Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Jeszcze raz dzięki 😁

Gulek jak tam było u teściów? :P
Kasia czemu chcesz odstawić cyca?
Kukurydze mysle mozesz, ja przynajmniej zarłam i nic nie było 🙂

Mi tez kudły wychodzą i są wszędzie. W ogóle nienawidze swoich włosów, najchetniej to opierdoliłabym się na łyso gdybym miała kształtny łeb ;/
Mam dzis hajpresa strasznego, wszystko mi z łap leci a Jasiek jest marudą.
I nie jest to spowodowane zębami bo nic mu nie idzie, wtedy to była pomyłka. Ale co tu myśleć jak Ci wszyscy madrzy wokół pierdolą zęby zęby to na pewno zęby taaaa najłatwiej jest na to zwalić ;/
Ależ jestem zeźlona ;]

Bo młoda gardzi kapturkami, a jak nie mam kapturków to mnie gryzie tymi swoimi dwoma ząbkami aż do krwi i rany mi robi :/

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
Ewcia zobaczysz jak bedzie fajnie 🙂
JA jestem zadowolona z przedszkola.Calkiem inne dziecko w domu bedziesz miec.
Wszystkiego sa plusy i minusy 😉

Wybywam do kolezanki na kawe
Maz zostaje z dziecmi 🤪
Ale go dzisiaj wykorzystuje 😜

nio tak, pewnie, ja np se nie wyobrazam zeby dziecko nie chodziło do pzredszkola. nawet meza siostra wczoraj jak z ta igi wysypka dzwoniła to móiłą ze w pzredszkolu nawet taka głupota ze ida rece myc pzred jedzeniem, zeby czy cos, czy sikac pzred spaniem to jzu jest potem takie wyuczone, ze nie musisz mówic, w teraz to, a teraz tamto, i pamietaj, umyj raczki, siku zrób.
i z dziecmi, i napewno jej bedzie lepiej niz ze mna w domku. tym sie pocieszam,a zreszta ja juz niebawem do pracy wiec i tak by musiała byc, a lepiej w pzredszkolu niz je obie dla niani zostawic. juz bedzie z dziecmi obcowac, paniami, zabawy rózne inne pozna.
ale mnie jakos dzis zasmęciło to ze tak czas szybko zleciał.
i ze za tydzien juz bede tylko z Iga.
a cos tam powiedział, a zuzia mówi" mamo nie martw się, mnie tata tam rano zawiezie, aj sie troszke pobawie z dziecmi, z paniami, wyspie sie, zjem i przywizie mnie tata do ciebie i do Iguni i bede wam pokazywac nowe zabawy, piosenki Iguni pospiewam nowe" az mi sie ciepło na serduchu zrobiło... ale na poczatku napewno bedzie ciezko... choc ona taka jest żwawa i chetna z dziecmi do zabawy, komunikatywna i duzo umie, pani sie na dniach adaptacyjnych dziwiła i móiła ze nie wie coz nia bedzie robic. nio i ma kolege z tej samej klatki, we dwoje razniej im bedzie. bedzie dobrze, juz nie smęcę

nio a Ty Izu spokojnie wybywaj, skoro chłop ma urlop, Tobie sie tez cos od zycia nalezy nie?? ploteczki przy kawce, hmmm

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
fikumiku napisał(a):
Jeszcze raz dzięki 😁

Gulek jak tam było u teściów? :P
Kasia czemu chcesz odstawić cyca?
Kukurydze mysle mozesz, ja przynajmniej zarłam i nic nie było 🙂

Mi tez kudły wychodzą i są wszędzie. W ogóle nienawidze swoich włosów, najchetniej to opierdoliłabym się na łyso gdybym miała kształtny łeb ;/
Mam dzis hajpresa strasznego, wszystko mi z łap leci a Jasiek jest marudą.
I nie jest to spowodowane zębami bo nic mu nie idzie, wtedy to była pomyłka. Ale co tu myśleć jak Ci wszyscy madrzy wokół pierdolą zęby zęby to na pewno zęby taaaa najłatwiej jest na to zwalić ;/
Ależ jestem zeźlona ;]

