Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Cześc Kochane!!! udało mi się połączyć z netem 😁 😁 Jesteśmy jeszcze u Rodziców, wracamy w czwartek. W życiu nie nadrobię zaległości, chyba że Jaśka na wakacjach zostawię 😉
Wszystko u nas w porządku, tzn z jasiem. Tylko wróci do domu rozpieszczony że hej, juz się boję jak to będzie.
Mam nadzieję że u Was wszystko dobrze, przesyłam buziaki dla wszystkich Dzieciaczków 😘 😘 😘
Stęskniłam się już za Wami ☺️

• Mamusie
Hej dziewczyny, czytałam Was dziś trochę ale nie miałam kiedy odp. Ja też mam laktator canpola i też myślę, że jest beznadziejny, dostałam teraz tommee tipee ale keszcze nie próbowałam.

Kasiala a nie chcesz tabsów anty Ovulan? Też są dla matek karmiących. Ja wykupiłam obie recepty i mam teraz trzy opakowania nietknięte ale zdecydowałam się nie brać, a do apteki nie mogę zwrócić 😞

Kasia trzymam kciuki za Emilkę.
My mamy jutro kontrolę w Patologii Noworodka. Mała dała mi dziś czadu po południu, chyba po wczorajszych pierogach 🥴

Monkado byłąm święcie przekonana, że jesteś brunetką 🙂 a moja Zojka też ma kupki jak Nelcia, raz na 3-4dni i po kolana, że tylko prysznic wchodzi w grę 🙂 ale o dziwo zrobiła dziś i wczoraj 😮 nie wiem czy to jabłka, ćwiczenia czy chusta tak zadziałała 😮

• Mamusie
jedna z nielicznych chwil spokoju kiedy wiem ze maly pospi do 23.00 🙂
Super ze u Miloszka badania wyszly dobrze, a za Emilke trzymam mciuki zeby sie tak mamusi nie napinala i obeszo sie bez rehabilitacji.
ja jeszcze nie bylam u gina bo mi powiedzieli ze miedzy 6 a 8 tyg tak wiec mam jeszcze troche czasu, co do fryzjera to tez marz o takim wyjsciu i doprowadzeniu sie do ladu 🙂 🙂ale jak to zrobic skoro maly krzyczy o cyca co 2 godz a na tyle nie mam mleka zeby mu dac i jeszcze cos odciagnac 🤢a dzis przed spacerem nawet zdazylam sie pomalowac i moj zauwazyl to mu powiedzialam zeby dal mi troche poczuc sie KOBIETA bo czuje sie tylko jak mleczna krowa 🥴 dzisiaj u nas tylko raz bol brzuszka i krople daje co 4 godz, dziewczyny slyszalyscie o rurkach na wzdecia u dzieci podobno sa takie specjalne wsadza sie je w odbyt i dziecko sie odgazowuje i kupka do tego jak sie patrzy musze jeszcze podpytac o te rurki.ciagle marze o przespanej nocy,

• Mamusie
Hej dziewczynki 🙂

Domi ja stosowałam katater taki
http://allegro.pl/windi-katater-rektalny-najlepszy-na-kolke-10sztuk-i2581757631.html
ale u nas sie nie sprawdziło..

Ilka ja też sie obawiam co będzie po powrocie do domu bo tutaj to moja Mama prawie cały czas nosi Małą na rękach albo husia w wózeczku a jak jej mówie żeby tak nie robiła bo ją przyzwyczai to mowi że Babcia jest od tego żeby rozpieszczać 😮 😮

