Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

mulant napisał(a):

ja też tak myślałam i hubert tak jak viki 3 miał zawsze a teraz 2 będzie miał we wrześniu
werka malutka 😁
klocka to ja mam na swoim wyrze i w dodatku chrapiącego :P

No, my w październiku. Damy radę.
Kuźwa, Bartek znowu ma gorączkę, 39stopni. Ale się wycierpi, ale mam nadzieję,ze zaraz mu wyjdą te szóstki. Kurwa, gryzaka mu wsadzić w tą rozdartą gębę, czy kołek jakiś?! Już nie mogę słuchać...nie da się nawet przytulić tylko leży i wyje, mucosit znowu w akcji i pewnie jakiś czopek bedzie trzeba...

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Mi mężu dzień po porodzie powiedział, że chuda jestem i nie mógł uwierzyć, że brzuch normalnie wyglądał, a nie jakaś obwisła skóra. Bo go nieźle w pracy koledzy nastroili jak to masakrycznie ten brzuch po porodzie wygląda, więc był w szoku, że wcale tak nie było. Jestem z gumy i już 😎

A te szczepionki to właśnie jak się zacznie danego rodzaju to już do końca trzeba jechać tą.

Idę małą karmić i jedziemy do biura ustalić powrót brr 🤢

lady_m4ryjane napisał(a):
Mi mężu dzień po porodzie powiedział, że chuda jestem i nie mógł uwierzyć, że brzuch normalnie wyglądał, a nie jakaś obwisła skóra. Bo go nieźle w pracy koledzy nastroili jak to masakrycznie ten brzuch po porodzie wygląda, więc był w szoku, że wcale tak nie było. Jestem z gumy i już 😎

A te szczepionki to właśnie jak się zacznie danego rodzaju to już do końca trzeba jechać tą.

Tak, ja też byłam z gumy po pierwszym porodzie 😁 Przytyłam 4 kilo, a jak wychodziłąm ze szpitala, miałam 8 mniej, brzucha zero. Kościotrup.

ggulek napisał(a):
Lady, a Jagódka już dostaje dodatkowe posiłki? Super, że nasza calineczka idealnie ładnie stoi w centylach. 😉
Wiesz, teściowa ma manię szczupłości, mało je, strasznie się pilnuje, sucha, rozmiar chyba z 34. A w tym wieku taka chudość źle wygląda, bo skóra pomarszczona bardziej.

Jeszcze nie je nic nowego. Dopiero Magda zacznie gluten wprowadzać od niedzieli, gdy skończy Jagodzianka 5 miesięcy. A mleko Madzia ma bardzo tłuste, bo ten tłuszcz aż się odkłada po odciągnięciu. Ale mała teraz ani z cycka ani z butli za bardzo nie chce. Takie wmuszanie jest co chwilę :/ Tyle, że radosne dziecko z niej i nie wygląda na jakąś chorą. Tylko, że 2 razy już jakieś infekcje złapała, w tym zapalenie płuc 😞
Idęęęę, potem będę 🙂

• Mamusie
ggulek napisał(a):
Lady, a Jagódka już dostaje dodatkowe posiłki? Super, że nasza calineczka idealnie ładnie stoi w centylach. 😉
Wiesz, teściowa ma manię szczupłości, mało je, strasznie się pilnuje, sucha, rozmiar chyba z 34. A w tym wieku taka chudość źle wygląda, bo skóra pomarszczona bardziej.

Jeszcze nie je nic nowego. Dopiero Magda zacznie gluten wprowadzać od niedzieli, gdy skończy Jagodzianka 5 miesięcy. A mleko Madzia ma bardzo tłuste, bo ten tłuszcz aż się odkłada po odciągnięciu. Ale mała teraz ani z cycka ani z butli za bardzo nie chce. Takie wmuszanie jest co chwilę :/ Tyle, że radosne dziecko z niej i nie wygląda na jakąś chorą. Tylko, że 2 razy już jakieś infekcje złapała, w tym zapalenie płuc 😞
Idęęęę, potem będę 🙂

To może nowe pokarmy jej posmakują i będzie chętnie z łyżeczki jeść, czasem tak jest. 😉 Mleko marzenie, moje nic tłuszczu nie miało, biała woda normalnie 😁
Idziemy na pocztę. 😉

ggulek napisał(a):
ggulek napisał(a):

