?bo ja jutro sie wybieram i niewiem czego mam sie spodziewać ☺️

wiec tak :
spytał sie w czym moze pomóc no to ja że chciałabym sie odchudzic z jego pomoca . zadał mi pytania:
kiedy osttani raz bylam na diecie i czy przynioslo to jakis rezultat.
moja najnizsza waga w przeciagu 4 lat.
czy jestem aktywna fizycznie.
czy zawsze mialam nadwage.
z czym bede miala najwiekszy klopot podczas diety.
zwazył mnie i opowiedzial o budowie mojego ciała.. masa tłusczowa beztłuszczowa woda .. i takie tam. powiedzial ile musze wazyc i ze jak dojdziemy do tej wagi bedziemy starac sie schudnac tyle ile ja chce najpierw obowiazkowe nadprogramowe kg.
kazał opisac co jadłam w przeddzien wizyty dokładnie o któej wstałas i jakie posilki.
opowiedzial jakie bledy widzi w twoim jadlospisie zadal kilka pytan o slodyczach piciu alko .
no i ze za dwa dni mam przyjsc po diete i wtedy dokladnie mi omowi wszystko.

[color=red]a teraz ja mam pytanie do was.[/color]
co moge kupic chrzestniakowi na gwiazdke? ma 10 miesiecy i nie wiem co lubi bo mieszka w londynie i widzialam go tylko na chrzcie.. 🤨
i co moge mu kupic od razu na roczek bo ma w styczniu to dam mu od razu na gwiazdke bo wylatuje spowrotem 3 stycznia wiec mnie nie bedzie na roczku 😞

Dzięki za odp 🙂

Mojego J Chrześniak w tamtym roku miał roczek,to kupiliśmy Mu domek-sorter pluszaka takiego milusiego co można używać go jako podusi i ksiażke- w której bohaterem był własnie Maciuś...

o takie cosik..

http://allegro.pl/twoje-dziecko-bohaterem-ksiazki-wyjatkowy-prezent-i1929439288.html

Znalazłam świetny wierszyk
W życie wesoło jak jaskółeczka wpłynęła rok temu mała łódeczka, na jej pokładzie...... stoi, żagle napina, nic się nie boi. Krzyczy ochoczo: Niech moja mama o swego synka się nie boi, ja mamo droga sobie poradzę, bo przecież zawsze przy mnie stoisz! Kochani rodzice, ja się nie "mażę", nie straszni mi są nawet korsarze i przez ocean życia popłynę z głową do góry - bo jestem Wasz synek 🙂 A my życzymy pomyślnych wiatrów małej łódeczce na Wielkim Życia Oceanie, szczęśliwej drogi gdziekolwiek połyniesz Malutki Kapitanie...

Naprawde świetna pamiątka 🙂

• Mamusie
Maga napisał(a):
izarybka napisał(a):
Maga napisał(a):
izarybka napisał(a):
Maga napisał(a):
letka82 napisał(a):
A właśnie: dużo z nas karmi piersią?

maalo juz.. ja do poludnia piers, pozniej odciagam 😉

ja 🤪 powoli mamuski się wykruszają na pewno asia ZG kasia kamiska chyba agata1982 chyba odciaga reszta nie wiem 😮 mało 😮 🤔

bo to 'ciezki kawal chleba' jest 🤪 ja dalej nie mam ustabilizowanej laktacji, alev zalezy mi bardzo, wiec sie mecze 🤪 kiedys mowilam 'byle miesiac', pozniej 'byle do 2go' a juz 3 leci 🙃 wiec- byle do 4tego 🤪

ja też tak zawsze myślę byle mies 🤪 teraz byle do konca trzeciego 🤨 szczegolnie jak dlugo nie wazony ale coś mi się wydaje ze do tego 9mies nie pociagne......

ja to o 9tym nawet nie marze 🙃 od 5 podamy kaszki, przecierki i sie zluzuje jakos 😉

też tak właśnie myślę 🙂

• Mamusie
smerfetka ja bylam.
koszt róznie placi sie za rzęse 20gr-40gr nawet. całosc wynosi przy fajnym efekcie około400-700zł i uzupełnia sie co 5-6 tyg chyba że:
twoje rzesy przy zakładaniu sa na etapie wypadania to mozesz miec nawet wszystkie na podlodze po 5 dniach. niestety nie idzie zobaczyc na jakim etapie sa nasze rzesy. ryzykujesz zakladajac je 🥴 ja na szczescie mam zawsze rzesy na 6 tygodni 🙂

• Mamusie
Landusia napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
MAGDA[color=orange][/color] to zalezy ile kasy chcesz przeznaczyc na ten prezent??????????????

nie wazne .. no nie 1000zł na jeden bo sie nie syplace hehe 😁 a masz cos na mysli?

fajne sa fisher price takie chodziki dla rocznych dzieci ucza sie przy nich chodzic i jednoczesnie sie bawia 🙂

