Skocz do zawartości

Lutóweczki 2012 | Forum dla mam

timecontrol15_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• monisiaj22_m

1131

• konefka_m

1074

• olcia157_m

1118

• aniag070_m

886

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

olcia ale się wam wirusisko przyczepiło 🤢

zaczynam od września, czyli tak jak chciałam wróci do pracy, Paweł weźmie tacierzyński 2 tygodni i będzie jeździł z Niną na adaptacje do żłobka,a ja będę się adaptować w nowej pracy 🙂

hej !
Ja już też po pracy ufff... ciężko się przełamać,ale już 1 dzien za mną 😆
Skończyłam co prawda wcześniej,ale tak wydawało mi się,że te 6 godzin ciągnie się jak nieskonczoność. A Alek jak mnie zobaczył to prawie z rąk niańce nie wyskoczył 🙃
Coś jest z tym na rzeczy,że gdy się ma stały plan dnia to się więcej robi. Ja od 14stej zrobiłam pranie,ugotowałam cukinię i zrobiłam z niej słoiczki dla A, przygotowałam mięcho na lasagne, teraz A mi usypia więc pewnie wyszoruję łazienkę i nastawię do pieczenia lasagne.
Tak wogóle mam jutro znowu wesele 🥴 nie chce mi się iść,no ale trzeba ☺️

• Mamusie
Tynka cos tam mówiła, ze to taka domowa/ niania, sprawdzona :P. Wiec wniosuje ze jest ok 🙂.

u mnie wyglada to tak.
7/8- podbudka { od razu po obudzce jestsc nie chce }
9/9,30 - jogurt lub kaszka 90 ml
- w midzy czasie cycek i spania -
ok 12 - obiadek, 3/4 sloiczka, 1/2 deserku
- po obiednia drzemka -
ok. 15 - butla z kasza 120 ml
19- kapanie
19.30 - butlka na dobranoc z kleikiem i kasza 🙂

Tak,niania jest sprawdzona.Do końca tego miesiąca płacę jej za godziny a później stawka miesięczna. Przyszłam z pracy a mieszkanie na błysk- oby tak było zawsze ;-)
Wy dajecie te deserki jogurtowe.Nie mogę się do nich przemóc,dla mnie to syf i po prostu nie mogę :|

• Mamusie
Tynka gratuluję, że wytrwałaś w pracy 😉
Ja jeszcze rok i 2 tygodnie będę z moją córeczką 😆 mam nadzieję, że to słuszna decyzja.
Ja dziś ruszam w poszukiwaniu smacznych obiadków dla córci 😆 wczoraj pierwszy raz jadła ze smakiem obiadek normalnie byłam zachwycona. Hania zna narazie smak jabłka, marchewki i ziemniaka. Już nie mogę się doczekać kiedy skosztuje moich kochanych bananów 😆 Od wczoraj też śmigamy w spacerówce 😆

konefka napisał(a):
kupujesz czy sama robisz?

wczoraj sama zrobiłam. obrałam,ugotowałam na parze później wrzuciłam w malakser,ostudziłam i pomroziłam . Na świeżo dałam Alkowi i zjadł naprawdę sporo 🙂
Byłam przed chwilą u dentystki,bo mi się kolejna ósemka wyrzyna,oczywiście z przygodami 🤢 Pytałam o te żele na dziąsła,bo chciałam kupić profilaktycznie. Myślałam,że mi cokolwiek doradzi. I z tego co mi powiedziała,wnioskuję że to pic na wodę,dobry marketing.Wytłumaczyła mi,że lepsze gryzaczki a żel tak naprawdę nie zawiera nic przeciwbólowego. Już lepiej dać nurofen i masować taką szczoteczką dla niemowląt.

• Mamusie
Witam 🙂
dawno nic nie pisałam ale jakos tak czasu brak... już od tygodnia pracuję, mała z tatą który przeszczęśliwy 🙂 a Emilka jest coraz bardziej do niego przywiązana 🙂 🙂 mąż daje sobie świetnie radę jestem mile zaskoczona 🙂 i do tego ustalił jej stały rytm dnia z czym ja miałm zawsze problem 🙂 do 06 września tak to będzie wyglądało a póżniej ja będe na 3/4 etatu i będziemy się wymieniać tylko co trzy tygodnie małą będzie sie opiekowała niania 🙂

u nas jeśli chodzi o posiłki to wygląda to tak:
- wcześnie rano przed pracą cyc
- 09 - 10 mleko 150 ml z 1,5 łyżki kleiku
- 12.00 słoiczek obiadku 190 g (dwa razy w tygodniu zrybą) + woda do popicia
- 15.00 słoiczek deserku 130 g lub kaszka jedzona łyżeczką ( na przemian co drugi dzień)
- 18.00 mleko 150 ml + 1 łyżka kaszki glutenowej
- 21.00 cyc, mleko 150 ml z 1,5 łyzki kleiku
oczywiście bywają przesunięcia czasowe 😉 nasza mała je słoiczki z ogromnym apetytem próbowaliśmy naprawdę wielu dań, głównie hipp lub bobovita 🙂
konefka ja uważam że bardzo dobra decyzja, gdybym tylko mogła to chętnie posiedziałabym z Emilką w domu 🙂
pozdrawiam wszystkie mamuśki 🙂

