Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
... Nie zaszkodzi też takiego faceta trochę nastraszyć, że to już koniec, bo może dzięki temu się ogarnie.

Byłam na spacerze z Nuną w chuście. Wyrobiłam tylko 45 minut z klockiem moim. Gorąco się robi. Kupiłam truskawki 🤪 I znów byłam nadzwyczajnym zjawiskiem na ulicy 😜 Co takiego dziwnego w tej chuście to nie wiem 😜

Hmmm tylko, że to ogarnięcie trwa często tydzień/dwa 😉
A ja się nie dziwie, też zawsze patrzyłam na matki z chustami i im zazdrościłam 😁

No kicha, że ten Twój gulek się chyba ogarnia na chwilę, a potem znów problem 😞 Ile się można wyprowadzać?
Werkę karmię i jeszcze kota mam na kolanach. Jaka Lola jest zazdrośnica. Zawsze się chce pieścić jak się dzieckiem zajmujemy, mimo że zajmuję się nią teraz więcej niż kiedykolwiek. A to patykiem z piórkiem się bawimy, a to piłką. Teraz dostała nowy domek z drapakiem i piłkę. Takie nasze drugie dziecko 😉

• Mamusie
nie nie gulek
trójprzepływowe to ja od zawsze stosowałam Majce do mleka i herbatek-soków, masz znaczki i to pokazuje jak mleko leci czy tam picie
a do kaszek sa specjalne takie jakby z gwiazdką, Majka teraz z nich zwykle melko pije bo trójprzepływowe gryzła żeby jej wiecej leciało 🙂
ja jakośnigdy kaszki przez butle nie podawałam,robiłam zawsze gęstsza i łychąkamiłam 🙂

a wiecie dla mnie takie wyprowadzanie się to lipa
wiele razy też miałam chęć spakowacwalizki
ale jakoś nie umiałabym wjechać do rodziców i powiedzieć że mammega kosę z chłopem
owszem mówie mamie że mnie Michał wkurza czy że pokłócilismy się
ale jestem zdania że trzeba kłótnie rozwiazywać samemu
i jakoś wyprowadzenie się wyjściem nie jest
chyba że ostateczne postanowienie rozwodu czy rozstania

i np. przez 9 lat bycia z Michałem nigdy ze sobą nie zrywalismy
zadnych przerw nie robilismy
bo albo z kimś jestem albo nie
może tego mnie nauczył poprzedni zwiazek gdzie zrywaliśmy ze sobą co tydzień regularnie na weekend, żeby mógł zabalowac haha ale wtedy byłam młoda i głupia 🙂

Ja też się nigdy z domu nie wyniosłam, ale miałam ochotę chłopa nie raz z walizkami wystawić do mamusi 😜 Zwykle się dogadujemy w końcu. Też miałam byłego, z którym jazdy z rozstawaniem i powrotami były, tyle że już gówniarzami nie byliśmy. To był humorzasty, wredny typ. Nie wiem czemu 3 lata mi zajęło aż to pojęłam 🤔

Robię rosół 😁 Wera leżakuje na balkonie i ogląda misie przy wózku 😉

A ja się wyprowadziłam przez teściów, ich wpierdalanie się na początku i przez to,że mój chłop był jak chorągiewka, dla mnie chciał dobrze i dla rodziców też, a tak się nie dało i miesiąc trwało zanim wziąl moją stronę. To było jak Bartuś miał rok i siedziałam u rodziców prawie miesiąc. D przyjeżdżał do nas jak tylko mógł, wróciłam jak zobaczyłam,że stoi za mną murem i jak teść mnie przeprosił za swoje głupie pierdolenie.

Burza się zrobiła i mi przeszły te jazdy. Jednak chyba ciśnienie 🙂
Moja mała rybcia śpi, a duża z babką obiad gotuje. Normalnie kucharz mi rośnie 😁

• Mamusie
Sztunia chyba, że tak 😉 Ja się do końca nie orientuję, wiem, że muszę te trójprzepływówki kupić bo lekarka kazała mi mleko zagęszczać kleikiem kukurydzianym, bo mała ulewa chlustając nawet.
Lady no niestety i na dodatek cały czas mu trzeba wszystko mówić, bo nie zrobi nic od siebie. Przynajmniej dziecko mi ładne zrobił 😜

• Mamusie
A mój właśnie powiedział że idzie mamie rower naprawić i jak wsiedł na ten rower to przepadł jeszcze tel nie wzioł idiota!!!! A mnie tak brzuch napipeprza że ledwie chodzę jakaś przepuchlina mi się robi bo czuję pod skórą małego wogole nie mogę praktycznie na ręce wziąść ale on ma to w d..!

