Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Adzia bo ja jak się złoszczę to na męża i jego postawę 😁 Dzidzia nie jest winna 😞 Jakby umiała mówić to by powiedziała, co jej dolega. Czy chce pić, czy więcej jeść. Też mam dość, też mam doła i też się złoszczę na sytuację, gdy dzidzia płacze, ale nie na nią. Bo jej to mi szkoda 🙂 a męża nie 😁

Wiem co czujesz. Ja czasem też się z moim dogadać nie umiem i się kłócimy. Na szczęście nie co dziennie i jakoś udaje nam się potem dogadać. Wierzę, że Wam też się uda 😘 Faceci inaczej do dzidzi podchodzą niż my 😞 Niestety 🙂

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kacha u mnie to samo, ja tez jak podchodze do niej to staram sie zeby widziala ze ją kocham, i robie wszystko ze spokojem bo zauwazylam ze jak ja chodze nerwowa to ona sie taka staje 🙂 a tego bardzo nie chcemy 😜...

Adzia, sprobuj wyjsc na miasto nawet tak o samej sie poszwedac a mala zostaw z mezem, ty odpoczniesz a on troszke spedzi czasu z nia, i zobaczy jak to fajnie jest 🙂 moj lubi siedziec z małą, bo sam widzi jej wyczyny :P a jej usmiech jest mega pocieszajacy wiec jak sie do niego usmiecha to on sie od razu do niej klei :p.. i nie chce odejsc
🙂

• Mamusie
Ale jestem zła i wku***** maz dzwonił, w tamtym roku pracowali na dwie zmiany od 6 do 3 i od 3 do 22. w okresie letnim

a teraz mi dzwoni ze juz chciał kierownik wprowadzic 2 zmiany ale narazie beda robic nadgodziny zamiast zmian i bedzie pracował do 17 😠 😠 😠 😠 😠 😠

• Mamusie
Nikusia jaka masz chustę? Mój Błażej jak nie spi to ciagle chce byc przy mnie, no a wtedy nic juz nie moge zrobić. zastanawiam się nad chustą, tylko nie wiem do ilu kg są takie chusteczki??? 😮
Mój Mikołaj uparł się zeby pokazać mu Emilkę, ale tak intensywnie pokazywał zebym myszka kliknęła ze mało nie padłam ze smiechu 😁

• Mamusie
Adzia ja wczoraj pisałam o tym, że schudłam za bardzo. Jestem niska i to widać. Tak mi dało do myślenie jak oglądałam swój biust w przymierzalni (jak wczoraj stanik kupowałam) i że wchodzę bez problemu w spodnie, które przed ciążą były bardzo opięte i niewygodną.
Beata powodzenia u neurologa i napisz po wizycie.
Adzia zgadzam się z Beatą, że ten krzyk małej mógł być spowodowany, że mała się odzwyczaiła od kąpieli. Spróbujcie znowu wskoczyć w ten rytm a się przyzwyczai. Dzieci lubią rutynę, to je uspokaja.
co do długiego spanie to rano naczynia pomyłam, zjadałam, małą do siebie do łóżka przeniosłam i nastawiałam pranie z jej pościelą, potem ją nakarmiłam, przebrałam bo się zsikała po same uszy, zdjęłam wczorajsze pranie, powiesiłam nowe, poskładałam do szafek i zrobiłam sobie śniadanie. Teraz ją bujam bo marudzi i nie może zasnąć.
Kacha dziś mnie też czeka prasowanie, tylko niech pościel Emilki poschnie. Bo z jej rzeczy to już mało co pracuję.
Kruszyna u mnie też bez słonka a miałam w planach pranie na dwór powiesić. Ja też dziś robiłam za podawacza smoczka 🙃 w sumie to dziś nie śpię od 5:30.
Adzia spotkanie z byłym? Nie liczyłabym na entuzjazm męża 😁 😁 😁
Kacha fajnie się czyta, że doszliście z mężem do porozumienia. Łap oklaski 😉
Pamii18 70 brzuszków 😮 😮 😮 😮 😮 to ja z trudne robię 25 😁 😁 😁 😁 😁
A co do bielizny to mój wie, że to moja słabostka. 🙃 Jak dziewczyny kochają buty tak ja bieliznę. Z tym, że nie kupuję drogiej żeby potem mieć pretekst do zakupu kolejnej 😜 😜
Moja już też mniej zezuje niż wcześniej czasem ma dni, że wcale a czasem się jej jeszcze zdarza. Obawiałam się bardzo tego zezowania, bo jak Kubie oczko uciekało to okazało się, że to waga wzroku. I teraz ma okulary 2 i 4,75 .
Z tymi planami męża to najczęściej się cieszę, bo po ciąży z Kubą seks mógł dla mnie nie istnieć. A teraz mam chęci, chyba że miałam jakiś wyjątkowo ciężko dzień/noc. 😉
Skoreczka ja już też czytam i czytam forum a dziewczyny nowe strony produkują 🙃
a co do allegro to kupiłaś wczoraj moje dwa ubranka 🤪 🙂
Kacha ładnie to napisałaś. Ja też nawet jak jestem wykończona to staram się do Emilki ze spokojem podchodzić. 🙂
Adzia nawet jak jesteś nerwowa to nie pokazuj tego dziecku bo ono zamiast się uspokoić się jeszcze bardziej nakręci, bo nerwowość się udziela.
A wyżalenie się to my tak kolejno, chyba wszystkie zaliczają kłótnie z mężami. Trzymam kciuki, żeby było lepiej.
Skoreczka no, no no Emilka mu w oko wpadła. 😜 a chusty już nie mam, koleżanka mi po ok tygodniu zabrała. Z tym, że Urszulka mi taką na necie pokazała http://allegro.pl/haltex-chusta-tkana-70cm-super-kolory-sprawdz-i2194581560.html
a ja od koleżanki miałam coś podobnego, tylko wiem że fortunę za nią dała.

