Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
już wróciłam 😉
Elka Emilka jeszcze się nie ślini, ale zacznie. 😁 😁
Kruszyna mleko ciężko zmienić. Kup jakieś tańsze i próbuj jednocześnie obserwując Zosię. Jeśli by płakała, miała problem z kupką czy coś Cię zaniepokoiło to wróć do bebilonu.
Ja kiedyś pisałam Anabeli że Kinga podobna do Emilki. A teraz Ty, że do Zosi 😁 😁 😁
Ja o Tobie nie zapomniałam z brzuszkami, czekam aż się sama zadeklarujesz bo nie chciałabym nikogo zmuszać 😘 😘
Co do pamiętnika to moja koleżanka zajmuję się rękodziełem, pamiętniki, kartki okolicznościowe, decoupage, biżuteria (to od niej złapałam bakcyla) itd.
Elka bebilion to najdroższe mleko, (nie licząc tych specjalistycznych) z tego co kojarzę.
Skoreczka mi przy Kubie siostra powiedziała, że mam wybrać tanie mleko, bo potem jak będę chciała zmienić to będzie problem. Wtedy wybrałam Nan i teraz dla Emilki takie samo. Jest tanie, dostępne i mała dobrze je toleruje. Lekarka stwierdziła, że wszystkie mleka muszę spełniać te same normy więc po co mam przepłacać 😜.
Kinga ja też czekam na Twoje fotki. 🙂
A pamiętnik dostałyśmy z Emilcią. 😜
Kruszyna ile gram na bebilon w puszcze? Teraz chyba wszystkie mleka poszły w górę, bo ostatnio widziałam.
Pamii18 ja lubię wino, półsłodkie najczęściej i czerwone. Z tym, że teraz wypróbowałam Cin&Cin bianko i jest rewelacyjne.
Elka ja mam cały baniak wina, mąż już drugi rok je robi. Pewnie postoi do śluby Emilki jak tak dalej pójdzie 😁 😁 😁 🙃 🙃 🙃
Pamii18 ja kupuję Nan (350g)w Biedronce za 15,99, ostatnio znalazłam w Polo Nan 700g za 27zł. Co do pampersów to się zgadzam tylko Dady. Mam do porównania dwie paczki Gagów i co ubiorę Emilce na noc to rano muszę ją przebrać, bo cała mokra 😠 😠
Kruszyna pewnie, że wydatków przy dziecku masa, a te pieniądze lepiej przeznaczyć na coś innego dla Zosi 😉
Co do spotkanie to do Kruszyna mam najbliżej bo 15km 🤪 do Kachy i Pamii18 też, ale trochę dalej.
Elka to Ty przyjedź do nas, u nas już wiosna 🤪
Pamii18 ja też młoda mamusia jestem, w końcu kobiecie liczy się wiek 15, 16, 17, 18, 18, 18, 18... 😁 😁 😁 😁
Kinga nic się nie stało 😘 😘
Skoreczka spotkamy się, usiądziemy a nasze dzieci zbiorowo pokrzyczą 😁 😁 😁

• Mamusie
Nikusia pamiętnik jest przecudowny! 🤪 Nigdy bym nie powiedziała, że koleżanka sama zrobiła, wygląda tak profesjonalnie, że może spokojnie sprzedawać takie cuda 🙂
A chodziło mi nie o drzwi obrotowe, tylko o wejścia obrotowe, takie są np. w Biedronce 😉

Winko ale bym się napiła 🥴 Albo Martini! Ale jeszcze muszę "trochę" poczekać 🤨

Opolskie dzieciaczki faktycznie górą 😜 Z W-wy, mimo, że taka duża, tylko ja 🤔

• Mamusie
Nikusia dokładnie kazde mleko musi spełniac warunki a cena sie roznią 😎
Fajnie sobie mieszkasz 🤪
A twoja koleżanka sprzedaje swoje rękodzieła? Ma jakąś swoja stronkę?

A kiedyś w jakiejś gazecie było pokazane jak zrobic pamiętnik dziecku, wiadomo kazdy ma swoje zdolności 😉 Gruby zeszyt, wyklejone materialami strony, fotki, wpisy. Nawet fajnie to wygladało 🙂

No a jak bedziemy plotkowac to mój na pewno bedzie krzyczał 😁
A teraz lezy na mnie i mówi " abuuuuuuu" i ssie rekaw 🙃

Beata no tak tylko Ty ze stolicy 😎

• Mamusie
Nikusia to prawda...koło Kruszyny 🙂... nawet bardzo koło 🙂... a Cin Cin będę musiała sprobowac bo nie probowałam 🙂...