więc co wam powiem że znowu mnie bolą jajniki pipolog ma urlop i nie moge iść 🥴 🥴
co do sexsu astra witaj w klubie brak orgazmu mnie dołuje i nie mam ochoty a mój mi marudzi
co do pinowania to mój miał hubusia z 4 razy na raczkach
wam się chłopy nie wpierdalają a zajmująa mój się wpirdala ale żeby pobawić to nie wszystko przy hubciu robię źle bo mój chodzi do teściowej i się wypytje a że teściowa to matka polka to mi marudzi że brudno że gary a ja nic w domu nie robie bo 2 talerze w zlewie marzę o tym byśmy mieszkali osobno kiedyś podsuchałam rozmowę teściów że jedem do niczego bo nie robie zapraw że nie myje okien co tydzień że robert nie ma dwuch dań że nie piecze że nie sprzątam itd.
i powtarzam mojemu że nie jestem matką polką jak jego matka a on swoje 😠 😠

Jaszminka napisał(a):
A mój właśnie powiedział że idzie mamie rower naprawić i jak wsiedł na ten rower to przepadł jeszcze tel nie wzioł idiota!!!! A mnie tak brzuch napipeprza że ledwie chodzę jakaś przepuchlina mi się robi bo czuję pod skórą małego wogole nie mogę praktycznie na ręce wziąść ale on ma to w d..!

a może ja też mam bo mnie też boli i nie mogę jak to sprawdzić

ja to się ogólnie chujowo czuję sama ze sobą
mam duży bebech mimo cwiczeń i ograniczenia żarcia
on się zachowuje jak cham i prostak jak mi wytyka,ze ja to nigdy nie chce, że pewnie może bym chciała z kimś innym, że tylko wtedy się chciałam z nim kochać jak chciałam zrobić Wikusię,że stale jestem zmęczona,że jestem śpioch ( 😮 ). I to jest tak - nieraz się o to ostro pokłócimy i on powie za dużo, a potem jak ja jestem w łózku to przyłazi i sie przymila. A ja jak się wkurwię to ni ma rady i nie zapominam tego, co powiedział godzinę wcześniej, po jednym pocałunku w szyję..
Też bym chciała iść sobie na 8 czy 12 h do roboty jak on, wrócić, wykąpać się, pościemniać z dzieciakami trochę, potem kolacja, film i wyro, najlepiej jeszcze 3 godziny seksu. Ogólnie nie narzekam, bo co mu powiem to zrobi, dzieciory uwielbia, zakupy, rachunki to jego działka, w domu nie sprząta, bo ja za nim chodzę i tak i poprawiam, więc bez sensu - moja bania na tym punkcie jest nieźle poryta.

mulant to Twój nie widzi różnicy między tym, jak się kiedys chowało dzieci, a jak teraz?

Astra napisał(a):
on się zachowuje jak cham i prostak jak mi wytyka,ze ja to nigdy nie chce, że pewnie może bym chciała z kimś innym, że tylko wtedy się chciałam z nim kochać jak chciałam zrobić Wikusię,że stale jestem zmęczona,że jestem śpioch (:blink 🙂. I to jest tak - nieraz się o to ostro pokłócimy i on powie za dużo, a potem jak ja jestem w łózku to przyłazi i sie przymila. A ja jak się wkurwię to ni ma rady i nie zapominam tego, co powiedział godzinę wcześniej po jednym pocałunku w szyję..
Też bym chciała iść sobie na 8 czy 12 h do roboty jak on, wrócić, wykąpać się, pościemniać z dzieciakami trochę, potem kolacja, film i wyro, najlepiej jeszcze 3 godziny seksu. Ogólnie nie narzekam, bo co mu powiem to zrobi, dzieciory uwielbia, zakupy, rachunki to jego działka, w domu nie sprząta, bo ja za nim chodzę i tak i poprawiam, więc bez sensu - moja bania na tym punkcie jest nieźle poryta.

mulant to Twój nie widzi różnicy między tym, jak się kiedys chowało dzieci, a jak teraz?

