Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Cześć Dziewczynki 🙂

My po cudownej nocce, pobudki tylko o 2 i 5 i pospaliśmy do 8.30 🙂 🙂 Ból głowy jak na razie ustąpił..

Monkado jaka śliczna Kornelka!! 🙂 😘

Kasia fajnie że gładko przeszłyście szczepienie 🙂

Czarnylok jak byliśmy na pierwszej wizycie to nie mierzyli Jasia, tylko samą główkę.

• Mamusie
No Kinia to super 🙂 bardzo silny chłopiec z niego, pewnie po tatusiu,
reszta to coś mi się wydaje że mamusia rośnie 🙂
A Kamilka to jakaś leniwa chyba jest, jak leży na brzuszku to główki nie dźwiga, tylko leży i patrzy wielkimi oczami, u lekarza zadziera główkę wysoko a w domu jej się nie chce
Muszę ją więcej trenowac, tylko kiedy jak tylko przy cycusiach siedzi 😁

• Mamusie
Jasiu dziękuje za pochwały i rozdaje Ciociom po oklasku 😉

I nie przejmujcie się bo każde Dziecko w swoim czasie ma jakieś postępy, pamiętam że Nikoś na pewno w wieku Jasia tak nie trzymał główki i długo nie przekręcał się, nie wiem dokładnie ile miał jak zaczął ale wiem że inne Dzieci w Jego wieku wtedy już się przekręcały.. i co pięknie teraz się rozwija, nawet aż za bardzo 😉 😁 😁

• Mamusie
Kinia gratulacje dla Twojego Jasia 🙂 Silny z niego chłopiec.

A my z jasiem zostaliśmy oddelegowani na rehabilitacje 😞 Jest za bardzo prawostronny i trzeba to wyregulować, żeby nie był asymetryczny 🤨

No i już się zaszczepiliśmy, krzyku było co nie miara, zwłaszcza pierwsze wkłucie (żółtaczka ponoć bardzo jest bolesna), łzy się lały ale dalismy radę. Teraz jest spokojny, zjadł i śpi. Ale wieczór moze być rózny...

• Mamusie
czarnylok napisał(a):
ilka napisał(a):

A my z jasiem zostaliśmy oddelegowani na rehabilitacje 😞 Jest za bardzo prawostronny i trzeba to wyregulować, żeby nie był asymetryczny 🤨

A jak to się objawia?? 🤨

Jaś częściej przekręca główkę na prawą stronę, a jak leży na brzuchu to już tylko i wyłącznie w prawo. Jak leży na brzuszku to robi taką pozycję do pełzania i przesuwa się lekko w prawą stronę. A jak podnoszę go do odbicia to też ciagle mi się przekręca w prawo, juz wczoraj to na siłę brałam go i odwracałam ale tylko jęczał i kwęczał:/
A teraz weź człowieku być mądry i dodzwoń się do poradni rahebilitacyjnej 😮 od godziny próbuje non stop i cały czas zajęte...już widze terminy wizyt, pewnie na ten rok limit się wyczerpał...

• Mamusie
kinia napisał(a):
Ilka mój Jasiu za bardzo trzymał główkę na prawą stronę i lekarka kazała Mu przekładać a jak to nie pomoże to wtedy rehabilitacja. Moja koleżanka chodziła z córeczką i babka tylko kręciła główką i tyle.

No właśnie, tyle to każdy sam może w domu zrobić... Zobaczę, pójdę gdzieś o ile się dodzwonię i dowiem się czy to ma większy sens.

• Mamusie
amelka od rana puszcza baki przytym sie smieje momentami to az piszczy., chcialam zeby kupe szczelila i nic no i wkoncu muusialam pamka zmienic bo byl ciezki i kiedy tak chcialam zalozyc jej nowego i podnioslam jej pupe to mi walnela kupsko na dlon... a teraz patrzy na mnie i sobie gada haha

kinia twoj jas silny chlopak 🙂 buziaki dla niego:*

ilka a jak to sie objawia ze on bardziej prawostrony?

• Mamusie
Kinia gratulacje dla Jasiula 😘

Ilka dobrze że już macie to szczepienie za sobą 🙂 nam ostatnio powiedziala że nie można podać dziecku dwóch szczepionek na raz tzn wzw i tą 5w1 😮 😮 😮 więc ostatnio nas zaszczepiła tylko wzw a we wtorek idziemy na ta 5w 1..
No i trzymam kciuki za Jasia nr 1 żeby szybciutko wyrównał asymetrię 😘

• Mamusie
Jak byłam w połowie sierpnia na kontroli bioderek, to tamta lekarka też zwróciła na to uwagę ale powiedziała że jeszcze nic się nie dzieje i żebyśmy sami przekładali go na lewą stronę, a dziś ta pediatra, do której Jaś jest zapisany dała nam już skierowanie.
Także może jeszcze Wasze dzieciaczki mają czas i próbujcie sami kontrolować te strony a obejdzie się bez rehabilitacji.
Jejku i nie dodzwoniłam sie nigdzie, wszędzie zajęte szlag by to trafił, jutro od 6 będę próbowała chyba!

• Mamusie
ilka napisał(a):
Jak byłam w połowie sierpnia na kontroli bioderek, to tamta lekarka też zwróciła na to uwagę ale powiedziała że jeszcze nic się nie dzieje i żebyśmy sami przekładali go na lewą stronę, a dziś ta pediatra, do której Jaś jest zapisany dała nam już skierowanie.
Także może jeszcze Wasze dzieciaczki mają czas i próbujcie sami kontrolować te strony a obejdzie się bez rehabilitacji.
Jejku i nie dodzwoniłam sie nigdzie, wszędzie zajęte szlag by to trafił, jutro od 6 będę próbowała chyba!
Ilka doskonale cię rozumiem bo mój Marcel miał kręcz szyji prawostronny, ciągle był zwrócony w ta stronę i wolał tylko przez to jednnna pierś i do tego układał się w łuk więc od pierwszego miesiąca chodzilam z nim na rehabilitację i wszystko ladnie się unormowało( chciałam wstawić zdjęcie jak to u niego wyglądało ale nie mogę wstawić fotki 😞)