Bo młoda gardzi kapturkami, a jak nie mam kapturków to mnie gryzie tymi swoimi dwoma ząbkami aż do krwi i rany mi robi :/

a moze sie nauczy bez tych kapturków nie gryźć. wiem łatwo powiedziec. ja kurcze jak kojarze to mnnie zuzia nie gryzła wcale, moze jakos inaczej łapała czy co?? w sumie tez zaczał jej sie wyzynac zabek jak poszłam do parcy wiec duzo innych rzeczy juz jadłą, i tak mocno an tego cyca nie napadała. nio a długo karmiłam, wiec miałą szereg ząbków.
w sumie dziecko nie powinno przygryzac zabkami, bo ono piers chwyta jezykiem zwinietym w rulonik i tak ssiie,kurcze.. wspołczuje...

• Mamusie
nobo jakdziecko wkurwa dostaje to wszyscy twierdza ze to zeby hahha
kupilysmy kapcio buty 🙂
mamy wszystko
ewcia idzie do prywatnego ja tam podjechałam i sie duzo nie dowiedziałam alepotem gadałam z dyrektorka przez telefon i chyba 3 wrzesnia bede wszytsko załatwiac tak czy siakmusze ja z domu wydac, bo to dla jej dobra 🙂
a ja tez juzmam syndrom pustego gniazda ale sieciesze jak ch.... :P

majce kupiłampatelnie, i inne akcesoria kuchenneamichał przyjevchał zkolorowankami co jest dzien dziecka ? hahaha

• Mamusie
sztunia napisał(a):
nobo jakdziecko wkurwa dostaje to wszyscy twierdza ze to zeby hahha
kupilysmy kapcio buty 🙂
mamy wszystko
ewcia idzie do prywatnego ja tam podjechałam i sie duzo nie dowiedziałam alepotem gadałam z dyrektorka przez telefon i chyba 3 wrzesnia bede wszytsko załatwiac tak czy siakmusze ja z domu wydac, bo to dla jej dobra 🙂
a ja tez juzmam syndrom pustego gniazda ale sieciesze jak ch.... :P

majce kupiłampatelnie, i inne akcesoria kuchenneamichał przyjevchał zkolorowankami co jest dzien dziecka ? hahaha

Sztunia, co to Kapciobuty?? hihi 🙂
a ile u was prywatne kosztuje??
ja tez uwazam ze dla dobra dziecka jest lepiej zeby było w pzredszkolu. mzoe dlatego pzred szkoła jest ta oboawiazkowa zerówka, zeby nie było sozku w 1 klasie. ze dziecko sie nie umie bawic z innymi i se nie radzi, jest odludkiem czy cos. ja nawet mysle ze jakbym była na jakims wychowawczym czy cos to bym tez ja posłała. w sumie był plan zeby rok temu poszła, ale prywtane kupa kasy, a do panstwowego by sie nie dostała na bank, nio i tesciowa chciała i dała rade siedziec z nia, wiec było jak było.a le teraz idzie i fajnie. napewno bedzie miała lepiej niz ze mna czy niania w domku. zeby babcia z iga została to by mogła zostac bo babcia ja powyuczała i nie rozpieszczała jej nigdy. ale i babci by było ciezko i w ogole... idzie do pzredszkola. a maja jak samodzielna to pewnie, neich tez idzie 🙂

• Mamusie
kasia a teraz pozwól na moja mysl złota
amoze całe te kolki i wygibasy przy cycku były dlatego że xle Mańka była przystawiana i teraz jak ma zeba to wychodzi szydło z worka i czujesz zebochy, bo to faktycznie dziwne zeMańka cie tak gryziedo krwi, Majka jak miała zebyto też nic nie czułam
to mój tylko wywód 🙃