no właśnie nie widzi bo teście niby się nie wpierdalają ale swoje zdanie muszą powiedzieć ja tego nie słucham bo jestem inaczej wychwana każdy musi robić po swojemu a robert chodzi nagadają przychodzi i mowi że mama tak by to zrobiłaże mama to że tamto no i się kłócimy znaczy to ja zawsze mam problem bo nie moge zrobić jak jego mamusia
ostanio wiecie co teściowa zrobiła została z hubertem i poszła do ogrotu trawe ścinać pozamykała okna drzwi chałas a moj syn się obudził i płakusiał jak weszlam do domu to jeden wielki płacz był przez 30 minut nie moglam go uspokoić a ona że ma się nauczyć samowdzielności że ona dzieci swoje zostawiała i jechała do sklepu na 2 godziny 🥴 🥴 🥴
a mi seduszko się krajało jak huber płakusiał nie wiem ile płakał mam nadzieje że nie długo
a drugi raz też go zostawiłam jechałam po becikowe to teściowa dała mu czekolady i też płakusiał że go brzuszek boli i dała mi wykład że jajeczko mam mu z kaszką dawać na noc bo ona tak robiła że mleko od krowy mam dawać a nie ide na wygodę bo jestem lenie tak mi dała do zrozumienia i teraz nie zostawiam już dziecka z teściową kolejna sprawa która nie wkurwia że jak ktoś do nas przyjeżdża to kochająca babcia orzychodzi do wnuka bierze go na rączki bawi się a jak nikogo nie ma to potrafi przez tydzień nie wejśc do wnuka i ma to w dupie nie mam żadnej przyjaciólki nikogo by się wygadać najlepiej cuje się u swojej mamy czuć że kocha wnuki że jest najwspanialszą babcią a ma wnuków 6 każdego kocha a nie to co u mojego że faworytem się inna synowa i ja to wiem
powiem wam żeby nie to forum i wy kochane to bym ochujła totalnie

mulant napisał(a):
Astra napisał(a):
on się zachowuje jak cham i prostak jak mi wytyka,ze ja to nigdy nie chce, że pewnie może bym chciała z kimś innym, że tylko wtedy się chciałam z nim kochać jak chciałam zrobić Wikusię,że stale jestem zmęczona,że jestem śpioch (:blink 🙂. I to jest tak - nieraz się o to ostro pokłócimy i on powie za dużo, a potem jak ja jestem w łózku to przyłazi i sie przymila. A ja jak się wkurwię to ni ma rady i nie zapominam tego, co powiedział godzinę wcześniej po jednym pocałunku w szyję..

no właśnie nie widzi bo teście niby się nie wpierdalają ale swoje zdanie muszą powiedzieć ja tego nie słucham bo jestem inaczej wychwana każdy musi robić po swojemu a robert chodzi nagadają przychodzi i mowi że mama tak by to zrobiłaże mama to że tamto no i się kłócimy znaczy to ja zawsze mam problem bo nie moge zrobić jak jego mamusia
ostanio wiecie co teściowa zrobiła została z hubertem i poszła do ogrotu trawe ścinać pozamykała okna drzwi chałas a moj syn się obudził i płakusiał jak weszlam do domu to jeden wielki płacz był przez 30 minut nie moglam go uspokoić a ona że ma się nauczyć samowdzielności że ona dzieci swoje zostawiała i jechała do sklepu na 2 godziny 🥴 🥴 🥴
a mi seduszko się krajało jak huber płakusiał nie wiem ile płakał mam nadzieje że nie długo
a drugi raz też go zostawiłam jechałam po becikowe to teściowa dała mu czekolady i też płakusiał że go brzuszek boli i dała mi wykład że jajeczko mam mu z kaszką dawać na noc bo ona tak robiła że mleko od krowy mam dawać a nie ide na wygodę bo jestem lenie tak mi dała do zrozumienia i teraz nie zostawiam już dziecka z teściową kolejna sprawa która nie wkurwia że jak ktoś do nas przyjeżdża to kochająca babcia orzychodzi do wnuka bierze go na rączki bawi się a jak nikogo nie ma to potrafi przez tydzień nie wejśc do wnuka i ma to w dupie nie mam żadnej przyjaciólki nikogo by się wygadać najlepiej cuje się u swojej mamy czuć że kocha wnuki że jest najwspanialszą babcią a ma wnuków 6 każdego kocha a nie to co u mojego że faworytem się inna synowa i ja to wiem

oho, już ja bym jej dała za takie akcje 😠 u nas dziewczyna zostawiła 2 miesięczne dziecko samo, bo niby jej spało po 3 godziny, przykryła kocem i pojechała w "pilnej" sprawie 5km do miasta. Jak wrócila to dziecko zastała uduszone, bo zagrzebało się w kocu 😞 a dwie wsie dalej, dwa lata temu, też dziewczyna zostawiła dziecko z teściową starej daty, maciora latała po podwórku luzem, a babcia noworodka w wózku zostawiła śpiącego i poszła sobie młodych ziemniakow nakopać, jak wrociła to maciora zdążyła dziecko zagryźć. Właśnie dzisiaj to z teściową wspominałyśmy. Drastyczne przykłady, ale tak się dzieje, jak sie tego typu nierozumnym babom nie zwraca uwagi. Przecież Hubercik mógł się podczas tego płaczu choćby wlasną śliną zachłysnąć (moja często tak robi, nawet w nocy, dlatego mam ja praktycznie przy głowie i od razu się zrywam biegiem do niej). Ja mam teściową zajebistą, młoda jest, ma 46 lat, 5 dzieci wychowała tez na wsi, też w innych obyczajach i na początku mi też mowila,ze mleko mają swoje, a ja chemię kupuję i ostro krytykowała pampersy i moją wygodnickość w kwestii pieluch haha ale doedukowała się jak widać, ale większą zasługę przypisuje temu,że się wtedy stąd wyniosłam, chociaż chciała mnie zatrzymać i przyszła do samochodu interweniować, jak odjeżdżałam spakowana z małym. Nie daj się, bo rozpieprzysz sobie małżeństwo. Lepiej żreć się z tesciową niż z chłopem, oczywiscie jesli on podczas kłótni stanie po Twojej stronie. Mój nie stanął i poniósł konsekwencje, ale odkąd wróciłam jest o 180st obrót w tej kwestii.

