Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Nikusia jestem pod ogromnym wrażeniem 🤪 Biżuteria wygląda oszałamiająco 🤪 Wszystkie komplety! Na prawdę super 🤪 Bardzo mi się wszystkie kompozycje podobają 😆 i fajny sposób na zarobek bo biżuteria chyba zawsze będzie w modzie 🙂
Beata ja również nie wiem kiedy chrzcić... Mamy mnóstwo wydatków związanych z mieszkaniem, które niestety nie mogą czekać 😞 a obawiam się, że im później się zdecydujemy to będzie większy problem ze znalezieniem lokalu bo zaczną się komunie a potem śluby... A dodatkowo mamy problem z chrzestnymi bo u nas sami faceci... Mąż ma 2 braci a ja jednego, który na dodatek się obrazi, gdy się dowie że nie będzie chrzestnym 🤢 A muszę ustąpić mężowi w tej kwestii 😞 😞 😞 Obiecałam 😞 i odkładam to ile się da 😞
A co do obrączki to ja moją wcisnęłam na siłę 🙃 już jest luźniej ale wciąż palce nie wróciły do rozmiaru sprzed ślubu.
Ela trojaczki 🤪???? Aaaaaa 😮 Ja z jednym wymiękam... Dziś w nocy przykładowo chyba cała nasza kamienica nie spała bo Natalka nie miała ochoty spać 🤢
Skoreczko chrzciny w lecie to świetna sprawa. Mnie się nie spieszy, chociaż wszyscy zagadują o to... ale mam ich w nosie 😠 Może też przemyślę organizację chrzcin w lecie... Tylko obawiam się o brak miejsca na przyjęcie 🤨

Byliśmy dziś na pierwszym spacerku 🤪 i pierwsze 10 minut to jakiś dramat był 😮 🤢 Natalka krzyczała jakby ją ktoś ze skóry obrywał 😮 😮 😮 a potem się zamknęła i zasnęła 😁 Mąż jechał po największych wertepach, to pewnie dlatego 😁 aaaale fajnie było potem, gdy już spała, a my z tym wózeczkiem sobie spacerowaliśmy 😆 😆 😆

Kłótnia z mężem
? Już się pogodziliśmy ☺️ ale musieliśmy porozmawiać na spokojnie i wyjaśnić sobie kilka spraw. Ja potrzebowałam chwili na to, by mi przeszło. A i on też w końcu odpuścił. Bez sensu się wiecznie gniewać... ale uwierzcie mi, że była to sytuacja, której żadna z nas by nie odpuściła 🙂 Chociaż faceci by się nie przejęli 😉 ale tak to już jest na tym świecie 😆

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Beata mi obrączka wchodziła przez całą ciąże, za wyjątkiem okresu gdzie byłam w szpitalu i mnie kroplówkami z witaminkami raczyli. Wtedy spuchłam, ale jak wróciłam do domu to znowu mogłam założyć. Z tym, że na pewno Ci jeszcze zejdzie, ja tak miałam z brzuchem na początku po porodzie stożek sterczał a potem sam zszedł. A teraz go wzmacniam brzuszkami. 😜
Co do chrzcin to dla mnie czerwiec jak najbardziej ok. Jakby nie wzgląd finansowy to też bym poczekała do lata. 😉
Skoreczka bo tak jest ile osób tyle gustów. Najtrudniejsze zlecenia jakie miałam to zrobić biżuterię dla 13-latki, która mieszka w Niemczech. To miał być prezent od babci i to ona zamawiała. I wiadomo, że musiało się to podobać i jeden i drugiej 🙃.
A ja nie noszę biżuterii. Mam obrączkę i pierścionek -złote. I to wszystko. 🙂
A co mi się podoba? Chyba sama nie wiem, jak zobaczę jakieś nowe koraliki itd to myślę co bym z nich zrobiła. Z tym, że ja nie noszę 🙃.
A czemu jestem wredna? Bo nie dałam mojej rodzinie, szczególnie wtedy babci decydować jak mam żyć. Próbowała mnie zmusić do chodzenia do kościoła, potem do zerwania z mężem (wtedy był chłopakiem), chciała decydować kto będzie na naszym ślubie, kogo weźmiemy za światków itd. Z tym, że to była regularna wojna. 😉
Elka jak Cię może ksiądz wyrzucić za drzwi? Jak chcesz chrzciny w czerwcu to idziesz prosić o nie w maju a nie teraz 😁 😁

• Mamusie
Nio tak bym zrobiła 🙂

Kasia dzieki.

