Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Oj widze, ze naprawde pagoda dO bani u Was Bo Tyle juz naskrobalyscie, ze hoho

Tosia, Ula i Kinia dzieciaczki superasne :*

U mnie tez pagoda w kratke pada nie pada i siedzimy tak caly dzien w domu ;( ja to caly dzien w pizamie haha a teraz juz sensu niewidze, zeby sie ubrac Bo Jeszcze troche i czas do lozka 😉

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
jej odkad Antek odkrył magie swoich rączek, wszystko chwyta i przyciąga do buzi żeby zasnąć, teraz spi i trzyma rekawy od srodka, a przez te rękawy jeszcze koc i nakrył sie na głowe, musiałam go odkrywać 😠, chyba musze zrezygnowac z koca na rzecz spiworka, żeby sobie jakiej krzywdy nie zrobił, tfu

• Mamusie
Ula pieluszką tetrową mu główkę nakrywaj jak tak lubi 🙂 znajomi tak robią, kładą małego do łóżeczka zarzucają mu na główkę tetrę a on moment usypia 🤪
żeby z moim dzieckiem było tak łatwo

Dzisiaj póki co nawet łatwo poszło, po kąpieli usnęła teraz o 21
tak więc ja też się kładę bo jutro czeka mnie pobudka o 5 żeby do lekarza się wyszykowac

kolorowych 😘

• Mamusie
Ula u mnie ten Sam problem mala tak raczkami rusze i caly czas sie bawi, ze juz nieraz musialam ja odkrywac Bo na glowe Sobie zazucila kocyk 😠
U nas to czasami bywa tak, ze Amelia Cala noc przesypia na brzuchu... Bo nieraz chodzilam hustalam, spiewalam na plecy kladlam i krzyk odwrocilam na brzuszek a ona paliszki do buzi i spi w 5sekund.

Dobranoc 🙂

• Mamusie
Ula niezły siłacz z Antosia 🤪 🙂

ciekawe jak u nas będzie nocka wyglądała, już sie przyzwyczaiłam że Kornelka przesypia całą nockę ale dziś nie będzie tak kolorowo bo nosek cały czas zatkany..

pediatra w sumie nic nowego nie powiedziała tzn jak jest kaszel to ona chętnie by Małą zobaczyła i osłuchała ale jeśli tylko pokaszluje i nie ma temp to możemy spóbować poczekać do pon bo wtedy i tak musimy iść na ważenie, zobaczę jak będzie wyglądała noc i wtedy zdecyduję..

ja już sie żegnam, Mała nakarmiona ale ani myśli spać 🤔 spróbuję ją ululać 🙂

• Mamusie
Ula to szybko Antos rączki odnalazł. Ja ciagle czekam na ten moment 😞 tzn. buźka już wie, że jest coś takiego jak rączki. które się fajnie ssie (w wersji Zojki "kumka") ale oczki jeszcze ich obecności nie odnotowały 😞 mimo, że macha nimi na wszystkie strony.

Ja małą kłade już na pleckach do snu (sukces w odzwyczajaniu od nocnego spania na brzuszku, ale główka ważniejsza) i teraz też ją położyłam i poszłam się wykąpać a ona w poprzek 🤪 🤪 centralnie w poprzek łóżeczka, a co najlepsze pytam męża" obudziła się" (bo karuzela grała jak przyszłam, myśleąłm, że włączył a on, że nie włączał. Czyli mała nóżkami takl kopała w karuzelę, że ją sama włączyła 🤪 🤪 🤪

Idę spać dobranoc :*

• Mamusie
No nareszcie jestem! czekalam na link aktyw.-do tego doskwiera brak kompa. teraz mam laptopa bratowej, bo trzeba prace mgr konczyc pisac, tylko mój mmaly szkodnik mi nie daje 🙂 Obserwowalam Was dziewczyny na faceboku-piekne macie te Wasze kruszynki 🙂 my sie zmagamy z kolkami, zaparciami no i dokarmiam. W szpitalu po porodzie mialam traume z karmieniem na oddziale neonatologicznym... pozniej mala w ogole ciagnac nie chciala a teraz pociagnie i spi. Wczoraj babcia stwierdzila ze Mila jest rozpuszczona:P och ja wiem o tym, tylko cwaniara juz sobie wszystkich wypracowala, teraz tez spi mi na rekach, bo inaczej spi tylko 15 min-terrorystka! Miłego dnia zycze 🙂

• Mamusie
Hejka 🙂

Jaś stał po 6 bawił się sam ze sobą do 6.30, zjadł i zasnął jeszcze ze mną na łóżku do 9. Dziś wybieramy się na spacerek, bo cały dzień w domu to tak cieżko...

