Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej dziewwczyny wczoraj nie pisałam nie miałam czasu, sprzątanie, gotowanie itd.jak wieczorem chciałam oglądnąć film to zasnęłam obudziłam się o 1 w nocy na kanapie i szybko do łóżka nakarmiłam Nikosia a potem od 4 jazdę miałam coś marudził, ulewanie i odbicie go męczyło, także noc nieciekawa ;-)
Kruszynka to dla Zosi i dla Was wielki dzień, piekny dzień życzę powodzenia i dobrego dnia!Napisz później jak było i jak Zosia
Dla wszystkich dobrej i miłej niedzieli!Może później uda mi się napisać

• Mamusie
Hej Dziewczyny
Nocka u nas średnia, Emilka sobie odbiła harmider który był wieczorem i po kąpieli jak miała spać to jeszcze krzyczała z 1,5 godziny. Potem spała do 4 maż ja wtedy karmił a ja o 7. Niby powinno być spoko, ale ja ledwo żywa jestem. Zaraz się kawą poratuję.

Kruszyna Gratulacje dla Rodziców i Zosi z okazji chrzcin. I czekamy na relację i fotki 😘 😘 😘 🤪

Wczorajsze posty przeczytam później 😘

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

U nas pięny poranek. Budzę się patrzę a mój Błażejek leży, śmieje się i bawi się rączkami. Nie obudził mamusi tylko czekał az sama wstanie 🤪 😘

Dziewczynki a tu wklejam link z cytatami - dzieci wypowiadają się na temat miłości, polecam
http://www.joemonster.org/art/15084/Definicja_prawdziwej_milosci_wedlug_najmlodszych

Miłego dnia 🙂

• Mamusie
Kruszynka Wszystkiego NAJ dla Zosieńki:*
U nas noc ok,ale od 4 Fabiś nie chciał spać 🙂
Szykuję się i pakuję,bo wieczorem Andrzej odwozi mnie do ZG 😞
niedługo idziemy z Fabisiem na spacer,a po obiadku do teściów 😠 kuzynka Andrzeja przyjedzie,ale ona fajna jest 🙂
dostaliśmy karuzelę na łóżeczko od chrzestnej Fabisia 🙂
i pytaliśmy moją kuzynkę wczoraj czy zostanie chrzestną 🙂 i zostanie 🙂
zmykam:*
Miłej i spokojnej niedzieli 🙂

• Mamusie
Witam 🙂 u nas noc dobrze, chociaż po wczorajszej imprezie jestem zła i lekko niewyspana...

Dziś obiad u rodziców i może jeszcze do księdza uda nam się zajechać.. ale póki co kazałam iść mężowi spać żeby wytrzeźwiał w 100% ;p... a malutka też zasnęła więc mam chwile dla siebie 🙂

Skoreczka czyli ty od razu szczepisz tymi płatnymi tak? 🙂 bo ja już nie wiem jak to jest xD

Kacha co do radzenia sobie to jakoś leci xD.. mała w miarę grzeczna, noce spokojne, gorzej z zasypianiem wieczorem bo uparciuch nie daje posiedziec 🙂.. no i z mojego karmienia piersią to by było na tyle... już nic z nich nie leci... no ale tego się spodziewałam 😉 pozatym mała w końcu przybrała i teraz waży 3920 🙂 co do denerwujących mężów.. to ja też jestem zła na swojego.. żal...

Skoreczka ahhh ci mężowie

Nikusia widzę u Ciebie też imprezka była.. ja mam dość na jakiś miesiąc xD... minimum 🙂

Anabel dzis zauważyłam że twoja Kinia już 2 miesiące skończyła :P super gratuluje !! 🙂

Kacha co do top model to masz rację 😉...

Beata fajnie że masz taką pamiątkę gazetową 🙂 też bym chciała ale u nas ni ma 🙂

Kruszyna ooo faktycznie wasz wielki dzień 🙂 powodzenia ! 🙂

Nikusia a karmisz Emilkę na żądanie? ile ona zjada ci ml na raz??