Idęęęę, potem będę 🙂

To może nowe pokarmy jej posmakują i będzie chętnie z łyżeczki jeść, czasem tak jest. 😉 Mleko marzenie, moje nic tłuszczu nie miało, biała woda normalnie 😁
Idziemy na pocztę. 😉

tee poczekaj zapłacisz mi rachunki he he 🙂

• Mamusie
ggulek napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
Gulek w gondoli też ryczy. Kurde, bo ona mnie w ten sposób terroryzuje. Wie, że jak będzie wyła to wezmę ją na ręce cwaniak mały. A ona sż się zanosi, a ja nieraz myszę targać ją w jednej ręce i pchać wózek z zakupami w drugiej 🤢 przeraża mnie myśl, że tak będzie jeszcze przez długi czas. Ale będę się stsrała uczyć gnojka jeździć, będę wkładać i wyjmować aż do skutku.

A jak szybciej ruszasz wózkiem? U mnie jest tak, że jak coś jej dolega i nic innego nie pomaga to jazda wózkiem pomaga ją uspokoić. A na auto jak reaguje?

W foteliku też drze japę. Czasami śpi ale to dosłownie 30 minut i jazda się zaczyna. Odpinam się z pasów i wkładam jej cycka do buzi 🙂

• Mamusie
Kasia współczuję, ale niedługo wyrośnie z tego. Wydaję mi się, że powinna się uspokoić jak już będzie siedzieć, to jest taki etap, że często się normuje. Ja już siedzę w aucie normalnie z przodu. Moja przy dłuższej jeździe zaczyna trochę marudzić w nowszym aucie. W tatusia autku anioł, bo jak mówiłam lubuje się w starych autach, zrobionych, obniżonych i z podstawką. Trzęsie dupsko w takim 🙂
Mulancik dawaj, jutro też idę 😁

Kasia, normalnie nie wierzę,że nie da rady ją czymś zainteresować albo jakoś przetrzymać ten płacz, tylko trzeba cycka jej do buzi wkładać...tak samo jak z tym płaczem w wózku.
Hm...wiem! wezmę Manię do siebie na kilka dni 😎

trochę nerwy mam.
gadałam tesciowej,ze kiecke do chrztu sama malej kupię, to nie - musiały kupic... 😠 bo siostra D bedzie chrzestną i się uparły ze chrzestna kupuje 😠 wszystko jest nie takie jak chcialam 😠 nienawidze podbramkowych sytuacji...ale trudno juz. Głupio się było odezwać, zresztą skoro raz mówiłam, a i tak kupiły... hm. Ostatecznie nie jest najgorzej i mam kasę w kieszeni, ale kapelusz i tak dokupię inny albo opaskę/czapeczkę, cokolwiek 😜

Astra napisał(a):

Tak, ja też byłam z gumy po pierwszym porodzie 😁 Przytyłam 4 kilo, a jak wychodziłąm ze szpitala, miałam 8 mniej, brzucha zero. Kościotrup.

Ja przytyłam 11kg i na koniec miałam 98cm w brzuchu, więc nie mało się rozciągnął 😜 I jestem 10 lat starsza niż jak ty rodziłaś Astra Bartka. No daj mi się nacieszyć trochę 🙃

Wróciłyśmy. Z urlopem nie ma problemów. Generalnie wszystko ok tylko menadżer ma problemy jak zwykle z prezesem/właścicielem z Niemiec, bo to foszasta bestia jest. Przed jego urlopem się obraził, życzył mu udanego urlopu i pierdolnął słuchawką. A potem ten na urlopie miał pełną banię. Az mi go szkoda. Kurde żeby on teraz znów nie zrezygnował jak prezes go będzie psychicznie wykańczał. Już raz zrezygnował i ponad rok u nas nie pracował, wtedy ja zbierałam wszystkie cięgi. Nie raz z rykiem do domu wracałam, a potem mi przez tel. jeden z prokurentów mówił, że np. to co prezes powiedział to tylko żartował 🤢 Masakroza. Odkąd jest Mariusz i nie mam bezpośrednio kontaktu z prezesem za często to odetchnęłam. A ten codziennie z nim musi na telefonie wisieć :/ Mam nadzieję, że też nagle co do mojej sprawy prezesowi się coś nie odwidzi.
Idę robić kalafiora pod beszamelem na obiad. Nunek wykończony tymi podróżami. Śpi w foteliku i nie wiem czy ją przekładać, bo zbudzę bestię 🙃

Udało się przełożyć ją do wózka i wywiozłam na balkon by z ubranka nie rozbierać 🙂 Ale beton.

