Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kasia chodzic to ona sie uczy glownie na boso w rajtkach 😁 A poza tym pierwsze buty nie maja miec miekkiej podeszwy,tylko" podeszwę, która zgina się na linii zginania palców, jest sprężysta i antypoślizgowa i zapewnia stopom odpowiednie zabezpieczenie przed zimnem." Tak radza ortopedzi i tak mi pani doradzila w Clarksie.Rozmawialam z nia o tym,ze mloda zaczyna dopiero chodzic i patrzylam na te miekkie,ale ona mi je odradzila.Sylwiu super,ze jestes i ciesze sie,ze weekend sie tak zapowiada 🙂To moze Milankowi siostrzyczke wyczarujecie haha. Nusia clarks jest na holloway,jak bedziesz chciala,to moge adres na paragonie sprawdzic.Mi tam jest po drodze,bo zaraz obok Piotrek pracuje,a ja go czesto z mala odbieram 😁 Wczoraj zrobilam jakis 15km spacer 😁

• Mamusie
Nie wiem Monia, co specjalista - inna opinia, jak zawsze. w kazdym razie Kaya ma jedne lakierki w ktorych nie jest w stanie chodzic dluzej jak godzine. 😉
a te miekkie jedne ma jako do chodzenia po domu, inne na bieganie po parku i kupilam jej jeszcze na lato 🙂 mysle, zeby dopiero na jesien kupic cos wlasnie z takich 🙂
w sumie wazne tylko, zeby bucik byl wygodny dla dziecka i najlepiej ze skorki, prawda? 🙂

• Mamusie
MonisiaD napisał(a):
Kasia teraz mi wkrecilas z tymi butami..az normalnie rozejrze sie jeszcze za miekkimi jak bede nastepnym razem na holoway

ja sobie teraz w necie posiedzialam i poczytalam i ile osob, tyle opinii. ja napisalam Ci to, co zaobserwowalam u mojego dziecka tylko i tak sobie pomyslalam zdroworozsadkowo 😉
Kaya na boso nie chodzi teraz w domu, bo przed tem byla DAISY, poza tym na dole nie mamy carpetow a u nas od podlogi jest bardzo zimno, skarpetki wszystkie sciaga. byla mniejsza, to tylko na boso ja trzymalam. pewnie latem w domku tez bedzie na bosaka ganiac 😉

Maryla tylko na boso, jak jest chlodniej to dwie pary skarpet, a jak jest tak jak teraz to sciaga nwet jedna pare i biega na boso 😜
a w ogole zapomnialam wam napisac ze mnie wampir ugryzl az siniaka mam 🙃

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
Maryla tylko na boso, jak jest chlodniej to dwie pary skarpet, a jak jest tak jak teraz to sciaga nwet jedna pare i biega na boso 😜

tak, ale jak wychodzisz z nia, to musi w czyms chodzic 😜 😉

• Mamusie
mam juz dosyc tych po**** lekarzy tutaj!!!!
Patrick po tym kremie mial idealna cere-nigdy tak pieknej nie mial. no i przestalam go smarowac,dawalam mu tylko mleko-SMA LF. Oczywiscie zero kontaktu z welna czy pierzem,czy sztucznymi materialami. Dzis minely 4 dni jak przestalam ten krem stosowac i zauwazylam ze uczulenie powraca no to dla mnie jest jasne ze to jest uczulenie na mleko. Polecialam do lekarza,mowie o co chodzi i prosze go o recepte na mleko bez protein bo niestety takiego bez recepty w sklepie nigdzie nie kupie. A ten kretyn stwierdzil ze jeszcze nalezy poczekac bla bla bla i oczywiscie nie dla recepty!!!Kurwa na co mam czekac? az dziecko znowu sie drapac zacznie do krwi??? trudno musze sprowadzic mleko z Polski i to w wiekszej ilosci.
Przepraszam ze poprzeklinalam,ale naprawde sie wkurzylam

kasiak napisał(a):
nusia27 napisał(a):

tak, ale jak wychodzisz z nia, to musi w czyms chodzic 😜 😉

na razie nie chodzi wiec ma grube skarpety albo pram shoes 😜

Lachonku moj drogi przeciez napisalam,ze Wy macie bonusy tylko musisz se wybrac! 😜
a zaraz dziergam nastepne teraz z kukardami i innosc dla Nusi 😉
tylko dajcie te wymiary glowek!

Zarzadaj wizyty u dietetyka to jedyny sposob zeby wymusic na gp wypisanie recepty. Idz do poloznej bo w moim przypadku to ona wyslala list do dietetyka. Tylko ze ja jej powiedzialam ze bylam na urlopie w polsce i tam zrobilam malej test krwi i z niego wyszlo ze ma nietolerancje.

DATA ŚNIADANIE GODZ. 10.00 OBIAD PODWIECZOREK
5.03.2012r. Płatki jęczmienne na mleku, bułka z masłem i nutellą Herbata owocowa Rosół z makaronem
Ziemniaki
Kurczak w potrawce
Sał. marchewka oprószana
Kompot Galaretka i babeczki nadziewane
6.03.2012r. Kasza manna na mleku, chleb z masłem i pasta z łososia Sok malinowy z lipą Żur wiejski z jajkiem
Ziemniaki
Kotlety z wątróbki drobiowej
Sos cebulowy
Sał. z buraków
Kompot Kisiel i owoce
7.03.2012r. Kasza Kus-Kus na mleku, chleb z masłem i pasta z kalafiora i szynki drobiowej Herbata miętowa z miodem Zupa dyniowa z makaronem
Ziemniaki
Jajka w sosie musztardowym
Sał. marchewka z groszkiem
Kompot Herbata i kanapka z masłem i pasztet z kaczki
8.03. 2012r Zacierka na mleku, chleb z masłem i pasta z jajek i serka topionego Sok żurawinowy Zupa ogórkowa z ryżem
Ziemniaki
Kotlety rybne
Sos porowy
Sał. z czerwonej kapusty
Kompot Herbata i kanapka z masłem i szynką
9.03.2012r Płatki owsiane na mleku, chleb z masłem i ser żółty Herbata z cytryną Kapuśniak z kiszonej kapusty
Kasza jęczmienna
Gulasz z karkówki
Sur. z kapusty pekińskiej
Kompot Herbata i jogurty