Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Anulcia napisał(a):
Kochane!!Wy do neurologa same sie z Dzieciaczkami wybrałyście czy pediatra kazała?i do innych specjalistów?

my bysmy szli nawet jak by nas nie kierowała bo ja lekarzom nie ufam juz a musielismy sie skontrolowac jak juz zacznie byc aktywna ruchowo ze wzgl na ten porod i niedotlenienie 🥴
ale pani nas skierowala
a i tak prywatnie bo panstwowo wiadomo terminy....chory kraj

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Kochane!!Wy do neurologa same sie z Dzieciaczkami wybrałyście czy pediatra kazała?i do innych specjalistów?

my bysmy szli nawet jak by nas nie kierowała bo ja lekarzom nie ufam juz a musielismy sie skontrolowac jak juz zacznie byc aktywna ruchowo ze wzgl na ten porod i niedotlenienie 🥴
ale pani nas skierowala

ja też właśnie sie wybiore,tak dla sprawdzenia 🙂

• Mamusie
Anulcia napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Anulcia napisał(a):

ale pani nas skierowala

Pewnie, że lepiej

Zajebisty avatarek Emili 🙂
wogóle pisałam na fotach ze Emili wymiata fryzurką gwiazdorzy słodzina 🙂

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Anulcia napisał(a):

ale pani nas skierowala

Pewnie, że lepiej

Zajebisty avatarek Emili 🙂
wogóle pisałam na fotach ze Emili wymiata fryzurką gwiazdorzy słodzina 🙂

Dziękowaćććććć 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
agamu napisał(a):
Louisedg napisał(a):
agamu napisał(a):
LASKI jestem w szoku!!!!!! Gabrysia przewróciła się z brzuszka na plecy kilka razy juz dzisiaj...cwaniara unosi głowę, ugina prawą rączkę i hyc...

moja mi raz tak fikła w 4 tygodniu czasem boje sie ze wstanie i pojdzie 😁 😁
btw agata dziecko najpierw chyba z pleców na brzuch sie uczy a z brzucha na plecy to w 5miesiącu i ja jednak jestem sceptyczna....

z brzuszka na plecy może już w 2 miechu się obracać -tak mówiła mi pani neurolog 🙂,wiadomo że to nie jest świadome jeszcze, tylko pewnie przypadowe 🙂

najwazniejsze ze neurolog powiedzial ze ok

Kacperek od dwóch tygodni unosi się na rączkach jak foczka, buja sie na lewo i prawo i hop na plecki 🤪
a tak w ogóle to dzien dobry Laseczki 🙂

• Mamusie
Wczoraj czytałam sobie Naszego brzuszka..i wiecie co poryczałam sie ile tam pięknych emocjii jest ☺️ wspominałam jak mój poród Asiulka relacjkonowała..jak mi kibicowałyście...a jak cieszyłyście sie z Emilki jak była już na świecie.. 😘 😘 😘 i powiem Wam,że fajnie sie rodziło jako jedna z ostatnich i to jak przeżywałyście to wszystko ze mną!!KOCHANE JESTEŚCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😘 😘 😘 😘 ☺️

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
asia19874 napisał(a):
brawo dla Gabi 😁 zwinna i gibka po mamusi 🙂 😆
aaa i najlepszego dla Antosia 🙂 zasuwa czas jak szalony ... u nas w piątek 3miechy 😉

Dzwoniłam do lekarza , jak dalej tak będzie dostanie kolejne butki 🥴 te co mamy obecnie sprowadzone są z Hiszpani i 1 na 20 dzieci ich nie akceptuje ... tym jednym jest Tymon ;/
Koszt bagatela 1tys 🤢 ... dobrze że NFZ dofinansuje 70% czyli płacimy 3 stówy , tyle kasy a do dupy nie podobne 😠 pierdolnę w końcu z tych nerwów 😠

Kurcze Asia bidulo wy ciągle po lekarzach
Oby te juz były dobre!!! dobrze ze to dofinansowanie jest uff....
3majcie sie dzielnie:*

ło matulo ! Wy to uzyjecie. Długo to wszystko ma jeszcze potrwać?

• Mamusie
smerfetka napisał(a):
Louisedg napisał(a):
agamu napisał(a):
Louisedg napisał(a):
agamu napisał(a):
LASKI jestem w szoku!!!!!! Gabrysia przewróciła się z brzuszka na plecy kilka razy juz dzisiaj...cwaniara unosi głowę, ugina prawą rączkę i hyc...

moja mi raz tak fikła w 4 tygodniu czasem boje sie ze wstanie i pojdzie 😁 😁
btw agata dziecko najpierw chyba z pleców na brzuch sie uczy a z brzucha na plecy to w 5miesiącu i ja jednak jestem sceptyczna....

