Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

Moje dziecko wczoraj obchodziło dzien żarłoka. Zjadła 7 posiłków wszystkie po 100-130ml. I chyba dzisiaj się obżarstwo nie skończy, tak się zapowiada. Nocka jak zawsze super, tylko głupia mamuśka się zasiedziała do północy i by sobie rano pospała, a dzidek najdłużej do 7 umie wyrobić. Ranne ptaszysko 😉 Łukasz siedział do 5, więc i tak się w miarę wyspałam 🙂 A od 7 się bawimy i widzę, że już Wera ledwo powieki utrzymuje 🙂
Dziś mamy wizytę Werki chrzestnej z narzeczonym. Nawet udało mi się wczoraj zrobić Pana Cottę na tą okazję 😉
Znów pogoda piękna 🙂

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
A mój dzidziuś ulewa coś. Nie wiem czy to nie po tym Enfamilu. Dałam jej raz przedwczoraj i od tamtego czasu ulewa, może to jakiś zbieg okoliczności ale w każdm bądź razie już jej więcej nie dam bez takiej konieczności. Po cycuszku nigdy nie ulewała. Ale teraz zasnęła bo od 6 buszowała 🙂 aż padła przy cycu 🙂 moja królewna 🙂

Sztunia, dzieciaczki przecudne 🙂

Kasia, Twoje dziecko prześpi przynajmniej 6 godzin ciągiem - ja o czymś takim mogę pomarzyć! Moja pociągnie po kąpieli max 4 godziny, a potem to już tylko po 2 sypia przez resztę nocy. I też o 6 pobudka standartowo. Dzisiaj przeszła samą siebie, bo tylko trzy pobudki były w nocy.

Idę wstępnie obiad poszykować, bo za godzinkę mam gości 🙂 Kumpela z Anglii przyleciała, raz do roku udaje nam się spotkać, więc się cieszę jak diabli na tą wizytę 🤪 A po południu na urodzinki idziemy, więc chyba juz mi dziś czasu nie starczy, żeby tu zajrzeć.

kasia_sztuk napisał(a):
A mój dzidziuś ulewa coś. Nie wiem czy to nie po tym Enfamilu. Dałam jej raz przedwczoraj i od tamtego czasu ulewa, może to jakiś zbieg okoliczności ale w każdm bądź razie już jej więcej nie dam bez takiej konieczności. Po cycuszku nigdy nie ulewała. Ale teraz zasnęła bo od 6 buszowała 🙂 aż padła przy cycu 🙂 moja królewna 🙂

Moja nigdy nie ulewa. Pamiętaj, że po butelce musi się odbić dziecku.

• Mamusie
Hej kochane 😘 Ale tęskniłam za Wami 😁
Mam wreszcie neta. Ale naskrobałyście przez ten tydzień, nie wiem czy zdołam to nadrobić 😜
u mnie mała już tydzień ma katar i ostry kaszel, ale jest trochę lepiej, tylko biedulka strasznie mało je.

• Mamusie
Kurde u nas zaczęła się "akcja" rozkręcać... Już było tak milusio i cieplutko 🙂 aż tu nagle zadzwonił domofon i dziecko się obudziło i zaczęło drzeć w niebogłosy 😞 chyba wyczuła, że chcemy się pomiziać 🙂
Ahh musimy to dokończyć wieczorem o ile będą na to siły po całym dniu z płaczącą Marysią 🙂 chyba ma dzisiaj gorszy dzień bo śpi tylko godzinę - dwie i płacze i je 🙂
Ale się kurcze nakręciłam ☺️

Ja pierdziele tak ze mnie leci, że co godzinę muszę podpaskę zmieniać. Mulant chyba też miała taki problem. Jak to się kochana skończyło? Zaczynam panikowac i chyba pojedziemy do szpitala 🥴

lady_m4ryjane napisał(a):
Ja pierdziele tak ze mnie leci, że co godzinę muszę podpaskę zmieniać. Mulant chyba też miała taki problem. Jak to się kochana skończyło? Zaczynam panikowac i chyba pojedziemy do szpitala 🥴

u mnie po 3 dniu się unormowało he he ale rada od mojej mamy i podziałała i chodziłam co 2 godzinki he he :P głupie ale działało pod podpaskę podłóż pampersa he he :P
za szybko pochwaliłam swoje dziecie
wczoraj w nocy spał tylko 3 godzinki wrrr a ja miałam 38.6 gorączki dziś od rana co 2 godzinki woła tylko jeśc i jeść herbatki nie chce 😠 😠

mulant napisał(a):
lady_m4ryjane napisał(a):

u mnie po 3 dniu się unormowało he he ale rada od mojej mamy i podziałała i chodziłam co 2 godzinki he he :P głupie ale działało pod podpaskę podłóż pampersa he he :P
za szybko pochwaliłam swoje dziecie
wczoraj w nocy spał tylko 3 godzinki wrrr a ja miałam 38.6 gorączki dziś od rana co 2 godzinki woła tylko jeśc i jeść herbatki nie chce 😠 😠

Tak tylko ja mam ciotę od 25 kwietnia i na początku nie było tak dużo jak teraz, a wcześniej miałam tylko tydzień bez krwawienia, bo przed tym jeszcze ciągle coś leciało po porodzie :/ Kurde w poniedziałek mam gina, może jakoś wyrobię do tego czasu 🤢 Słowem od porodu nie krwawiłam tylko przez tydzień.