• Mamusie
sztunia napisał(a):
aa takse nazwałam takie kapciochy z lemigo 🙂
nie wiem dokładnie bo dowiem sie wsyztskiego przy starcie ale mam zamiar wziac taki pakiet koło 500zł
apropos ja do KRK na kawe chetnie moge skoczyc
jak cos to chetna 🙂

aha, nio tak bo w prywatnych to sa rózne opcje, z jedzeniem, bez jedzenia, na tyle czy tyle godzin. nio w sumie tak
nio ja do krk bardzo chetnie, tez bym se zwiedziła miasto, bo fajne, ale ddddaaaaaaallllleeeeeeekkkkkkoooooo, bym musiała z noclegami i jechac cały dzien 😞 nie da rady

Słuchajcie a wasze dzieci te którym pojawiły się ząbki to czy zanim im się te zęby pojawiły to mlaskały ciągle? Moja teraz mlaska jakby cały czas coś jadła, koc też do buzi wpycha, krową sobie trze dziąsła. I się pluje straszliwie i puszcza bańki ze śliny. Nie powiem, że jest jakaś super niegrzeczna ale dużo bardziej niespokojna jak kiedyś. A lekarz mówił, że zębów nie widać.
Zrobiłam ten deser z manny rano i czeka w lodówce na skonsumowanie. Zeżarłam resztki kremu z gara i jest mega 😎 Pychota po prostu. Takie to szybkie, że normalnie zamiast zwykłego budyniu można robić dla urozmaicenia. Sałatka już też jest i żur ugotowany. Teraz tylko czekać na mamę i babcię 🙂 Łukasz wpadł w czasie pracy to go zagoniłam do odkurzania, więc chociaż to mam z głowy 🙂

No żesz w mordę, co za akcję miałam. Bartek w piaskownicy z kolegą, a ja widzę i słysze przez uchylone okno jak dwóch takich 10-12 latków podjeżdża rowerami do bramy i rozmowa: ej jest ten mały. a sam jest? no zobacz czy matki nie ma. nie ma, ale pies lata. to zawolaj go.
I kurwa jakbym nie wyszła to by dzieciakowi piłkę ukradli 😠
Dostał na święta taką fajną piłkę żółto czarną nike z autografem i sobie ją upatrzyły gnojki 😠 i już im ją dał, bo niby pożyczyć chcieli, a ja wyszłam przed dom, oni piłkę rzucili Bartkowi z powrotem i dzida 😮 to są dopiero niewychowane dzieciory, łodzkie bałuciorze ze slumsów, tylko ich rodzicom to strach uwagę zwrócić. Na wakacje przyjechało swiństwo 😠

• Mamusie
sztunia napisał(a):
kasia a teraz pozwól na moja mysl złota
amoze całe te kolki i wygibasy przy cycku były dlatego że xle Mańka była przystawiana i teraz jak ma zeba to wychodzi szydło z worka i czujesz zebochy, bo to faktycznie dziwne zeMańka cie tak gryziedo krwi, Majka jak miała zebyto też nic nie czułam
to mój tylko wywód 🙃

nio własnie dla mnie tez to dziwne, moze ona własnie jakos źle chwyta czy cos. mzoe poradz sie kogos Kasia, moze połozna srodowiskowa miałas fajna?? bo mi pokazywała jak pzrystawiac np jak robiły sie zastoje, spod pachy karmic to ona mnie nauczyła przy Zuzi, bo teraz juz umiałam, ale i teraz doradzała i w ogole. cały czas mam telefonw razie W. bo szkoda rezygnowac... jak sama piszesz ze fajnie...

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
Słuchajcie a wasze dzieci te którym pojawiły się ząbki to czy zanim im się te zęby pojawiły to mlaskały ciągle? Moja teraz mlaska jakby cały czas coś jadła, koc też do buzi wpycha, krową sobie trze dziąsła. I się pluje straszliwie i puszcza bańki ze śliny. Nie powiem, że jest jakaś super niegrzeczna ale dużo bardziej niespokojna jak kiedyś. A lekarz mówił, że zębów nie widać.
Zrobiłam ten deser z manny rano i czeka w lodówce na skonsumowanie. Zeżarłam resztki kremu z gara i jest mega 😎 Pychota po prostu. Takie to szybkie, że normalnie zamiast zwykłego budyniu można robić dla urozmaicenia. Sałatka już też jest i żur ugotowany. Teraz tylko czekać na mamę i babcię 🙂 Łukasz wpadł w czasie pracy to go zagoniłam do odkurzania, więc chociaż to mam z głowy 🙂

moja teraz nie mlaska, ale cały czas pluje tak slina, puszcza banki, hehe
ale zabka tez ni widu ni słychu, a maruda tez jest gorsza w sumie, i ta lekka temperaturka. nio nie wiem, nie schizuje sie, jak maja byc to beda ząbki 🙂

