Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Pierdziele to żelazo w takim razie 😜 Nigdy nie miałam żadnych hemoroidów i chce żeby tak pozostało. Przeraża mnie ta choroba 🤢

Krwawienia ni ma! 🤪 🤪 🤪 A co do dźwigania to mi się zrobiło takie mocne krwawienie jak z mamą wózek zniosłam i wniosłam na 2 piętro. We dwie. Ale ze mnie taki słabeusz, że może to miało wpływ. Tak to zawsze Łukasz mi znosi albo kumpela z córką :/

Muszę się dziś wziąć za kupowanie prezentów. Maj to u nas miesiąc ciągłych uroczystości. Imienino-urodziny jednej babci, imienino-urodziny drugiej, moje i Łukasza urodziny, Doroty urodziny, nasza rocznica, Dzień Matki i od tego roku Werki imieninki 🙂

Moje anielskie dziecko znów dało mi się wyspać solidnie. Ja to naprawdę nie czuję jakbym miała niemowlaka w domu 🙂 Oczywiście jest to też zasługa Łukasza, bo się dużo nią zajmuje, a w szczególności przez pół nocy 😘

izunia1986op napisał(a):
Dzisiaj mam 2 m-c 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/441/dscn8352f.jpg/][IMG]http://img441.imageshack.us/img441/356/dscn8352f.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Gratulacje i wszystkiego najlepszego 🙂 😘

Witam! Rozpieściłam mojego bąbla - nauczyła się spać ze mną w łóżku - tam jej najwygodniej i najprzytulniej, no i przede wszystkim cyc na wyciągnięcie ręki 🙂 Jeszcze mi to nie przeszkadza, bo lubię ją sobie poprzytulać i zasnąć obok, ale mam świadomość że kiedyś to się obróci przeciwko mnie 😉
A butelki skubana dalej nie uznaje. Tylko jej się przyłoży do ust, od razu jest awantura na całego. Przez sen raz jej się udało pocisnąć - wszystko było dobrze, dopóki nie oprzytomniała:/ Podczas zabawy też jej nie chwyci. Jedyne co nam pozostaje to dokarmiać ją łyżeczką w razie konieczności. A w przyszłym tygodniu mam jeszcze wizytę u dentysty i na pewno zaś mi da znieczulenie i nie będę mogła karmić 3 godz 😞 Nie wiem co to będzie wtedy. Żebym wiedziała, że się może od butelki odzwyczaić, to codziennie by się jej dawało chociaż 20ml, a tak to dupa blada 😞 Jeszcze się zastanawiam nad kubkiem niekapkiem, muszę poszukać na allegro.
Zmywarka mi się zepsuła i teraz dopiero widzę i doceniam jaki to jest cudowny wynalazek! Ale dzisiaj ma przyjechać ktoś z serwisu, ciekawe ile nas szarpnie naprawa... A zepsuła się oczywiście 3 miesiące po gwarancji 😠

Izunia, ale z niego już duży chłopak! Fajne są te nasze dziaciaczki 🙂 Nie wszystkie dzieci są ładne po urodzeniu, ale nasze forumowe naprawdę są udane 🙂

• Mamusie
Dzień doberek 🙂

Izu, najlepszego dla Alana. Grubcio z Niego fajny 🙂 Ale to chyba normalka 🙃
Kolana mi wysiadają. Aż mnie mrowi jak podnosze dzida i słyszę gruchot, brrrr. A na dokładkę, tuż przed zajściem w ciąże wyleczyłam (?) skręcenie kolana 🙃

Jaszminka szoruj do lekarza!

Lady jak masz krew ok to też bym nie brała. Chyba, że lekarz boi sie że to krwawienie osłabi Twój organizm. Czemu tylko nie skierował Cie na badania? Wtedy ewentualnie możnaby się podreperować. Tak gadam bo mam już dość żelaza, całą ciąże musiałam brać i po porodzie też i tak mi to zjebało przemianę materii że przez tydzień czasem mogę nie wchodzić na kibel. I czopki w ruch. I czerwona herbata. Zła jestem na to.

Leliva niezła ta Twoja księżniczka. Chyba tylko dzidki nasze wiedzą co im tam w głowie siedzi i bzdurzy. Mój np odzwyczaił się od wózka i na nowo Go muszę przyzwyczajać ;]

No i witam Kikę z Wiktorią! Zdróweńka! 😁

• Mamusie
ahoj
Poluśka od 6 nie spi 🙂 ale jest taka śmieszna że jej wybaczam 🙂
teraz oglądamy bajeczki ze starszą
i podobno moja mama ma sie do nas wybrać
ja bez auta bo stoi jeszcze w serwisie i nie mam opcji kto mnie po nie podrzuci
a musze tam jezcze z Polą jechać bo obiecałam im pokazać podciepka

fikumiku napisał(a):
Dzień doberek 🙂

Izu, najlepszego dla Alana. Grubcio z Niego fajny 🙂 Ale to chyba normalka 🙃
Kolana mi wysiadają. Aż mnie mrowi jak podnosze dzida i słyszę gruchot, brrrr. A na dokładkę, tuż przed zajściem w ciąże wyleczyłam (?) skręcenie kolana 🙃

Jaszminka szoruj do lekarza!

Lady jak masz krew ok to też bym nie brała. Chyba, że lekarz boi sie że to krwawienie osłabi Twój organizm. Czemu tylko nie skierował Cie na badania? Wtedy ewentualnie możnaby się podreperować. Tak gadam bo mam już dość żelaza, całą ciąże musiałam brać i po porodzie też i tak mi to zjebało przemianę materii że przez tydzień czasem mogę nie wchodzić na kibel. I czopki w ruch. I czerwona herbata. Zła jestem na to.