Skoreczka link bardzo ciekawy heheh 😉 tak patrze na te twoje łobuziaki i muszę powiedzieć że są przeuroczeeee!!!!!! 🙂

Kasiulka fajnie z tą karuzelką 🙂 mi miała dać babka jedna... ale zapomniała a ja się dopominać nie będę :P... miała być w gratisie do ubraanek 🙂

• Mamusie
hej Pamii 🙂

Śliczna Laurka w avatorku 😘
Tak ja od razu szczepię tą szczepionką do której się dopłaca 100zł. Nie jestem tych bezpłatnych pewna skoro są rteciowe 🤢

A złość na męża minie 🙂
Nikusia
dużo prezentów? Imprezka udana?
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin dla Twojej Drugiej Połówki 😉 🙂

• Mamusie
Witam Witam 🙂

Kruszynka wszystkiego Najlepszego dla Zosi 😘 😘 😘 😘

A my dzis bylismy na 8 w kosciele 🙃
Była Msza ZA Jasiem i Ksiadz mowi na modlitwie módlmy sie za Jasia ...... Myślę że juest tu z Nami ( ale nie było Go , bo nie chcialam Go brac bo u nas zimno w Kosciele 😠,ale w zasadzie to moglam Go wziasc 😎)

a po mszy mowi ze jak Jasiu jest to niech z mama przyjdzie ku ołtarzu to go pokropi woda swiecona 😁

Zapamietał Go z wczoraj jak bylismy i mowilismy o chrzcie a on zeby tak długo nie czekac 😮

hihi ale było mi głupio 😮 😮 😮

Nikusia zaległe życzenia urodzinowe Dla Męża 😘 😘 😘 😘 Dużo Zdrówka i pociechy z żonki 😎 😎 😎 😎 😎 😎 i Dzieciaczków 😘

• Mamusie
Wszyscy już o chrzcinach a my nie wiemy nawet kogo poprosić na rodziców chrzestnych. Kobiet w obu rodzinach jest dużo, ale mamy deficyt w mężczyznach.
Mam nadzieje ze kogoś znajdziemy, ale nie chciałabym zeby był to ktoś " z przypadku".
Ostatnio babcia mi opowiadała jak na mszy były chrzciny i ksiądz spytał się ludzi czy ktoś chce zostać matką chrzestną tego dziecka. Jakaś pani się zgłosiła. Nie wiadomo czy nie znaleźli mamy chrzestnej czy nie dojechała 😮

• Mamusie
Elka to fajnie że mieliście mszę za Jasia, to że go nie było to nieważne, modlitwa jest ważna :-)
Pami a teraz czym karmisz?Jak już nie leci Ci pokarm czy masz go bardzo mało?Próbujesz jeszcze dostawiać czy całkowicie zaprzestajesz karmienia piersią i dajesz butle?
A co do chrzestnych to mnie moja teściowa wkurzyła bo jak powiedziałam że chrzestną będzie moja przyjaciółka u której ja też jestem chrzestną jej synka to zaczęła opowiadać że w jej rodzinie kuzynka dała swojemu dziecku znajomą za chrzestną i kontakty się urwały że lepiej w rodzinie, już chciałam jej powiedzieć że czasem z tą rodziną gorzej się wychodzi niż ze znajomymi ja ze swoim chrzestnym nie miałam kontaktu lekko 15 lat i co jest z rodziny także nie ma reguły.Ale ona zawsze musi swoje trzy grosze wtrącić tam gdzie nie musi no i oczywiście męzowi mówiła kogo dobrze byłoby zaprosić nie przy mnie, jak zawsze musi się wtrącać tak mnie to wkurza!!!ja jej się nie wtrącam jak robi impreze kogo ma prosić a kogo nie!

