Skocz do zawartości

Lutóweczki 2012 | Forum dla mam

timecontrol15_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Ewka cudnie Haneczka wygląda w nowej czapusi 🙂 a buciki tez śliczne oglądałam podobne ale zrezygnowałam bo kurcze Amelka też chodzi przy wszystkim co popadnie i stwierdziłam że muszę kupić takie normalne, a takie mięciutkie ma 3 pary tylko wszystkie jej spadają :/:/
JA byłam dzisiaj u tego laryngologa niby nic strasznego po tej tomografii tylko coś tam się w tym uchu dzieje i mam obserwować i za 3 miesiące przyjść do kontroli!!!

Kurcze nic Amelkę ten katar nie opuszcza jutro już będzie tydzień jak go ma 😞 i tak się jej ciężko oddycha 😞 😞 Nie wiem czy nie iść do lekarza ale z drugiej strony z samym katarem pójdę a tam będa dzieciaki chore bardziej i przywleczemy coś do domu:/:/ nie wiem sama co zrobic:/

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• monisiaj22_m

1131

• konefka_m

1074

• olcia157_m

1118

• aniag070_m

886

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Wick jest od 5roku zycia :P kiedys mnie taka tez tym smarowala, ale sklad sie podobno zmienil :/ i juz nie mozna.. polecam pulmex baby, na noc jej na klatke piersia i plecy oraz piety posmarowac 🙂 a na dzien kropelke olejku eterycznego mietowego albo eukaliptusowego 🙂 powinno przejsc po 2 dniach

• Mamusie
Ewka ale Twoja Haneczka śliczna, bielutka jak aniołek.
Ja dziś byłam kontrolnie u lekarza z tym porannym kaszlem i jest tak jak sądziłąm, od ząbków ślina się gromadzi i po nocy musi to wykaszleć. Osłuchowo w porzadku.
Olcia ja się też bałam iść na chore ale stanowczo nie pozwoliłam na chore się zapisać i przyjeli mnie na zdrowe bo nikogo nie było.
Dla mnie przedłużajacy katarek może powodować zapalenie ucha, gdzieś czytałam że te przewody u dziecka są krótkie i do uszka moze katarek zejść. A czym leczysz Amelke? Kup Nasivin dla dzieci albo Acatar, Pulmex baby smaruj kletke piersiową i plecy, do tego na noc nosek maścią majerankową. Nam zaraz pomnaga. A często nawilżasz nosek wodą morską? I na noc możesz rozwiesić mokrą pieluszkę obok łóżeczka. Ogólnie w Amelki pokoiku powinien być nawilżacz. A i jeszcze robiłąm inhalacje na noc z Olbas oil, gotowałam wode z łyżką soli, po wyłączeniu w garnku zakrapiałam 4 kropelki tego roztworu i kładłam obok łóżeczka. Efekt natychmiastowy.
Ewka pamiętam jak pisałaś że musisz sie pozbyć rybek bo ich pokarm uczula, wczoraj czytałam że te moze uczulac kwiatek w doniczce, bo w ziemi gromadzi sie pleśń. Masz jakieś kwiatki?

• Mamusie
U nas nocka kolejna do bani 🥴 pobudki co godzina. Musi ta 2 jedyneczka wyjść szybko bo jak nie to się wykończę 🥴 Dałam jej już nawet w nocy nurofen że może pomoże ale niestety nic lepiej ie było 🥴
Tynka pochwal się fryzurą bo mnie ciekawość zżera 😆
Zaraz biegnę do biedry po albumy do zdjęć i będziemy dziś szaleć ze zdjęciami 😆

• Mamusie
Pochwalę Wam się jedną ze stron kalendarza 😆 całość będzie w formie kolażu
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/24/kalendarz6.jpg/][IMG]http://img24.imageshack.us/img24/8008/kalendarz6.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
Moja mama z małą Hanią i Olą 😉

• Mamusie
A Ola to kto? 😁 nie wiem czemu, ale Ola przypomina mi Antka Sneakerki 🙂

