Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Czesc jaaaa napisałam posta i sama go sobie skasowałam grrrrr ale jestem zła 😠 😠 😠 😠

Wiec zaczynam od konca co pamietam...
Natalke śliczna ale modnisia 😉
Skoreczko dobrze ze ze słuchem ok 😉 no i rzeby kolejna badanie tez wyszło dobrze

Elka jej ja tpo jak bym jeszkała w głrach to ale bym szalała na nartach no i figura by przez to była inna a tak to jestem taka zastana ze jak wyskocze raz kiedys to wsztystkie miesnie mnie bola 😉

Co do brzuszków ja sie przyznaje ze co dórgi dzien robie ☺️ ☺️ ☺️bo zapomianm ☺️ ☺️ ☺️

Kinga dlaczego nie mozesz kawy??? i czekolady??? mały zle reaguje???
Co do wagi to ja 2 tygodnie na nią nie wchodziłam bo mi bateria siadła a teraz sie boje wejsc bo mam wrazenie ze zamiast gubić to mi przybywa kilogramów...
No i co do mrógania to u nas było na odwrót jak Jakub zaczoła ogladac bajki miał 2 latka i był tak zafascynowany ze jak patrzał na telewizor to trzeba mu było przypominac :Jakub mrugnij Jakub mrugnij no Jakub mróraj " bo inaczej miał czerwone oczy wszystcy sie z nas smiali 😉 ale teraz mruga sam on poprostu chyba nie chciał nic przegapic 😉

wielka nooo złosliwosc rzeczy martwych...

Emilka przy tym jedzeniu to i tak ma jeszcze duzo sił na krzyki ...

Dziewczyny a ja gdyby nie to ze mam juz 2 dzieci to bym sie starała o nastepne ☺️ ☺️ ☺️az mi sie samej to w głowie nie miesci no ale jak bym miała pierwszy poród taki jak ten to Jakub juz dawno by miał rodzenstwo 😉 byłby jeden minus tego nie poznała bym was 😉

Ja to wole rzeby dzieci miały moje włosy i moje zeby bo maz ma słabe...

Nikusia w pełni popierwa spacery 😉z Jakubem tez duzo chodziłam a jak był snieg albo nie miałam ochoty to wystawaiłam na balkon tesciowej sie nie podobałao ze dzoecko na mróz wyciagam ale po paru słowach nie odzywała sie juz choc widziałam ze jej sie gotuje w srodku...

Kruszynka to co ty jtej córci zrobiłas biedne dziecko rwie sobie włosy z głowy 😉 🙃 🙃 🙃

Skoreczko dobrze ze z Mikusiem lepiej i ze juz wiesz dlaczego wymiotował...

a ja wam musze powiedziec ze ostatnio przechwaliłam nasze karmienie bo wczoraj mała znowy robiła jazdy i ja sie zastanawiam czy ona nie je tyle samo co Emilka Nikusia z tym ze ona jest głada a nie chce jesc juz widze ze przez to jej grymasznie mam mniej mleka a jeszcze nie zaczełam dawac sztucznego wczoraj chciałam spróbowac bo mała strasznie grymasiała a widziałam ze jest głodna wiec jak juz rzucała sie przy piersi to zciągłam mleko było 60ml dałam jej w butelce wypiła wszystko i jeszcze chciała ciagnac wiec stwierdziłam ze zrobiej jej tego co mam pediatra zapisała zrobiłam 60 ml i chciałam jej dac ale robiła tak jak z cycem pociągła i w ryk chyba jej nie smakowało i co ja mam zrobic ??? w srode chce jechac do zważenia zeby zobaczyc jak sytuacje wyglada bo w srode mamy zdrowe dzieci i no nie wiem co dalej ..Wczoraj tak naprawde ładnie zjkadła dopiero koło 16 30 jak pojechałam do mamy i tam sie najadła no i w nocy je z piersi bez problemu i rano tez ale w dzien takie cyrki robi ze i ja i ona mamy juz dosc nie chce zeby była głaoda ale skoro spi ładnie to chyba powinna sie najadac ehhhh trudno powiedziec o co z tym chodzi...

• Mamusie
Anabel ja się właśnie boję chwalić Natalkę publicznie... bo potem robi mi różne akcje 😮 a jak nie chwalę to jest.... nie powiem jak, żeby nie zapeszyć 😁

Pojadłyśmy 😁 iiiiii uwagaaaaa kupa idzie 😁 😁

Dziękuję za oklask ☺️ czyja to sprawka 🤪?

• Mamusie
Anabel ja też tak mam z tymi postami, a zwłaszcza w momencie gdy bardzoooo dużo napisze 😉

Nikusia ty myjesz okna a ja mam dziś dzień lenia?! oo tak xD...masakra nic mi się nie chce, co prawda poodkurzałam, pomyłam podłogi, obiad mam z wczoraj :P... ale do kuchni nie chce mi sie ruszac... chyba jak mała wstanie to zje i pojdziemy na spaceek... bo nie pada :P..