• Mamusie
Trochę mnie nie było a tu 8 stron czeka 🤪 dobrze, że to weekend bo w tygodniu to by pewnie dwa razy tyle było. 🙃
Skoreczka moją buzię kojarzysz z fotki na fb, i z gg bo tam mam twarz w profilu ustawioną (też ze ślubu siostry). 😜
Kacha biżuteria siostry w czerwonej sukience zrobiona z imitacji kryształków, połączenie przezroczystych z bordowymi, na trzech długościach, do tego bransoletka.
Moja biżuteria zrobiona z czarno-niebieskich crakli, taki rodzaj koralików, które wyglądają jakby środek się zbił (jak pada na nie światło to przepięknie połyskują) to jest naszyjnik z łezką, kolczyki i bransoletka. Panna młoda miała naszyjnik, kolczyki i bransoletkę. Połączenie biało-przeźroczystych crakli, białej perły (nie pamiętam dokładnie co i jak bo jej z 5 rodzajów do wyboru zrobiłam 🙃 ). Naszyjnik pojedynczy, rozchodzi się przy dekolcie, cześć okrągła a cześć wchodzi w dekolt jakby w literę "V' (odwraca to uwagę od dużego dekoltu, żeby nasza babcia zawału nie dostała) 😉. Mój i od panny młodej komplet uzupełnione ozdobnymi rurkami i innymi elementami. 🙂
Poszukam potem czy mam jakieś fotki z bliska to Ci wrzucę.
Mam nadzieję, że u Was już lepiej. 😉 Wyżyłaś się na kotletach? 😘 😘
Beata i Kacha fajnie, że się Wam mój dekolt podoba 🙃 🙃 🙃 Cała życie unikałam bluzek z większym dekoltem i dopiero od jakiegoś czasu uczę się go eksponować. 🙃
Kacha mi się też figury dziewczyn z Top Model nie podobają, mało która ma tam kobiecą figurę. Z tym, że dla nastolatek to wzór i potem jest problem z anoreksją czy bulimią 😠
Skoreczka przyznałaś się, że przypaliłaś mamie garnek? 😜
Beata super pamiątka taka fotka z gazety.
Kruszyna u nas w szpitalu nie robili fotek, pytałam o to pielęgniarki to mi powiedziała, że pani fotograf już od 3 tygodni nie przychodzi. Nie wiem dlaczego.
Elka nie tęskniłam za Tobą bo nie też nie było 😁 😁 😁
Kinga to widzę, że kolejna ciężka noc.
Urszulka a Wy kiedy chrzcicie?
Skoreczka boskie te wypowiedzi dzieci 🤪
Kasiulka współczuje Ci, teraz czekają Cię naprawdę ciężkie chwile.
Pamii18 ja już też mam dość imprez, gości i wszystkiego. Też mnie mój wkurzył. Teraz chodzi i miły jest. Jak pomyślę o chrzcinach to mi się wszystkiego odechciewa. Pocieszam się tym, że wszystkie imprezy będą odbębnione i spokój do sierpnia. Za to teraz mam doła i jestem zmęczona.
U nas z karmieniem Emilki to sajgon jest, ona zjada po 60ml a powinna dwa razy tyle. Karmię ją jak chce, ale potem biegam jeszcze ze sto razy z butlą po 30ml żeby jeszcze dojadła. No i dalej na wadze nie przybiera. Jakby przybierała to bym dała jej spokój z ciągłym dokarmianiem, ale tak to się boję.
Dziękuję za życzenia dla męża.
Kinga ja miałam taką babcie jak Twoja teściowa, ona mi chciała światków na ślub wybierać i jeszcze gości zapraszać na wesele(tzn takich, których ona uznała że powinni być). Z tym, że ja mam po niej wredny charakter się nie dałam. 😁 😁 😁

• Mamusie
Kacha fotki biżuterii:
moja:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/718/dsc0438o.jpg/][IMG]http://img718.imageshack.us/img718/2641/dsc0438o.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
siostry:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/35/dsc0712ru.jpg/][IMG]http://img35.imageshack.us/img35/5665/dsc0712ru.jpg[/IMG][/URL]

siostry -panny młodej:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/441/dsc0610k.jpg/][IMG]http://img441.imageshack.us/img441/975/dsc0610k.jpg[/IMG][/URL]

dla mamy:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/171/dsc0513zv.jpg/][IMG]http://img171.imageshack.us/img171/654/dsc0513zv.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
Nikusia przyznałam się do przypalonego garnka 🤢 Była zła, powiedziałam ze odkupię ale stwierdziła ze takich garnków to już się nigdzie nie kupi 😎 Widziałam że czyściła, jak ma dobry proszek to doprowadzi swój garnek do porządku a ja już nie będę pożyczać 😉

Z biżuterii szczególnie podoba mi się ta na szyi panny młodej 🤪

Emilka rzeczywiście mało je 😮 60ml dla mojego synka to połowa drogi do najedzenia się 😮

Elka co tak dziś cichutko z twojej strony?
Wielka tez miała zagladac i cisza 😁 Szcześliwa pewnie, ma chwilkę wytchnienia 🙂

