Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Monkado na nietolerancję laktozy swietne kroplki to delicol bez recepty a powiedz Kornelka robi kupki pieniste? a po czym stwierdziłąś w diecie ze to nietolerancja laktozy?

idę na spacerek zaraz z małą trochę chłodno u Nas ale ok. u Nas spacery się już unormowały mała nie jedzi na syrenie na szczęście 🙂 No i moja też sypia po 20-40 minut a późnij godzinę trzeba ją zabawiać nsic i w ogóle [otem karmienie i tak w kółko...

• Mamusie
No właśnie już sama do końca nie wiem czy to nietolerancja laktozy czy uczulenie na białko muszę pogadać z pediatrą w każdym razie gazy są w dużych ilościach, prężenie, bolący brzuszek, płacz zaczyna sie w zasadzie 2min po rozpoczęciu karmienia a kupka jak już sie uda to właśnie pienista, lekko zielona i wali za przeproszeniem tak że lokatorzy wychodzą z domu a ja muszę wietrzyć pół godziny 😮

Dzięki Kasie za zaproszenia 🙂

• Mamusie
hej czytam o tych malych brzuszkach ja podaje delicol bo nie trawi ponoc laktozy i nie jest rewelacyjnie ale kupki sa pierdki tez( troche sie meczy przy nich) ale daje rade...oprocz tego mam kropelki coolinox 2x dziennie po 10 kropelek i narazie nie ma takiego placzu jak na kolke wiec jest ok .... a delicol bez recepty sprzedaja?? ja dostalam recepte aha ale tak na 100%.

o moj Oli jest jakis niespokojny nie chce spac zbytnio a teraz kimna przedkapiela ha 😁
a mnie boli zab madrosci bo rosnie masakra wsciec sie idzie

Ja po wizycie 🙂
Dostaliśmy dużego miśka z gratulacjami od zespołu przychodni 😁 Dzidzios będzie miał do kogo gugać 😁
Mój dół w najlepszym porządku, szycie zagojone, macica obkurczona 🙂 gitarka 😁 mam przyjść w grudniu na cytologię, bo akurat wtedy miałam robioną w 9tc 🙂

Mój Terrorysta wariował do czasu mojego wyjścia 😠 a teraz jak na złość ciągle śpi i wątpię, że szybko wstanie 😠 a ja mam twarde cyce i czeka kąpiel 🙃 Ja padam na cycki, przeszłam się i chyba nie dla mnie takie wyprawy, ja to mogę kroczek za kroczkiem z wózeczkiem 😁 😁

Monkado, oby Kornelcia miała tylko chwilowe zaparcia 🙂 a Ty dajesz tylko cycusia?
Dzięki za zaproszenie 😘
Brawo dla Emilki, że wreszcie zrobiła prezent do pampersa 🙂

• Mamusie
Tosia w zasadzie daję tylko cycusia, parę razy (3-4) zdarzylo mi sie dać jej butle no i czasami dopajam ją herbatką na trawienie z hipa..
a teraz bede złym człowiekiem i zadam Ci pytanie- jak Twój nałóg nikotynowy? 🤨 bo u mnie straaaaszna pokusa, boje sie że ulegnę.. ☺️
I Agatka bo Ty chyba też przed ciążą paląca byłaś?

dzięki dziewczyny za tą nazwę delicol, skoro jest bez recepty to w najbliższym czasie zakupię bo te saby mam wrażenie że nie pomagają niestety..

• Mamusie
Monkado u lekarza z wagą Kamilki jeszcze nie byłam, jutro albo w środę pojadę do przychodni na ważenie i zobaczymy, ale zgodnie z wagą domową to Kamilka w ciągu tygodnia przybyła 50 😞
Zobaczę jeszcze co pokaże waga w przychodni
A do lekarza neonatologa idę prywatnie w środę to się wypytam o wszystko, pod warunkiem że listę z pytaniami zrobię.
Mała po kąpieli i cycu śpi 🙂 a ja nie wiedziałam w co ręce włożyc, więc postanowiła zajrzec na forum

Kolorowych i przespanych nocek 😘

• Mamusie
Hej my po kapieli mala w wannie probowala mi sie do cyckow dobrac haha Bo my sie razem kapiemy w duzej wannie jakos mi tak wygodniej i bez krzyku 😉

Jutro idziemy do lekarza na spears emir czy z amelka wszystko dobrze itd

Ja moze bede w polsce w pazdzierniku to wybiore sie do ginekologa Bo tu bylam u lekarza na moje 6tyg po porodzie i nawet mi tu nie zajzeli w krocze nic!!!!

