Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Czarnylok przyznam że uczyłam ją ☺️ tzn zauważyłam że jak leży na brzuszku to odpycha sie jedną rączką tak żeby sie przewrócić ale dochodziła tak jakby do połowy drogi (tak na boczek) i kurczowo sie chwytała kocyka i wracała z powrotem i mialam wrażenie że sie po prostu boi przerzucić na plecki więc jak dochodziła do tej pozycji na boczku to przytrzymywałam jej główkę i plecki tak żeby sie poczuła pewnie że może spokojnie opaść na plecki 🙂 a teraz jak widzę że chce sie przewrócić to też ją asekuruję żeby nie spadała tak z wysoka tylko spada na moją rękę 🙂 nie wiem czy to dobrze wytłumaczyłam.. 🤨

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
jaka śliczna Kornelka 🙂
my po szczepieniu 🙂 tragedii nie było 🙂 mała waży 5130 a długa na 59,5 cm
co do napięcia to mam pokazać się za 2 tyg bo te napięcie może być niemowlęce i trwa ono do 2 miesięcy a jak nie przejdzie to wtedy dostaniemy skierowanie do babki od napięcia( nie pamiętam jak się ten lekarz nazywa fachowo:blush 🙂
lecę bo cycek wzywa

• Mamusie
ania_p napisał(a):
Ula teraz przy tych temp. mamy w mieszkaniach 24 stopnie a i takl od początku farelką grzejemy, bo jak szukaliśmy złotego środka żeby nie płakała to akurat farelka też chodziła
a płacze przy ubieraniu, chociaż to zależy jaki ma dzień, czasami udaje się bez płaczu 🙂

Mała zrobiła sobie z mojej piersi poduszkę i śpi a ja boję się ją ruszyc bo inaczej znowu będzie chciała jesc

😉 no tak bez ubierania sie nie obejdzie 😜 ja musiałam jedynie zrezygnowac z czapki z troczkami i juz nie płacze, taki miał chyba kaprys 😜 ze za ciasno i zadnych wiazan bron Boze 😜

• Mamusie
ula-la napisał(a):
ilka napisał(a):
Przegapiłabym, Kasia mi przypomniała - buziaki dla 3 miesięcznej Zojki 😘

Ula jaką bierzesz szczepionkę? Ja 5w1.

ja tez tą

Na którą idziesz godzinę? Może będziemy się gimnastykowali o tej samej porze? 😁 My na 12.

• Mamusie
ilka napisał(a):
ula-la napisał(a):
ilka napisał(a):
Przegapiłabym, Kasia mi przypomniała - buziaki dla 3 miesięcznej Zojki 😘

Ula jaką bierzesz szczepionkę? Ja 5w1.

ja tez tą

Na którą idziesz godzinę? Może będziemy się gimnastykowali o tej samej porze? 😁 My na 12.

no prawie, ja zaczynam gimnasttykę juz godzine wczesniej 😜

• Mamusie
Cześć Mamusie 🙂

Wieczór u nas ciężki, ale za to jaka nocka 😁 Jaś zasnął ok 19.30 a obudził się o 1.30 🤪 Aż się przeraziłam 😁 Później zasnął ok 2.30 i obudził o 6. Teraz znowu śpi a ja mogę naszykować się do wyjścia i zjeść śniadanie.

Miłego dnia 🙂

• Mamusie
Hej dziewczyny, doczytam póżniej teraz tylko napiszę bo moja księżniczka jeszcze śpi 🤪 zasnęła wczoraj o 20.20 wstała o 5.10 na cyca i od prawie 6 nadal śpi 🙂 ale pewnie moje wolne dobiega powoli końca bo już i tak dużo udało mi się zrobić, więc stwierdziłam, że jeszcze napiszę do Was a przy karmieniu doczytam co dopisałyście wczoraj.

Kasiala dzięki za "mleczną" instrukcję. Czytałam właśnie w necie, że w mikrofali nie można więc zostajemy nadal bez tego sprzętu (kiedyś byłam zagorzałą przeciwniczką 😉 ) właśnie wyparzyłam laktator i jak tylko wymyślę w czym mrozić to się zabieram do roboty, może w aptece będą jakieś pojemniczki czy woreczki. A myślicie, że w butelce mogę? Bo dostałam 6 butelek tommee tipee i 2 swoje w sumie 8 a do tego laktatora się właśnie butelkę podczepia.

Planuję dziś długi spacer w wózku, zobaczymy co Zojka na mój plan powie 😉 W prawdzie brzydka pogoda ale trzeba dzieci hartować, bo będzie już tylko gorsza a w zimę też chcę z nią wychodzić.

Dobra lecę jeszcze może zmywarę rozpakuję, ale ona dziś mi śpi. 🙂

Buziaki mamuśki i wszystkie małe bolące brzuszki.
Aha moja Perełka też dostaje esputicon i dicoflor( probiotyk na florę) i dziś idę jej dokupić biogaie bo dostawała w szpitalu i super działało, to też probiotyk tylko jest więc bezpieczny.

• Mamusie
Jeszcze mi się przypomniało 🙂 Czarnylok i Ania w patologii noworodka powiedziano mi, że norma żelaza dla tego wieku to 9 i coś więc Zojki 10,7 to super wynik i powoli odstawiamy 🤪 W sumie dziwne to, bo w szpitalu mi mówili, że 11,5 to norma a na wynikach osatnich mam, że 11,2 😮 😮 😮 bądź człowieku mądry 🙂 Ale cieszę się bo nam problemy z brzuszkiem zaczęły się właśnie od podania żelaza, może odstawienie rozwiąże nasz problem. Aha i pytałam i pani doktor powiedziała, że ferrum lek nie wpływa na zabarwienie ząbków tym bardziej, że one jeszcze nie wyszły. Nie wiem jak Wy ale ja się bałam o jej ząbki po tym żelazie przez tyle tygodni.

• Mamusie
rosi007 napisał(a):
Jeszcze mi się przypomniało 🙂 Czarnylok i Ania w patologii noworodka powiedziano mi, że norma żelaza dla tego wieku to 9 i coś więc Zojki 10,7 to super wynik i powoli odstawiamy 🤪 W sumie dziwne to, bo w szpitalu mi mówili, że 11,5 to norma a na wynikach osatnich mam, że 11,2 😮 😮 😮 bądź człowieku mądry 🙂 Ale cieszę się bo nam problemy z brzuszkiem zaczęły się właśnie od podania żelaza, może odstawienie rozwiąże nasz problem. Aha i pytałam i pani doktor powiedziała, że ferrum lek nie wpływa na zabarwienie ząbków tym bardziej, że one jeszcze nie wyszły. Nie wiem jak Wy ale ja się bałam o jej ząbki po tym żelazie przez tyle tygodni.

😮 Ostatnio zrobiłam Mu poziom żelaza na własną rękę to wyszło 70 🤨 gdzie norma to od 37 do 145. To to 11,5 to w jaki przeliczeniu?