• Mamusie
Dzieki dziewczyny za wsparcie.Wiecie, nie byloby tak źle ale on nasze dziecko postawil na pierwszym miejscu i ja mam wrazenie ze zeszlam na dalszy plan i przestal sie o mnie troszczyc jak robil to do tej pory. Moglby mnie czasami gdzies aprosic na kawe zebysmy spedzili troche czasu razem ale on na to nie wpadnie, w domu to ja o wszystkim mysle i pamietam.
Ach chyba mi sie humor popsul.
A co do dowartoścowywania meżów to ja troche inaczej do tego podchodzę. Dlaczego ja mam go wychwalac jak zrobi coś co ja robie codziennie i nikt mnie za to nie chwali? Oni sa lepi czy co? My kobiety codziennie odwalamy kawal niezlej roboty i czy z tego powodu jestesmy wychwalane? Nie, no moze niektore 😉
Dobra dosc marudzenia. Mala spi to trzeba to wykorzystac i coś poczytam o odżywianiu dzieci bo niedlugo trzeba bedzie zaczac wprowadzac pokarmy.
Buziam was 😘

• Mamusie
Nikusia to ja mam do zrzucenia 5kg, ale rozumiem Cie z tym chudnięciem, bo kiedys tez tak miałam, z czasem wazyłam przy swoim niskim wzroście 42kg, wygladałam nie za fajnie 😞 I nic nie pomagało, nawet jedzenie dwóch obiadów. Moze spadła Ci hemoglobina i potrzebujesz żelaza?

Dzięki za link, aukcja jest zakończona, musze poczekac na wznowienie bo mój mąż kazał zamawiać 🤪

Dziewczyny dzis szaleją i nie nadążyłam wszystkiego przeczytać.
dołączam się do trzymania kciuków za wizyte u neurologa Beaty z Aleksem 😘

O moj łobuz buntował się ale kimnął w bujaku 🙂

Kruszyna kto to wie z tymi synowymi 😉 😁

Adzia my jesteśmy grupą wsparcia najsilniejszą na świecie 😁 😁 😁 😘

• Mamusie
Czesc nonono i wiedziałam ze jak mnie nie bedzie tyle to sie rospiszecie 😉 22 strony do nadrobienia chyba na raty bede musiała bo księżna sie budzi 😉

Elka no to sen super hehehe widze ze nasze sny ida w tym samym kierunku 😉
A i wiecie co mi Jakub wczoraj palnoł 😉 ze on z Kinga beda mieli braciszka 🤪 🤪 🤪 hehehe a ja zdziwiona i pytam go kto mu to powiedział a no ze on to sobie tak wymyslił 😉 😉 😉
A to chyba dlatego ze byłam po niego z Kina w przedszkolu i wszystkie dzieci przybiegły poogladac mała i kazde sie przechwalało ja mam brata ja siostre itp 😉

Skoreczko juz chcesz podawac jabłuszka??? szybciutko zaczynacie 😉

Elka ale masz eleganta 😉

Wielka jestes twarda kobieta i dobrze dobrze ze z m ci sie uklada a tesciowie moze zrozumia ze małemu krzywde robili...