Monkado dzieki za zaproszenie na fb I przyznam sir bez bicia ze sprobowalam zapalic I po Jednym machu myslalam ze pluca Wypluje I przypomnialam Sobie czasu kiedy uczylam sie palic hehe

• Mamusie
Hejka

Kasia super ze kupcia poszła w końcu 🙂

moja mała też spi juz od godziny a nawet półtorej tyle ze na rąsiach mamusi zasypia ehhh... i niestety uległam dziecku i dwie noce juz dziecko z nami w łóżku spało do 4 nad ranem potem daję ją do łóżeczka i o 9 zabiram do łóżka i śpię z nią jeszcze do 12 tyle ze ona na mojej klacie śpi ehh... ale lepszy rydz jak nic 😜

Monkado ja rzuviłam palenie papierosów rok przed zajsciem w ciąże ale chmurałam sobie e-papierosa i w ciaży go odstawiłąm tzn zapomniałam w tedy o nium tak z dnia na dzień ale ostat5nio wzięłam sobie buszka od męża to myślałam tak jak Agatka ze płuca wypluje a do zwykłęgo kiepa mnie czasem ciagnie ale jak poczuję zapach to mi się odechciewa od razu.

Monikas śłicznego masz syna;ka 🙂 ja nie próbowałam przytulasów jeszcze bo się boję... 😮 🤢 a jutro idę do ginka więc zoabczymy co mi powie i jutro uwaga idę na zakupy i zostawiam mleko mężowi i sam po praz pierwszy zostanie z dzieckiem 🤪 aż się boję... a ja jadę się ubrać na chrzciny 🙂

tośka to fajna przychodnia i lekarz ze prezenty dają u mnie to jedynie gratuluję usłyszę... a powiedzice kupowałyscie coś ginkom na podziękowanie bo mój ginek oprócz że prowadził mi ciąże to jeszcze poród odbirał i nie wiem czy mu coś kupić czy wystarczy ze prywatnie do niego chodziłam i kasę w kieszeń ładowałam...

Ania trzymam kciuki żeby z Kamilką OK było wiesz nie ma 2 takich samych dzieci i może Kamilka idzie swoim tokiem przybierania... ja za tydzień się dowiem ile moja kluska waży ale powiem Wam ze coraz ciężej mi się ją podnosi...

łooo kończę idę spać bo jutro wczas trzeba wstać 🙂

• Mamusie
Dziewczyny tak mi źle że siedzę i ryczę 😞
w nocy Kamilka przy cycku płakała, w łóżeczku płakała tylko na rękach była spokojna a jak chciałam ją odłóżyc to płacz
i miałam takie nerwy ze zmęczenia w pewnym momencie że zostawiłam ją na kanapie żeby płakała
ale ze mnie matka 😞 teraz mi z tym źle, jak mogłam ją zostawic
była taka zapłakana 😞 po to jestem żeby ją przytulic, bo co ona może
a ja ją zostawiłam

• Mamusie
Kasiala też sie zastanawialam czy kupić coś mojemu ginowi bo naprawdę świetnie mi ciąże poprowadził (która do łatwych nie należała) no i w porę zainterweniował z tą cesarką bo inaczej to też nie wiem co by było z tymi spadkami tętna.. ale jakoś tak głupio mi było iść np z jakimś alkoholem i w końcu zdecydowałam że w sumie i tak sporo kasy u niego zostawiłam, powiedziałam mu tylko że strasznie dziękuję że sie nami tak super zajął a on na to oburzony "przecież pani za to płaciła!" 😮 😁

Ania nie miej wyrzutów sumienia, płacz dziecka działa bardzo na psychikę zwłaszcza matki i czasami lepiej zostawić na chwilę maluszka i samemu odetchnąć i zebrać siły do dalszego kołysania i uspokoić sie trochę.. 😘 na pocieszenie powiem że ja też tak kiedyś zrobiłam bo już nie miałam siły i Mała płakała w łożeczku a ja z nią ale nie miałam siły jej już nosić 😞

Agatka, Kasiala to widze że nie jestem sama 😁 ja sobie zapalę po wieczornym karmieniu bo wtedy Mała śpi 6godz więc ta nikotyna mi "wywietrzeje" chociaż podejrzewam że skończy sie na jednym buchu 😁

• Mamusie
Ania bidulko szczerze Ci współczuję 😞 ja jeszcze tak xle nie miaam najgorzej co bylło to jednorazowo od 5 do 15 płacz 😞

Dzisiaj test taty zaraz wychodzę na sklepy z siostrą bo na chrzciny muszę się w coś przyowdziać a tata z Kajusią zostaje i z odciągniętym mleczkiem... jeszcze teraz ją cycolem nakarmię i spadaciam 🙂

Monkado ale mnie ogólnie nie ciągnie do fajek na szczeście nawet ten elektroniczy mnie nie pociąga a z wasadzie chciałam spróbować bo mężul kupił sobie liquid o smaku czekoladowym i chciałam to wypróbować 😜