Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Beata to dobre wieści o Fabisiu nie widziałam na forum tej wiadomości ale strasznie się ucieszyłam!
My wyjeżdżamy z piątku na sobotę w nocy nad morze, a konkretnie do miejscowości Rowy.Nigdy tam nie byłam była może któraś z Was?Jedziemy jeszcze z 2 rodzinami z dziećmi także będzie na pewno fajnie, oby pogoda dopisała

• Mamusie
Elka mi jak Miłoszek był mały to się obudził i spadł z kanapy u mojej Mamy ale był już starszy miał niecały rok i też nisko było, spadł na dywan i jakoś mu się nic nie stało ale serce waliło mi wtedy jak oszalałe.Na szczęście odpukać Niki nie miał takich przygód i już go nie zostawiam na kanapie samego

• Mamusie
Elka i Kinga a mnie mama i teściowa strasznie uczuliły na to zostawianie dziecka samego na łóżku, dlatego jak śpi na kanapie i nie przekładam go do jego łóżeczka, to przystawiam krzesło, żeby nie spadł 😉
Kinga w Rowach nie byłam, ale był tam kiedyś mój kolega i bardzo sobie zachwalał tą miejscowość 🙂
O Fabianku pisałam wcześniej o tej tkance, a o szybkim gojeniu się dopiero teraz, bo jak Elka zapytała, to przypomniał mi się sms od Wielkiej 😉

• Mamusie
elka144 napisał(a):
Hejo.
Kurcze wczoraj uspilam jasia i zostawiam go na łóżku moim i polecialam na górę słucham a coś się zatuklo i jaś płacze. Spadł z łóżka chodź był na środku tak się poprzekrecal , dobrze że mamy nisko łóżko .
Ale się wystraszylam.

Rozumiem co przeżyłaś moja Lenka też spadła mi z mojego łóżka chociaż byłam obok ,tak szybko nagle zrobiła 3 obroty i ...ehhh na szczęście nic jej się nie stało i nawet chyba bardzo się nie przestraszyła bo nie płakała bardzo za to ja byłam przerażona 😞

• Mamusie
Skoreczka trzymam kciuki za wizytę i aby wszystko było ok 🙂
Wierzę ci,że Błażej się męczy przy siadaniu moja to jeszcze się na dodatek denerwuje

Nikusia mam nadzieję,że kubek się sprawdzi i bedzie praktyczny 🙂

Elka dobrze,że Jasiowi nic się nie stało

Beata Miłego dnia w pracy 🙂
jeszcze nie czytam Zosi bajek głównie chodziło mi o to,że nie wytrzymała do godziny 19ej i tak napisałam,że nie dotrwała nawet do bajki
Beata ode mnie tez pozdrów Wielką i przekaż ,że trzymam kciuki za szybki powrót do domu

Kinga moja tak właśnie od boczku próbuje siadać
Kinga urlop super a w Rawie nie byłam

• Mamusie
Czesc
skoreczko po raz pierwszy napisałas ze mały dał ci w kosc 😉 wiec i ciebie to dopadło 😉
trzymam kciuki za dzisiejksza wizyte 😉

Elka no z tym kładzeniem na lózko to trzeba uwazac dobrze ze małemu nic sie nie stało...
U nas Kinia nawet jak spi to strasznie sie wierci .
No i jak Jakub był maly to tez fiknoł orła z tapczanu teraz bardziej uwazam
Jaś całuski z okazji 7 miesiecy 😉

Beatka a najlepiej pozdrów od naz wszystkich Wielka i powiedz ze jestesmy razem z nią
No trzymam kciuki za pierwszy dzien pracy....

Ide kawe zrobic i Jakubowi rzeczy naszykowac bo własnie przyczłapał ze swojego pokoju 😉