• Mamusie
Astra no nie mam jeszcze 20 a a jesteśmy ponad 3 lata i długo się znamy. Długo się nad tym zastanawialiśmy rozważaliśmy za i przeciw i stwierdziliśmy że chcemy mieć dziecko. I nie powiem czasem jest naprawdę fajnie mówi,że kocha mnie i Ksawcia zajmuje się nim i jak idziemy na spacer to tak dumnie idzie z wózkiem 🙂 Ale są te gorsze chwile kiedy to zostaje nabuntowany przez swoich kolegów którzy już omijają mnie z daleka bo na sam ich widok to coś się we mnie włącza i na dzień dobry mają opiernicz ja rozumiem każdy facet potrzebuje kolegi ale to jak oni go nastawiają przeciwko mnie to przesada tak samo robili z jego starszym bratem ale on w końcu zmądrzał mam nadzieję że i on w końcu przejrzy na oczy

Jaszminka, to że daje się buntować kumplom, to niestety objaw cholernej niedojrzałości, czyli rodzicielstwo w tym wieku chyba nie było najlepszym pomysłem, tyle ze czasu się nie da cofnąć za to da się nad sobą pracować 🙂

znowu mam huk we łbie i nieostro widzę 😮
oł dżizas...
Panienka się obudziła, ilę mlesio robić 😉
niedlugo wracam 🙂

astra obawiam sie że nie stanie bo jak bym zareagowała to on straci to co kocha bardziej niż mnie ziemie a ja bede miała cale zycie wyzuty sumienia za to wiec siedze cicho i sobie czasem pod prysznicem popłacze jak synuś śpi i chłop wiem że robert mnie kocha bo mówi mi to codziennie że chce dobrze ciągle mówi że się zmieni że jak kocham go to powinnam to zwytrzymac aż on dostanie gospodarstwo bo to kocha nad życie a ja go kocham i zwytrzymuje dla niego

• Mamusie
Mulancik nie wyobrażam sobie żeby moje dziecko było samo i płakało tym bardziej że on od razu się zachodzi więc zawsze ktoś musi być przy nim. Moja teściowa też ma różne pomysły i jak po tym ja przez chwilę została z małymi załatwiła go że miał pleśniawki to już powiedziałam że więcej go z nią nie zostawię i nie zostawiam biorę małęgo wszędzie ze sobą

mulant napisał(a):
Astra napisał(a):

Zatkało mnie z tymi pomysłami teściowej 😮 3-miesięczne dziecko zostawiać???? To jest kurwa karalne. Takich rodziców czy opiekunów się na policję zgłasza i można stracić prawa rodzicielskie.
Mulant to Ci się mąż maminsyn trafił 😞 Już nigdy nie będę narzekać, że moja teściowa nam za mało pomaga 😲

• Mamusie
Astra i tu się z Tobą zgadzam w 100 % ale ja nie żałuję go kocham Ksawerego nad życie i nawet jeśli mołabym cofnąć czas to itak postanowiłabym,że chce mieć dziecko. I pracuję nad nim cały czas mówię mu że albo ja i dziecko albo koledzy że ma wybierać,czasem jest tak że mówi żebym jechała do mamy ale jak widzi że zaczynam się pakować to od razu mięknie i twierdzi że mnie nie puści bo nie wyobraża sobie że mogło by mnie i małego przy nim nie być.

ale we wsi to jest wielka szanująca się rodzina co miesiąc ksiąddz na obiadku normalnieco niedziela w kościele itd a tak naprawde nie jest już mnie wkurwia to udawanie u mnie w domu nigdy takiego czegoś nie było nie nie będzie i sobie przyrzekłam że Huberta wychowam na normalnego człowieka że dam mu swobodę że dam mu wyrazić swoje zdanie będę tak jak moja mam robić wszystko jeśli bedzie miał postanowienie jakieś ja będe go w tym spierać jak będzie geyem czy innym człowiekiem to bedę go w tym spierc