Skocz do zawartości

Sudocrem | Forum dla mam

Kasiula_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
justina1975 napisał(a):
Ja Wam.odradzam TOrMEntiol...na kazdej ulotce pisze dokladnie.ze nie jest dla noworodkow ani niemowlakow przeznaczony.a nawet przy regularnym stosowaniu grozi smiercia niemowlaka.poniewaz zawiera substancje toksyczne!!!

tormentiolu używa się też noworodkom w szpitalu 🙂 a chodzi najbardziej o to ,żeby nim buzi nie smarować gdzie dziecko może rączką dotknąć tej maści a potem wsadzić do buzi 🙂
wszystko w granicach rozsądku

a ja polece nivea do odparzeń 🙂
Maja ostatnio po antybiotyku dostałą krostki,na dodatk miała luźne stolce i pupka zaraz czerwona i to strasznie....sudocrem nam nie pomógł,bo jego konsystencja po założeniu pampersa schodziła z pupy i wcierała się w pieluszke....
a nivea trzymał się pupki tak że przy następnym przebieraniu nadal na niej był i szybciej wyleczyłam ją nivea 🙂

• Mamusie
Każdy dzieciaczek jest inny....Moją Mała po Sudocrem miała całą pupkę w takich drobnych czerwonych krostkach,lekarka powiedziała że Małą uczula,chociaż nie wiem co tam może być uczulającego 😮

Za to pomógł Bepanthen,smarowałam leciutko przy każdej zmianie pieluszki,i nigdy nie miała odparzonej pupki 🙂

• Mamusie
magda123 napisał(a):
justina1975 napisał(a):
Ja Wam.odradzam TOrMEntiol...na kazdej ulotce pisze dokladnie.ze nie jest dla noworodkow ani niemowlakow przeznaczony.a nawet przy regularnym stosowaniu grozi smiercia niemowlaka.poniewaz zawiera substancje toksyczne!!!

tormentiolu używa się też noworodkom w szpitalu 🙂 a chodzi najbardziej o to ,żeby nim buzi nie smarować gdzie dziecko może rączką dotknąć tej maści a potem wsadzić do buzi 🙂
wszystko w granicach rozsądku

przecież chyba nikt nie używa tormentiolu regularnie, tylko przy odparzeniach...
jak byłam z małym w szpitalu, miał wtedy 2 miesiące i miał bardzo odparzoną pupę od antybiotyku (rzecz jasna od luźnych kupek), to pielęgniarka dała mi właśnie tormentiol.

• Mamusie
mini23 napisał(a):
Maja ostatnio po antybiotyku dostałą krostki,na dodatk miała luźne stolce i pupka zaraz czerwona i to strasznie....sudocrem nam nie pomógł,bo jego konsystencja po założeniu pampersa schodziła z pupy i wcierała się w pieluszke....
a nivea trzymał się pupki tak że przy następnym przebieraniu nadal na niej był i szybciej wyleczyłam ją nivea 🙂

Popieram, chociaz na codzień nie używam Nivei do pielęgnacji, to przy odparzeniach jest świetny, bo jest bardzo gęsty i pozostaje na skórze, nic nie wchłania się, nic nie wyciera. Przy biegunkach doskonale chroni podrażnioną skórę. Kupka nie ma styczności z podrażnioną skórą.

lusia napisał(a):
mini23 napisał(a):

Popieram, chociaz na codzień nie używam Nivei do pielęgnacji, to przy odparzeniach jest świetny, bo jest bardzo gęsty i pozostaje na skórze, nic nie wchłania się, nic nie wyciera. Przy biegunkach doskonale chroni podrażnioną skórę. Kupka nie ma styczności z podrażnioną skórą.

no ja używam go tylko wtedy gdy widze że z pupa małej dzieje się coś nie tak 🙂 i tak jak napisałaś jest świetny przy biegunkach itp u dziecka 🙂

• Mamusie
mini23 napisał(a):
lusia napisał(a):
mini23 napisał(a):

no ja używam go tylko wtedy gdy widze że z pupa małej dzieje się coś nie tak 🙂 i tak jak napisałaś jest świetny przy biegunkach itp u dziecka 🙂

dokładnie, ja też szybciej wyleczyłam nivea na zmiane z tormentiolem niż sudocremem. Sudocremu miałam tylko próbkę ze szpitala, ale nie widziałam sensu, żeby kupować, więc na małym opakowaniu zaczęło się i na nim skończyło.

• 9 miesiące później...
  • 1 rok później...
  • Mamusie
w szpitalach polecają tormentiol bo on działa szybko, ale ja i tak go nie używam. Równie skutecznie leczę odparzenia z pomocą Sudocremu, może dzień dłużej ale na pewno bezpieczniej dla dziecka. Sudocrem jest super, jedyna maść która mnie jeszcze nie zawiodła, zawsze mam w domu.

• 2 miesiące później...