Co do wejść obrotowych to u nas też jest dużo marketów z nimi... m.in aldi czy lidl 😉... musialabym wozek przez wejscia na wozki sklepowe pchac 🙂...

a jak idę na główną ulicę w miescie to nie wejdę prawie do żadnego ze sklepów bo mają ze 3-5 schodkow stromych.. wiec ciekawie jest...

• Mamusie
Byłam na spacerku prawie 3 godziny 🤪 aaaale jestem szczęśliwa i zmęczona 🙃 i zmarznięta 🙃 😁 a wy tu widzę nie próżnowałyście 🙃 bo tyle stron zapisanych 🙂 Ale fajnie 🙂 Jak się zrobi cieplutko to pewnie będzie tu cisza 🤔

Nikusia fajna miejscowość 😁 Ja muszę przemyśleć do kogo mam najbliżej hmmm 🙃 Na pewno do Magditty ale ona chyba zrezygnowała z nas 😞 a zaraz potem najbliżej mam do... hmm... muszę na FB Was oblookać 😁
aaaaaaa nie 🙂 Najbliżej to mam do Pamii bo 14 minut pociągiem 😜 😁 sprawdziłam 😜
Kruszyna ja zmieniałam mleko z Bebilon 1 na Bebilon Pepti. To Pepti można mieć na zniżkę i kosztuje ok 7 zł, a bez zniżki 24 zł (z tym, że można je kupić tylko w aptece. Nigdzie indziej nie widziałam). Od czasu zmiany Nasza Natalka przestała mieć dolegliwości brzuszkowe, jest spokojna i ładnie kupę robi 😆 I zmieniliśmy mleko od razu ale wiem, że czasem, aby nie było drastycznego przejścia to stosuje się stare mleko i nowe na przemian. Acha i Bebilon ma 450g.
Kinga ja już wcześniej zagadywałam o Twoją fotkę, no i o fotkę Twojego Maleństwa ale zostałam olana 😜 😜 😁 😁 😁
A ja się na winach nie znam ale najlepiej żeby było czerwone, swojskie i wysokoprocentowe 🙃 😁 😁 😁
Smoczek u nas jest to najlepszy przyjaciel Natalii 😁 Potem się będę zastanawiać jak ją przekonać, by go zostawiła 🙃 Coś z życia musi mieć 🙃 😁

Acha bo zarzuciłam temat wejść do sklepów i widzę, że go podjęłyście 🙂 🙂 🙂 Wkurzyłam się... sklepy to nawet można olać bo pójdzie się do innego... ale ja dziś chciałam do bankomatu, który był w środku w banku 😠 i zgadnijcie czy z niego skorzystałam??? NIE 😠 bo wejście było zbyt wąskie 😠 Ale byłam w nowej Biedronce i tam już nie było tego takiego dziwnego wejścia ala'bramka na 1 osobę 🙂

• Mamusie
Ale byłam w sklepie z ubraniami i ja sobie ciuszki oglądałam, a pani sprzedawczyni zajmowała się Natalką 🤪 😁 jutro tam wrócę bo widziałam 😁 fajową torebkę i bluzkę 😆 😆 bo przez te drzwi do banku nie mogłam wybrać kasy z bankomatu 😠 😠

Na nowo zaczynam odkrywać uroki zakupków 🤪

Dziękuję za oklaski 😁 mały rewanżyk dla Was 😘
Tylko Eli się dostało bo reszta poblokowana... i już wiadomo przez kogo 😜 😉

Idę pomieszkać trochę 😁

• Mamusie
Kacha a Natalka źle reagowała na mleko?jakie miała objawy?tylko brzydkie kupy?czy jeszcze bolał ją brzuszek?zasstanawiam się bo ja dokarmiam bebilonem w nocy czasem Niko ma trochę ból brzuszka przed kupą ale jak mu nóżki podkurczę i gazy odejdą albo kupka to jest dobrze, kupy robi żółte ładne i mam nadzieję że to dobrze toleruje to mleko a te gazy i kupka to wmiarę normalne

• Mamusie
Mój mąż wchodzi do domu z kartonem Bebika, 12 sztuk w wielkim kartonie 😁 A na tym paczka pieluch. Podobno wszyscy ludzie się na niego gapili 😎 No co moje dzieci lubią jeść 😁

Pamii i Kruszyna to macie wyliczone dokładnie km do mnie 🤪 Jeździcie w nasze strony?
Kacha to super ze szczesliwa, mega długi spacer i masz nową kompankę na zakupowe szaleństwa - Natalkę 😉 😉 😉