Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry,
ja na nogach od szóstej bo koniec miesiąca i mam robotę a w ciągu dnia mała mi nie daje popracować 😉 Weekend u nas spędzony w większości na spacerach, tyle ze między 11 a 17 musimy się w domu dekować ze względu na slońce. Przeniosłyśmy sie do spacerówki rozłozonej prawie na płasko - w gondoli juz nie dało się jeździć, nie dość że przyciasna to jeszcze Weronika zaczęła się buntować, były krzyki i próby podnoszenia się więc stwierdziłam ze nie ma juz wyjścia.
Dziś dalszy etap rozszerzania diety - na śniadanie chce spróbowac podac trochę kaszki robionej pol na pół mleko/woda. Niestety nie dam rady udoić 150 ml na każde śniadanie więc docelowo będzie jadła kaszki na wodzie. Wczoraj była jeszcze jedna proba z mlekiem modyfikowanym i efekt jak zwykle - po 3h megawymioty. Już nie wiem co robić - co będzie jak mi mleko zaniknie????
napisałam to godzine temu i nie zdążyłam wysłać 🤪

• Mamusie
wczoraj kupiłam małej parasolkę do wózka bo nie miałam 🙃 i tak jej w oczy nie kiedy dawało że mówię oj trzeba kupić zapowiadają bardzo silne burze 😆 ja lubie burze fajnie niech daje 🙂 dzisiaj znowu szykuję się upalny dzień a my od kiedy jest tak gorąco chodzimy prawie rozebrane mała ma tylko body krótki rękaw sukienka cieniutka i skarpetki i opaska albo przewiewna chusta NO JEST PO PROSTU MEKSYK NA DWORZE 😮 Za duży skok temperatury moim zdaniem ale od środy ma być już koło 18 stopni więc będzie chłodniej 🙂
Dzisiaj jedziemy do znajomych mojego M 60km dobrze że mamy klimatyzacje w aucie bo bym chyba zdechła 🙃

• Mamusie
pammat napisał(a):
wanilia wczoraj byłam u rodziny mojego M i tam jest taki filip który urodził się w listopadzie i pije właśnie nutramigen i oni mu to mleko słodzą bo tak to on go pić nie chce..

ja tez 3-4 razy mleko doslodzilam enfamil ar wlasnie bo ochydne bylo;/no ale nic nie dalo wypijal max 30ml;/ i zwracal

• Mamusie
wanilia napisał(a):
pammat spróbuję dosłodzić -dzięki. Ale zwyklym cukrem?
My uciekmay na poł godzinki na spacer - póki sie jeszcze da 😮

ja to robilam zwyklym cukrem ale mozna cukrem pudrem a znajoma mlodej swojej polrocznej dosladzala glukoza ale to nie wiem jaka glukoza i ile...

• Mamusie
wanilia można tez glukozą, jakieś pół łyżeczki glukozy na 150 ml albo mniej i dosładzać ewentualnie wg gustu tylko nie wiem czy cały czas można stosować glukozę ale raczej tak bo glukoza jest w wszystkich herbatkach do picia maluszków,a nie cukier ale cukier też może być w końcu po to rozszerzanie diety 😉

• Mamusie
Sprobuję z tym dosładzaniem. Ale poki co musze odpocząc po wczorajszej akcji z wymiotami...
Ja swoją na dwór ubieram tak:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/844/sam1507y.jpg/][IMG]http://img844.imageshack.us/img844/8081/sam1507y.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
W wózku ma jeszcze letnią czapeczkę ale to zdjęcie bylo robione wczoraj ok 18 w cieniu - pierwsze grillowanie Weroniki 🙂

• Mamusie
my wlasnie ucieklismy ze slonca bo masakra sie zaczela robic. a na spacery Julek chodzi w pieluszce plus koszulka bez rekawkow lub z krotkim no ale do tego chusta ktora tez grzeje. ale girki ma golutki 🙂) no i na lepek czapka 🙂

Wanilia - na tym zdjeciu to Twoja Weronika mega prosta 🙂))
a na drugim to jakbym mojego Kiszolca widziala w jeziorze 😁
ps mamy taka sama zyrafe:P

• Mamusie
chloe napisał(a):
my wlasnie ucieklismy ze slonca bo masakra sie zaczela robic. a na spacery Julek chodzi w pieluszce plus koszulka bez rekawkow lub z krotkim no ale do tego chusta ktora tez grzeje. ale girki ma golutki 🙂) no i na lepek czapka 🙂

Wanilia - na tym zdjeciu to Twoja Weronika mega prosta 🙂))
a na drugim to jakbym mojego Kiszolca widziala w jeziorze 😁
ps mamy taka sama zyrafe:P

Chloe nie jest prosta - spójrz na ramiona...