Skocz do zawartości

Lutóweczki 2012 | Forum dla mam

timecontrol15_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hmm.. czy sie przekonała do jazdy w wózku to nie mam pojęcia póki co uwielbia sanki 🙂 🙂 ale śniegu zawsze nie będzie i już teraz go nie ma:/ i pomyślałam że może w spacerówce takiej będzie lubiła siedzieć bo właśnie w xlanderku absolutnie nie chyba ja siedzonko parzyło 🙂 no i chce kupić teraz bo później nie będzie na to czasu pewnie a już w takie dni jak dzisiaj mógłby się przydać dlatego proszę o propozycje!!!

Gratulacje dla Haneczki za wypite mleczko 😉 🙂 No id la Ricarda z pierwsze kroczki i super że już jesteście z nami!!!

Mój gad mały w nocy wojował a teraz jeszcze śpi chociaż gość od płytek za ścianą jej pokoiku już od godziny ostro szaleje ale jej to nie przeszkadza 🙂 🙂

aha Ewka napisz mi jeszcze czy jak gotujesz zupkę to ziemniaki gotujesz razem z warzywami?? bo gdzieś wyczytałam żeby osobno bo ten wywar z nich niby jakiś niedobry i nie wiem :?

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• monisiaj22_m

1131

• konefka_m

1074

• olcia157_m

1118

• aniag070_m

886

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Wczoraj gotowałam już z mięskiem nawet a ziemniaczki zawsze razem 😆
Zrobiliśmy 9 zupek po 250 ml i na ten cały gar dałam płaską żyłeczkę soli 🥴
Agnes musisz koniecznie napić jak tam pobyt w Polsce i jakieś zdjęcia z chrzcin zapodać 😉
Brawa dla Ricarda za pierwsze kroczki 😉

• Mamusie
grauluje 🙂

Dzis mnie tesciowa budzi i pocichu pokazuje na Ade, a ta stanela przy parapecie i gada do bałwana na oknie 🙂 patrze, a ona wypila butle co zostalo mleko co na noc dostala 🤢
teraz buszuje mi po szafkach. Na 13 mamy bioderka 🙂 bo jak bylam w kiwetniu to coos tam nie bylo wyksztalcone i kazal przyjsc za pol roku :P, u nas 2 x sprzewdzaja 🙂

Moj maz dobry agent jest 🤪 🤪 przyszedl kolo 1 z pracy i pies na dole nasrał :// Adrian przyszedl na gore napisał kartke "PIES NASRAL" i polozyl na dole na tym gownie XD i poszedł spac :PP

