Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej co do Oliego to newiem teraz przez dzien jest spokoj nic mu sie nie dzieje czasami tylko normalnie. zobacze jak bedzie dzis w nocy i zwarze go jak cos jest nie tak jade do lekarza i tyle bo jestem glupia.

co do M chcialabym ale on zawsze ma cos to robi auto od 2 tyg to na budowe to jest zeczonypo pracy ja nie rpacuje wiec zmeczona nie jestem.... dzis jade z siostra do lekarza i po kaszke z glutenem to bedzie moja rozrywka 😞 zawsze cos, ja i tak bede tesknicza malym ale fajnie miec przerwe

• Mamusie
witam 🙂
dziękuję dziewczyny za miłe słowa co do Emilki 🙂
Morskooka mnie jeszcze ćmi ząb ale da się przeżyć
Bartuś przystojniak 😘
Sto lat la Antosia i spóźnione dla Bartka a moja Emi jutro kończy 4 miechy
do tego wychodzą jej dolne jedynki już zrobiły się przedziałki i do tego strasznie się ślini, i od 2 dni (odpukać) poszła mi spać po 21 🤪

• Mamusie
Kinia to super!! 😘 jeszcze jakbyś mogła ją rano ode mnie odbierać bo mi nie po drodze te bieńczyce 😉 😜 😁

Domi miałam pisać że my tą nakładkęmieliśmy w kształcie litery L tzn to było podparcie i pod pupkę i pod główkę także jak ją wyciągnęłam to straciła i jedno i drugie ale tak jak mówię jak ubierzesz w ten kombinezon/ śpiworek to i tak zostaje malutko miejsca więc jest stabilnie 🙂
a u nas na obiad krupnik i pieczona polędwica wieprzowa 🙂

Ania super że z bioderkami ok 🙂

a Mała coś śpi.. kurcze zawsze mi jest przykro ją budzić no ale staram sie trzymać stałych pór karmienia tym bardziej że dziś idę na fitnes i nie pasuje mi zmiana.. oj coś mruczy idę kuć żelazo póki gorące 😁

• Mamusie
U nas na obiad pomidorowa a później zrobię naleśniki z jabłkami.
Wyobraźcie sobie że dzisiaj pocztex przywiózł te dwie przesyłki 🙂 faktycznie duże bo w pudełkach, świeca szatka i sukienka na chrzest bo kupiłam nową 🙂
na razie zmykam bo do wujka jedziemy z zaproszeniem 🙂

• Mamusie
a u mnie gulasz ale chetnie bym zjadla krupnik i nalesniki.....moze jutro 🙂 🙂 🙂my po szczepieniu maly troche plakal ale utulilam i sie uspokoil....ze skora troche lepiej tak wiec nadal kapiel zabroniona 😮 😮 😮 😮
Ania super ze z bioderkami super bo to wazne zeby ksiezniczka ladne nozki miala 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Witam się z łóżka 😁 Dzieci od 1,5h śpią także korzystam już z wolnego 😉

Monkado nawet dalej niż Bieńczyce także nie ma sprawy, mogę odbierać Kornelkę 😁 😁 😁

W końcu udało mi się uzyskać to nieszczęsne skierowanie także czekamy na 6.12..

• Mamusie
Dziewczyny załamałam się, bo nie mam kompletnie pojęcia w co się ubrac na chrzest 😞
Cały czas myślałam o takim jednym żakiecie w którym do pracy śmigałam, teraz go mierzę a on taki wielki że wyglądam jak w worku na ziemniaki. Spodnie już dawno mierzyłam i w każdych wyglądam okropnie, podobnie spódnice 😞 I nie byłoby problemu, ale muszę założyc coś w czym będzie mi wygodnie karmic 😞 i tu powstaje problem.
I tak mała wystrojona, na męża też mam pomysł tylko trzeba mu jutro spodnie kupic
a ja jak zwykle jak ta ostatnia sierota 😞
Pójdziemy jutro na sklepy i tylko będę się wkurzac i nic nie kupię bo mi się nie spodoba.
Obym jutro miała lepsze nastawienie, bo inaczej zakupy będą do bani.
A i idziemy bez małej, bo zostawiamy ją u teściowej, która mieszka obok, więc jakieś 2 godzinki na zakupy będą.

