Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej mamcie 🙂
Antoś buziaczki 😘 😘 😘
Jeszcze trochę i mojej też stukną 4 miechy 😁 i zaczniemy marcheweczkę jeśc, tylko muszę gdzieś poczytac o tym wprowadzaniu jedzenia bo zielona jestem, no chyba że mi forumowe cioteczki pomogą, ale to jeszcze nie teraz później bo mogłabym zapomniec 🙂
Kasia ja też zapomniałam ☺️ Emilka cudniasta i super sesja zdjęciowa. My też planujemy sesję małej zrobic ale nie po chrzcie tylko jak już będzie siedziała i w końcu podnosiła główkę bo teraz to leniuch nadal nie chce i do tego strasznie się spina jak widzi aparat 😁 i przestaje uśmiecha.
Karola mam nadzieję że dzisiaj samopoczucie lepsze 😘
Monkado ja też z gardełkiem nie pomogę, może zadzwoń do przychodni i zapytają lekarkę?
No i z tym widywaniem malej weekendy 😞 może coś wymyślicie? może niech mama z wami zamieszka?
Morskooka ja też planuję małą do jej pokoiku przenieśc, tylko jak na razie odwlekam to jak mogę, no bo jak to tak bez niej w pokoju 😞 no i muszę kupic nianię, bo mała w nocy wstaje, a jej pokój nie jest obok i boję się że mogłabym nie usłyszec.
A nocka u nas no cóż, co przespanych nie należy. Kamilka usnęła o 23 i wstała o północy wyspana i gotowa do zabawy, dałam jej cyca i przez godzinkę odkładałyśmy się do łóżeczka. Usnęła o 1 i pobudkę zrobiła o 4.30, wstała o 7 i teraz pojedzona śpi a ja się już nie kładłam bo na bioderka jedziemy to muszę się do porządku doprowadzic 🙂 a jest co robic 😁
A z allegro przyszły mi 3 potwierdzenia że zapłaciłam a kupiłam 4 rzeczy 😞 czekam dalej
akurat za tą opaskę nie mam potwierdzenia 😞
http://allegro.pl/estelia-opaska-na-chrzest-kwiatuszki-do-chrztu-i2782288902.html

miłego dzionka, u nas pochmurno i strasznie jesiennie 🙂

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej mamusie...

a ja padam na twarz juz druga noc Oli budzi sie z placzem ciagle i nie wiem co mu jest, dzis w nocy usnla kolo19.30 z tym ze na cycu do20.20 myslalam ze pojadl a tu pobudka o 23.30 placz jakby go ze skory obdzierali, dalam cyca,zjadl. i co wstal o 1 ! 🤪 🤪 ja nie wiem znow cyc u snal o 1.30 wstal kolo 4.30 cyc i znow usnal i wstalprzed 7 (oczywiscie klotnia z M bo sie tlukl jakc holerai go obudzil) i byl radosny chcialam na cyca ale on nie stanowczo odmowil. wiec odczekalam znow nioe polozylam obok mnie najpierw sie bawil i super a za chwile placz w nieboglosy ,ja nie wytrzymalam peklam wyszlam z pokoju , podnioslam glos, on plakal dopiero na chodzonego sie uspokoil, chcialam dac cyca znowplacz. przeszlo polozylam placz to znow na rece, az w koncuchybaz placzu usnlami na rekach i juz sie wierci...
ja nie mam sil... cos ze mna jest nie tak nie radze sobie z tym wszystkim....... 😞

z M jak zwykle nie gadam, KAsiala doskonale Cie rozumiem.
u mnie jes to samo wczoraj wrocilz pracy wiec wzial malego jak sie kapalam (to jedyny czas odpoczynku) i potem oddal i siedzial do 19 w pokoju na kompie!! placil rachunki ponad godz -ciekawe!! jak mu powiedzialam ze aj potrzebuje sobie dyhcnac to powiedzial ze on tez-mialam ochote go zarypac za to!!! prze ta sytuacje niestey moj Oli rodzenstwa raczej nie bedzie mial.

a co do mojego to nawet go nie przewinie a jesli juz mu powiem idz go przewin to piewse pyt jest czy jest kupa?! bo jajest to on nie przewinie!! szlag mnie trafia!!!! ja sie chyba w koncu rowiode i bedzie spokoj pocierpie troche a potemjuz luz bo nerwowo nie wytrzymam,niestety wyzywam sie na dziecku bo nie mam sil sluchac juz jego placzu taka jestemzestresowana 😞...... amialo byc tak pieknie, dziecko owoc milosci, bardzo chciane...chyba tylko przeze mnie... 😞

• Mamusie
boze moje dseicko jest cudowne nadal sie do mnie usmiecha.... kocham go nad zycie

wiem ze marudze,a le chybamam depreche.... 😞

nic uciekm do Oliego , ubierzemy sie i jakies sniadanie zjem,a moze on w koncu cyca zje...

dziewczyny pyt a zanim podalyscie marchewke dawalyscie kaszke dziecku??? np z glutenem?? bo juz nie wiem czy od 5 mies czy od 4 z glutenem.?