Kacha u mnie to samo z tym chwaleniem

Elka u nas po śniegu ślad nawet nie został :P no może na zdjęciach 🙂

• Mamusie
Anabel co do kawy to nie próbowałam i czekolady bo się boję,ale może muszę spróbować.
CO do oczek to widać że każde dziecko może różne mieć przypadłości, mam wielką nadzieję że to mu minie.
A z karmieniem to ostatnio mam to samo co Ty albo podobnie zaczyna ssać i się denerwuje jakby mu nie leciało i marudzi też nie wiem dlaczego.Dzisiaj w nocy go nie dokramiłam tylko dałam pierś to rano dziewczyny piersi miałam puste na maksa! 🤢 no i jak on ma byc najedzony potem i ciągnąć?nie wiem już sama mam taki dylemat co do dokarmiania ale chyba zacznę jak będę widziała że piersi puste bo mi go żal że może jest głodny 😞

• Mamusie
A ja sobie poklaskałam... tytlko Kacha i Kinga muszą poczekać na oklaski :P bo są poblokowane 🙂..

Kinga ja tak miałam z małą że ssała i się denerwowała no i po jakimś czasie zasypiała i się okazało że nie przybiera więc zaczęłam dokarmiać... skontroluj wagę małego zanim zaaczenisz dokarmiać bo później już butla zostanie na cały czas... 🙂

• Mamusie
Pamii ale wam dobrze , ajc u mnie te nie długo śniegu nie bedzie (mam taką nadzije) 😮 😮

ja np wogole nie lubie kawy, słodycze moglam jesc w tonach 😁 😁
a teraz nie jem bo karmie i nawet nie chce próbować bo zgrubne. hehe

ooo maly spi kolo mnie w wozku i dalam mu palca bo mial otwarta raczke to mi zacisnął i teraz 1 reka mam w wozku haha 😁 😁 😁 😁 🤢

Pamii dzieki i rewanżyk 😘

• Mamusie
Pami no właśnie dlatego tak się wstrzymuję bo wiem że już z piersią będzie coraz trudniej i butla będzie coraz częściej aż tylko zostanie.No co do wagi to dopiero 14.03 idizemy na szczepienie i wtedy będzie ważony bo w domu na takiej łazienkowej to ciężko jest ważyć, muisiałaby przyjść połozna i go zważyć na swojej.

• Mamusie
kinia a ile wazysz??

Ja to moze sie oducze slodyczy, bo przed ciaza chcialam schudnac ale nie moglam odstawic ich i takie to było 😮
a teraz jest super od czasu d czasu tylko princesse kokosowa zjem i tyle.

ja Jasia wazylam wczoraj mam elektroniczna wage 1 stanełam sama a potem z nim i wyszlo mi ze wazy 5600 🤪

• Mamusie
Hej!

Skoreczka Aleksowi badanie słuchu robili w szpitalu (sprzęt od Owsiaka z WOŚP) i faktycznie, żeby dobrze wyszło, to dziecko nie może się ruszać i nie może być głośno w pomieszczeniu, dlatego najlepiej gdy śpi. Mój się strasznie wiercił podczas badania, dlatego miał robione ponownie i wszystko wyszło okej 😉

Brzuszki – ja po wizycie u ginekologa się dołączam!

Kacha – Natalka ma ekstra ogrodniczki 🤪

Nikusia ja obaw co do ciąży nie mam, bo nic nie było, hehe 😜 Ale drugie dziecko na pewno będę chciała mieć, ale to może za 2 lata. Mnie najbardziej połóg przeraża, a nie sam poród, bo ogólnie źle połóg przechodzę, a co dopiero jak będzie dwoje dzieci 🥴 I na dodatek raczej cesarka 🤨

Anabel – dlatego ja Wam odpisuje w Wordzie, a potem kopiuję na forum 😎

Kinga – nie bój się, tylko próbuj z tą czekoladą, ja spróbowałam i okazało się, że jest okej 🙂 U Was też może tak będzie i nie będziesz musiała się katować 😉

Aleks dziś kończy pierwszy miesiąc 🤪

• Mamusie
okna pomyte, kwiatki podlane i "wyszorowane", firanki się piorą 😁 😁
To czekamy z brzuszkami na Kingę, Kachę, Kasiulkę, Beatę a robią już Anabel i ja a dziś dołącza do nas Skoreczka. 🤪 Czy kogoś pominęłam? 🙂
Pamii18 czy Ty też będziesz robiła z mani brzuszki jak Ci się połóg skończy? Bo kiedyś wspominałaś.
Anabel to ja zazdroszczę, że byłabyś gotowa mieć jeszcze dzieci, bo ja kategorycznie nie. I to mam teraz na myśli poród. Z tym, że z innych powodów też nie. 😜
Jeśli chodzi o jedzenie Emilki to ja wczoraj zjadła więcej to zwymiotowała. jej chyba pasuje tak po 60-90 jeść.
Kacha co ja pochwalę Emilkę to ona sobie to odbije 😁
Elka ja już zapomniałam jak śnieg wygląda. 😁 😁
Pamii18 mnie te chrzciny tak pchają do sprzątanie, tak to bym olała. 🙃
Dziewczyny a ja bez kawy żyć nie mogę bo rano nietomna jestem. Co do słodyczy to zależy co, moją słabostką są ciasta (takie pieczone w domu lub w dobrej cukierni) i bita śmietana. Z tym, że z wiadomych powodów nie objadam się. 😜
Elka Jasio super waży 🤪
Kinga ja bym też poczekała z wprowadzeniem butli, ciężko utrzymać karmienie mieszane.
Beata no Ty jeszcze połogu nie skończyłaś więc dziwne żeby się ciąży obawiała 😁 😁 😁 Co do połogu to pierwszy miałam ciężki a teraz spoko. Gratulacje dla Aleksa. 😉