A moje szczęścia śpią 🤪

• Mamusie
aaaa siedze sobie i oglądamy skoki 🙃 🙃 🙃

Mój mały od rana spi z przerwa na jedzonko 🤪 🤪 🤪
a mi chyba zaraz cyce eksploduja 😁 😁 😁 😁

Skoreczka co porabiasz 🙂

U nas za oknem zawierucha wieje i snieg pada 😠 😠 😠

Chyba ide sie do męża przytulić 😎 😎 😎 😎

wiecie co ksiadz nam mowi wczoraj ze nasz jas jest 869 osoba ochrzczona i za 131 dzieci bedzie tysiac a to bedzie gdzies za 6 lat , tak my obliczyli i mowi ze fajnie by było jakby to były trojaczki 🤪

I mowi tak może by sie Pani postarała???? 😮 😮 😮 😮 😮

A ja tylko kto urodzi za mnie??? 😮 😮 😮 😮 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
KingaS dziękuję za oklaski. Nie wiem czy mam zdolności, jednym się podoba a innym nie. 🙂 To była moja odskocznia jak syn zachorował no i jakaś forma, żeby zarobić parę groszy. Teraz miałam przerwę, bo z brzuchem nie umiałam się pochylić żeby robić. 😜
Skoreczka na fotkach widać, ze biżuteria dopasowana kolorystycznie do stroju osoby, oprócz tego do rodzaju dekoltu, do gustu. No i tego nie widać, ale też zależy od ciężaru koralików. 😜 Mi się najbardziej moja podoba, no ale sama ją dla siebie zrobiła więc to raczej oczywiste. Dla panny młodej bardziej podobał mi się innym projekt, ale to ona wybierała i miał być pod jej gust a nie mój.
Elka a u mnie za oknem słonko świeci 😉 skusiliśmy się na spacer, ale nie za długo bo wieje. Co do trojaczków to rodzenie spoko, bo dzieci są małe i najczęściej rodzą się szybciej, gorzej z tym brzuchem. 🙃

• Mamusie
Kruszyna wszystkiego najlepszego dla Zosi z okazji chrzcin 🙂

Biżuteria super, najbardziej podoba mi się ta, którą ma Nikusia, bo niebieski to mój ulubiony kolor 😉

Kinga teściowe chyba po prostu tak mają z tym wtrącaniem się 😁 A co do chrzestnych to racja, że nie ma reguły - mój chrzestny jest moją rodziną, a kontaktu z nim prawie żadnego nie miałam całe życie 😮

Elka jesteś stałą forumowiczką na mamusiach i faktycznie dziwnie jak nic nie piszesz 😁
Trojaczki - o mamma mia! 🙃

A ja się zastanawiam kiedy mamy chrzcić, bo myślałam o czerwcu, żeby zrobić blisko naszej rocznicy ślubu, ale nie wiem czy to nie za późno 🥴

Dziewczyny wchodzą Wam już na palce obrączki? Bo mi po ciąży nadal nie 🤔 🙃

• Mamusie
Nikusia każdy ma swój gust i chyba dobrze bo niefajnie byłoby gdyby wszystkim podobało się to samo. Na dodatek gust tez się zmienia: kiedyś lubiłam masywną, ciężką biżuterię, poźniej sztuczną a teraz jak mam kupić to kupuję srebro i to delikatne 🙂

Czemu uważasz ze jesteś wredna?

Beata
Obrączkę już dawno założyłam, od razu po przyjściu ze szpitala.
A chrzciny na lato 😉

Elka to chyba Jaś musi sie odwrócic zeby zobaczyć ekran 😁 Lubi leżeć na brzuszku? My tez tak trzymamy maluszka 🙂

Jak ja nie lubię jak ktoś stoi nade mną jak piszę posta 😠

• Mamusie
beatka nas ksiadz by chyba wyrzucił za drzwi jakby my mu powiedzieli ze chcemy w czerwcu 😁

on juz by nam chcial zrobic.

Skoreczka Jas patrzy wlasnie na ekran mamy na scianie gorzej z moim bo na mnie hehe
OJ BARDZO LUBI, TERAZ ZJADL I SPI MI NA REKACH IDE GO ODŁOZYC ZARAZ.

Obrączke tez od razu założyłam jak ze szpitala przyszłam 🙂