• Mamusie
HEJ 😜
dziękujemy 😘 😘
ania a gdzie ta twoja mała tak wstaje w nocy 😜 😜 moze na siku 😜
u nas znów nocka przespana a nie przebudza się o tej 5 odkąd zaczęłam gasić mu lampkę i spimy teraz całkiem po ciemku, może to od tego 😮 😮, bo ostatnio słyszałam jak sie przebudził, ale sie tylko przeciągnął i dalej w kimę
no ja też mysle zeby Antosia dać do jego pokoju, ale juz tak pomyslałam że wstawimy tam łóżko sypialniane a duży pokój zostawimy dzienny, więc i tak razem bedziemy 😜,

• Mamusie
Monikas, wez głęboki oddech, uspokój sie, popatrz na swoje dziecie,na te małe cudne oczka, nosek.. i pomysl sobie ze z niego to taki mały pavarotti pospiewa i przestanie. Jak bedziesz sie denerwowac to on tym bardziej i zrobi sie błędne koło, zwłaszcza, że to nie jego wina, że twój m jest jaki jest. Moze uzupełnij magnez to cie nerwy trochr puszcza czasem takie proste rzeczy pomagaja, a mozeprobuj z mezem normalnie porozmawiacna spokojnie powiedz co ci lezy, w ko ncu to Twój małżonek, ktory Cie kocha to moze sobie co nieco uswiadomi.

• Mamusie
Monika a może Oli po prostu nie jest głodny? A jak już je to zjada z całej piersi?
Kamilka od kilku dni robi sobie zabawę z cycusiem, trochę pociągnie i zaczyna się rozglądac dookoła ale prowadzi rozmowy z cyckiem, to wtedy ją odstawiam, jak będzie głodna to w końcu umie krzyknąc 🙂
A budzi się z krzykiem bo może czuje się samotny. A noszenie i przytulenie nie działa? A jak jego brzuszek? Może bączki go męczą?

• Mamusie
I jeszcze z cyklu listonosze 😠
Wczoraj dzwoni do furtki listonoszka i mówi: zostawiam awizo, pytam się a kiedy było pierwsze, bo awizo to się przeważnie drugie zostawia, a nie pierwsze skoro non stop w domu siedzę,
a ona mówi że to jest pierwsze bo są dwie przesyłki duże i ona tego nosic nie będzie 😮
Ok. pojadę na pocztę i zrobię awanturę, bo skoro przesyłka jest za duża żeby ją listonosz nosił to niech nie przyjmują tego jako przesyłka tylko paczka i kłopot z głowy wtedy samochodem podwożą.
A te przesyłki to chyba będzie świeca i szatka więc może byc duże, a druga to raczej na pewno sukienka którą małej kupiłam, a że nie jest to suknia ślubna to raczej przesyłeczka będzie mała 😠 Kupiłam jej sukienkę mikołajkę z kapturkiem 🙂

• Mamusie
no dziwni ci listonosze, u nas blok dalej chodzi inny chłopak i kolezance zadnej poleconej przesyłki która nie jest zwykłym listem nie przynosi, nawet jej powiedział, ze wszyscy listonosze nie noszą, bo nie maja jak do torby tego zmiescic, szkoda tylko że u mnie chodzi inny i kazda pakę wniesie, nawet się zdziwiłam jak kombinezon zamawiałam ze też przyniósł. poprostu im sie niechce, a nie ze taka zasade mają

• Mamusie
ania mam nadzieje że ten ostatni zakup tez szybko zrealizuja, bo u mnie druga sprzedaz i drugi problem, tylko laska zwykłym przelewem płaciła, wpłata przyszła na moje konto tydzień temu i dziś przez przypadek zobaczyłam bo wchodziłam na stronę, a na @ nic nie dostałam o wyborze sposobu przesyłki. za to dostałam 2 @ o sprzedaży która sie zawarła ponad miesiąc temu. które wczesniej oczywiście też były 😮 😠