Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
domi81 napisał(a):
prowadzicie moze dziennik....takie wsponienia co zrobilo wasze dziecko jak sie czulyscie i co myslalyscie bo mi to wlasnie do glowy przyszko szkoda tylko ze 4 miesiace mam juz za soba

tak dostalam taki zwe szpitala i tam zapisuej pierwsza marchewka , kiedy paznokietki obciete, kiedy agu powiedzial itp 😁 wage tez fajna s[rawa

• Mamusie
Cześć 🙂

Jasio dał mi dzisaj pospac do 8.30 🤪 Pierwszy raz 😁 😁

Tosia Twój Pucuś uroczy, do zacałowania 😘 😘

Domi fajne to krzesełko. My myślimy żeby coś kupić ale dopiero ok 7 miesiaca.

Wczoraj Jasiek dosłał kolejną zabawkę http://www.arielkowo.com/zabawki-edukacyjne/pojazd-do-ciagniecia-chowajace-sie-zwierzatka-smily-produkt.html i stwierdziłam że ja na mikołaja nie kupiuję już mu nic, tzn z zabawek. Tyle tego przerzuca mi się już po mieszkaniu ze szok. Lepiej kupie mu coś z ubrania, myślę o kurteczce bo nie ma.

Ja swój poród miło wspomniam 🙂

Nooo ja muszę ściągnąć męskie zabawki z piwnicy, bo mój brat ma tego stertę 😁
Nie mam planu co kupić Jasiowemu na Mikołajki 🥴 Te wszystkie ''pierwsze'' zabawki są takie same, a ja już dużo kupiłam.
Na gwiazdkę nie wiem czy nie wygra Dinuś, bo Kubasowi też się podobał 🥴
Boooooooooooże dlaczego to jest takie trudne 😁

• Mamusie
Czesc
Napisze co pamiętam
Ania, a nie wolisz maty z pałąkami?
To krzesełko do karmienia rewelska, chyba takie sobie kupimy bo na razie to karmie go w lezaczku
Buzki dla Jasiów i Zojki za nowe umiejętności.
Karola trzymam kciuki za Franka, żeby się zaaklimatyzował.
Buzki dla Jasia na Czwóreczkę
Tosia pchełka superaśna, słodziak taki że do zacałowania Tosia ty na porodówce do toalety, a ja musiałam smigać na usg przez pół oddziału ze skurczami 😞 troche to trwało bo co chwile musiałam się zatrzymać A sala porodowa to taki boks, były piłki ale nawet nie zdążyliśmy bo u nas to szybko poszlo..
Ja też dostałam 2 pudełka w szpitalu i przysłali mi kaszkę z nestle
Ja też się boje znieczuleń, mam schizę, że ktoś coś spartoli a ja będę cierpiec do konca zycia. Wiec poród bez , dentysta bez
Domi ja kupiłam jednemu klocki, a drugiemu zabawkę stosowną do wieku 🙂 no i pampersy i ciuszki.
My znów pobudki i cycek w nocy mieliśmy.. a już się przyzwyczaiłam do przespanych całych nocy, ale tłumaczę to sobie tym że tęskni za tatusiem i jak mąż wroci to on znów będzie spał jak anioł 😁

• Mamusie
lalak sliczna 😁 ale nie mam komu same chlopaki u nas 😁

a moj juz nie piszczy teraz jest buuu i skladanie usteczekw dziubek 😁 i wieel roznychodlosow za to jak zaplacze ufff..

znow byla walka bo na cyca nie chcial i placz prze godz potem zjadl i usnali wlasnie wstal po 20 min 😁u nas tez wieje ale swieci slonko i sie zastanawiam czy go brac

• Mamusie
ilka napisał(a):
Cześć 🙂

Jasio dał mi dzisaj pospac do 8.30 🤪 Pierwszy raz 😁 😁

Tosia Twój Pucuś uroczy, do zacałowania 😘 😘

Domi fajne to krzesełko. My myślimy żeby coś kupić ale dopiero ok 7 miesiaca.