• Mamusie
Hejka
Nawet trochę się rozpisałyście.
Wstawałam do Emilki ok 2 i 6. Teraz jeszcze śpi.
Skoreczka moja siedzi, ale nie myśli o nauce samodzielnego siadania. Jak ją posadzę z zabawkami to za chwilkę jej pouciekają a ona na brzuch i je goni. Najbardziej lubi piłeczki bo one się toczą.
Powodzenia na badaniach.
Elka moja ma takie tempo, że bym jej na łóżku nie zostawiła. Dwa obroty i już jest na brzegu. I kręci się też przez sen. Dobrze, że się nic nie stało. 😘 😘 dla Jasia z okazji 7 m-cy.
Beata trzymam kciuki ze powrót do pracy i napisz później jak było.
A co do przystawiania krzesła do kanapy to bym się bała, że moja się obudzi i tam wejdzie. Ona jak hasa po łóżku to powoli i przez poduszki umie przejść. 🙃
A co do wypadków to spadła mojemu z przewijaka, jakiś miesiąc temu. I stał przy niej. Chciała sobie usiąść na przewijaki i zsunęła się do łóżeczka. Nic jej się nie stało, nawet nie płakała, ale ja stałam dalej i myślałam, że zawału dostanę.
Kinga w Rowach nie byłam.
31072010 bo tak czasem jest, że jesteś obok a jednak coś się przydarzy dziecku.
Beata ja się też dołączam do pozdrowień dla Wielkie i Fabianka. I 😘 😘 z okazji 7 m-cy.

• Mamusie
Kruszyna zadowolona z fryzurki?
Dzięki w imieniu mojej panienki. 🙂
Kupiłam Emilce Pierwsze Ciasteczka i będziemy je testować jako ekspozycja na gluten. Dziś wchodzimy w drugi etap. Próbowałam dać jej w rączkę ciasteczko ale nie chciała. No i była po karmieniu. Spróbuję potem a jak nie to zrobię z mlekiem lub soczkiem.
A z kubeczka też nie chciała pić.

• Mamusie
A ja wstałam 40 minut temu 😮 i nieprzytomna 😮 długie spanie mi nie służy 🤢
Dziś do Natalki wstawałam miliony razy 😮
Kruszyna a co robiłaś z włosami??? 😎
Nikusia moja się kręci tak jak Twoja. Moment i jest już po drugiej stronie łóżka 😲 A mojej koleżance taki dzieciaczek w podobnym wieku spadł z wersalki 😲 😲 😲 a była obok ona z mężem i jeszcze babcia 😲
Anebel jaki Kuba ma stosunek do Kini? Pytam z Ciekawości, kiedyś o to pytałam Nikusi bo to jednak dwójka dzieci w różnym wieku.
Ela teraz oczy dookoła głowy nie wystarczą 🥴
Beata, Kruszyna a ja czytam Małej bajki 🤪 raczej obrazki opowiadam bo mam takie z grubymi stronami, mało napisane. Ona uwielbia i słucha jak nie wiem co 🤪
Beata powodzenia w pracy eh to już 😞 😞 😞 No ale odezwij się wieczorem i w ogóle to się odzywaj w miarę możliwości 😆 😆
Kinga zazdroszczę Ci wypoczynku! Jedź i baw się dobrze! Odpoczywaj, opalaj się! I wracaj!
Ela tą grzechotkę Natala uwielbia 😆 😆
Skoreczka a to ze słuchem coś było nie tak? Kurczę jakoś nie zapamiętałam tego, by coś się działo. Pamiętam, że Fabian od Wielkiej miał problemy z uszkami. Powodzenia życzę w takim razie!
No i każda ciąża, każdy poród i każde dziecko inne jak widać 😆

Wszystkiego Najlepszego z okazji 7-miu miesięcy 🤪 dla Naszej KOchane Trójeczki dzieciaczków 🤪 Emilki, Jasia i Fabianka 😘 😘 😘

• Mamusie
wow ale tu pusto.
Była u mnie siostra i zamiast posprzątać to gadałam 😁 😁
Kacha moja jakoś dziwnie się przemieszcza. Na łóżku to się obraca, a na podłodze coś pomiędzy pełzaniem a raczkowaniem. 😁
Ja już pisałam, że Kuba uwielbia Emilkę, ale byle nie za długo i jak sam wychodzi z inicjatywą. Ona się do niego cieszy. Wczoraj w sklepie posadziłam ją do wózka sklepowego (tak jak Adzia Anię) a Kuba ją rozbawiał. Piszczała i śmiała się na cały sklep, rozbawienia ludzie się zatrzymywali i patrzyli na nich. 🤪
Co do bajek to moja raczej albo by Ci próbowała zabrać albo by się nie zainteresowała. Wczoraj koleżanka próbowała jej poczytać, ale szybko zrezygnowała. 😁 😁