• Mamusie
Ogonie mialam w Pl duzo pracy przed chrzicami. Moja mama ma duze mieszkanie, 5 pokoji. Musialam pomyc okna i firanki wyprac i poprasowac. Niby siostra myla w sierpniu, ale mieszkamy przy glownej ulicy w centrum miasta, wiec chyba dlatego tak sie brudzi. Moja mama ma problemy z biodrami i nie moze wejsc na drabine by umyc okna lub zdjac firanki. A jeszcze nastawilam zle program i strasznie pogniotlo firany, ze musialam je prasowac, a zawsze wieszalam mokre. Moja mama ma bialego kota, w dzien w dzien cale mieszkanie musialam odkurzac bo Riccardo w chodziku lazil wszedzie, nawet zajrzal do lazienki i do klozetu wlozyl reke bo tam byla woda. A ja nie pomyslalam, ze on da rade przepchnac sie przez drzwi do lazienki bo sa wezsze.
Chrzicny zrobilismy w restauracji, ale po obiedzie i deserze jechalismy jeszcze do domu. Siostra upiekla 7 ciast i do tego zamowilam torta 2 kg. W Kosciele bylo bardzo uroczyscie. Byly 3 chrzty. 2 chlopcow i 1 dziewczynka. Jak sie rozpoczela msza, my czyli rodzice i chrzestni z dziecmi stalismy w glebi gosciola. Po nas przyszedl Ksiadz i nas wszystkich wprowadzil tak jak pare mloda na slubie. Bardzo mi sie to podobalo. Ogolnie, Ksiadz nie przedluzal, Riccardo na koniec zaczal gadac glosno i Ksiadz powiedzial, ze to zanaczy, ze ma konczyc. Msza byla na godz. 11, potem pojechalismy na 13 na obiad. Po obiedzie pojechalismy do domu, a tam wszystkim sie tak podobalo, ze dlugo siedzieli. A bo jeszcze w domu byly satatki na zimno i cieplo. Alkoholu zero. Dopero jak goscie wychodzili dostawali butelke wina na rozgrzanie i ciasta.
Tescie do Kosciola nie przyszli, powiedzieli, ze sie zle czuli. Myslam, ze chociaz do Kosciola przyjda jak nie chcieli jechac na obiad. W sumie dobrze zrobili. Ricci dostal bardzo duzo prezentow, kasy tez, ze sie wszystko wrocilo. Obiad z deserem, kawa, w restauracji kosztowal nas 80 zl, od osoby.
Riccardo juz dawno ma6 zebow, uwielbia jesc bulki i chrupki. Bylismy z nim u dentysty. Znaczy moj dentysta kazl mi przyjsc by mlody przyzwyczajal sie do zapachu jaki panuje w gabinecie. Jak dentysta kazal mu otworzyc buzie to on to zrobil, nie wiem jak czy to instynkt? Podobalo mu sie, bo dentysta po raczce puscil mu powietrze.
Riccardo wazy 12 kg i ma 80 cm. Musialam mu kupic nowe kozaczki bo wzielam tylko jedne, ktore okazaly sie male.
Zdjecia z chrzin wrzucilam na facceboka.
Siostra z Dani wyslala jako prezent tube, a na koncach sa dwa misie. Tuba jest ze srebra na certyfikat chrztu. Na tubie jest miejsce na wygrawerowanie imienia dziecka i date narodzin. Nikt mi nie chcial zrobic graweru w Zielonej Gorze, bo tlumaczyli, ze za duza ta tuba jest. Przez przypadek poszlam do innego zlotnika, o ktorym nawet zapomnialam. Okazalo sie, ze jak napisalam imie synka to zlotnik do mnie, ze on jest wlochem i mieszka w Polsce 20 lat. Grawer zrobil mi za darmo, wyczyscil do tego obraczke i pierscionek, ze byszcza jakbym w tym roku brala slub. Malo tego jak poszlam do Parafii by zalatwiac Chrziny Ksiadz do mnie zaczal mowic po wlosku. Mowi, ze sie uczy i co roku spedza wakacje w Italii. Ogolnie pobyt byl udany, najgorzej bo bylam bez samochodu. I wszystko musialam zalatwiac na piechote. Potem napisze jak jechalam autobusem pierwszy raz po 10 latach. Ricci juz sie obudzil.

• Mamusie
najważniejsze że jesteście zadowoleni i impreza udana 🙂
to uroczyste wprowadzenie do kościoła na początku wynika z zaleceń naszej tradycji, zawsze w przedsionku kościoła natępuje naznaczenie krzyżem, kóre jest jednoznaczne z przystąpieniem do współnoty Kościoła i dopiero po tym, dziecko może przekroczyć próg kościoł 🙂 stąd tak uroczyście 🙂

• Mamusie
Super Aga,że wszystko się udało 🙂
U nas noc oki,Gabryś jadł dopiero rano przed 5 🙂I całą noc przespał 🙂Obudziłam się w nocy a Gabiś śpi na brzuchu,ale byłam zdziwiona bo nigdy mu się to nie zdarzało 🙂
Dziś zaliczyłam poranną kawkę u dyrektora podstawówki i gimnazjum do której chodziłam.
Gabryś teraz śpi a ja mam chwilkę na forum 🙂