Ja przytyłam 11kg i na koniec miałam 98cm w brzuchu, więc nie mało się rozciągnął I jestem 10 lat starsza niż jak ty rodziłaś Astra Bartka. No daj mi się nacieszyć trochę

True.
No i też trzeba wziąć pod uwage,ze wczesniakiem byl,a ostatni czas w ciazy gdzie sie najwiecej tyje spedziłam w szpitalu pod kroplówkami, więc szans na utycie jako takich nie miałam. Nie mierzyłam się też w obwodzie, więc nie wiem, ale pewnie malutko było.
Leee... A teraz 😁 28 kilo przyjebałam 😁

• Mamusie
Astra napisał(a):
Ja przytyłam 11kg i na koniec miałam 98cm w brzuchu, więc nie mało się rozciągnął I jestem 10 lat starsza niż jak ty rodziłaś Astra Bartka. No daj mi się nacieszyć trochę

True.
No i też trzeba wziąć pod uwage,ze wczesniakiem byl,a ostatni czas w ciazy gdzie sie najwiecej tyje spedziłam w szpitalu pod kroplówkami, więc szans na utycie jako takich nie miałam. Nie mierzyłam się też w obwodzie, więc nie wiem, ale pewnie malutko było.
Leee... A teraz 😁 28 kilo przyjebałam 😁

Oj tam tyle co ja w liceum z 62 na 90 😁 Potem matura mnie odchudziła 😉

Gulek, z 78kg szybko schudłam do 60 po ciąży, ale efekt jojo był 😁 a teraz ładnie, stopniowo, regularnie sobie chudnę i ważę 57kg. Już może tak zostać, ewentualnie 2 kg mogę spasc jeszcze.

• Mamusie
Astra napisał(a):
Gulek, z 78kg szybko schudłam do 60 po ciąży, ale efekt jojo był 😁 a teraz ładnie, stopniowo, regularnie sobie chudnę i ważę 57kg. Już może tak zostać, ewentualnie 2 kg mogę spasc jeszcze.

Zazdroszczę 🙂 Ja stanęłam na 68 kg, bo nie ćwiczyłam przez ostatni miesiąc i jak tylko skończy mi się okres wracam do ćwiczeń, nowy plan treningowy mam i biorę się za siebie. Chcę do 60 zejść no! 😜

Ja nie mam czasu na plany treningowe, moja zguba to były słodycze i fast foody, i piwo, teraz tego nie tykam (piwko od czasu do czasu - troszkę), robię brzuszki, pompki, przysiady z hantlami, skaczę na skakance i nie jem kolacji - o! 😜

Szybko ci zeszło Astra naprawdę.
A ja jeszcze zdążyłam się zdołować co do niań. Mariusza znajomy zainstalował kamerę i tak już kilka niań pozwalniał jak zobaczył co one wyprawiają. A to gadają przez telefon non-stop, a dziecko samopas leży, a to kogoś sobie zapraszają, a to olewają, że dziecko płacze 😞 Ryczeć mi się chce znowu :/ Mam nadzieję, że z mojego urlopu i urlopów babć i Łukasza pociągniemy do końca roku żeby trochę oddalić ten straszny temat pt. niania. I potem mam nadzieję, że mamy przyjaciółka przedłuży sobie zwolnienie i będzie przyjeżdzać do Werki.
Dobra wiadomość jest taka, że prywatne przedszkole, które mam pod samym blokiem jest prawdopodobnie sieciówką i Mariusza synek chodzi do tego samego na ich osiedlu i jest od 2 latek. Ceny przyzwoite, bo częściowo dofinansowane z UE. Muszę się dowiedzieć wszystko co i jak. Może do tych dwóch latek jakoś przebimbamy z pomocą mojego taty i babci i przyjaciołki mamy.

Pewnie Lady, nie ma to jak swoi 🙂 ja bym dzieciaka z babą z castingu nie zostawiła, chocby nawet najlepsze wrażenie na mnie wywarła. Chyba,ze totalnie nie byłoby innego wyjscia 😞

