Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wczoraj maz go wzial do lozka i spal od 21 do 24.30 wow 😁 apoetm nakarmilam odllozylam do lozeczka i co 2 godz na karmienie 😁:P nasze lozko pozytywnie na niego dziala 😁

ok lece bomarudzi jestem padnieta dzis zrobilismy tyle km na spacerze ze hoho ... od 13 do 16 i potem jeszc e30 min przed kapiela. padam z nog zagladne jutro

• Mamusie
Monika ja też w sumie bardzo szybko zaczęłam wprowadzać różne produkty i Małej prawie nigdy nic nie było (szalala po frytkach i po knedlach) ale od ok 2tyg tak okrutnie placze podczas jedzenia że tez nie wiem co mam robić, też cyca nie może chwycić, tylko płacze i przez to to karmienie jej trwa czasami i 40min a i tak sie nie najada dobrze bo częściej sie cyca dopomina.. póki co odstawilam nabiał i czekam na efekty.. 🙂

Ania super że pani doktor Cie uspokoiła 🙂 a ja rozmawialam z kuzynką której synek też nie przybierał na wadze i ona podaje mu sinlac- to taka kaszka ale dla dzieci po 4miesiącu a do tego 4miesiąca mówiła że po każdym karmieniu dawała mu jeszcze ok 30- 50ml sztucznego i wtedy lepiej przybierał 🙂

Hej dziewczynki 😘
My całe szczęście jesteśmy dziś grzeczni i śpimy pół dnia 🤨 Trzymajcie kciuki żeby nie odmieniło mu się na noc.
Jutro wszystko doczytam, bo dziś padam. Muszę zaliczyć wannę 🙂
Aaaa i chciałam się pochwalić! Mój Dzióbek spał wczoraj od 21 30 do 3 30 🤪 Tylko późnej do 6 nie chciał zasnąć 😁 😁

• Mamusie
Nie dokończyłam Wam bo małą odkładałam i teraz śpi w łóżeczku 🙂 ciekawe jak długo
Co do wagi to dzisiaj u p. doktor ważyła 4030 czyli przybrała w ciągu tygodnia 200, norma jest 🙂
ja to mam chyba jakąś tą wagę zepsutą w domu 🙂
Ogólnie małą obejrzała i powiedział że jest ok. no i oczywiście mój leniuch w domu to ledwo głowę podnosi jak leży na brzuszku a u p. doktor tak wysoko zadarła że w szoku byłam, powiedziała że jest silna no i znowu usłyszałam że patrzy jak starsze dziecko 🙂
Co do ulewania to powiedziała żeby nie karmic na leżąco i karmiąc na siedząco też trzymac ją pod kątem, główka wyżej 🙂
Ze szczepieniami musimy zaczekac 2 miesiące, my decydujemy się na 5 w 1
Nie wiem co jeszcze jak sobie przypomnę to napiszę 🙂

• Mamusie
a my dzień ok a teraz daje czadu... ale tata się zajmuje... dzisiaj kupiłam rajtuzki dla małej na chrzest i uwarzam ze to zdzierstwo 17 zł kosztowały 😲 powaliło ich ale to vyły jedyne w jedynym sklepie (bo teściowa kupiła już 3 pary za duzych) w rozmiarze 56-62 a tak to od 62-74 w zwyż...

• Mamusie
Hey dziewczyny.

100 LAT dla Zojeczki kluseczki!!! 😁 🤪 😘
Ania współczuje badania wzroku 😞 Ale każdy naświetlany dzieciaczek je ma ponoć 😞
Kasia bezbolesnego ukłucia 😉

Monkado Pan Miłosz nie spał do 22 🥴 Do tej pory oglądał z mamą w leżaczku rambo 😜 Czasem przysypiał ale po chwili się budził. Więc stwierdziłam że ściągnę mleko by dużo zjadł, dlatego specjalnie czekałam z espumisanem do karmienia przed spaniem. Wciągnął setkę z kropelkami i po pięciu minutach już spokojnie spał w łóżeczku 🙃
I obudził się ooooo piątej nad ranem 🙃 🤪 Teraz znowu dostał kropelki i ładnie śpi od pół godzinki, oby sobie pospał bo mama ma duuuużo prasowania 🤔 🙃

A tu mój Bąbelek z wczorajszego maratonu czuwania 🙂

[IMG]http://i46.tinypic.com/1zb6x4h.jpg[/IMG]

czarnylok napisał(a):
Hey dziewczyny.

