Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
Kurcze,Alan swiruje z jedzeniem.Pije chwilke i gotowy spi.....Bylismy na spacerku i teraz jeszcze spi.Ciekawe o co mu chodzi z tym jedzeniem.

U nas tez dzisiaj pochmurnie,ale cieplo.

Izunia chyba się zmówiły te nasze dzidki. Moja ma to samo, chwilę doi i zasypia przy cycu, mam wrażenie, że zrobiła sobie z nich smoczek. Bo ja nie pozwalam tak od razu usypiać, po pierwszym cycu odbija, zasypia, ale ją budzę żeby z drugiego też pociągnęła. Czasami bezskutecznie bo nie chce ciągnąć. A później głodna jest 😞
A odkryłam to samo co u Obdarzonej jeżeli chodzi o to rzucanie się na pierś. Na początku jak leci tak dużo i szybko to wpiernicza aż jej się uszy trzęsą, a jak już leci wolniej to się rzuca i denerwuje.
Czasami można szału dostać, ale dzielnie ją przystawiam 🙂

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

O Sztunia witaj 🙂 Gulek i obdarzona też są 🙂

Wizyta teściowej nawet spoko. Poszła jeszcze zanim Łukasz wrócił, a wrócił szybko, bo po 17 😎

Werę zaraz kąpiemy i butla o 21, a potem film i piwo już się w lodówce chłodzi. Ciekawe czy dam radę wypić całe 😎 Szkoda tylko, że nie możemy takiego wieczoru zakończyć na unga bunga 😞

kasia_sztuk napisał(a):
Lelivka a Ty Ulę dokarmiasz?

Nie, nie dokarmiam, tylko cyc. Mamy kupione bebiko na czarną godzinę, bo nie potrafię się zmobilizować i odessać tyle, żebym mogła pomrozić parę porcji. Jak wiem, że będę potrzebować, to odsysam na bieżąco 🙂 Tylko teraz dawno nie musiałam i się skubana oduczyła pić z butelki i na nowo ją trzeba uczyć:/ Dziś mój mąż miał pierwszy sukces - zassała flaszkę 🤪 Ode mnie to ani nie tknie.

• Mamusie
leliva napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
Lelivka a Ty Ulę dokarmiasz?

Nie, nie dokarmiam, tylko cyc. Mamy kupione bebiko na czarną godzinę, bo nie potrafię się zmobilizować i odessać tyle, żebym mogła pomrozić parę porcji. Jak wiem, że będę potrzebować, to odsysam na bieżąco 🙂 Tylko teraz dawno nie musiałam i się skubana oduczyła pić z butelki i na nowo ją trzeba uczyć:/ Dziś mój mąż miał pierwszy sukces - zassała flaszkę 🤪 Ode mnie to ani nie tknie.

bo od Ciebie ma cyca 🙂

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Mamuśki jak najczęściej kładziecie dzidki po zjedzeniu i odbiciu?

moja wiewiórka spi na boczku, a jak sie kulnie to na wznak ale z łebkiem przekreconym
w ciagu dnia ma jedna drzeme na brzuchu 🙂

Polka spi juz od po osmej a Majka jeszcze wariuje w lózku ale juz ma drzwi zamkniete wiec niebawem usnie 🙂

O, Sztunia 🙂 No witamy z powrotem 🙂

Ulę kładę na boczku, ale w jakiej pozycji ją potem znajduję to już inna sprawa 😉

Młoda śpi i ja chyba dziś szybko pójdę w jej ślady 🙂 Lady, piwsko bym spożyła... Kurde chyba się skuszę na małą szklaneczkę, przed 12 się dziecię nie powinno obudzić 🤪

• Mamusie
A to ja moją też na boczku kładę i też sama się przewraca na wznak 🙂 czasami leży w poprzek łóżeczka 🙂
Ostatnio przebudziłam się w nocy i nie widziałam tego czarnego łebka, zerwałam się z łóżka żeby zapalić lampkę, patrzę nie ma dziecka... Podnoszę kocyk, a ona właśnie leży w poprzek na plecach i gapi się na mnie 🙂 co się strachu najadłam to tylko wiem ja 🙂

• Mamusie
wstawać
chłop pijak wrócił o 2 jak Pola sie przebudziła 🙂
Maja teraz skacze po Michale
a Polka się przebudza 🙂
ona wstaje koło 6 i zaczyna figlować ale ja wogóle nie reaguje i ona sobie kimnie
a karmienie już mamy raczej regularne
spanie o 20-21 pobudka 2-3, pobudka 5-6 i takie pełne wstanie koło 8-9
czasami zdazaja sie karmienia pomiedzy ale to chyba raczej pic jej sie chce
bo mało ciagnie 🙂