• Mamusie
Hej kobietki.
Tusiek gratuluję pracy 🙂
A my od czwartku sobie wczasujemy u moich rodziców...
U nas przygody z zębiskami i nieprzespane noce...Ja daję małemu (bo gorączkuję i to tak do 39 stopni) Ibum bananowy i koleżanka poleciła mi kapsułki Camilla czy coś takiego na bolesne ząbkowanie...My mamy gości ze Śląska...
Od wtorku zaczynam załatwiać swoje sprawy no i muszę zdecydować z czego chce zdawać maturę bo zamierzam kształcić się w zawodzie mediatora rodzinnego 🙂

hej,
my po weselu- było tragicznie. kurde panstwo młodzi chcieli zaoszczedzic na zespole no i wyszło... jak wyszło. spierdzielili całe wesele swoją nieudolną grą.
Aniu my nie mamy azs i skazy,ale kąpię go w Medidermie i już niczym nie nawilżam- nie widzę takiej potrzeby.

Malwina,ciężki kawałek chleba sobie wybrałaś. Już zrezygnowałaś z hotelarstwa?
Moja dobra koleżanka jest mediatorem w sądzie.Zarabia psie pieniądze (jak na tyle lat nauki studia,kursów i podyplomówek) W poradni ma "od picu" 2 godziny i tak to się kręci. Sama jestem załamana co po tej psychologii pocznę 🤢 Żałuję,że nie poszłam na języki mimo,że się dostałam. No ale jak to mówią "miłość gorsza od sraczki" i nie pojechałam do krakowa 😆

• Mamusie
Hej
Ania ja po kapieli smaruje Azizka od urodzenia oliwka. A kapie w zwyklym plynie do kapieli oczywiscie dla dzieci 😉 skora jest super nawilzona. nie oliwkujemy jedynie twarzy i dloni.
my intensywnie spedzilismy weekend, w sobote byly zaku7py i latanina po centrach, wieczorem wypad do parku na ryby. Dzisiaj przed poludniem zaliczylismy basen a po obiedzie pojechalismy nad morze. Dziewczuyny Aziz na basenie wymiatal, prawie 2 godz machal non stop raczkami i nozkami, po swojemu plywal, wyciagal raczki do wszystkich i do zabawek, a raczej gumowych pileczek i ochraniaczy :P, no nie wiem skad on ma tyle energi 😉 oczywwiscie wyszlismy z budynku to zasnal na raczkach u mnie od razu, tylko swieze powietrze poczul. takl poza tym schudlam !!!1 nie wiem ile ale wczoraj odkrylam ze mieszcze sie ww wiele rzeczy ktore nie wchodzily na mnie przedtem :P
tak poza tym wczoraj ostatni dzien ramadanu i od jutraz kurna znowu musze sie zajac kucharzeniem.

• Mamusie
witam!!!
u nas też weekend minął dość miło ale szkoda że nie udało sie Kuby urlopu wykorzystać na jakiś chociaż dwu dniowy wyjazd no ale niestety wirusisko wszystko popsuło 😞
Ja Amelkę kąpię w emolium i dupkę jej oliwkuje tez oliwką emolium (przecudnie pachnie) a raz w tygodniu całe ciałko jej oliwkuję a tak to smaruje balsamem z johnsona takim na dobranoc bo uwielbiam jego zapach 🙂

Od środy znów będę miała dodatkowe dziecko ale tym razem tylko jedno no i na szczęście to będzie Jagoda a z nią już nie ma problemu a nawet mi pomoże bo Amisia ją uwielbia! Siostra moja leci do męża do Holandii a Jagoda zostaje ze mną na prawie dwa tygodnie bo zapomnieli że jej paszport skończył ważność :/:/:/

• Mamusie
a ja dzis rano wozek rozwaliłam, i siedzimy w domu 😞 jutro na ostatnią dawkę WZW.
Przejde sie do apteki popytam o jakąś emulsje do natłuszczania niedrogo, może jak bede natłuszczać to ta sucha plamka nie bedzie sie pojawiać, chociaż wczoraj posmarowałam kremem emolium i zeszło, Może jakiś rękawek mu podrażnia 🤨
Tynka nie wiem dlaczego tak mi sie wydaje ze Alek ma AZS 😮 chyba kiedys wspominałas ze miał podejrzenie?