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
Landusia napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
MAGDA[color=orange][/color] to zalezy ile kasy chcesz przeznaczyc na ten prezent??????????????

nie wazne .. no nie 1000zł na jeden bo sie nie syplace hehe 😁 a masz cos na mysli?

fajne sa fisher price takie chodziki dla rocznych dzieci ucza sie przy nich chodzic i jednoczesnie sie bawia 🙂

najlepiej podpytać Mamuske co sie przyda 🙂 bo my np. chcieliśmy taki chodzik kupić ale Rodzice Maćka nie uznają takich chodzików.. 😮

• Mamusie
Anulcia napisał(a):
Landusia napisał(a):
dzieki za pomysł fajna ksiażka ale to za mało na prezent , kupie ale jeszcze cos do tego.. prosze o wiecej rad 😁

My kupiliśmy tyle bo dostał 3 prezenty w miesiącu na mikołaja..pod choinke i na urodziny..bo skubany urodził się 27 grudnia 🤪 😁 😁

moj chrzesniak urodzil sie 28 grudnia tak jak ja heh wiec oboje urodziny obchodzimy 🙂 ja tez zawsze 2prezenty mu robie 🙂 teraz ma juz 5lat 🙂

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
moja sis chodzi na rzesy i placiła za załozenie 200 a uzupełnia co 3-4 tyg chyba za 100 zl
ja sobie na wiosne zrobie 🙂

matko tak tanio? ja pitole u nas taniej niz 400zł nie zalozysz...
co do chodzika doris on juz chodzi 😞 a poza tym w samolot tego nie wezmą 😞 a prezentu nie chce kupowac ktory ma zostac tutaqj bo to sensu nie ma

• Mamusie
smerfetka napisał(a):
dzieki Dziewczyny za info 🙂
widze ze jest spory rozrzut cenowy.
Mam nieodparta potrzebe troszke sie "wylaszczyc bo czuje sie jakas zaniedbana 🤢 Walne sobie pasemka bo całkimna blondsie zrbic nie mam odwagi i własnie na te rzeski mam chec 😉

wiem cos o tym ja tez taka zanidbana si czuje najgorzej ze nie moge nawet cwiczyc a akurat nauczylam sie hulahopem krecic na skakance tez skakalam a teraz nic...masakra tez pasemka sobie zrobilam ale tak stopniowo chce rozjasniac wlosy i na lato blodynka byc najwyzej nie spodoba mi sie i sie znudzi to spowrotem na ciemno pofarbuje 🙂

• Mamusie
Maga napisał(a):
izarybka napisał(a):
Maga napisał(a):
letka82 napisał(a):
A właśnie: dużo z nas karmi piersią?

maalo juz.. ja do poludnia piers, pozniej odciagam 😉

ja 🤪 powoli mamuski się wykruszają na pewno asia ZG kasia kamiska chyba agata1982 chyba odciaga reszta nie wiem 😮 mało 😮 🤔

bo to 'ciezki kawal chleba' jest 🤪 ja dalej nie mam ustabilizowanej laktacji, alev zalezy mi bardzo, wiec sie mecze 🤪 kiedys mowilam 'byle miesiac', pozniej 'byle do 2go' a juz 3 leci 🙃 wiec- byle do 4tego 🤪
no i suuuper podejcie bijemy brawo! 😘

• Mamusie
letka82 napisał(a):
Anulcia napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
aniulka25 napisał(a):
moj maly mial dzis chyba gorsza noc. Obudzil mi sie o 2 30 na jedzonko. Co prawda za 10 trzecia juz spal, ale sam fakt. Dziwne. Ostatnie dwa dni budzil sie przed 4, a normalnie spi mi do 6! Nie wiem czemu......moze moj pokarm jest za malo tresciwy. Zauwazylam ze w dzien tez chce cyca co 1,5 max 2 godz, a kiedys co 3 , 4.
Moze sprobuje mm dawac mu na noc. Co myslicie?
no cos Ty nie dawaj mu mm...ja bym nie dawala 1,5-2h to nie tak zle kochana..ja bym dawala chocby co 30min 😜 😉

W szpitalu gadali tak: mleko co 3 h cyc na żądanie....

Lenka od kilku dni też je na raty, czyli potrafi wołać co 1,5-2 godziny. Chce to niech je. A potem robi przerwę kilkugodzinną 5-6. Nie rezygnuj z cycka!!

Kurde przycielismy z malym komara i przyszedl listonosz..., oczywiscie wszedl jak do siebie i moj pies tak mocno szczeknal ze maly mi sie tak rozryczal ze przez kwadrans nie moglam go uspokoic. Ale mialam pobudke!
ja nawet nie mysle o rezygnacji z cyca!!! chce go karmic do pol roku, tylko zastanawia mnie to czy on sie najada!!! ale pewnie macie racje ze ma humorki i dlatego sie tak budzi.