Byłam sie polozyc kolo meza przychodze a on do mnie co moje biedactwo juz niket z Toba nie pisze na forum 😞 wszyscy poszli tylko ty zostalas i wkoncu przyszlas a moze administrator by popisał z toba 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
Czesc

Kruszynka usciski dla Zośki 😘

Skoreczko ale z ta chrzesna jaja w tym waszym kosciele my wzielismy moja siostra i Daniela Kuzyna bo tez mielismy problem

Kinga moja tesciowa ten na poczatku próbowała zajac sie moim rzyciem ale teraz juz wie ze sie nie dam 😉

U nas w szpitalu były zdjecia ja wziełam nawet do domu w ramce ale Kinia nie wyszła na nim jak w realu to znaczy nie jest do siebie podobna no i w gazecie tez była 😉

Nikusia piekna ta bizuteria zwłaszcza Twoja i panny młodej 😉

Beatka jak chcecie chrzcic w czerwcu to czemu nie niektórzy chcrzcza jak dziecko ma roczek... tylko wtedy trudniej to dziecko w kosciele utrzymac 😉

Mi obraczka wchodziła odrazu po porodzie 😉

Elka zdjecie super 😉

Kacha wiesz co ja to bym chciala sie z moim pokłocic przynajmniej bym sie rozładowała 😠 😠 😠 ale ja to taki głupi harakter mam i nie kłuce sie tylko zamykam w sobie ...

Nikusia o własnie brzuszki 😉

Elka maz dowcipny 😉

Kinia zasypia jak tylko ja wkładam do wózka 😉 wiec na spacerach na razie bez syreny jezdzimy ...ciekawe jak długo...

• Mamusie
elka144 napisał(a):

Byłam sie polozyc kolo meza przychodze a on do mnie co moje biedactwo juz niket z Toba nie pisze na forum 😞 wszyscy poszli tylko ty zostalas i wkoncu przyszlas a moze administrator by popisał z toba 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

😁 😁 😁 😁 😁 😁 oklask dla twojego męża 😁

• Mamusie
kinga ja daje butle w cycuchach juz nie ma nic 😞 co do tesciowej to czasem tak się dzieje że się nie potrzebnie odzywają ;/...

Nikusia no to Emilcia faktycznie malutko je... moja to 120 na raz zjada i jeszcze jakbym dała to by dojadła coś ... i się boję że za dużo je ;/... no ale co zrobię 😞 a biżuteria śliczna 🙂

Beata mi wchodzi ale jeszcze nei jest tak jak wcześniej :P...

U nas mała krzyczy jak się ją ubiera, ale gdy kombinezon się założy to nagle zamiera hehe i zasypia :P

Anabel ja póki co też bez syreny jeżdże 😜..

właśnie zjadłam pizzę :P 2 kawałki i pękam ... masakra xD... miłej nocki kochane :*

• Mamusie
Dziewczyny moja mała krzyczy przy ubieraniu, potem jak ją dam do wózka i jak się ubieram. A jak zjeżdżam po schodach na klatce schodowej to już cisza. Więc też nie jadę z syreną. 😜
Elka ale mąż ma poczucie humoru. Miłego wieczoru 😜
Pamii18 i Skoreczka wiem że Emilka mało je, ale co zrobić.
Pamii18 to z karmieniem miałaś tak jak ja, dałam butlę i było po piersi.
A ja dziś "nie w sosie" jestem.

wrzucę jutro moje fotki ze ślubu, bo już wszystko mam.

• Mamusie
Czesc
O jej dawno nie byłam pierwsza 😉

Kasiulka usciski dla Ciebie i duzo sił ci teraz zycze ...

Nikusia a moze Emilce trzeba własnie ustalic godziny jedzania zeby zjadała wiecej moze nie zdazy zgłodniec od poprzedniego karmienia i dlatego jzjada 60 ml tylko??? .a liczyłas kiedys ile ona zjada przez caly dzien? bo jak dorabiasz jeszcze po 30ml to w sumie jest juz 90ml a to nie jest tak zle moze jak pozliczysz to co wipije przez cała dobe to zmiesci sie w normie.Tylko pozostaje pytanie dlaczego nie tyje...

My dzis do ortopedy a Jakubek do przedszkola poszedł bo ferie sie skonczyły 😉

• Mamusie
witam kochane ale nabazgrałyście tyle stron ze nie mam szans was nadrobić może jak jutro wróce do domu to was poczytam
Nadal jestem u mamy powiem wam ze naprawde wypoczełam w piątek mieliśmy gości u mamy ale i tak poszliśmy z M na spacerk zachaczyliśmy o restauracje pogadaliśmy i poczulam ze zyje.
Sobote prawie cała przespałam przekichane miał dziadek bo cały czas dostawał Fabiana pod nogi żeby go bujał a my z mama w kime.Niedziele to tylko wpadałam małego nakarmić i wrejs Odwiedziłam moja babcie M kuzykę
Dzisiaj jade na 13:30 z małym na usg brzuszka a potem na 17:30 do gina i dopiero wracam do domu Fabicio przestawił sobie czas spi od 20:30 do 2 potem budzi się o 5 i o 8 wiec estem wyspana dzisiaj już zrobiłam sniadanie zjedliśmy z M jak ludzie i co najlepsze przez cały weekend się nie kuciliśmy i nie ciągnoł mnie do domu

