Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hmmm czy ja wroce do pracy ? napewno wroce ale czy do tego hotelu to zobaczymy 🙂 dobrze mi sie tam pracuje itd..... ale jezeli pojde we wrzesniu na kurs angielskiego i podszkole jezyk to bede rozgladac sie za ciut lepsza praca. Przyjezdzajac do Anglii nie znalam zadnego slowa po angielsku, siedze w domu sama sie ucze, zaliczylam jeden semestr kursu i tak staram sie ogarnac ten jezyk.Szkoda mi tylko ze pracuje z polkami 😞 na poczatku pracowalam przez miesiac z wegrami ktorzy mowili po anglielsku to szybciej mi ten jezyk wpadal do glowy 🙂

• Mamusie
Maja witam w klubie.Nocka znowu do dupy.Dzis dla odmiany koncert zaczela o 4...Cisnienie mi juz zeszlo,ale co sie wczoraj strachu i nerwow nazarlam to moje.Maja nie moge sie doczekac waszej przeprowadzki hihi 🙂A co cie tak od rana wkurzylo?
Ninatrn ja bardzo dlugo Julii robilam sloiczki.Gotowalam wszystko na parze i potem blendowalam,w sloiczki i gotowalam.Staralam sie rozne smaczki robic i od razu na caly tydzien.Pamietam,ze bardzo pomidory i cukinie lubila.Pomidory do dzis zostaly haha.A co do wagi to Olus faktycznie sporo wazy,ale moge cie zapewnic,ze jak zacznie sie ruszac,to wage zgubi
Kasia jestem pod wrazeniem,jak Kaya ladnie mowi 🙂A co GP to tez uslyszalam kiedys,ze waga jest ok wiec nie mam sie martwic.Ale po Mai poscie chyba przejde ja jeszcze raz do nich zwazyc i pogadac
Nusia witamy spowrotem 🙂Dawaj fotke Marylki 🙂
Martinelle ja ci powiem tak.Ciaza to nie choroba,ale ja wole panikowac i wykorzystac swoje prawa niz potem plakac.Kiedys u mnie w pracy dziewczyna poronila przed swietami na srodku sklepu...ona mowila ciaza to nie choroba,co moze sie stac?To bylo 5 lat temu i do dzis w ciaze zajsc nie moze i juz pewnie nie zajdzie.A i nie marudzisz.Mnie widac nie znasz 🙂Bo ja cale zycie na cos narzekam hihi.Dobra lece dalej szefowej sniadanko wciskac,poki reklama leci 😜 😜

• Mamusie
Doberek
Zaraz zajrze do ksiazeczki ile Milek wazyl jak mial trzy miesiace. Faktycznie z Olka kawal chlopa,ale prawda jak zacznie biegac to zgubi i jak Maja pisze juz bedzie mniej przybieral na wadze 🙂 Moj misiek za nim zaczal chodzic dobil do 15 kg ,a teraz spadl do 13 😉 ale kocham te Jego waleczki na nozkach :P
Monia w pracy dobrze ciesze sie ,bo pozmieniali nam godizny teraz bedziemy robic od 9 rano ,a nie od 6... fajnie :P no i mam weekendy caly czas wolne od piatku wiec dobrze jest 😁 od poniedzialkju jezdze juz autkiem haha
A u nas pogoda dzisiaj targedia raz slonce raz deszcz 😉 no ale nic i tak trzeba sie przejsc z Miskiem gdzies!
Martinelle ja tez w hotelu robilam to wiekszosc polakow bylo ,a teraz tylko z anglikami i na prawde sie ciesze ,bo wiecej jezyka podlapie 😉
Sloiczkow nie robilam sama ,ale podobnie jak Maja robilam marcheweczki,ziemniaczki, pozniej gotowany kurczak i zupek duzo robilam malemu 😉 na maselku z marcheweczka itp.

• Mamusie
u nas tez od rana sloneczko swieci 😁 😁
my dopiero pol godzinki temu wstalismy 🙂Olek zjadl i teraz zapatrzony w telewizor bo znowu szermierze walcza 🙂 chyba pojdzie w mamusi slady 🙂
nusia sprawdzalam i wyszlo ze 9 kilo powinno wazy dziecko miedzy 4-5 miesiacem...
no ale coz kawal chlopa z niego byl jak sie urodzil....
a Monisia wlasnie mialam juz wczesniej napisac ale zapomnialam...probowalas masci Saldiam na plecy?? bo ja dostalam ja od ortopedy w PL i musze Ci powiedziec ze kolana mnie tak nie bolaly...

bry 🙂 a ja mam marude w domu wszystko jes leeeeeeeee, zwariuje zaraz 😜 zdjecia potem powrzucam. bylismy z mala w zoo i byl to rewelacyjny wypad. jeszcze tak zachwyconej Maryli nie widzialam. rozgadala sie w polsce i jak zrobi kupe to mowi "kupka" 😜

