Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dzień dobry 🙂
my już po małym spacerku, byłam krew pobrać z małą. Śmiała się do pielęgniarki w trakcie pobierania 😮 dopiero pod koniec była podkowa bo już chyba Zojka miała dość miętolenia jej paluszka 🙂

Teraz strajk na drzemkę o 9.00 i tak sobie siedzimy.

A co do lotu to ogólnie super, tylko przy lądowaniu było troszkę płaczu ale to był pikuś przy innych dzieciach, niektóre mamy dyndały je w przejściu pół lotu a przy lądowaniu był pisk jak nie wiem.
Ogólnie Zojka bardzo dobrze znosi podróże. Pierwszą noc był mały cyrk bo pozwoliłam jej posiedzieć z nami do późna ale potem przesypiała noce normalnie 🙂

Dziś do teściowej na urodziny jedziemy.
No i my też jesienne wstawimy 🙂
[IMG]http://i48.tinypic.com/20aphqd.jpg[/IMG]
[IMG]http://i50.tinypic.com/2v275mg.jpg[/IMG]

• Mamusie
Witam się pochmurno, dobrze że chociaż nie pada
za to w niedzielę nie padac 😞
Nasza nocka? Już 3 dzień usypia o 23 i wstaje wyspana po godzinie 😞 dzisiaj znowu usypiałyśmy się do 1 😞 później pobudka o 4.30 i wstałyśmy o 9.
Ja to już sama nie wiem,może coś źle robię że mała nie chce tak spac.
I nadal pomysłu brak na ubranie 😞 W ogóle wszystko do d... jest
O właśnie taki mam dzisiaj humor 😞

• Mamusie
halo 🙂

jej Rosi ale Zojeczka już duża! 🤪 tak już strasznie "dorośle" wygląda w tej spacerówce, śliczne jesienne zdjęcie 😘
i oklask dla Ciebie za przeczytanie zaległości! 🤪

Ania 😘 głowa do góry, na pewno uda Ci sie coś fajnego ustrzelić i od razu humorek sie poprawi 🙂

Morskooka u nas też było plucie dynią, także poszła w odstawkę i spróbujemy znowu za parę dni 🙂 i oklask dla Ciebie 🙂

• Mamusie
Rosi Zojeczka cudowna, aż spojrzałam ile to ona już ma bo faktycznie wygląda tak "dorośle" 😁
Ja mojej czapki bez wiązania nie mogę zakładac bo tak kręci głową że wiecznie na oczach ją ma 😁

A co do zakupów no cóż, dodatkowo dochodzą kwestie finansowe, czyli za dużo wydac to nie mogę bo idzie w ruch kredytówka i trzeba będzie to spłacac 😞

• Mamusie
Cześć Dziewczynki 🙂

Ja powiedzmy że wyspana... Jasiu od kilku dni budzi się o 3 i 1-1,5h śmieje się i gada 😁

Ania jak ja Ci współczuję tych cyrków ze spaniem Kornelki 😞 😞 A co do ubrania na chrzest to na pewno coś znajdziesz, trzymam kciuki! 😘

Rosi super że Zojeczka tak dobrze zniosła lot 🙂 I w ogóle jaka Ona śliczna i duuuuża, a ta kurteczka bomba!!! 🙂 🙂 😘

Ilka wygadaj się, będzie Ci lżej 😘 😘

• Mamusie
hej dziewczyny moj mops wlasnie ma drzemke ale cos marudny dzisiaj nie wim moze po tym szczepieniu wczoraj usna o 19.00 i wstalismy dzis o 8.00 oczywisci z dwoma przerwami na jedzonko 🙂 🙂tak wiec nocka super....ale dzis cos charczy 🤢 🤢 🤢ciekawe co to pozniej zajze w nosek.
Ilka glowa do gory bo po burzy zawsze wychodzi slonce 😘 Ania prosze zmienic nastawienie...w koncu kobieto idziesz na zakupy nie wazne ile mozesz wydac zrobicz cos tylko dla siebie i na pewno kupisz cos super musisz tylko sie pozytywnie nastawic bo w takim wisielczym humorem to nie maz co isc 🙂 🙂 🙂tak wiec pozytywne myslenie jestem piekna i potrzebuje jeszcze tylko cos zeby moje piekno podkreslic 😉 😉 😉 😉
Rosi super ze masz mala podrozniczke tak wiec mozesz brata czesciej bez obaw odwiedzac 🙂fotki sliczne

• Mamusie
Dziewczyny macie jakieś kozaczki dla Maluszków, oczywiście chodzi mi o takie kapciuszkowe (typ taki jak ma Zojeczka). Muszę kupić Jasiowi bo nie zawsze ubieram Mu kombinezon, no a do kurtki to buciki musi mieć. Na razie obleciał w takich jakby adidaskach, ale coraz zimniej się robi i pasowałoby coś cieplejszego..

• Mamusie
dołączam do osób z wisielczym humorem 😞 😞 😞
my już po lekarzu i jak parę dni byłam happy tak dziś doktorka sprowadziła mnie na ziemię, raz że złe wieści a dwa że to po prostu kretynka była i tyle.. tak w skrócie- doktorka bada główkę Korneli i.... wybucha śmiechem i mówi "o Boże jaka mięciutka, już dawno takiej nie widziałam!" 😲 no rzeczywiście bardzo śmieszne.. bada jej żeberka i z uśmiechem na ustach mówi "o! a tu nam sie żeberka wyginają, ślicznie!" więc daję jej wyniki badań i pytam czy to krzywica a ona "nie, nie krzywica, bo wszystko w normie" więc ja "to skąd ta miękka główka i krzywe żebra" o ona uwaga uwaga "bo taki jej urok!" 😲 dowiedziałam sie że nie warto drążyć tematu, chodzić po specjalistach i robić kolejnych badań bo co sie ma wykrzywić to i tak sie wykrzywi, a poza tym i tak to nic nie zmieni bo nie jest to wynikiem żadnej choroby (wyniki badań na to nie wskazują) tylko to po prostu taki urok mojej Córki!!!! 😠 😠 😠 nie wiem co mam robić............
nigdy nie byłam taka bezsilna

• Mamusie
Jej Monkado czytam co napisałaś i ręce mi opadły, faktycznie jakie to wszystko zabawne 😠
Co za lekarz 😠 To co będzie miec miękką glówkę cały czas?
Rozumiem że czujesz się bezsilna, trzymaj się kochana, wiem że dobrze się mówi.
Nie wiem może jeszcze jakiś inny lekarz? A te lekarki co byłaś to pediatrzy? czy może neonatolodzy?

• Mamusie
ania_p napisał(a):
A ja się właśnie dowiedziałam, że jutro w piątek i sobotę mąż pracuje do wieczora
czyli zakupy tylko dzisiaj, w domu nie posprzątane, a ja to nawet nie mam się kiedy wykąpac 😞

Ania i ja właśnie z tego samego powodu mam doła. Mąż od kilku dni pomaga bratu w remoncie, ja ich rozumiem że zależy im na czasie bo szwagierka może lada dzień urodzić ale sama padam z nóg. Od kilku dni robię wszystko sama, wieczorem nie wiem w co rece włożyć.

Monkado 😘 Poszukaj innego specjalisty, być może że jest wszystko w porządku ale będziesz spokojniejsza jeśli ktoś jeszcze w tym Cię upewni. Ja przynajmniej chyba bym tak zrobiła.

Krola Ty też się trzymaj 😘

To ja też rozdaję oklaski 🙂