Leliva niezła ta Twoja księżniczka. Chyba tylko dzidki nasze wiedzą co im tam w głowie siedzi i bzdurzy. Mój np odzwyczaił się od wózka i na nowo Go muszę przyzwyczajać ;]

No i witam Kikę z Wiktorią! Zdróweńka! 😁

No właśnie dał zapobiegawczo. Nie będę brała 😎

• Mamusie
Dziewczyny czy jest to mozliwe,zeby Alanowi wychodzil zabek 😮Na dole ma cos bialego na dziasle.Probowalam to palcem sciagnac,ale nie idzie.Ciekawe co to jest.Jutro ide po skierowanie do poradni to powiem lekarzowi,zeby zerknal fachowym okiem co to takiego jest.Hihihih........

Ja gotuje rosołek na zyczenie Niko.Pozniej idziemy na spacerek.

• Mamusie
Kika fajnie, że jesteś 😉
Izunia Alanek duży już chłopak 😉 gratki 😘
Ale dziewczyny macie przeboje z tymi krwawieniami, ja miałam 12 dniowy okres, ale nie jakiś obfity, ale za to teraz krwawie po tych tabletkach anty.
Moje dziecko to anioł, nie mogę złego słowa powiedzieć. Chciałam iść na spacer z małą, ale pochmurno i zimno. U was też taka pogoda z d...?

• Mamusie
A ja z moją młodą bawię się od 8.30 🙂 bo nie chce spać po cycku 🙂 chodziłam z nią po chacie i opowiadałam jej co gdzie stoi i takie różne inne pierdy 🙂 później w leżaczku bujaczku siedziała a ja jej śpiewałam piosenkę o czterech pancernych 🙂 przed chwilą dostała cyca bo już zaczęła krzyczeć i szukać 🙂 i teraz leży na mnie ja jej dalej śpiewam, a ona ma tylko te swoje czarne gały przymknięte i się kręcijak gówienko w betoniarce. A ja jeszcze śniadania nie jadłam.
A młoda o 4 się obudziła na cycka, zasnęła o 5 i wstała o 8 🙂 pierwszy raz tak "późno" wstała 😁 może dlatego też nie chce polulać troszkę 🙂
I tak kocham Ją na zabój 🙂 nawet jak się drze w niebogłosy 🙂 moje małe wielkie SZCZĘŚCIE!
Wczoraj na spacerku nawet nie drgnęła jak ją przenieśliśmy z fotelika do wózka 🙂 i przez cały spacerek spała a tata dumnie prowadził wózek i mocno mamę trzymał za rączkę 🙂
A wiecie jaki smoczek moje dziecko tylko toleruje? Nie wiem czy też miałyście taki w szpitalu, ale taki duży brązowy nakładany na butelki. Może zrobię później fotkę jak dzidzia zaśnie to Wam pokażę 🙂

Ja robię porządek w szafie Werkowej 🙂 Teraz jest przerwa na flachę 😉 Małe dudla a ja skrobię jedną ręką 😉 Wera wyrosła już z tylu ciuszków, że postanowiłam przewertować szafę na nowo. Szykuję do prania większe rozmiary by były świeżutkie, a za małe muszę przygotować do sprzedaży. Teraz jest tak fajnie, bo coraz więcej ciekawych ciuszków jest na większe rozmiary, a nie tylko body, kaftaniki i śpiochy 🙂 Chciałam jej przygotować kreacje na imieniny do prababć na tą i przyszłą sobotę, ale nie wiem jaka pogoda będzie. No i doszły mi wczoraj opaski prześliczne. Ale będziemy się stroić! 😁 Czuję się jak w dzieciństwie przy zabawie lalkami 🤪

grochowka zrobiona przemeblowanie udane mały śpi ale zarazsię zbudzi n FLASZKĘ hjajniki mnie napierdzielają mój nie kupiił nic żeby było bunga-bunga A ŻE NIE MA CZASU TO nadal czuję się dziewicą he he he :P 🤪 🤪

ja kupię tą huśdawke jest fajna
a zamówiłam ciasto na chrzest boże prawie 400 złoty 🤪 🤪
no ale mamy go jednego 🙂
jutro odpieramy świnie no zaczynamy pichcenie he he trzeba hołotę jakoś nakarmić he he 🙂

• Mamusie
albo coś zjadłam co że ją obrzuciło
mu się borykalismy z krostkami takimi ostrymi, lekarka powiedizała ze to od płynu zmiekczajacego wiec nie stosujemy
ale ja mysle że poprostu ode mnie jak buźka mnie dotyka przy karmieniu
zrzucałam wine tez na pomidory ale w sumie teraz dalej jem a buźka coraz ładniejsza
w niedziele to nawet 5 truskawek zjadłam

A ja porobiłam trochę zakupów dla niuńki 🙂 Pochwalę się 😉

Ostatnio się napaliłam na wielkie zakupy w H&M a spodobała tam mi się tylko jedna sukienka w cytrynki. Jednak przez allegro najwięcej udaje mi się znaleźć.

Tak w ogóle to ponieważ nie mamy całego osobnego działu dla marcówek tak jak na brzuszku to chyba nie ma sensu robic osobny wątek z zakupami, tak jak miałyśmy wcześniej, no nie?

Mieli przyjechać z serwisu do zmywarki po 12, jeszcze ich nie ma 😠 Poczekam jeszcze, 16 to też po 12:/
Moje dziecię nie spi dziś w ciągu dnia. Kilkunastominutowe drzemki sobie tylko robi.