• Mamusie
dziewczyny ja nie mam czau pisac ale poczytuje was.Nikoś juz biega na całego nic sie nie boi przewraca sie czasami ale ładnie upada na dupke albo broni sie raczkami 🙂 codziennie szukam auta zeby juz miec na swieta a tu same jakieg wady maja 😞 tez bede piekła pierniczki a jutro ubieram chinke zeby Nikoś miał ja na dłuzej i ozdobie dom wewnątrz.juz chodze bez ortezy nawet 2 razy jechałam autem lewa noga to więc sprzegła ciagle nie musze urzywac,byłam u fryzjera zrobiłam sobie odrosty i ściełam włoski 20cm bo miałam masakryczne konce.zamówiłam Nikosiowi sanki 🙂 a tu śnieg znikł 🙂 ale ma być 🙂 Nikuś spi a ja chwila czasu mam bo jak on nie spi to nie da mi posiedzieć na lapku wali po nim albo mi ucieka ja za nim i tak ciągle 🙂pozdrawiam

• Mamusie
O matko Amelka dopiero poszła pierwszy raz spać w prawdzie wstała o 9 o ale bez przesady ciekawe ile pośpi!!!
była u nas dzisiaj pierwszy raz niania taka znajoma z mojej miejscowości i jak na razie to całkiem oki myślałam że będzie gorzej 🙂 🙂

Dziewczyny radźcie coś z tymi wózkami bo już mam dość czytania opinii 🙂 🙂

• Mamusie
Hej Laseczki 😉
Agnes super ze w koncu udalo Ci sie zalogowac! Riccardo to duzy chlopczyk, i niezle broi 😉
Ewa ja sie pytalam o solenie potraew i mi babka powiedziala ze lepiej dawac niby troszke soli od roczku bo niepotrzebnie sie teraz obciaza nerki, ale widzisz, kiedys normalnie przyprawiali dzieciom i co, nic im nie jest.
AZa mna chodzi tez nowy fryz, wlasnie dzisiaj dowiedzialam sie ze bede miala ta prace od stycznia 🙃 🙃 🙃 na koniec grudnia mam podpisac umoe i wracam na moja stara firme 🙃 🙃 🙃 kolejna dobra wiadomosc to to, ze na jajnikach nic nie znalazla babeczka na USG i powiedziala ze mozliwe ze ciaza mi te jajniki wyleczyla :Poby!!! no i na okres sie nie zapowiada, Azizek dobrze ciagniue cyca
Aha Ewa jak ja Wam zazdroszcze i gratuluje tych 100 m mm!!!!
u nas choinka juz stoi, zasunieta rogami kanap, mam nadzieje ze przetrwa w calosci do nowego roku 😉

Cześć Dziewczyny !
U mnie czasu brak na podrapanie po tyłku,więc na forum nie zaglądam....
Aga witaj ponownie 🙂 Super pobyt w Polsce.
Co do zmiany fryzur,ja jestem bardzo zadowolona. Fakt,fryzura trochę mnie postarza,ale przynajmniej jest mi wygodnie. Monia z tego co widziałam u ciebie na fb ,lepiej wyglądałaś z krótszymi włosami . Fajnie gdybyś wróciła do tej fryzury 😉
Fajny ten espiro,ale do mnei totalnie nie przemawiają te koła. Nie wiem mam już jakieś zboczenie z tymi kołami. Mój czołg tako pod tym względem bardzo mi odpowiada 😉

apropos wózków- koleżanka ma i jest bardzo zadowolona http://allegro.pl/lekka-spacerowka-euro-cart-lira-4-parasol-gratis-i2848924502.html

widziałam na żywo,wygląda świetnie. Na fotach z allegro dośc tandetnie,ale na żywo jest ciekawy 🙂

• Mamusie
ten wózek Tynka to o ile pamiętam kupiła Milena 🙂
ten ma dośc dobre opinie http://cokupic.pl/produkt/Espiro-City-spacerowy
najważniejsze pytanie Ola,w jakim przedziale cenowym chcesz kupic wózek 🙂
ten super wygląda, ale cena 😮http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=882&