100 LAT dla Zojeczki kluseczki!!! 😁 🤪 😘
Ania współczuje badania wzroku 😞 Ale każdy naświetlany dzieciaczek je ma ponoć 😞
Kasia bezbolesnego ukłucia 😉

Monkado Pan Miłosz nie spał do 22 🥴 Do tej pory oglądał z mamą w leżaczku rambo 😜 Czasem przysypiał ale po chwili się budził. Więc stwierdziłam że ściągnę mleko by dużo zjadł, dlatego specjalnie czekałam z espumisanem do karmienia przed spaniem. Wciągnął setkę z kropelkami i po pięciu minutach już spokojnie spał w łóżeczku 🙃
I obudził się ooooo piątej nad ranem 🙃 🤪 Teraz znowu dostał kropelki i ładnie śpi od pół godzinki, oby sobie pospał bo mama ma duuuużo prasowania 🤔 🙃

A tu mój Bąbelek z wczorajszego maratonu czuwania 🙂

[IMG]http://i46.tinypic.com/1zb6x4h.jpg[/IMG]

🙂 wyslalam Ci zaproszenie, przyjmij 🙂 chcialabym twojego Babelka zobaczyc 🙂

• Mamusie
witam, super ze wasze dzieciaczki po badaniach i wszystko ok, ja ide dopierp 12.09 i mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze, co do jego buzki to wysypka juz zeszla ale teraz skora mu schodzi z calego buziaczka, ciagle sie martwie mam nadzieze zo to tylko od tego krochmalu, siostra mi kupila olatium soft i czekam az mi to przyjdzie mam nadzieje ze pomoze bo troche go pewnie swedzi ten buziak....sama nie wiem moze powinnam do lekaza z nim pojsc 😞a i wczoraj u nas byl dzionek bez bolu brzuszka 😉 😉 😉ale za to w nocy wstaje z zegarkiem w renku o 23.00, 1.00, 3.00, 5.00, 7.00 troche to wyczerpujace

• Mamusie
Cześć Dziewczynki,

jestem już w domu 🙂 U rodziców było fajnie i miło, pobawili mi Jasia ja mogłam trochę odpocząć. A teraz powrót do rzeczywistości. Wróciliśmy wczoraj ok 23 i bałam się jaka będzie reakcja Jaśka na łóżeczko, bo przez prawie 2 tyg spał ze mną ale źle nie było. Trochę postękał i zasnął sam 🙂 Teraz też go uśpiłam, bo muszę rozpakowac bagaże - jak ja tego nie lubię 🤢
A jutro idziemy na szczepienie, aż się boję pewnie będziemy płakać razem 😉
Wymioty przeszły, syrop zdziałał cuda. Trzy dni i po sprawie, a tak biedny się męczył. Wkurzona jestem na pediatrę w przychodni, że od razu mu tego nie dała, tylko szpitalem to musiało się skończyć...

Zaraz troszkę Was poczytam, całości nie ogarnę ale ile dam radę.

• Mamusie
Rosi ogromne buziaki dla Zojeczki! 😘 🙂

Ilka witaj z powrotem! 🙂 też sie boję powrotu do brutalnej rzeczywistości ale to dopiero w niedzielę 🙂

A wczoraj Kornelka pojadła o 19 troche sie pobawiła i poszła spać, normalnie później budzi sie koło 22 na jedzonko a później śpi do ok 4 ale wczoraj sobie przegapiła tą 22, próbowałam ją budzić na wszelkie możliwe sposoby ale udało mi sie tylko siłą wepchnąć cyca tak że possala z zegarkiem w ręku 3min i odpłynęła i obudziła sie standardowo o 4 🙂 i wykorzystałam to że oba cyce napompowane i ściągnęłam 120ml i w sobotę robie test na ojcostwo 😜 czyli tatuś zostaje z Kornelką a ja wybywam na sklepy bo też musze coś na Chrzciny sobie sprawić 🙂