• Mamusie
astraaa napisał(a):
No żesz w mordę, co za akcję miałam. Bartek w piaskownicy z kolegą, a ja widzę i słysze przez uchylone okno jak dwóch takich 10-12 latków podjeżdża rowerami do bramy i rozmowa: ej jest ten mały. a sam jest? no zobacz czy matki nie ma. nie ma, ale pies lata. to zawolaj go.
I kurwa jakbym nie wyszła to by dzieciakowi piłkę ukradli 😠
Dostał na święta taką fajną piłkę żółto czarną nike z autografem i sobie ją upatrzyły gnojki 😠 i już im ją dał, bo niby pożyczyć chcieli, a ja wyszłam przed dom, oni piłkę rzucili Bartkowi z powrotem i dzida 😮 to są dopiero niewychowane dzieciory, łodzkie bałuciorze ze slumsów, tylko ich rodzicom to strach uwagę zwrócić. Na wakacje przyjechało swiństwo 😠

uuuuuu to niespokojnie tak u was, dobrze ze usłyszałas... ale zawsze se kogos upatrza, i zyc nie dadza, nie??

lady_m4ryjane napisał(a):

Lady, Wika robiła mi to samo. Chciałam Wam pokazać zebuszka, ale nijak tym śmieciem nie mogę tak ostrego zdjęcia załapać, moze w pogodniejszy dzień, bo dzisiaj ciemno, a nie chcę jej strzelać lampą z bliska po oczkach. Ale to samo robiła, królik przytulanka to mokry od sliny był, babelki robiła ciągle i tak mlaskała, apotem tak śmiesznie dolną wargę zasysała do srodka i strzelała z niej 😁
ja tez uwazam ze dla dobra dziecka jest lepiej zeby było w pzredszkolu. mzoe dlatego pzred szkoła jest ta oboawiazkowa zerówka, zeby nie było sozku w 1 klasie. ze dziecko sie nie umie bawic z innymi i se nie radzi, jest odludkiem czy cos

Pewnie. ja Wikusię zapiszę do przedszkola już za rok...żeby potem nie było tak jak z Bartkiem,że miejsca nie ma. Zazdroszczę Wam w większych miastach macie dostęp do wielu przedszkoli, a u nas dość,że jest jedno podzielone na dwa oddziały w różnych częściach miasta, czyli wybór żaden, to się okazuje,że nie ma szans na przyjęcie. Jeszcze gdybym się okazała jakims świstkiem,ze nie przekraczamy dochodu to miałby pierwszeństwo, ale jak ja się okazałam swoim to wylądował na 83 miejscu listy rezerwowej!!!!! czaicie? Kpina.
Najbliższe mam w Łodzi, dokładnie 40km ode mnie w jedną stronę 😠 żal mi dupę ściska,że mały siedzi w domu i większości czasu bawi się sam, ale jest tu dużo dzieciaków w jego wieku, przychodzą do niego i on do nich, potrafi się bawić z rówieśnikami, nie ma problemów też żeby z kimkolwiek zostać pod naszą nieobecność...ale to nie to samo 🤨
przetrwamy jakoś ten rok, a na następny wrzesień mój dopiero urodzony synuś pójdzie już do szkoły...bo w styczniu skoczy 5 lat.
Acha, no jeszcze mogłabym go posłać do prywatnego, bo są aż trzy 😠 podstawowy pakiet bez angielskiego 860zł na miesiąc. No nie stać mnie.
Już się kiedyś wybuldożyłam wystarczająco - najbogatsze małpy z naszego grajdołka prowadzają dzieci do państwowego i zajmują miejsca tym, których naprawdę nie stac. Ja wiem,że dziadki by nam z chęcią buliły za to przedszkole, ale bez przesady, żadnych cudów tam nie ma, a koszt mnie powala.

ewcia napisał(a):

uuuuuu to niespokojnie tak u was, dobrze ze usłyszałas... ale zawsze se kogos upatrza, i zyc nie dadza, nie??

ojciec zlodziej, to jaki przykład dzieciom może dawać? babkę tu mają, jak przyjadą to zawsze coś nabroją. Jak chcą piłke to niech im babcia kupi 😎 ja im kurwa dam, dziady male.

