Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Kinga ja mam na wypisie ze szpitala, że witaminę K mam podawać do ukończenia 3 miesiąca życia dziecka przy wyłącznym karmieniu piersią, a o witaminie D nie napisali do kiedy, więc zapytam pediatrę jak będę na wizycie (no, widzę, że dziewczyny też to pisały 😜 )

Kasiulka super, że tak chociaż dało się załatwić ze studiami 🙂

Dieta odchudzająca ja żadnej nigdy nie stosowałam i nie mam zamiaru stosować – wolę wykonywać ćwiczenia 😉

Elka mój Aleks ma obwód głowy 40

Skoreczka wczoraj miałam 4 prania, za to dziś będzie jedno 😉

Kacha no staram się, ale Aleks ostatnio mi nie pozwala, a w weekendy nie wchodzę, bo spędzamy czas we troje, więc laptop idzie na bok 🙂

Idę dziś do ginekologa na wizytę kontrolną po porodzie – no, ale niestety chyba się jeszcze do końca nie zagoiłam, ale zobaczymy co powie... I seksu przez to też się będę bała 🤨

A Aleks przedwczoraj spał całą noc (od 23 do 7:20), a wczoraj zasnął po 20 i obudził się na jedzenie o 4:20 i potem po 8 🙂 🙃

Kacha Nikusia ma rację z tymi kontenerami, że ubrania trafiają do Ciucholandów – był kiedyś o tym reportaż w TV.

Gratulacje z okazji 2 miesięcy Natalki 🤪 😘

Elka i Skoreczka ja jak kiedyś pierwszy raz usłyszałam „idę na pole”, a chodziło o podwórko, to nie wiedziałam o co chodzi i myślałam, że ta osoba naprawdę na pole do roboty idzie 😁

Elka Jaś super wygląda w tym stroju! 🤪 Taki mały model z niego 😘

Wielka współczuję sytuacji 🤢 Tak ciężko zrozumieć, że dziecko jest najważniejsze…? 😮

Nikusia ja też mam tak często, że wydaje się, że Mały śpi, a jak go odłożę, że już oczy otwarte 🤔 🤢

Adzia ja się nie wypowiadam co do ruchliwości, bo mój dzieciaczek jest najmłodszy 😉

Kacha no niestety na Allegro za wystawioną aukcję trzeba zapłacić...

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Elka, ja mialam cesarke ale najpierw pchalam i pchalam, bylo nawet widac juz wloski no ale.... i przez to mi pękla szyjka macicy i bylam poszyta dodatkowo na dole tez 😠 i w ogole problemy mialam potem. No i pewnie stad moje obawy.
A ja dorwalam dzisiaj polędwice z tunczyka wiec bedzie pyszny obiadek 🙂
Mezus w domku bedzie dzisiaj szybciej bo sie zwolinil z roboty bo sprzedajemy jednak budowe i mamy chetnych wiec musial pojechac na dzialke 🙂 mam nadzieje ze beda powaznie zainteresowani bo chce juz isc w koncu na swoje 🥴
Oho, mala sie obudzila. Wpadne potem 🙂

• Mamusie
Kacha koszty za wystawienie tanich rzeczy na allegro są maleńkie, za wystawienie witaminek zapłaciłam 8gr 😎
Jak auto sprzedawalismy to opłata była 25zł, wiec tez nic strasznego 🙂

Beata powinnam z ciebie brac przykład i w weekendy kompa nie odpalać 😎 Łap za to oklaska 🙂
Dostaniesz poźniej bo ktos ci juz poklaskał 😎

• Mamusie
Kruszyna witaminki mają raczej termin do 2013 to by się musiała bardzo starać, żeby zdążyć. No chyba, że Wasze mają dłuży. 😜
A ja dziś spaghetti zrobiłam 😜
Skoreczka ta marynarka to dla mnie do kolan a dostałam takie dwie, różnią się nieznacznie kolorem. I miały metki a tam cena 109zł 🙃 🙃 🙃 a u mnie w rodzinie wszystkie kobiety drobne a żal było wyrzucić. 😜
Kacha a ja już nie prasuję 🤪
Adzia ja byłam bardzo poszyta i jak przyszło coś do czego to się bałam jak cholera. Z tym, że mój mąż widział jaka ja spanikowana i powiedział, że jak chce to poczeka. Jak się zdecydowaliśmy to kupiliśmy butelkę wina i najpierw po lampce, żeby się rozluźnić - kiedyś mi tak ginekolog zaleciła. Muszę przyznać, że pomogło. a teraz czasem mnie ciągnie rana po cieciu, ale to od czasu do czasu. Nie jest to taki wielki ból.

cdn ...

• Mamusie
Skoreczka mąż mi dziś bieliznę kupił, tzn ja przymierzyłam. Ale jestem happy 🤪 🤪 🤪 🤪 i to taką boską 🤪 🤪 🙃 🙃 🙃
Adzia moja już się obróciła z brzuszka na plecki, jak leży na plecach to na boki się ciągle obraca ale to już normalne w tym wieku. Jeśli chodzi o podnoszenie się to Emilka się podnosiła w szpitalu jak ją na swoje łóżko dałam (a miałam trochę oparcie podniesione)-pielęgniarki mówiły, że jest bardzo mocna. Teraz też jak tylko jest wyżej to się podnosi (leżąc na pleckach, to dźwiga głowę i ramionka) z tym, że ja nie pozwalam. I jak ją trzymam to pilnuję główki bo potrafi się zachwiać i np mi przyłoży w zęby. 😉
Dodam jeszcze że co do podnoszenia głowy to też szybko podnosiła wysoko, pediatra mi powiedziała, że wyprzedza swój wiek, ale to różnie bywa bo Kuba nie chciał podnosić głowy i jak go kładłam na brzuch to był krzyk. 😉
Beata ja tak z doskoku na mamusie 😁 😁 😁 Częściej a na chwilkę 😜
Elka życzę Ci, jeśli Ty sobie życzysz żeby sen się spełnił 😜 😁 😁 😁

• Mamusie
Nikusia z tym winem to dobry pomysl pod warunkiem ze albo nie bede karmic malej albo ja upiję 😉) hehe
Tak Elka, chcemy sprzedac dom, a raczej połowę domu 😉 bo jeszcze nie dokonczylismy budowy no ale gdzies po drodze okazalo sie ze zrobilismy sie z mezem zbyt wygodni a przy domu jest non stop robota no i nie chcemy sie pakowac w kredyt na 30 lat 🤢
Malutka lezy w macie i podciaga sie na wiszacych zabawkach hehe no i chyba powoli robi sie spiąca. Znowu.
Ostatnio nieźle z nami pogrywa 😉 jak tylko szykujemy kapiel to naaaagle robi sie wielce spiaca i zasypia niemal natychmiast gdy ujrzy wanienke hehe no i takim oto sposobem od 3 dni nie miala kapieli. Ale dzisiaj ją dopadniemy hehe mam nadzieje ze bedziemy cwańsi niz ona 😉
Ale zanim ja uspie ide zamowic na allegro fotomontaz kroliczka takiego slodkiego zoltego z buzinka naszej niuni 🙂 podarujemy to poźniej dziadkom na święta 🙂
Jeszcze tu wpadne o ile mala pozwoli.