Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Spacerek zaliczony!!! 🙂
Ja wychodzę z małym, ale to głównie razem z tatą na zakupy, tylko na takie typowe spacerki rzadko, no ale będę częściej, bo dzis wniosłam spokojnie wózek na górę 🙂

Pewnie już słyszałyście w tv o tym porwaniu tej półrocznej dziewczynki, no masakra jakaś, Mój to nie mógł tego słuchać, już mu się serce krajało. Współczuje tym rodzicom!!!Wierzyć się nie chce!

A ja właśnie zrobiłam sobie płatki ryżowe z mlekiem i do tego dżemik malinowy, tak mnie naszło 🙂

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hejka Dziewczynki 🙂
Przepraszam za nieobecnosc ale walcze z anginą ropną- dopiero dziś w miarę jakoś funkcjonuję.
Caly czas lece na antybiotykach i dopiero jest mała poprawa!!!
Pozdrawiam WAS i mam nadzieje, ze u was wszystko dobrze!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂
Wieczorem postaram się nadrobić zaległości

• Mamusie
mamy, które dają sab simplex! My kupiliśmy teraz bobotic i ma tyle samo simetikonu co te niemieckie kropelki a jest dużo tańszy (nasz ok 14 pln a niemiecki ok 40) a pruty po nim idą niemiłosierne 😁 😁 😁 Espumisan nie dawał rady (połowę słabszy a kosztował ok 23 pln).
A jest taka stronka www.leki-refundowane.com można sobie tam sprawdzić odpłatność przy poszczególnych uprawnieniach. Leki, które mnie interesują akurat zdrożały 😠 😠 😠

• Mamusie
ella1 napisał(a):
Hejka Dziewczynki 🙂
Przepraszam za nieobecnosc ale walcze z anginą ropną- dopiero dziś w miarę jakoś funkcjonuję.
Caly czas lece na antybiotykach i dopiero jest mała poprawa!!!
Pozdrawiam WAS i mam nadzieje, ze u was wszystko dobrze!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂
Wieczorem postaram się nadrobić zaległości

Elunia, dużo zdrówka życzę. Mnie też tak chwyciło, że przez dobre 3 tygodnie walczyłam i też antybiotyk jeden nie dał rady. Osłabienie po ciąży, organizm cały czas był w stanie gotowości no to teraz odreagowuje. Trzymaj się!!!!

• Mamusie
yenefer07 napisał(a):
Spacerek zaliczony!!! 🙂
Ja wychodzę z małym, ale to głównie razem z tatą na zakupy, tylko na takie typowe spacerki rzadko, no ale będę częściej, bo dzis wniosłam spokojnie wózek na górę 🙂

Pewnie już słyszałyście w tv o tym porwaniu tej półrocznej dziewczynki, no masakra jakaś, Mój to nie mógł tego słuchać, już mu się serce krajało. Współczuje tym rodzicom!!!Wierzyć się nie chce!

Ja też rzadko wychodzę Yen, więc mnie pocieszyłaś 🙃 🙃 🙃 byle lekki wietrzyk i mam chore zatoki...

Z tą dziewczynką to szok, modlę się żeby jej nic nie zrobili i żeby szybko się odnalazła!!!

A ja właśnie zrobiłam sobie płatki ryżowe z mlekiem i do tego dżemik malinowy, tak mnie naszło 🙂

• Mamusie
jestem i ja - przepraszam za moja nieobecnosc 😜
tesciowka wlasnie wyleciala do domciu to mam czas usiasc i poklikac dluzej 😉 Bo tak dwa "potworniaki" czasochlonne a i nie wypada w wolnej chwili zasiasc do kompa i olac towarzystwo tesciowki ale juz jestem spowrotem u Was 🙂 podczytuje Was na wyrywki w wolnej chwiluni 🙂
A u nas...
Tia nadal na cycusiu tylko, nie odciagam pokarmu dostaje prosto z cycucha, nie wspomagam laktaci innymi metodami tylko popijam herbatke od czasu do czasu...a Tia rosnei w oczach w piatek mamy pierwsze szczepienie wiec dokladnie sie dowiem ile wazy i mierzy... nie ukrywam, ze obawiam sie objawow nocnych po tym szczepieniu ale damy jakos rade 😉
Tia spi dobrze nocy jednak w dzien ma problemy z zasypianiem - chyba ze w wozku lub w aucie kiedy ja kolysze w lozeczku jakos ciezko jej idzie - zganiam to na rozpraszacze ... 😮
Poza tym robi kupke na 4-5 dni jednak nie przjemuje sie bo jest poogodna i nie ma twardego brzuszka ani sie nie prezy wiec chyba wchlania moj pokarm w wiekszosci i jak sie cos nazbiera to wtedy eksploduje w pieluche 😉 a czytalam zepo karm mamy jest maloresztkowy i dzieciaczki moga wchlaniac wiekszosc tego co zjadaja co zreszta widac po rozmiarach mojej corci 🙂