Byłam wczoraj u lekarza. ADa ma alergie jednak :/ mam jej serkow nie dawac, dostalam masc, jak dalej bedzie ja sypac to wtedy mleko mi zmieni :P.
Dzis mialam supoer pobudke xD ADa zrzucila mi na leb butle z mlekiem, wspieła sie na parapet ( jak ona to zrobila?! ) i obudzila mame 😉) teraz ma frajde bo nauczyla sie schodzic tylem z wersalki 😁 moze juz nie bedzie probowac na leb skakac :PP

• Mamusie
A Ola to kto? 😁 nie wiem czemu, ale Ola przypomina mi Antka Sneakerki 🙂

Byłam wczoraj u lekarza. ADa ma alergie jednak :/ mam jej serkow nie dawac, dostalam masc, jak dalej bedzie ja sypac to wtedy mleko mi zmieni :P.
Dzis mialam supoer pobudke xD ADa zrzucila mi na leb butle z mlekiem, wspieła sie na parapet ( jak ona to zrobila?! ) i obudzila mame 😉) teraz ma frajde bo nauczyla sie schodzic tylem z wersalki 😁 moze juz nie bedzie probowac na leb skakac :PP

• Mamusie
poczytajcie sobie o lekach przeciwbólowych http://www.aptekipelnezdrowia.pl/Rodzaje_leków_przeciwbólowych-152.html
dla mnie najważniejsza informacja to:
IBUPROFEN lek obniża gorączkę, działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo
PARACETAMOL lek wyspecjalizowany w leczeniu bólu, nie działa przeciwzapalnie
czyli działanie przeciwzapalne, dlatego w mojej apteczce jest Nurofen

• Mamusie
witam!! u nas mimo kataru nocka bardzo fajna bo tylko dwie pobudki na cycusia i spała do 7:45!!!
Dzwoniłam do ośrodka żeby porozmawiać z doktorka i powiedziała żeby nic nie dawać na razie poza nasivinem na noc i sola morska psikać ppff... to to i ja wiedziałam no i nie kazała na razie przychodzić jak nie kaszle inie gorączkuje więc poczekam dalej, ale popołudniu pojadę do apteki po ten wick zaszkodzić nie zaszkodzi!!
Ewka super stronka z kalendarza 🙂 ja też muszę kiedyś siąść i coś wymyślić!!!
Kamila Ola to o ile się nie mylę Ewki siostrzenica 🙂 🙂

• Mamusie
U nas noc super 😆 Jedna pobudka w nocy na picie i przed 5 na jedzonko 😆
My dzisiaj sami jestesmy znowu i mamy do odebrania dwie siostrzenice,Gabryś śpi a ja biore sie zaraz za nauke.
Oglądałyście wczoraj UWAGĘ jak była ta chora dziewczynka?Ja oglądać tego nie mogłam,biedna 😞

• Mamusie
Hej
Olcia ja tez bym nie panikowala z katarkiem najwazniejsze to psikac czesto sola morska zeby gilki sie ladnie rozpuszczaly i sciekaly, zeby to nie zalegalo bo wtedy sie chorobsko robi i to wsZystko,. kaszelku nie ma i temp to nie martw sie!
U nas ok, Aziz juz stoi sam coraz cczesciej, no i chyba pojde do pracy pod koniec grudnia 😜 zobaczymy czy zlobek wypali bo okazalo sie ze nie zostalismy zgloszeni tzn Aziz i Oliwcia tra sama osoba przyjmowala nasdze zgloszenia i jej juz nie ma inie dopilnowala tego i dupa od nowa staramy sie o miejsce wkurzylam sie jak nie wiem. Milego dnia Mamuski

• Mamusie
Ola ja kiedys poszlam z katarkiem i trafilam na konowala Azizek mial miesiaac a on mu na ten katar antybiotyk przepisal!!!!!!!!!!!!! nie wzielam go a lekarza od razu zmienilam, Kurcze ja juz sie ciesze na ta prace, mam nadziejeze sie uda i wlasnie mam wrocic na ta moja firme, tam juz powiedzieli ze mnie chca tylko moj posrednik musi mnie zatrudnic a z nimi to nie wiadomo 😠