• Mamusie
Lady moja robi to samo! hahaha może urok tego wieku 🙂 Zresztą nie wiem czy mówiłam, siadamy już ładnie 😉
Fiku nawet ok, nic nie mówili o jej wielkości, podjarani wszyscy, bo śmiała jak szalona. Dostałam dwupak koszulek z lidla. 🙃
A pro po Krk Izunia i Sztunia napiszcie jakie terminy Was interesują, to się zgadamy. Fiku, a Ty? Masz chyba siorę w Krk. Astra ee tam 200 km jakieś 😜 Chociaż teleporter jakiś przydałby się.
Fak jutro spotkanie z pierwszą nianią. Bania mi się dymi od nerwów.

. Astra ee tam 200 km jakieś Chociaż teleporter jakiś przydałby się.

Teoretycznie z Łodzi wg pewnej strony internetowej 220km, ale jakos mi się nie wydaje,żeby "tylko" tyle było 😜 Z Łodzi, a ja do Łodzi mam 37km.

Ocho, niania, kamerka pójdzie w ruch?

Ale fajnie,że Emilka siada 🙂

• Mamusie
astraaa napisał(a):
ewcia napisał(a):

ojciec zlodziej, to jaki przykład dzieciom może dawać? babkę tu mają, jak przyjadą to zawsze coś nabroją. Jak chcą piłke to niech im babcia kupi 😎 ja im kurwa dam, dziady male.

a nio to tak, przykłąd taki to beda i oni takie huligany ze szok. ja mam w rodzinie wujka który pije, syn taki sam juz urósł i nic nie mozna powiedziec bo co ma gadac jak sam pije, matka tez jak cos powie, to zaraz ze on stary i jemu nie gadasz... paranoja... ale to patologie, takim to tez dzieci powinni zabierac, co chleja kurde a dzieci sie włócza albo opieki nie maja wcale 😞szkoda;(

• Mamusie
W sumie Łódź to centrum. Może pożyczę w przyszłym roku auto od rodziców i przyjedziemy. 😉
Właśnie nie mam kamerki, myślę chociaż o jakimś dyktafonie. I tak to w ukryciu przed mężem, bo on uważa, że to nie w porządku, porządniś się znalazł. 🙃 Na razie i tak rozmowy, jakieś próby zostawiania małej myślę, że dopiero od połowy września.

• Mamusie
Kurde położna kazała mi pokazać jak ją przystawiam i powiedziała, że bardzo dobrze...
Rozmawiałam z dwiema znajomymi i one całkowicie zrezygnowały z piersi bo maluchy je też gryzły i każdy miał tylko po jednym ząbku, więc już sama nie wiem. Karmię ją najczęściej w pozycji klasycznej albo na leżąco, wtedy ma główkę wyżej niż resztę ciałka. Zrezygnować kurde nie zrezygnuje, będzie mnie najwyżej gryzła. Amen.
A ona nie gryzie tych cycków ze złości tylko raczej z ciekawości 🙂 jak nieraz już widzę, że przysypia to głaszcze ją po buzi, a ona wtedy chwyta ząbkami sutek 🙂

• Mamusie
ggulek napisał(a):
Lady moja robi to samo! hahaha może urok tego wieku 🙂 Zresztą nie wiem czy mówiłam, siadamy już ładnie 😉
Fiku nawet ok, nic nie mówili o jej wielkości, podjarani wszyscy, bo śmiała jak szalona. Dostałam dwupak koszulek z lidla. 🙃
A pro po Krk Izunia i Sztunia napiszcie jakie terminy Was interesują, to się zgadamy. Fiku, a Ty? Masz chyba siorę w Krk. Astra ee tam 200 km jakieś 😜 Chociaż teleporter jakiś przydałby się.
Fak jutro spotkanie z pierwszą nianią. Bania mi się dymi od nerwów.