Adzia 😉 u nas z sexikiem było ok 😉

I mój budzet nie dał by rady udzwignac 500 zł na mnie 😉

Skoreczka popieram Twoja poinie wedłóg mnie dziecko musi najpierw zaczac sie obracac wzmocnic kregsłop i dopiero wtedy siadac ja Jakuba nie poganiałam ja go nawet nie prowadzałam za raczki jak był wiekszy tylko sam zaczoł chodzic w koło mebli i puszczac sie no i pierwsze krobi zrobił jak nie miał jescze roczku a tesciowa sie na mnie wsiekała bo uwazała własnie ze dzicko trzeba sadzac okładac poduszkami prowadzac a wedłog mnie to to moze doprowadzic do wady postawy jak dziecko nie ma sił zeby sie podniesc oznacza to ze jeszcze ma za słaby pregosłóp ok jak juz jest czas i dziecko ma z tym problemy to trzeba cwiczyc ale na siadanie to nasze dzieci maja jeszcze czasu a czasu...To moja opinia 😉

Adzia my kulamu sie po tapczanie ogladamy grzechotki rozmawiamy z pluszakami i Szczeniaczkiem uczniaczkiem którego Kinia dostała na chrzciny poza tym spacerki ino i czasem zostawiam mała sama zeby sie nauczyła troszke zajmiwc sama soba bo wiadomo nie zawsze bedzie spała tyle co teraz i wtedy bede miała problem isc do wc jak nie bedzie umiała sama ze soba pobyc 😉

Nikusia ja przed ginem tez mówie mezowi ze nic z tego 😉

Moja mała cos sie co chwile budzi az jej kaczka gumowa prztknełam do smoa zeby jej nie wypadał 😉 gozej jak głowe obruci to wtedy kaczucha nie pomoze 😉

Nikusia ja z czystym sumieniem oddam co z 3 kg ..

Adzia u nas przy ubieraniu po kompieli za zwyczaj tez sa spiewy i to jakie czasem nie zdaze załozyc bodziaka na głowe a juz musze uspokajac no i zdazyło mi sie ubierac kinie w powietrzu tatus ja trzymał a ja wciągałam raczi pieluszke itd... za to w kompieli sa hihy i hahy 😉 no i kompie w oilatum zeby potem nie smarowac jeszcze mam zapas ze chyba na 5 tygodni wystarczy pózniej sprubujemy nivei mam nadziej ze mała nie bedzie sie tak szybko uczulac jak synek 😉

Beatka jak po wizycie 😉

Adzia ja wstałam o 7 małego do przedszkola wyprawiłam wzięłam sie za sprzatanie meza na szkolenie wysłałam no i po9 usiadlam do czytania was czytam czytam stron przybywa a ja co chwilke jeszce do Kini wstaje bo ona tak dzisiaj płyciutko spi troszkę powojowała i spi dalej 😉

Kruszynka to ale Zośka ma pociąg do smoka 😉 U nas na szczescie Kinia jak zasnie to wypluwa i ja juz jej nie podaje chyba ze piszczy a tak to ładnie spi dzis wstała o 5 30 a szła spac o 22 😉

Adzia apotkanie z kolega moze byc ciekawe ja sie spotkałam kiedyś ale jeszcze przed slubem z moim byłym oczywiscie przyszłego wtedy meza poinformowałam ze chce sie z nim spotkac baaa nawet zapytałam czy moge heheh on mi pozwolił i pozniej sie okazało ze ja poszłam pogadac a mój z rozpaczy sie upił 😉

Jej dziewczyny czytam czytam i co chwile widze ze wy nastepna sytrone juz napisałyscie czy ja was w koncu doczytam do konca 😉. 😉 😉

Skoreczko ja juz Jakubowi robiłam sama słoiczki szybko i tanio no i wazywa z rodzinnego ogrudka były 😉aAAAA holircia chyba bym musiała w koło budowy marchewki zasiac hehehe

Pami ja to w szoku jestem ile ty cwiczysz to wychodzi ze ja leniwiec z tym jestem i dziwic sie ze moja waga stoi jak ledwo co cwicze a objadam sie za dwójke...

Adzia ja tez mówie ze mnie nikt za zmywanie naczyn nie chwali a meza napjpierw musze sie prosic o to zeby to zrobił a ózniej mam mu jeszcze za to dziekowac... po moim trupie...no moze jak sam sie zabierze za to to bym go pochwaliła a tak to jesszcze bardziej mi narwy psuje na przykład wczoraj potrzebował sweter który był akurat w pralce no i wyjoł ten sweter powiesił a reszte prania zostawił rozgrzebane no i jak tu sie nie wsciec???

Nikusia Emilka słodka 😉 i jaka usmiechnieta ;0

No i was doczytałam 😉 😉 😉 teraz ide sie po woli szykowac moze na jakis spacerek 😉

Nie wiem czy pisałam meza nie bedzie 3 dni nie wiem czy martwic sie ze go nie ma i wszystko na mojej głowie czy cieszyc sie bo porzadek w domu bedzie 😉 😉 😉