Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

Anulcia napisał(a):
karolajna1988 napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Karolajna nie tylko Nasze Dzieciaczki Nas łącza 🤪 😁 😁 ilość oklasków też hehehe 🤪 😁 😁

o bez kitu teraz dop zobaczyłam haha a co tam u synowej pewnie juz spiocha sobie

przecie My Rodzinaaaaaa 🤪 😁 😁 😎

no tak !! 😁 juz kazdy ma swoja pare chyba tu u nas na mamusiach

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Aga z moich zakupów bardzo zadowolona jestem z maty i przyrządu gimnastycznego a to dla tego że jak dla mnie rewelka i sprawdza się mój zamysł.
Dużo pisałyśmy ostatnio o matach, większość chciała zakupic. Postanowiłam i ja, musialam sie doszkolić co powinna zawierać i w jaki sposób edukuje malego czlowieka. ( to samo bez maty można też osiągnąc, troszkę inwencji, ale), jak zaczęłam oglądać maty to te ciekawsze 200-300 zł. tylko jak dla mnie są one małe i mało funkcjonale. Uświadomiłam sobie że mała faktycznie szybko rośnie i codziennie coś nowego się uczy, jeszcze chwilka a będzie siedzieć, raczkować, bawić się, dlatego wybór na matę o taką http://allegro.pl/tiny-love-mata-gigant-100-x-150-cm-gratisy-i1961100447.html http://allegro.pl/tiny-love-mata-gigant-100-x-150-cm-gratisy-i1961100447.html, jest fajniejsza niż na tym zdjęciu, na pewno długo posłuży a latem jako kocyk na trawę. Do tego aby miala wszystkie gadżety matowe, dokupiłam o takie cudo http://allegro.pl/taf-toys-przyrzad-gimnastyczny-0m-i1960847209.html
http://allegro.pl/taf-toys-przyrzad-gimnastyczny-0m-i1960847209.htmlhttp://allegro.pl/taf-toys-przyrzad-gimnastyczny-0m-i1960847209.htmlhttp://allegro.pl/taf-toys-przyrzad-gimnastyczny-0m-i1960847209.html. Też dla mnie fajna sprawa, bo jest leciutkie na stale nie zwiazane z mata można łatwo, przestawiać w miejsce jakie chcemy, ja tak trenuję u Emilki lewą stronę bo zauważyłam że bardziej preferuje prawą. A zresztą w przyszłości to będzie młyn wodny do piaskownicy, gdzie zamiast zabawek bedą wisialy wiaderka z wodą. 🙂,taka pomysla mamusi.
A dopełnieniem mojej maty mają być puzzle, o takie http://allegro.pl/puzzle-piankowe-edukacyjne-xxl-10szt-i1942172153.html http://allegro.pl/puzzle-piankowe-edukacyjne-xxl-10szt-i1942172153.html,zatem bezpiecznie idziemy na podłogę izolacja ciepła bedzie (bo jeszcze puzle nie dojechały), zbuduje tyle izolacj iile chcę,na to mata i zabawa na maxa.

• Mamusie
To szybko zeznam co u nas,

A i witaj Letka 😘 dobrze ze neurologicznie wszystko wporządku z Leną to najwazniejsze!!

My dzis spałyśmy bardzo długo potem pobiegłyśmy na spacer i na poczte bo pzyszły praktycznie wszystkie zakupy z allegro. ale jestem zachwycona sukienusiami itp. jak juz bede miala komplet to wrzuce fotke wszystkiego co kupiłam 🙂

Moja mała coraz lepiej zasypia tzn bez tego wierzgania coraz wczesniej, zakupilam tez melise na wrazie czego, ale poki co do 23 zasypia ostatnio, jestem przezachwycona

Iza gratuluje ze Sab nie potrzebny !!!

Super te zabawki co wrzucacie linki, ale ja juz na zabawki i ubranka w tym miesiacu wyczerpałam limit dobijając się ozdobami na calutką choinke i jeszcze musze dokupic mase lampek
dzis jeszcze kupiłam małej 3 bluzeczki na 68

Zaliczylam kapsułe Vacuum, dzis wyjątkowo zle sie w niej poczułam bo ustawiłam sobie za mocne obciązenie na maksymalnym ssaniu i musialam zakonczyc po 24 minutach bo myslałam ze zejde w konsekwencji w saunie tez czulam sie dosc nieciekawie
bylam tez na przymiarce tuniczek/sukienek bo krawcowa mi szyje 2 szt co sobie zaprojektowałam
a malutka dzis spisywała sie na medal grzeczniusia caly dzionek i padła w koncu o przyzwoitej godzinie a ja nadrobilam was 🙂

• Mamusie
ANIA100 napisał(a):
Louisedg napisał(a):
i Ani Klasnełąm za super test mat edukacyjnych 🙂

Ha hahaha, to nie tekst tylko moje wypociny i takie spostrzeżenia, ale dziekowac, dziekowac

