Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Cześć Dziewczynki 🙂

U Nas katar nadal u jednego i drugiego i jeszcze mnie kicha od wczoraj niesamowicie 😞 Z Mężulem niby lepiej ale bez szału 😉 Jeszcze dzisiaj będzie tak "byle jak" a jutro pewnie już całkiem normalnie.

Ania cieszę się że takie dobre wiadomości od lekarza przyniosłaś 🙂

Kasiala gratuluję trójki! 😉

Alicja mój Jaś też miał wrodzone zapalenie płuc. A byłaś chora niedługo przed porodem?

Kasia buziaki dla Emilki z okazji 2mcy 😘

Karola pajacyk super a ciastka.. przerażające 😁

Zojeczka, Emilka, Kamilka i Kajcia wszystkie piękne Damy 😉 😘 😘

• Mamusie
Byliśmy na spacerze, nie wiedziałam że jest tak ciepło. Przez okno wydawało mi się że chłodno, aż musiałam Jaśka trochę "rozpakować", bo go za bardzo opatuliłam 😁

Karola ciasteczka bardzo apetyczne 😁 😁

Kinia dobrze ze z Mężem już lepiej, niedługo pewnie będzie całkiem dobrze 🙂

Kasia sprawdzałam dzisiaj i mój Jaś też nie podnosi główki, tylko zostaje mu i opada 😞 Boże ja to aż się boję co powiedzą mi na tej rehabilitacji, asymetria, słabe napięcie, wszystko na "nie"... 😞 😞

• Mamusie
Wróciliśmy z usg - i wszystko jest idealnie, nereczki symetryczne
lekarz powiedział że nerka noworodka po urodzeniu obraca się i akurat wtedy mała miała usg i wyszły nierówne 🙂
A płakała strasznie, udało się że po nakarmieniu później spała i obudziła się przed samym usg
płakała, wyrywała się a ja ją musiałam przytrzymywac na siłę, później pociumkała trochę mleczka i padła 🙂

W realu są pampers premium po 39,95 🙂

• Mamusie
ania_p napisał(a):
Wróciliśmy z usg - i wszystko jest idealnie, nereczki symetryczne
lekarz powiedział że nerka noworodka po urodzeniu obraca się i akurat wtedy mała miała usg i wyszły nierówne 🙂
A płakała strasznie, udało się że po nakarmieniu później spała i obudziła się przed samym usg
płakała, wyrywała się a ja ją musiałam przytrzymywac na siłę, później pociumkała trochę mleczka i padła 🙂

W realu są pampers premium po 39,95 🙂

Ania super że z Kamilką wszystko dobrze i ze jest zdrowiutka, to najważniejsze 🙂

A te pampersy to 2 czy 3? I ile ich jest w paczce?

• Mamusie
ilka napisał(a):

Ania super że z Kamilką wszystko dobrze i ze jest zdrowiutka, to najważniejsze 🙂

1 jest 78, a 2 - 72, rozmiary widziałam różne
Teraz wzięłam 2, ale nie wiem czy nie za duże będą bo w sumie to 1 nadal są na Kamilkę dobre 🙂

• Mamusie
ania_p napisał(a):
ilka napisał(a):

1 jest 78, a 2 - 72, rozmiary widziałam różne
Teraz wzięłam 2, ale nie wiem czy nie za duże będą bo w sumie to 1 nadal są na Kamilkę dobre 🙂