Dzidziuś dziś dalej świętuje dzień żarłoka. Je co 3-3,5 godziny, po 130 ml. A teraz ciężko pracuje nad kupą 😉 Stęka i stęka 🙂 Łukasz idzie z nią na spacer, bo ja nie dam rady 😞 Trochę się położę. Chciałabym gości nie odwoływać, bo będą nas prosić na ślub 🤨

lady ja ci powiem tak ja już 4 dzień dopiero jestem bez podpaski mam tak odparzoną pipe że z bólu płaczę sudokrem nie działał puder też kartoflanka tak samo dpiero ulgę mm od wczoraja wieczora bo zadzwoniłam do ginka i kazał mi kupić wode borową i faktycznie coś tam działa

• Mamusie
OJ ALE WIDZE ZE TU ZADNA nie ma czasu zagladac - sory za capsa 🙂

my zaraz zaczniemy grillowanie
czekamy na znajomych
michał pojechałmi po leszka, wczoraj miałam pic go w wannie ale nie dałam rady wiec dzis usze nadrobic 🙂 a smaka mam 🙂

Pola giry wietrzy na dworze a Majka w nowej piaskownicy urzeduje

• Mamusie
A my dalej zmagamy się z kolką 😞 od 6 rano 😞 masakra. Oboje jesteśmy wykończeni 😞 byliśmy trochę u Michała rodziców to babcia ją ponosiła. Pomasowała ale to nic nie dało, popuszczała tylko kilka pierdów i na tym koniec 😞 w domu zrobiła niby kupkę, ale i tak dalej się drze, już sama nie wiem czy to kolka czy co, bo brzuszka nie ma twardego. Może to wzdęcie i zaparcie 😞
Jezuu ratunku, już na oczy nie widzę i padam z nóg :/ 😞

• Mamusie
Alan juz spi wykapany.....znowu bez protestu ladnie poszedl spac.Niko tez mi zasypia przed tv.Dzieci wymeczone wizyta cioci Simony z chlopakiem.Gral w pilke,bylismy na spacerku i Lego ukladali.Alan dostal buciki z zakopanego od chrzestnej 😉

Ide sie kapac i bede z mezem przez skype gadac,bo juz czeka.

Kasiu ,zeby kolka trwala tak dlugo 😮Moze jej cos innego dolega.jejku....szkoda dziecka i Was tez.Bo czlowiek sie stresuje.

Moja też umęczona gośćmi śpi. Odpuściłam jej już dziś kąpiel, bo tak odpłynęła, że szkoda mi ją wybudzać. Przeniosłam tylko z wózka z balkonu do łóżeczka. Dziś tak masakrycznie duszno nie było, więc się nawet nie spociła.
U mnie krwawienie minimalnie mniejsze. Nie wiem czy mi tak nie pociekło od tego wczorajszego piwa.
Sztunia nie karmię już dobre 3 tygodnie. Skończyło się pewnego dnia i już nawet krople do laktatora nie ciekły 😞 Może się macica przez to dłużej kurczy, albo zanim cykl się wyreguluje to są takie kwiatki :/ Nie wiem brzuch już mam taki jak przed ciążą to chyba się już macica skurczyła.

Kasiu, a powiedz ile ona śpi w ciągu dnia? Bo może jest też przestymulowana i ze zmęczenia (o ironio) zasnąć nie potrafi i przez to robi takie awantury? Bo z moją też mam ten problem, że jak nie uśpię jej w porę, jak tylko zaczyna ziewać, to potem jest CIĘŻKO.

Lady, jak tak ma wyglądać pierwszy okres, to ja dziękuję. Moja będzie na cycu do 18-nastki, żeby to odwlec 😉

My już po urodzinach, szybko trzeba się było zmyć, żeby Ulę wykąpać i położyć spać o w miarę przyzwoitej godzinie. Właśnie zasnęła, pewnie obudzi się koło 1, więc mamy teraz czas dla siebie 🙂 Znaczy każde z nas z osobna, bo mąż mi uciekł do kumpli. Ale nie narzekam, trochę ciszy i spokoju też mi się marzyło - jakaś kąpiel na spokojnie, maseczka na twarz, dobra książka i spać 🙂 Żegnam Was na dziś moje miłe, dobrej nocki 🙂

• Mamusie
kasiu ja bym raczej to na kolke nie zrzucała bo kolki raczej są póxniejsza porą dnia, do tego to nie ma opcji żeby tak długo trwało.
lady w sumie już po połogu jesteś ale dziwna sprawa żeto az tyle tego, ja bym konsultowała z lekarzem
ja się zbieram wykupic recepty na tabletki ale jakoś zebrac sie nie moge
mam plan załozenia spirali i wtedy prawdopoodbienstwo okresu podobno jest minimalne wiec w to mi graj bo nie znam baby co lubi ta swoja krwawice
niby miała byc burza ale obeszło się
a Pola jakby wyczuła ze mamy gości i zasnać pipka nie chciała
wycyckała mi dwa cycki i wojowac zaczeła
nie wiem ile razy ją odkładałam, wkońcu Michał poszedł powalczył z nia
i jak ja wkroczyłam na koniec to ledwo z łózeczka ja wyjełam a juz skonczył sie płacz i zasneła
no ale wtedy goscie juz szli, bo też małe dziecko maja 🙂
wiec tyle se posiedziałam w gościach 🙂 ale arbuza opałaszowałam, kurczaczka i leszka free 🙂

• Mamusie
Leliva ona w ciągu dnia spała po 2-3 godziny po karmieniu, z tym, że nie zawsze od razu zasypiała. Niekiedy bawię się z nią bo nie chce spać. Ale i tak po dłuższej walce zasypiała, tak więc nie mogę narzekać, że nie śpi w ciągu dnia.
Dzisiaj jest koszmarny dzień, w sumie dzisiaj może spała ze 2 godziny - łącznie.
Teraz już jakąś godzinę śpi. Podejrzewam, że to ze zmęczenia.
Ja też padam.
Dobranocka.