Monkado jak tam nocka? Mam nadzieję że katar nie zamęczył Kornelki?

Alicja witaj na forum 🙂 Zaglądaj do nas częściej 😉

Rosi brawo dla Zojki za sapnie na pleckach 🙂 Powiedz jak to zrobiłaś to może ja nauczę kłaść Jaśka na brzuszku 😉

• Mamusie
hej tylko sie przywitam bo moj babel usnal o 9.30 i juz wstal haha 😁 co za niespodzianka :P

ale nocka suuper przed21 do 1.30 i potem od 2 do 5 normalnie bomba a potem od okolo 6 do 7 30

ale juz musze leciec bo maly placze ja to mam peszka zagladne poznoej jak usnie na dobre pogoda do du.... wiec siedzimy w domu 😞

• Mamusie
Dzień dobry!
Kuźwa jak mnie krzyż boli, coraz gorzej z moimi plecami, ostatnio przez 3 dni miałam rwę kulszową a od wczoraj wieczór krzyż mnie nachrzania 😠 co to będzie jak będę miała 50 lat? 🥴

Ula w szoku jestem jaki Antoś silny, Staś nie chce podnosić główki 😞 a już na pewno nie tak wysoko.

Rosi niezła akrobatka z tej Twojej córci 😁 zapomniałam pochwalić,że śliczna jest i uroczo ją stroisz 😁

Monkado dużo zdrówka dla Nelci 😘 😘 😘 😘
Staś też jeszcze ma katar,zawsze rano muszę mu psiukać i odciągać,poza tym podaję mu jeszcze Mucosolvan, a on jeszcze trochę pokasłuje....

• Mamusie
Halo 🙂

Ania czekamy na wieści od lekarza 🙂

Alicja witaj i zaglądaj częściej i oby Milenka dała Ci popisać trochę tej pracy 🙂

Rosi moja Kornelka też taka wierciocha 😁 co prawda karuzelki nie udalo jej sie nigdy włączyć ale obroty, wygibasy i wędrówki po całym łożeczku są w standardzie 🙂 ostatnio dostaliśmy taki śpiworek do spania co sie dziecko do środka wkłada i zapina na ramionkach i myślalam że to ukróci jej samowolkę ale skąd, jest troche trudniej ale ona cała z tym śpiworkiem urządza sobie wędrówki 😁

Ilka mnie tez by sie przydała ta umiejętność nauczenia Małej leżenia na brzuszku dlużej niż minutę, co prawda ona wysoko podnosi główkę ale trwa to właśnie minutę a później zaczyna sie płacz 😮
A neonówka świetna 😁 są genialni, to też jest niezłe:
http://www.youtube.com/watch?v=J_Cw6nh3NQ8&feature=related
😁 😁

Dzięki dziewczyny 😘 😘 dziś już lepiej i nocna też nie narzekam- spala do 6 rano 🙂 tyle że w nocy jak słyszałam że charczy to wstawałam i odciągałam jej katarek i smarowałam maścią majerankową ale spała przy tym jak zabita 🙂 o 6 pobudka na jedzonko i spanie do 9.30 także dziś jestem wyspana 🙂 no i ten kaszel przeszedł, w nocy tylko raz zakasłala także daruję sobie dziś tą wizytę, tym bardziej że pogodna znowu nie rozpieszcza.. 🤢

Karola i oczywiście zdrówka dla Stasia 😘

no i znowu nam sie szczepienie odciągnie.. ja jej chyba nigdy nie zaszczepię 🤢

• Mamusie
Cześć Dziewczynki 🙂

Pogoda nadal do du.. humor także 😞 Pokłóciłam się wczoraj z Mężulem, puściły nerwy i w sumie o nic konkretnego nie poszło a mimo to skończyło się tak że nie rozmawiamy ze sobą 😞

Za to Jasiu pięknie spał, usnął o 20.10, pobudka o 2.25, 6.40 i spał jeszcze do 8.30 🙂 Ja niestety z tego nie skorzystałam bo w ogóle nie mogłam spać w nocy a rano wstałam o 7.