I nie pisałam Wam, ta sukienka z płaszczykiem które kupiłam małej, wcześniej nie zauważyłam że mają wielkie plamy, które się nie doprały 😞 Dzwoniłam już do tej laski i odsyłam jej, ma mi zwrócic pieniądze. A w niedzielę wylicytowałam inną sukienkę za 26 zł 🙂, tylko że cieńszą z czepkiem i bucikami 🙂 Dzisiaj przyszła i jest śliczna 🙂

• Mamusie
Taaaaadam! Przeczytałam wszystko 🤪

Co pamiętam:
łóżeczko turystyczne brat ma caretero i jest ok a ja nie wiem jakie mamy ale za ok 200zl i też już Zojka spała w nim z 5 nocek i jest spoko.

Ilka ja też już umowy nie mam i mam macierzyński z ZUSu i te 4 tyg jak najbardziej przysługują tylko wniosek trzeba złożyć.

Buziak dla Bartusia.

Zdj kropkowych i pasiastych bąbli super!

Jutro napiszę więcej i o naszej podróży bo dziś już padam a jeszcze kikka rzeczy musze zrobić.

No i baaaardzo, baaardzo się cieszę, że jest poprawa u Kornelki.

Dobranoc.

• Mamusie
Ania Moja tak piszczy i lezy kolo mnie na kanapie i niewyglada na to ze chce spac haha

A ja sie dzis wkurwilam na psa myslalam, ze go zabije 😠 😠 😠 I z tego wszystkiego jak na Niego krzyczalam to uciekl do salony I pociagnal mi kabel od takiego malego laptopa i spadl mi zlawy i jest po ekranie ;( musze zamowic nowy i brat mi zrobi :

• Mamusie
Kornelka już śpi więc i ja sie zbieram 🙂

Kinia dziękujemy za chęci, oklask 😘 🙂

Ania ja miałam tak samo- Kornelia odstrzelona i Mąż też a ja nie miałam w czym iść, też miałam w głowie koncepcję ale jak to ubrałam to czułam sie jak klaun więc odciągnęłam mleko i pojechałam na zakupy i co? oczywiście nic na mnie nie było, kupiłam na siłe żakiet i jakąś bluzkę ale nie czułam sie w tym dobrze.. mam nadzieje że Tobie jutro pójdzie lepiej z tymi zakupami, trzymam kciuki! 😘
i super że już dotarły rzeczy, oby jeszcze ta opaska przyszła na czas 🙂

Daria a może zapytaj w aptece o jakiś preparat na wypadające włosy?

aha dzięki dziewczyny za odpowiedzi co do tego gardełka 😘 😘 😘 a uświadomiłam sobie że jutro jedziemy jeszcze do endokrynologa z tymi wynikami a że jest to też pediatra to zapytam o to gardełko 🙂

dobrej nocki 🙂

• Mamusie
Agatka i jak? Amelka już śpi? 🙂
My o 22 się wykąpałyśmy, później cysuś, trzy próby odłożenia do łóżeczka i teraz usnęła 🙂 czyli norma.
W sumie to czekam jeszcze na to futerko, kozaczki i opaskę i Adasiowi mojej siostry kupiłam spodnie i dwie koszule na jednej aukcji i też mają teraz przyjśc 🙂
Normalnie jak pomyślę o jutrzejszych zakupach to mi się odechciewa 😞

Ok. zmykam do kąpania i spac 🙂 Kolorowych 😘

• Mamusie
Czesc dziewczyny 🙂
Ja tez nie wiem w co sie ubrac na chrzest 🙂 Moja mama mi to wczoraj uswiadomiła 🙂 no ale mamy jeszcze miesiac wiec moze cos znajde 🙂
Wczoraj było plucie dynia 🙂 dopiero marchewka uratowała obiadek 🙂 Mój mały pokazuje ze ma smaki 🙂 a w szafce mam jeszcze 3 słoiczki dyni 😞 no moze za tydz. mu zasmakuje..
dzis pobudka o 6tej rano:/ dobrze ze maz na 8maidzie to go pobawil bo ja nieprztomna tak rano jestem 🙂
cyc a tu jesc sie chce...
Ach Ania super ze bioderka macie w porzasiu 🙂