Wczoraj Jasiek dosłał kolejną zabawkę http://www.arielkowo.com/zabawki-edukacyjne/pojazd-do-ciagniecia-chowajace-sie-zwierzatka-smily-produkt.html i stwierdziłam że ja na mikołaja nie kupiuję już mu nic, tzn z zabawek. Tyle tego przerzuca mi się już po mieszkaniu ze szok. Lepiej kupie mu coś z ubrania, myślę o kurteczce bo nie ma.

Ja swój poród miło wspomniam 🙂

bardzo fajna zabawka

• Mamusie
Jestem jestem 🙂
Nocka tragedia, usnęła o 23.20 ja koło północy a mała wstała o 1 i do 3 zero spania, później pobudki co 2 godziny, normalnie płakac mi się chciało,
teraz leży na macie i super wyspana próbuje obic sobie piętki, muszę jej coś pod nogi podłożyc 🙂 spałyśmy do 10.30 od 8.
Całuski dla Jasia nr 3, a jutro my i na nowo zaczynamy miesiąc 😁
Karola trzymam kciuki za Frania 🙂
Co do maty to mam z canpola taką z pałąkami ale my bawimy się na podłodze i pomyślałam że może koc zamienię na coś kolorowego 🙂 ale nie za tą cenę.
Domi fajna ta lalka, ja chrześniaka mam jednego u siostry i kupuję i mikołaja i gwiadkę, bo to najbliższa rodzina, tylko mikołaj to zabawka a pod choinkę coś z ubrań może 🙂
I na mikołaja kupię mu matę wodną http://allegro.pl/tomy-mata-80c-wodna-animal-dzwiek-aquadoodle-farma-i2815729637.html fajne jest bo pisakami nic więcej nie ubrudzi.
Mała płacze

A gdzie się Kasie podziewają? 🙂

• Mamusie
halo 🙂

dzięki Ania że pytasz 😘 u nas u lekarza w sumie bez zmian jeżeli chodzi o główkę więc jeszcze do nowego roku lecimy z tą duża dawką vitD i doktora mówi że powinno sie unormować a jak nie to będziemy sie wtedy martwić.. 🤢 mam nadzieję że będzie dobrze, najważniejsze że Mała jest silna, sprawna, ruchliwa tzn nie wygląda na chore dziecko a ponoć dzieci z krzywicą są właśnie takie apatyczne i słabiutkie więc jest szansa że ta krzywica "przejdzie bokiem" 🙂
osłuchowo czysta chociaż jeszcze katarek jest
no a co do tego punkcika na dziąśle to to jest jakiś kaszak czy jakoś tak i ma sie sam wchłonąć albo pęknie jak ząbki będą wychodzić

oczywiście sto latek dla Jasiula nr 3 😘 😘

Rosi a pytałam doktorkę o tą temp i powiedziała że w zasadzie takie półroczne dziecko powinno mieć już temp w okolicach 36,6 jak jest poniżej 36 to albo termometr zły albo może za chłodno w domku no albo jakieś osłabienie i jeśli wykluczysz te dwie pierwsze opcje czyli wszystko wskazuje na trzecią to dobrze by było skonsultować to z jej pediatrą.. ale mam nadzieję że to tylko termometr nawalił 😘

Domi ja mam jedną Chrześnicę i kupuję jej jeden większy prezent pod choinkę

• Mamusie
Ania współczuję Ci tych nocek, a może Twoja Kamilka sie nie najada? Wiem, że na pewno tego nie chcesz, ale może spróbuj dac jej na noc butlę i sprawdzisz czy to o to chodzi. Jeśli zadziała, to w dzień możesz dawać cyca a na noc butelkę. Ja myślałam nad tym jak Jaś miał takie fazy niespania, ale przeszlo mu po kilku dniach. A teraz zamierzam za kilka dni dawać mu na kolację kaszkę z glutenem i też liczę na przespaną nocke 🙂