• Mamusie
hej 🙂

Napisze co u nas. A więc tak: dzisiaj na moich oczach, oczach mojej babci i mojego taty Błażej usiadł - pierwszy raz sam, rozesmiał się i położył się 🙂 🙂 🙂 😁 Próbuje cały czas.
KingaS mały lezy na pleckach, delikatnie obraca i podnosi do góry, a wiem że dzieci maja przeróżne sposoby. U nas jest tak że on siada ale jeszcze sam nie posiedzi. Wszystko odwrotnie niz Miki 🙂 Każdy mój dzieciaczek jest inny.
Kacha napisze dla Ciebie specjalnie bo juz tyle razy pisałam ze nie chce meczyć innych osób dlaczego badamy uszka. W 38 tygodniu ciazy miałam opryszczkę na ustach. Może ona mieć szkodliwy wpływ na słuch maluszka. Chodzimy na profilaktyczne badania sprawdzajace. I dzis kazało się ze wszystko jest idealnie i koniec tych badań 🤪

Panie badające słuch jak zobaczyły mojego szkraba równocześnie powiedziały ze jest bardzo duży jak na swój wiek, i dały mu 9 miesiecy 😉 🤪

Kruszyna mnie się wydaję ze te nasze dzieci podobnie wszystko robią 😉
Elka dobrze że Jasiowi nic sie nie stało, ja jestem bardzo przeczulona na takie sytuacje i nigdy małego tak nie zostawiam. Tyle sie nasłuchałam ze mam to zawsze na uwadze 😎
Anabel i kiedys mi mały musiał dokuczyć 😁 Dziś już jest lepiej, nawet przespał całe badanie 😉
Beata dobrego dnia w pracy 🙂
Wielka wracaj z Fabiankiem szybko 😘
Nikusia a jak mi się nie chce nic 🙃 U nas Mikołaj jest bardzo za małym, bez niego nigdzie nie jedzie i nie idzie 🙃 Ciągle pyta o dzidzię 😉 A mały odwzajemnia sie i śmieje sie do niego w głos 😉

Wszystkiego dobrego dla minisolenizantów z 1 stycznia 🙂

• Mamusie
Kacha stosunek Kubusia do małej ubustwia ja pierwsze co robi to przychodzi do nas do pokoju i wita sie z nia i jest strasznie zazdrosny jak czasem jest u nas 3 letni sasiad i on chce dotykac Kinie 😉 poza tym mamy jedynie problem z tym ze zabawki jej zabiera 😉 prubuje mu tłumaczyc ale na razie o nie walczy 😉 no ale wiekszosc jest jego wiec nie moge mu zabierac 😉 a tak chodzi przytula rozsmiesza ja kochani sa 😉

Co do bajek Kinia słucha jak czytam Kubusiowi na dobranoc ale jak jest za blisko to tez wyrywa. 😉

Kinia ostatnio walczy z obiadkami wczoraj mieszałam jej zupke z joguretem i tak zjadła dzis miała pomidorówke i dodałam dwie miareczki mleka zeby miała inny smaczek i zjadła ale nie z jakims apetytem pozatym jest marudna nie wiem czy to po szczepieniu ale jeszcze troche to bym musiała na głowie stanac zeby ja zadowolic

Oczywiscie zyczenia dla Emilki i Fabisia przepraszam umkło mi ☺️ 😘

Skoreczko ... zapomniałam co chciałam napisac bo mnie Jakubek zawołał 🙃 🙃 🙃

• Mamusie
Dzięki za życzenia dla Emilka.
Anabel nawet jakbyś zapomniała o 7 m-cach to przecież nic takiego. Chociaż ja myślę, że łatwiej zapamiętać tych z początku m-ca. No, ale mi łatwiej.
Skoreczka ja też mam problem z zapamiętaniem niektórych faktów. Musiałam się cofnąć, żeby doczytać o jakich badaniach piszą Dziewczyny.
Czemu Mikołaj miał schudnąć??
a Emilka już wie jak pić ze swojego kubeczka 🤪 🤪 🤪
Dziś mój obiadek wypluła, ale miałam dla niej warzywa z rybką z Gerbera (takie w sosie pomidorowym) i zjadła pół słoiczka bo to jej ulubiony.
Nagrałam Emilkę jak pełznie, wieczorem wrzucę na fb.