U mnie Jasiek jakieś 2 tygodnie temu awansował na 3 😉

Zebym miala jeszcze czas na forum.... 😞 od rana ogarnianie i wyjście na 3 godzinki na spacer 🙂 teraz pospaliśmi od 15 do 17 🙂
Jaś akurat siedzi na mnie i wali kupę, tylko coś mało, patrząc na to, że od rana nawet bez kleksa w pampersie 😞 i jego pampki to też 3, 1 nigdy nie używaliśmy 😞
Muszę iść do ginekologa najprawdopodobniej.... Okres dostałam równe 2 tygodnie temu, a dziś znowu leje się ze mnie krew i zaczynam się martwić 😞
A czekolady białe jem 🙂 narazie zwykłych się boję 🙂
Kinia zdrówka 😘 i oby piątkowy wieczór przyniósł sam dobry nastrój z mężulem 🙂
Ania, dobrze że wszystko u lekarza ok. oby tylko ten otwór się zamknął 😘 szkoda, że u mnie nie ma reala
Nasze dziewczynki super piękne. Milusia cała mama 🙂
Karola pajac przeboski 😁 wstaw później foto Stasia w nim 🙂 i ciasteczka mmm....wypróbuję w halloween 🤪
Kasiala gratuluję trójki 😘
Kasia STO LAT DLA MILUSI 😘

• Mamusie
hej my dzis idziemy pytac o chrzest wszystko by bylo spoko tylk ochcemy w innej parafi i w sobote 😁 ale coz

Tosia moj kiedys tez caly dzien nci nie robil wiec sie nie marts a teraz wali po 4 dziennie nieaz od pepka po plecy haha 😁

ok zmykam mleka udoic i nakarmc ojego babla bo czas goni buzka

• Mamusie
hej i niestety musze isc do swojegoproboszcza oo zgode cholara a myslalam ze sie obejdzie 😠
ale ogolnie tamten ksiadz spoko jaka niedziele chcemy taka sabie mozemy wybrac zrobi wyjatek dla nas 😁 super!!

Tosia ja jade dzien i noc na pampers active baby sa niezastapione a w sumie mam jakas paczke nieznanych mi dotad pampkow od ciotki wiec moze sprobuje je na dzien zalozyc co to warte :P

wiecie co dzis znow wojna z M masakra maly sie darl i on chcial go wykapac na sile i mowie zistaw niech uppokoi itp a on do mnie odpierdziel sie ja go wsadzam do wanienki szok!! zwyzywal mnie walnelam go w plecy za to i tyle kazalam mu tak nazwac swoja mamusie to mnie pchnal ha zabolalo ale ja szmata nie jestem - jamam dosc kazalam mu sie spakowac i wypier.... 😠 😞 😞 wyc mi sie chce!!!!
a mialo byc tak pieknie....
moje biedne dzieicatko upokoilo sie dopiero jak zjadlo teraz zasypai w lozeczku a nie dawn ogugal do prosiaczka ma jakis sentymet do niego 😁

oj cos sie wierci....ale moz e bedzie spalo biedactwo

• Mamusie
ha moja siostra jedzie jutro o 6 ranona sesje 😁 brrr ale zmarznie masakra ale wygralaja u prof fotografa wiec trzymajcie za nia kciukasy... teraz mierzyciuszki zeby wiedziec w czym isc ...pokaze wam jej fotoski zreszta na facebooku mozecie looknac Klaudia Dziedzic w moich znajomych juz jedna sesje miala...jest liczna dziewczyna 😁

okja uciekam spac bo mam dosc wrazen na dzis...... papa

• Mamusie
a! i była teściowa 🙂 a robię ostatnio tak że rano ściągam ile sie da- ok 120ml i dzielę na 3 części, do każdej dolewam/ dosypuje leki które teraz Mala zażywa (na ulewanie i probiotyk) i podaje jej rano, w południe i na wieczór. a teściowa jak zobaczyła buteleczkę po mleku to mówi oburzona "a co ty ją sztucznym dokarmiasz?" 😠 a co jej do tego 😠

• Mamusie
Monika musisz być dzielna i nie dawać się tak traktować (ja też bym się wkurzyła) ale mam nadzieję że jak emocje opadną, to porozmawiacie na spokojnie i wszystko się ułoży a mąz Cię przeprosi 🙂

My w dzień używamy Dady albo Pampers Aktiv ostatnio (rewelacyjne!) a w nocy tylko Happy, bo to jedyne pieluchy których Jaś w nocy nie przesikuje bokiem, górą itd...i kupa też nie przelatuje 😉