TEST kochana TEST 😜

super to rozkminiłaś

moja mata wyglada tak ze dziecko lwzy na kocyku a obok na rączce od szuflady albo drzwiczek od szafki wisi wieszak i do niego są przywiązane kokardki z tasiemki czarna i biała i 4 zawieszki - na sznurkach, żółto zielona piłeczka, piesek z dużą głową, miś sagi i rybka nemo ha i taką mamy mate odjechaną
🙃

• Mamusie
hej nareszcie chwilka spokoju a więc tak u nas ze zdrówkiem nie za dobrze mały jak pisalam wcześniej znów ma inf.objawiło sie to strasznym niepokojem ulewaniem i wielkimi sluzowymi kupami.Na szczęście mozemy leczyc go wo domku bo chyba powrotu do szpitala psychicznie bym nie zniosła.
mały jak spi potrafi bez wierzgania 10 minut spac a pozniej wierzga ,drapie sie po twarzy wiec na buziulce pełno strupów.,
wiecie naprawde cieżko cos zrobic spacer co drugi dzien ,jak sie uda zeby zasnąl a tak to ciągle przy nim....trzeba patrzec jak sie meczy. 😞
ale z drugiej strony nie mozna narzekac dziecko całe ma rączki nóżki itd nie takie dramaty są na świecie takze wiem ze damy rade i to przetrwamy
Jak pisałam wcześniej zazdroszczę Wam ze maluszki przesypiają nocki moj niestety z męczarniami ale wiem ze wszystko wkoncu minie i tez sie wyśpimy
Gdyby nie moj kochany mąż to nie wiem jak sobie dałabym radę,on z małym siedzi do polnocy a ja od 19 śpię wiec juz w nocy teoretycznei jestem wyspana.
Załuje ze nie mam czasu pogadac z Wami podczytac poszukac ciekawych rzeczy z necie...
Dosc tych smutow dzis kolejny piękny dzień z moim skarbem 🙂jeden uśmiech wynaggradza nam te trudy 🙂 BO GDY ŚMIEJE SIĘ DZIECKO ŚMIEJE SIĘ CAŁY ŚWIAT

BUZIAKI MOJE KOCHANE WIRTUALNE KOLEZANKI moze kiedys jednak uda nam sie spotakac na mazurach.....ale sie rozmarzyłam ...ehhhh 😁 😜

• Mamusie
kamiska napisał(a):
hej nareszcie chwilka spokoju a więc tak u nas ze zdrówkiem nie za dobrze mały jak pisalam wcześniej znów ma inf.objawiło sie to strasznym niepokojem ulewaniem i wielkimi sluzowymi kupami.Na szczęście mozemy leczyc go wo domku bo chyba powrotu do szpitala psychicznie bym nie zniosła.
mały jak spi potrafi bez wierzgania 10 minut spac a pozniej wierzga ,drapie sie po twarzy wiec na buziulce pełno strupów.,
wiecie naprawde cieżko cos zrobic spacer co drugi dzien ,jak sie uda zeby zasnąl a tak to ciągle przy nim....trzeba patrzec jak sie meczy. 😞
ale z drugiej strony nie mozna narzekac dziecko całe ma rączki nóżki itd nie takie dramaty są na świecie takze wiem ze damy rade i to przetrwamy
Jak pisałam wcześniej zazdroszczę Wam ze maluszki przesypiają nocki moj niestety z męczarniami ale wiem ze wszystko wkoncu minie i tez sie wyśpimy
Gdyby nie moj kochany mąż to nie wiem jak sobie dałabym radę,on z małym siedzi do polnocy a ja od 19 śpię wiec juz w nocy teoretycznei jestem wyspana.
Załuje ze nie mam czasu pogadac z Wami podczytac poszukac ciekawych rzeczy z necie...
Dosc tych smutow dzis kolejny piękny dzień z moim skarbem 🙂jeden uśmiech wynaggradza nam te trudy 🙂 BO GDY ŚMIEJE SIĘ DZIECKO ŚMIEJE SIĘ CAŁY ŚWIAT

BUZIAKI MOJE KOCHANE WIRTUALNE KOLEZANKI moze kiedys jednak uda nam sie spotakac na mazurach.....ale sie rozmarzyłam ...ehhhh 😁 😜

A mój komentarz bedzie Twoim BO GDY ŚMIEJE SIĘ DZIECKO ŚMIEJE SIĘ CAŁY ŚWIAT[/color] 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Kamisiu ,a jak leczysz Jasia? co mu jest dokladnie? moja Ola te bardzo ulewa... 😘 😘 😘 😘
Lui dzieki Tobie poczytalam w necie o tych poj.na mocz...zaniechalam ich stosowania...wkoncu pojemniki na pokarm to nie majatek,a spokoj ducha i spokojny sen 🙂 🙂 🙂 takze buziaki 😘 😘 😘
Asiuuuuuuuuuuuu jestes!!!!!! 🤪 🤪 🤪 🤪 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