• Mamusie
Hej hej
u nas dzisiejsza noc dobra 🙂 Niko wypił o 19.30 pierś, potem obudził się przed 24 wypił pierś i 120ml mleka z butli!!!! 😆 ale po tym tak mu się ulało że musiałam go przebierać ale on mały głodomorek jeszcze jakby było w butelce to by wypił a ja tak czułam że uleje bo może za dużo 😉 potem obudził się po 4 wypił pierś i zasnął po czym obudził się o 6.30 i wydoił maksymalnie piersi że mam flaki 🤨 teraz zasnął ale to raczej krótka drzemka bo się coś odzywa.Chciałam właśnie tak robić że na noc dawać mu tylko pierś i butlę a w dzień tylko pierś narazie się udaje zobaczymy jak dalej pójdzie, bo widać że sama pierś w nocy by mu nie wystarczyła.
Anabel mój Miłoszek też poszedł do przedszkola dzisiaj 🙂
Wielka to ale zaszalałaś przynajmniej poczułaś że żyjesz 😉 też chciałabym się gdzieś wyrwać na chwilę musimy wkońcu zacząć wyjeżdżać na spacerki, chciałam w sobotę ale ten wiatr mnie powstrzymał i wczoraj też było zimno może w tym tygodniu się uda bo prognozy są dobre ma być coraz cieplej 🙂 nareszcie!!!!

• Mamusie
Hejka
Kasiulka życzę Ci dużo siły, bo na pewno Ci ciężko. 😘 😘
Anabel ja już też o tym myślałam, że jak dokarmiamy to zjadał więcej jakbym zliczyła. Z tym, że wieczorem powiedzmy, że do 22 daliśmy radą w nią na raty wmusić 100ml. obudziła się o 4 rano, zjadła 40ml, obudziła się o 6:30 zjadał 20ml, obudziła się o 8 zjadła 40ml. Teraz ją karmiłam i zjadła 60ml. To bez biegania i dokarmiania, tylko tyle ile ona wołała. 😞
Powodzenia u ortopedy.
WielkaB Wam był potrzebny tak czas dla siebie, z dala od pokera itd. 😘 Rozmowa na pewno też wiele wyjaśniła. 😉
Kinga ja wczoraj byłam na spacerze, ale masz rację że wiało. Dziś przez okno wygląda ze pięknie słońce świecie, ale nie wiem jak jest faktycznie. Może się skuszę na spacerek. Z tym, że najpierw muszę kawkę łyknąć. 😉
Zaraz wrzucę moje obiecane fotki. Zaznaczam, że były robione ponad 11lat temu 🙃

• Mamusie
Kinga dobre 😁

Wielka fajnie, że miałaś udany weekend 🙂

A ja muszę zapisać Małego na "USG ambulatoryjnie", ale nie wiem gdzie...? 🤨

My też byliśmy wczoraj na spacerku i też wiało, więc szybko wróciliśmy.
A ja sama nie dam rady na spacerek z Aleksem wyjść, bo mieszkamy na 2 piętrze i nie dam sobie sama rady z wózkiem 🤢

• Mamusie
Beata jak mieszkasz na drugim pietrze, to znosisz pusty wózek zostawiasz na parterze w klatce na kilka minut, a potem Aleksa. Jak wracasz to najpierw zanosisz dziecko a potem wracasz po wózek, chyba że masz go gdzie zostawić i jak wraca mąż z pracy to go wnosi. To już opatentowany sposób 😜

• Mamusie
Nikusia 🤪 piękne fotki! Jak z filmu! 😘 Wyglądaliście cudownie 🙂

Spacer problem jest z tym, że na dole nie ma miejsca, żeby wózek zostawić (tak gówniano mamy zrobione przejście), tzn. jak zostawię wózek i akurat jakiś sąsiad będzie wchodził, to będzie miał problem, żeby się przecisnąć 🤨 Ale chyba to jedyne wyjście, w razie czego poczeka...? Bo nie wyobrażam sobie spuszczać wózka z dzieckiem po schodach 😜

• Mamusie
hello 🤪

Beata no chyba jedyne wyjscie 😎 😎 😎

Nikusia bardzo Ladne 🤪

moj jas znowu kupki nie moze zrobic 😠 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞

oczywiscie jest u mnie na recach.

wielka super ze wypad sie udał.

a ja taka głodna musze isc do sklepu bo bulki a nie mam Go z kim zostawic 😠 😠 😠 😠

• Mamusie
Dzięki Dziewczyny za pochwały 🙂
Beata baśniowe to były tła u fotografa, do tego my i taki efekt.
No z drugiego piętra z wózkiem z dzieckiem nie zjedziesz. 🙃, To się sprawdza u mnie jak mieszkam na parterze i mam 5 schodków w klatce i 3 na zewnątrz. 😜
Jest jeszcze opcja zostawienie wózka przed klatką, ale ma dwa minusy, jest zimno a Ty byś musiała Aleksa wynieść a po drugie nie wiem czy wózek "nie dostanie nóg". 😉
Elka ja też głodna, już drugie śniadanie wcinam. Resztki chleba 😁 😁