Ania daj znać po wizycie co powiedziała pani doktor

• Mamusie
hej tym razem u nas nocka nie przespana 😞maly budzil sie czesto z placzem, ciagle go cos meczylo nie wiem dlaczego on ma takie wzdecia i co najgorsze to jest takie nieprzewidujace , jednego dnia tylko raz boli go brzuszek innego caly dziec do tej pory spal w nocy a teraz juz go lapie tez w nocy 😞 😞te rurki to byla taka moja ostatnia szansa bo juz sama nie wiem jak moge mu pomuc 🤢 🤢 🤢, dzis udalo mi sie troche mleczka sciagnac wiec jest nadzieja ze uda mi sie do fryzjera wyskoczyc 🙃 🙃

• Mamusie
Ja też miałam nockę a raczek wczesny poranek do dupy, Staś obudził się o 4 i od tamtej pory do godziny 10 zasypiał na dosłownie kilka minut i budził się bo coś go męczyło,machał skrzydełkami, napinał się, prykał, dwie kupy strzelił, ale nie ulżyło mu 😞 nie wiem czy to nie od tego Nan, może on faktycznie jest na białko mleka krowiego uczulony? Fuck! A Beilona Pepti nie chce pić 😞

• Mamusie
hej wspolczoje nieprzespanych nocek ja niemoge nazekac corcia mnie rozpieszcze w nocy tylko tyle ze niechodzi spac wczesniej niz 23.

dla wszystkich bolacych brzuszkow buziaczki :****

dziewczyny czym czyscicie nosek dzicka? bo ja jej czyszcze i czyszcze ten nosek a caly czas jak by dalej zapchany i ciezko jej cyca ciagnac bo co chwile musi sobie przerwe robic 🙂

• Mamusie
karola napisał(a):
Ja też miałam nockę a raczek wczesny poranek do dupy, Staś obudził się o 4 i od tamtej pory do godziny 10 zasypiał na dosłownie kilka minut i budził się bo coś go męczyło,machał skrzydełkami, napinał się, prykał, dwie kupy strzelił, ale nie ulżyło mu 😞 nie wiem czy to nie od tego Nan, może on faktycznie jest na białko mleka krowiego uczulony? Fuck! A Beilona Pepti nie chce pić 😞

hej 😆
karola stas musi sie przez kilka dni do mleka przyzwyczaić, moze nawet z tydzień i będzie dobrze. a tak samemu, z tego co wiem, to nie mozna decydować że sie to pepti bedzie dawać. Staś na pewno nie ma alergii, nie przejmuj sie, cierpliwosci 😎

• Mamusie
karola napisał(a):

Hej mamcie! Karola moja mała też nie toleruje laktozy i podaje jej Bebilon comfort. Ma ono obniżoną wartość laktozy i Ala dobrze toleruje to mleczko, więc jak coś może też je wypróbuj?

• Mamusie
kasia mam pytanie do ciebie;bo widze na zdj na fb twoją malutką i widze ze tez jeszcze ma żółtaczke i co tobie mowią lekarze na to ?? bo mój Bartek tez taki "opalony" a ma juz 2 mies.i ostatnio nas chciala wyslac do szpitala z tym ale jeszcze na tydzien sie wstrzymala,i dzis robilam mu posiew moczu

• Mamusie
witam 🙂
u mnie położna jak widzi jej buzię to wpisuje w książecce że jest ślad zażółcenia ale jutro mamy szczepienie i zobaczymy co nasza lekarka powie jak ją zobaczy

Emilcia dzisiaj mi taką kupkę walnęła że wszystkie ubrania poszły do prania a mała pod prysznic 🤪
wczoraj byłam tak zmęczona po całym dniu że zasnęłam w ubraniach i w nocy się obudziłam patrzę a ja w ubraniu i szybko się przebrałam 🤪

• Mamusie
Któraś z Was wczoraj pisała że poprzedniego dnia zjadła pierogi i dzidzia nie spała cały dzień.
Nie wiem czy to zbieg okoliczności ale wczoraj wieczorem zjadłam pierogi ruskie (jadłam je już kilka razy po porodzie) i Młody od 10h wogóle nie śpi 😞 Widzę że się męczy i chce spać. To wina pierogów?? 🤨