Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
ANIA100 napisał(a):
witajcie

u mnie warzywa juz sie gotuja, dzisiaj tez robie farsze do ryby po grecku i w ananasie z papryka , dzis upieczemy spody do lodowego torcika makowego, u nas jest zawsze tez sałatka co agata w przepisach dala z zoltego sera, ale my kroimy w kostke bo tarkowany mnij nam pasi i nie doprawiamy niczym, polecam rewelka.

interesuje mnie ta ryba w ananasie z papryka. Mogłabyś wrzucić przepis...?

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
kamiska napisał(a):
achm napisał(a):
aniulka25 napisał(a):
co robicie do jedzenia na swieta?? bie mam pomyslu a ryb nie cierpie... 🤔

to biedna jesteś z tymi rybami w Wigilię 😞

ja jem chleb ,makaron i ryz bo to moge 😞chyba nikt mnie nie przebije dieta cud 🙂-dla ludzi o mocnych nerwach
😁 😁 😁 😁 😁 😁 obys Ty nie padla po tej diecie,bo itak nam w oczach juz nikniesz... 😮

• Mamusie
Ja na sw robie rosoł pierniczki na wigilie karpia usmaże i grzybki i tyle bo pierwszy dzien sw i wigilia w rozjezdzie wiec peewnie coś dostaniemy od rodziców tez 😜
Maga trzymamy kciuki 😘 😘 😘
U mni choinka pachnie pierniki swieta czuc tylko stały element krajobrazu w postaci suszarki z praniem jeszcze stoi 😘

• Mamusie
Maga napisał(a):
hej, nie mam jednak ochoty opisywac, bo bardzo to przezylam.. narazie jestesmy w domu mamy leki i czekamy na rozwoj (a ja mam nadzieje, ze na zanik) wydarzen.. goraczka czy jakies pogorszenie- szpital..
w piatek lekarz i tez ma zdecydowac czy szpital czy dom, wiec takie sobie beda te swieta 🤢 🤢 🤢
ojej bedzie dobrze z małym ,nie myśl zle..

• Mamusie
śledzie pochłanialam wrecz w zweszlym roku...jak nigdy w sylwestra jadlam az sie uszy trzesly ,a jak przygotowywalam to polowe slonych zezarlam 😁 😁 😁 😁 sama bylam w szoku,bo nie lubie sledzi ..i u mnie nikt nie je ,wiec nie zrobie ich 🙂aczkolwiek gdyby ktos chcial mam fajny przepis na koreczki śledziowe-przepis sprawdzony -zajadaja sie nimi ludzie...

czarna79 napisał(a):
Maga ....trzymaj sie kochana .....bedzie dobrze , Antos to dzielny chłopak .....
Ja uwielbiam pierozki ....juz sie niemoge doczekac , moj tatus robi wysmienite .....
Agata ....matko nie za duzo tego jedzenia kochana
Kahlanik ...Tadeo taki przystojniak w avatarku nie moge sie napatrzyc

Dzięki Kochana, oglądałam wczoraj zdjęcia ze szpitala, takie to małe i pomarszczone było, a teraz się tak... wypełnił 🤪 😁 🙃 😜

• Mamusie
Wiecie co jak MAga opisuje to jestem w szoku , nic nie mowiła , szła wieczorkiem na piwko z kolezankami , jeszcze sie smiała ze M ma kochanke -raporty do pracy , a tu nagle .....pisze ze byli w szpitalu ....jak wszytsko moze sie zmienic z malutkim dzieckiem ....
U nas jest o tyle zle ze moja cały czas charczy bo ma te zwiatczenie krtani i sie boje ze nie wyłapie ze cos sie moze dziac z Julka , nawet rozmawiałam o tym z pediatra i mowiła ze na pewno zauwazyma ....ze cos jest nie tak.....