Z okazji dni Babci i dziadka zrobilam kubeczki ze zdjeciami wnuczek - dziadkowie uradowani 🙂
projekt do obejrzenia w galerii Tii na aguagu.pl w miejscu mojego suwaczka jest link 🙂
a wy co wykombinowalyscie???
No i przypominam wazne swieto zakochanych, kochajacych i kochanych niedlugo wiec wiele osob do obdarowania 🙂 Polecam projekty wlasne i nie koniecznie kosztowne - takie ciesza szczegolnie, bo w nie na prawde wklada sie serducho 😁

cmokasy mamuski i bobasy xXx

• Mamusie
Shelby napisał(a):
gosiaq - a co tam tabelki, ważne że synkowi jabłko smakuje! 😁

Cherry - i jak tam, płacz nie do zniesienia, czy synek dzielny był?

Paula - słyszałam o tym, że nie wolno szczepić przed upływem pełnych 6 tygodni!

Zosiu można powiedzieć że prawie w ogóle nie płakusiał 🙂 Troszkę pomruczał ale szybko go uspokoiłam. Teraz śpi 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Ale się przestraszylam! Zofia zrobiła taką mega zzieloną kupę (jakby się trawy najadła 😜) ale już właśnie wyczytalam że po tym Bebilonie Pepti tak jest! Dziś dostałam na niego receptę i za 4 opakowania zaplaciłam 14,50!! 🤪
Cherry- gratuluję dzielnego mężczyzny! 🙂 🙂
Gosiu! dasz sobie radę ze wszystkimi sprawdzianami! Tylko się nie poddawaj 😉 😉
A Ella niech wraca do zdrowia 😁 😁 😜

• Mamusie
Paulinka, dużo zdrowia i siły dla was. Trzymajcie się ciepło i dobrze, że jesteście w domku a nie w szpitalu !!!

Zaniu, ten artykuł to szok. I pomyśleć ile kobiet podobnie doświadcza "wsparcie" w takich chwilach.... Boże, jakie szczęście, że z naszymi groszkami wszystko się szczęśliwie udało !!!!

Witam mamusie,
Paula_Jot fużo drówka dla Filipa. A po czym poznałaś że to zapalenie oslrzeli? Miał jakieś objawy czy akurat byliście u lekarza.
Ella zdrowiej szybko!!!
U nas badanie kupki oddanej na posiew wszyszło ok ale w moczu znowu E.coli 10^4. Jak zwykle powtórzyłam badanie oddając prosto do laboratorium i wyszedł zupełnie jałowy. Jakaś paranoja z tymi punktami pobrań. Przechowują w nich mocz pare godzin nie wkładając do lodówki i takie checa wychodzą. Obiecałam sobie że już nie będę robić żadnych badań bo męcze siebie i zdrowe dziecko. Kupki się poprawiły. Juz jest tylko 1-2 na dobę. Mam ochotę zjeść jakiś serek i sprawdzić czy ta nietolerancja na mleko dotyczy Emilki. Póki co mój Skarb nadal bardzo grzeczny. Kupiłam jej nowe grzechotki żeby się miał czym bawic mój Aniołek.
Gosia734 dużo cierpliwości dla CIEBIE I WYTRWAŁOŚCI W NAUCE! Tak samo Pauli życzę dużo sił do nauki mimo choroby synka!!! No i samych 5 dla Was dziewczyny!!!

Dzisiaj mam dzień sprzątania. Wieczorem przychodzi moja kuzynka poznać Emilkę. W tym tygodniu mamy jakiś dzień odwiedzin. Wszyscy chcą poznać Emi 🙂 To bardzo miłe. Jeszcze przez najbliższe 2 tyg tak będzie bo się juz poumawiali. A swoją drogą przynoszą tyle ślicznych ciuszków i bucików że nie będę musiała chyba juz nic kupowac Emilce aż pójdzie do przedszkola 🤪