• Mamusie
Astra napisał(a):
Kasia, normalnie nie wierzę,że nie da rady ją czymś zainteresować albo jakoś przetrzymać ten płacz, tylko trzeba cycka jej do buzi wkładać...tak samo jak z tym płaczem w wózku.
Hm...wiem! wezmę Manię do siebie na kilka dni 😎

trochę nerwy mam.
gadałam tesciowej,ze kiecke do chrztu sama malej kupię, to nie - musiały kupic... 😠 bo siostra D bedzie chrzestną i się uparły ze chrzestna kupuje 😠 wszystko jest nie takie jak chcialam 😠 nienawidze podbramkowych sytuacji...ale trudno juz. Głupio się było odezwać, zresztą skoro raz mówiłam, a i tak kupiły... hm. Ostatecznie nie jest najgorzej i mam kasę w kieszeni, ale kapelusz i tak dokupię inny albo opaskę/czapeczkę, cokolwiek 😜

Astra uwierz mi, że bestia jest nie do okiełznania. Tyle zabawek co ona ma w wózku i w foteliku to szok. Chwilę się pobawi, za chwilę jej się znudzi i drze papuszkę 🙂
Teraz śpi w wózku 😮 pewnie dlatego, że najedzona 🙂

Kasia, ciesz się,ze młoda jesteś i taki dzieciorek teraz Ci się trafił, masz więcej cierpliwości, moja chrzestna urodziła rykota w wieku 36 lat i rykot ma teraz 4 lata i ryczy dalej.... 🥴 masakra!!! ja bym ją zamknęła w pokoju i niech się drze.... 🤨

A Maniurka Ci z tego pewnie wyrośnie 🙂 tylko czasu trzeba. Jej te kolki dały w kość i teraz jest taka wrażliwa może.

• Mamusie
Astra napisał(a):
Ja nie mam czasu na plany treningowe, moja zguba to były słodycze i fast foody, i piwo, teraz tego nie tykam (piwko od czasu do czasu - troszkę), robię brzuszki, pompki, przysiady z hantlami, skaczę na skakance i nie jem kolacji - o! 😜

To super i bardzo dużo dla ciała. 😉 Ja chcę nogi poprawić i dlatego zrobię ten plan jeszcze przed powrotem na studia, a nogi niestety ciężko poprawić.

• Mamusie
Astra napisał(a):
Kasia, ciesz się,ze młoda jesteś i taki dzieciorek teraz Ci się trafił, masz więcej cierpliwości, moja chrzestna urodziła rykota w wieku 36 lat i rykot ma teraz 4 lata i ryczy dalej.... 🥴 masakra!!! ja bym ją zamknęła w pokoju i niech się drze.... 🤨

A Maniurka Ci z tego pewnie wyrośnie 🙂 tylko czasu trzeba. Jej te kolki dały w kość i teraz jest taka wrażliwa może.

Też mam taką nadzieję, że wyrośnie 🙂 druga jedynka na dole jej wychodzi i maruder się włączył 🙂

No właśnie Gulciu ja mam taką koleżankę, ona zawsze łatwo chudnie, ale nogi, w udach, jej zostają takie jak były i teraz na siłownię chodzi, bo ma już palmę na tym punkcie 🙂

Kasia, to se wyobraź, jak ja mam 2 ząbkujące wstręciuchy w domu, Bartek staje się całkiem dorosłym chłopakiem, szóstki to stale zęby 😁

Macie jakieś sposoby zeby usunąć z dżinsów plamy z trawy? 😠 Kupiłam temu potworowi malemu w hm jasne rurki, upierdzielił kolana trawą...szkoda portek.

• Mamusie
Astra napisał(a):
No właśnie Gulciu ja mam taką koleżankę, ona zawsze łatwo chudnie, ale nogi, w udach, jej zostają takie jak były i teraz na siłownię chodzi, bo ma już palmę na tym punkcie 🙂

Kasia, to se wyobraź, jak ja mam 2 ząbkujące wstręciuchy w domu, Bartek staje się całkiem dorosłym chłopakiem, szóstki to stale zęby 😁

Macie jakieś sposoby zeby usunąć z dżinsów plamy z trawy? 😠 Kupiłam temu potworowi malemu w hm jasne rurki, upierdzielił kolana trawą...szkoda portek.

Wyobrażam sobie. Moja aż tak mocno się nie drze, tylko marudzi i popłakuje sobie. A jak ciągnie cycusia to aż palce do buzi wsadza i je ciągnie razem z sutkiem 🙂 biedaczyna mała 😞

Kurde, moja tak samo robi jak je, smok w buzi, a paluszek obok smoka też sobie wpycha. Nie płacze, ale np śpi i zaczyna jęczeć, budzi się i szybko wkłada do buzi cokolwiek, co ma pod ręką, najlepiej przytulankę albo pieluchę tetrową... Te dolne jedynki ma coraz bardziej widoczne pod dziąslami.