super ze siada 🙂 jaka ma technike?? z lezenia?? na bok tyłek i podciaga sie rekami?? moja tak robi, ale jeszcze jej sie nie udało usiasc, rece chyba za słabe ma. ale na kolanach, fik i siedzi, juz nawet sie nie trzyma. a z lezacej to tak sie wkurzaj jak nie moze, bo widac ze chce, meczy sie meczy i pada na brzuszek znów 😞 z rykiem 😞

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Kurde położna kazała mi pokazać jak ją przystawiam i powiedziała, że bardzo dobrze...
Rozmawiałam z dwiema znajomymi i one całkowicie zrezygnowały z piersi bo maluchy je też gryzły i każdy miał tylko po jednym ząbku, więc już sama nie wiem. Karmię ją najczęściej w pozycji klasycznej albo na leżąco, wtedy ma główkę wyżej niż resztę ciałka. Zrezygnować kurde nie zrezygnuje, będzie mnie najwyżej gryzła. Amen.

wczesniej pokazywałas Kasia, tak??
kurde nio to jak dobzre to dobzre i w sumie jak na samym cycu to sie najada. zwykle te co źle pzrystawiane to tez nie najedza sie jak tzreba bo nie ciagna prawidłowo. nio nie wiem. nie poddawaj sie Kasiula. walcz. tylko kurde teraz to te kapturki ja pewnie draznia. ja to nigdy pzrez nic nie karmiłam,a to silikon, to se wyobrazcie, był piekny sutek a teraz przez jakies plastiki kaza ssac, tez bym sie wkurzała. mzoe sie teraz denerwuje., tylko czemu gryzie. a moze jak piszesz niektóre dzidki tak maja 😞

kasia_sztuk napisał(a):
A ona nie gryzie tych cycków ze złości tylko raczej z ciekawości 🙂 jak nieraz już widzę, że przysypia to głaszcze ją po buzi, a ona wtedy chwyta ząbkami sutek 🙂

Kasia mi teściowa opowiadała, że mój Dawid dopóki nie miał ząbków to ładnie ssał, całą brodawkę z otoczką trzymał w buzi i ładnie się najadał, wystarczyło,że mu wyszedł ząbek, to podobno zagryzał sutka i tak trzepał główką, a potem go tak jakby złośliwie zagryzionego ciągnął na bok. Mówiła,ze takie rany miała,że szok i się bała przed każdym karmieniem. Ale to było tylko na początku ząbkowania, dzieciaki gryzą wszystko, to czemu suta miałyby oszczędzać 😁 moja tak zagryza smoczek od butelki, a co dopiero taki sutek 😁 Walcz z tymi kapturkami, póki Cię boli i nie poddawaj się. Kiedyś kapturkow nie było i kobity se radziły 😉

ewcia napisał(a):

super ze siada 🙂 jaka ma technike?? z lezenia?? na bok tyłek i podciaga sie rekami?? moja tak robi, ale jeszcze jej sie nie udało usiasc, rece chyba za słabe ma. ale na kolanach, fik i siedzi, juz nawet sie nie trzyma. a z lezacej to tak sie wkurzaj jak nie moze, bo widac ze chce, meczy sie meczy i pada na brzuszek znów 😞 z rykiem 😞

Ewcia moja jak jest na kolanach to też myk i siedzi,a jak ją wkładam do łóżeczka, to przez dłuższą chwilę się utrzymuje w półsiedzącej pozycji, wsparta na łokciach, a potem jak już osłabnie to kombinuje i kładzie się na bok, podpiera ręką i kuka na mnie głową znad łóżeczka.
Z dupy to łóżeczko, narobili tych dziurek do obniżania i za mało jej opuściliśmy, trzeba jeszcze jak widać 😁