Dzięki za oklaski 😘 😘 😘

• Mamusie
Nikusia no chyba, że byłabym wiatropylna 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁
A po połogu z seksem chyba będzie ciężko, coś mi się tak wydaje 🤨
Pomyte okna? Boże, ja łóżka nie złożyłam jeszcze, nic mi się nie chce, a Ty już tyle porobiłaś - szacun! 🤪

Dzięki 😘

Ela wg takiej wagi, to mój synek waży 5,2 kg 😁

• Mamusie
Kacha mała siłaczka z Natalki 🤪 🤪 🤪 😘
Nikusia, Elka, wielka dużo zdrówka z okazji 2 miesiecy waszych maluszków 😘
Beata dla Aleksa dużo zdrówcia 😘 😘 😘
Anabel nie wiem po czym Mikołaj wymiotował 🥴
Co do wagi Kingi to moze byc tak jak u Emilki, drobna dziewusia. A skoro wydaje Ci sie ze jest najedzona to moze płacze z innego powodu??? hmmm
Nikusia skoro dostałaś juz miesiaczke to z moich obliczen ja dostanę 10marca 😁

A ja chciałabym zeby dzieci miały włosy takie grube jak ja mam, a u Błazejka wymarzylam sobie takie jak ma mój dziadek czyli loki 😁 😁 😁 I jak smaruje głowke oliwka to mu sie kreca 😁 Pewnie nic z tego nie bedzie bo wypadną i się zmienia 😉

A wy znów o wadze i zrzucaniu kg, to na razie sie nie wypowiem bo staneło na 57kg i ani rusz 😠 😜

Dziękuję za oklaska 😘 Muszę kiedys i ja poklaskać wszystkim ale to z samego rana jak nikt nie bedzie zablokowany 😉

• Mamusie
O wadze to ja się nie wypowiem 😠 wy przynajmniej macie 5 i 6 z przodu 😆 Bo ja nie mam takiego szczęście i jestem jak kulka, pulpet, słoń, pączek, bułka, kulka, globus, piłka, słoik, świnka, krokiet, baryła, beczka, balon, wieloryb............ 🤢

Miałam iść z koleżanką na zakupy ale właśnie zadzwoniła, że auto się zepsuło i nie dojedzie... 😞
Sama pójdę 😠 tzn. z Natalką 😆 wiecie co? Beznadziejne są sklepy!!!! Do większości z nich nie da się wejść z wózkiem lub bardzo trudno to zrobić 😠 nigdy wcześniej nie zwracałam na to uwagi 🤨 ale nigdy wcześniej wózkiem nie jeździłam 😜 Porażka 😞

• Mamusie
KingaS ja mam zawsze 4 z przodu wiec 5 to duzo dla mnie, jestem niska 😮
Kacha na pewno wielorybem nie jestes 😜 😘

Sklepy całkowicie nie przystosowane dla wozkow, wiem cos o tym 🤢
A mi jest ciezko niesc nosidło, dzieciatko wazy prawie 5kg do tego waga nosidła i rece mi odpadaja 😜

• Mamusie
A mi mama przed chwilą smsa wysłała, że kupiła dla Natalki piżamkę.......... w zajączki 🤪 🤪 🤪 🤪 😁 😁 😁 😁

🙃

Dobra... idę sobie już 😜
Ubiorę się, papu naszykuje, nakarmię zająca, przebiorę pieluchę i fruuuuu na miasto 🙃

• Mamusie
Kinga tylko u mnie to jest taki problem ze jak chciałam dokarmic wczoraj to mała nie chce modyfikowaneggo pi zobaczymy do srody i podejme decyzje porozmawiam jak cos z pediatrom moze sie jeszcze unormuje moze to moje ostatnie stresy sa temu winne ze tak mało mleka mam spróbuje przewalczyc do srody a jatakie sytuacje jak wczoraj beda sie nadal powtatzac to poprosze zeby nam zapisała inne mleko moze inne małej zasmakuje ...

Nikusia ale ja ten poród miałam super no i mała poza tym jedzeniem nie sprawia na razie wiekszych problemów dlatego jestem tak obtymistycznie nastawiona 😉

Beatka na sexik przyjdzie czas 😉tylko troche odpoczniej zaczniesz tyslec o "pierdołach" 🙃

Ja za raz pakuje mła w spiworek i zasówamy na spacerek zanim zacznie padac bo cos niewyraznie za oknem ;/

Skoreczka ja myslałam ze mały wymiotował po mleku???
Coś zle doczytałam 🥴