Ula Antoś słodziak i pięknie główkę trzyma! 🙂 Buziaki z okazji 2mcy!!! 😘 😘

Rosi niezła akrobatka z Zojeczki 😁

Monkado cieszę się że bardzo nie przeszkadzał katar Kornelce, niech zdrowieje Kruszyna! 😘

Karola współczuję bólu pleców 😘

Alicja witaj, miło Cię widzieć 🙂

• Mamusie
Karola mnie też bardzo mocno bolą plecy, krzyż, kręgosłup:/ ale u mnie związane o jest z tym, że bardzo dużo dźwigam. Otóż mieszkamy w gównianym bloku, gdzie winda jeździ co 2 piętra i ja żeby wyjść to musiałabym dźwigać wózek 1,5 pietra. Nie jestem w stanie tego zrobić, więc wózek leży złożony w aucie, ja pakuję Jaśka w nosidełko i znoszę , na parkingu rozkładam wózek i dopiero mam spacer. Czasami mnie ktoś przyblokuje innym autem, nadźwigam się i naklnę przy tym, ze aż ryczeć mi się chce...A są takie dni, że jak pomyślę ile czeka mnie zachodu żeby wyjść to i spaceru się odechciewa 😞 😞
Szukamy innego mieszkania, dziś jedziemy obejrzeć jedno, może się uda. Ostatnio studenci nas ubiegli...

• Mamusie
cześć kochaniutkie... ale wczoraj miałyscie wenę 🤪 do północy Was czytałam 😮 🙃 ale potem padłam...

Tośka ale fajna klucha z Twojego Jaśka takie fajne ma te wałeczki ja to bym go zaraz wycałowała w kazdy wałeczek 😜 😜 😜

Ula ale Tosiek 😜 ładnie główkę unosi moja to taka leniwa zę minuta na brzuszku to za dużo żeby poćwiczyć i od razu nerwy są ale jak ją pionizuje to ładnie trzyma główkę... no ale lekarka mówiła żeby kłaść na brzuszku to kładziemy tak zeby telewizor oglądała i tak głowę trochę podźwiga 😜 cóż podstęp jedynie działa ☺️

Rosi moja Kajcia też różne wygibasy robi w łóżeczku ostatnio ją zastałam obróconą w poprzek z nogami opartymi o ochraniacz 🤪 😁

Kinia głowa do góry z mężulcem napewno się wyjaśni i będzie ok mój też mnie denerwuje ale co zrobić...

Mnie też kręgosłup naparza... 😠 😞 ale to daltego że ja się przedźwigałam za szybko chciałam poderwać wózek i mi łupnęło... i teraz jak chcę nawet sam fotelik z Kajcią podniesć to naparza niemiłosiernie... 😠 😞 ale cóż co Nas nie zabije to Nas wzmocni 🙃 😁

Kajcia mnie rozpieściła dzisiaj zasneła o 20-01:45 potem 02-07:07 nastęnie spanie do 10 potem cyc i do 11:30 a teraz znowu śpi od 20 minut 🤪

Ala witaj i zaglądaj jak najczesciej 🙂

• Mamusie
Kinia współczuję kłótni z Mężem 😞 mam nadzieje ze szybko sie pogodzicie bo szkoda zdrowia i nerwów na kłotnie o nic.. 😘

Kasiala chyba wypróbuję ten podstęp z telewizorem 😁

oj tak pogoda działa usypiająco na nasze Dzieciaczki, Kornelka też dziś śpi i je tylko raz pogugala na macie ale szybko jej sie znudziło i poszła spać 🙂

• Mamusie
witam 🙂
nie było mnie dwa dni a tyle do nadrobienia miałam ze hoho 🙂 zdjęcia obejrzałam i wszystkie dzieciaczki cudniaste 🙂 gratuluję wszystkim dzieciaczkom podnoszącym wysoko główki moja Emcia jest leniwa i nie chce podnosić ale mam dzisiaj kontrol z nią w tej sprawie.
w poniedziałek byłam u gina i wszystko tam w porządku i gin do mnie mówi: gdyby był to pierwszy pani poród to bym powiedział że mozna myśleć o drugim a że to był trzeci to chyba o czwartym nie będziemy rozmawiali co? i przepisał mi pigułki Cerazette

czesc dziewczyny, w koncu mam chwile, moje dziecie wlasnie zasnelo, w koncu.. 🙂 a ja pieke rogaliki;p jeszcze tylko musze jakis obiad zrobic i spakowac nas, wyjezdzamy sobie jutro na weekend do zakopanego cala trojka 🙂(male wakacje sobie robimy) 🙂