• Mamusie
heloł 🙂
skonsultowałam się wczoraj z położną i później z lekarka i obie stwierdziły, że ten brak apetytu może być przez pleśniawki 🤢 wykupiłam nystatynę i już jej podaję.
Asiu dzięki jeszcze raz za smska 😘 nie zrobiłam jednak tych badań bo lekarka mnie trochę uspokoiła. ja to jednak panikara jestem ☺️
od rana Alicja usmiechnięta, zjadła ładnie jedzonko, kupke strzeliła 😁 tylko jak dawałam jej leki to niezłe grymasy strzelała 🙂 🙂

AsiulkaZG83 napisał(a):
śledzie pochłanialam wrecz w zweszlym roku...jak nigdy w sylwestra jadlam az sie uszy trzesly ,a jak przygotowywalam to polowe slonych zezarlam 😁 😁 😁 😁 sama bylam w szoku,bo nie lubie sledzi ..i u mnie nikt nie je ,wiec nie zrobie ich 🙂aczkolwiek gdyby ktos chcial mam fajny przepis na koreczki śledziowe-przepis sprawdzony -zajadaja sie nimi ludzie...

Ja żadnej ryby do ust nie wezmę, czuję ją w brzuchu potem dwa dni i mi się ohydnie odbija (sorry). Jakaś wada układu pokarmowego chyba, ale ryb NIENAWIDZĘ.
😉

Maga!!! trzymajcie się mam nadzieje ze TOsiu wydobrzeje i nie bedzie potzrebny szpital
Lui- na różowo dobre hah
u nas noc ok 🙂 choinka ubrana , dzisiaj zabieramy sie za gotowanko 🙂
dzisiaj kończymy 12 tygodni
wsiego dobrego dla Hanesi

• Mamusie
kahlanik napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Maga ....trzymaj sie kochana .....bedzie dobrze , Antos to dzielny chłopak .....
Ja uwielbiam pierozki ....juz sie niemoge doczekac , moj tatus robi wysmienite .....
Agata ....matko nie za duzo tego jedzenia kochana
Kahlanik ...Tadeo taki przystojniak w avatarku nie moge sie napatrzyc

Dzięki Kochana, oglądałam wczoraj zdjęcia ze szpitala, takie to małe i pomarszczone było, a teraz się tak... wypełnił 🤪 😁 🙃 😜

moja Jula byłatez taka spuchnieta ,pomarszczona od tych wod , nie wygladała atrakcyjnie tak jak teraz ....taka mała slicznotka pucatka ...i te wloski jej sie z tyłu wytarły taki ma placek ....

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
Wiecie co jak MAga opisuje to jestem w szoku , nic nie mowiła , szła wieczorkiem na piwko z kolezankami , jeszcze sie smiała ze M ma kochanke -raporty do pracy , a tu nagle .....pisze ze byli w szpitalu ....jak wszytsko moze sie zmienic z malutkim dzieckiem ....
U nas jest o tyle zle ze moja cały czas charczy bo ma te zwiatczenie krtani i sie boje ze nie wyłapie ze cos sie moze dziac z Julka , nawet rozmawiałam o tym z pediatra i mowiła ze na pewno zauwazyma ....ze cos jest nie tak.....

no i wlasnie to jest straszne 🤢 🤢 na normalnan kontrole i nagle do szpitala 🤢 🤢 🤢

Maga napisał(a):
czarna79 napisał(a):

no i wlasnie to jest straszne 🤢 🤢 na normalnan kontrole i nagle do szpitala 🤢 🤢 🤢

trzymam kciuki Maga za Antosia 😘 😘 😘i za was !!

• Mamusie
Maga napisał(a):
czarna79 napisał(a):

Trzymajcie się kochani! Wszystkie jesteśmy z Wami 😘

• Mamusie
no i Kluseczka się obudziła 🙂
ja na święta mam dobrze bo idziemy do teściów 😜 😜 😜 sama robie dwie sałatki warstwowe, jedna z tuńczykiem, fetą, kukurydzą, jajkiem itd druga ze śledziami, buraczkami ćwikłowymi(tą robię pierwszy raz-ciekawe co wyjdzie 😉) no i ciasto 3bit, fajny jest bo nie trzeba piec. też po raz pierwszy, mam nadzieję, że się uda 🙂