z brzuszka na plecy może już w 2 miechu się obracać -tak mówiła mi pani neurolog 🙂,wiadomo że to nie jest świadome jeszcze, tylko pewnie przypadowe 🙂

najwazniejsze ze neurolog powiedzial ze ok

Kacperek od dwóch tygodni unosi się na rączkach jak foczka, buja sie na lewo i prawo i hop na plecki 🤪
a tak w ogóle to dzien dobry Laseczki 🙂

No to mamy już dwóch gimnastyków 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Dziewczynki mam bardzo ważne pytanie!!czy któraj robiąc gbs miała paciorkowca??mojej Siostrze wyszło,że ma i bidulka płacze..a to chyba przy porodzie podają antybiotyk i nic sie nie dzieje tak???Prosssiiimm o odpowieddź 😘 😘

ton bardzo nie fajnie 😞 😞 😞
ale najeazniejsze wlasnie ze wiedzą ze ma i opiekoa okołoporodowa jest wtedy inna tak dadzą antybiotyk
ale ja bym nie zaryzykowała wiedząc jak wygląda zakazenie u dziecka i brałabym cesare bez zastanowienia

ja słyszałam , ze najwazniejsze zeby wiedziec. Podobno antybiotyk przeciwdziała zakzeniu dzeciatka

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Maguś dodzwonilas sie do poradni audiologicznej od razu? ja od rana probuje i nic 😞

no odrazu.. pani zapisala i kazala 'uspac' fdzecko
i tak sobie mysle- fajna 😜 jakby matki znaly uniwersalny sposob na uspanie dziecka to juz dawno bylby opatentowany 😁 a ak to zostaje mi liczyc, ze zasnie podczas jazdy i sie nie wybudzi 😜

• Mamusie
agamu napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Kuzwa nie dodzwonie sie tam wrrrrrrrrrrrrrrrrrr

pora kawowa czy co..

Na pewno, kawka, śniadanko...wiesz jak to jest 🤨

my ostatnio w urzedzie podatek od samochodu bylismy zaplacic i zamowil sobie iurzedas pizze 😜 i oczywiscie uciekl na jakies zaplecze sknsumowac a kolejka rosla i rosla.. 😠

• Mamusie
Maga napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Maguś dodzwonilas sie do poradni audiologicznej od razu? ja od rana probuje i nic 😞

no odrazu.. pani zapisala i kazala 'uspac' fdzecko
i tak sobie mysle- fajna 😜 jakby matki znaly uniwersalny sposob na uspanie dziecka to juz dawno bylby opatentowany 😁 a ak to zostaje mi liczyc, ze zasnie podczas jazdy i sie nie wybudzi 😜

NA JAKI NR DZWONILAS KOCHANA?

Dzień dobry!

Byliśmy wczoraj na szczepieniu brrr, nie było najgorzej, ale mogłoby być lepiej gdybyśmy się nie wpakowali w korek i nie spóźnili - obsuwa czasowa spowodowała, że mały zaczynał być głodny i tak się to nałożyło. Ale i tak był dzielny 🙂
Dowiedziałam się, że hoduję małego wielkoluda! Tadzisław ma już 65,5 cm, choć bliżej mu do 66, czyli z racji tego, że w niedzielę kończymy już 3 miesiące, na siatce centylowej jest TU: [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/685/siatkacentylowatadzio.jpg/][IMG]http://img685.imageshack.us/img685/3135/siatkacentylowatadzio.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Lecę pod szybki prysznic, póki mój Gigancik śpi 😁 🤪 🙃

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Najlepszego dla mojego zięciunia

całusy od Laurynki 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘
Ps. super te potrawy Magda 🙂) coś upichce 🙂

zdradzisz mi ile was wyniosla impreza tak całosciowo domowa na tyle osób?

wiesz co.. sami nawet ne wiemy, nie sprawdzalismy konta, ale dosc duzo.. 😉 tyle mies, przysawek, tort, ubranka dla Tosia normalne i te na chrzest ... i tak dalej 🤪
no ale w knajpie nie byloby takiej roznorodnosci 😉 ale tez nie urobilabym sie po pachy 🤪

smerfetka napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Dziewczynki mam bardzo ważne pytanie!!czy któraj robiąc gbs miała paciorkowca??mojej Siostrze wyszło,że ma i bidulka płacze..a to chyba przy porodzie podają antybiotyk i nic sie nie dzieje tak???Prosssiiimm o odpowieddź 😘 😘

ton bardzo nie fajnie 😞 😞 😞
ale najeazniejsze wlasnie ze wiedzą ze ma i opiekoa okołoporodowa jest wtedy inna tak dadzą antybiotyk
ale ja bym nie zaryzykowała wiedząc jak wygląda zakazenie u dziecka i brałabym cesare bez zastanowienia

ja słyszałam , ze najwazniejsze zeby wiedziec. Podobno antybiotyk przeciwdziała zakzeniu dzeciatka

Dostaje się antybiotyk w trakcie porodu, ale nie wiem czy dobrze pamiętam - ważne żeby go podać przed odpływem wód?? Trzeba by to sprawdzić. No i dziecko dostaje od razu po urodzeniu.