• Mamusie
Kaya z kolei wychowana na sloiczkach kupnych 😉 zaczynalam od marchewki i takich tam bezmiesnych. z zupek jadla nasz normalny rosol, nie gotowalam jej oddzielnie, ale ja leniwa mama jestem 😜

dawno z Kaya na basenie nie bylam, ale po tych wyczynach w malych baseniku w upalu, wybralam sie z nia. zachwyt woda trwal do czasu, az sie wody kilka razy nie napila 🙃 po 40 minutach miala dosc i wolala ze chce do domu 🤢 mam nadzieje, ze jak za kilka dni znowu pojde to bedzie lepiej 🙂

• Mamusie
Mam do was pytanie, jak rozmawiacie ze swoimi dziećmi? Chodzi mi o to czy mówicie po dziecinnemu, czy normalnie? Ja na przykład nigdy do KAyi nie mówiłam " idziemy dada, to jest hau hau , itp..." jak KAya mówi am, to ja ja poprawiam i pytam czy chce jeść 😉 moim zdaniem takie postępowanie powoduje ze dziecko zaczyna mówić prawidłowo . KAya chodzi spać a nie lulu.... Zreszta, wiecie o co mi chodzi. Nie chce żebyście myślała ze się mądrze, ale właśnie jestem ciekawa jak to jest u Was. 🙂

• Mamusie
o czesc czolem :P Kasia ja do Vanesski mowie normalnie nie pieszcze sie , ale ona nie gada za to 😁 jest na etapie 'daj' i 'nie' , co do niej mowie to rozumie bo pojdzie, przyjdzie, przyniesie, zaniesie ale nie gada 🤢
dziewczyny jaki ja mam meksyk z ta babcia marcina... jak na zlosc tu ja sprowadzilismy 🤢 zero prywatnosci! nawet jak po 24ej z pracy wracam to sie budzi i podsluchuje 🤢 i ona bierze od nas kase za opieke nad prawnuczka!!!!!! 50 funtow tygodniowo i wyobrazcie sobei ze nic z tego sobei nie robi 🤢 nie znosze jej,,, wogole to dlugi i ciezki temat... postaram sie czesciej wpadac 😘

jol 😁
Kasia ja mowie do Zuzi i tak i tak ale ona wie o co chodzi, mowie jej Zuzia idziemy sie kapac pluskuplusku i ona wie,ze i to i to oznacza jedno, albo idziemy spac idziemy luli. 🙂 ale to nasze takie teksty 🙂 i nauczyla sie mniam, dzis bylysmy na obiadku u cioci i wtrynila miche rosolu z makaronem i nawet kilka kawalkow mieska polknela!!!! az mialam lzy w oczach .......co ja zrobie jak ta ciocia w sobote na 2 tyg jedzie do Pl........
Goska wspolczuje......ale jesli macie sie podniesc fifnasowo dzieki jej obecnosci to zacisnij zeby...
Nusia ja bym chciala,zeby Zuzia mi mowila CHCE KUPKE i nocnik. Ja nnogdy chyba tego nie wyczaje kiedy , robi o roznych porach, dzis juz byly 3!!! a tak to po 2 dziennie trzaska.
Sylwia fajnie ,ze takie masz godziny 🙂 ja jeszcze troche sie polenie na bezrobociu ,a po przeprowadzce zaczniemy myslec nad zmianami. A swoja droga to rozmawiamy z mezem zeby kiedys Cie odwiedzic 😜

a wogole to fajnie mialam nerwa i lenia od rana , pomachalam troche na takim rowerku to sie rozladowalam pozniej Michal wstal z Zuza i wyciagnal nas troche, bylismy w kawiarence na lotnisku w Gloucester ,Zuza jaka miala frajde! nie wiedzialam,ale chyba zalapala bakcyla od taty odnosnie samolotow.

nie sadzicie,ze powinnam kupic jej karabin i bylaby pelnia szczescia?
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/62/48773421144819565112720.jpg/][IMG]http://img62.imageshack.us/img62/1668/48773421144819565112720.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Maja zakochalam sie w tej fotce 🙂Zajebista!!!!!I nie tylko z Michalem gadalas o odwiedzeniu Sylwii 🙂Ze mna masz jechac 😁
Goska strasznie ci wspolczuje,a zwlaszcza tego,ze prababcia kase chce za opieke nad prawnuczka...ehhh.Ale tak jak Maja mowi,zacisnij zeby i powtarzaj sobie,ze to tylko tymczasowe
Nusia ostatnio na stronie tfl Piotrek znalazl w cenach opcje jobcentre plus i okazalo sie,ze moge zrobic karte,ktora mnie upowaznia do 50%znizki na przejazdy.Dzis sobie ja zrobilam na poczcie 🙂Juuupi,fajna sprawa.
Sylwia naprawde fajne godziny pracy i jeszcze te weekendy wolne.Naprawde dobrze ci sie trafilo 🙂
Kasia ja zazwyczaj mowie do Julii normalnie,ale zdarza mi sie powiedziec cos po dziecinnemu 😜 😜 😜
A ja wysiadam.Nie wiem,co sie dzieje z Julia.Ciagle wyje,krzyczy,tupie i jazde kreci...nie wyrabiam przy niej.Wczoraj plakalam,dzis plakalam i az sie boje jutra...A dzis dopiero po nurofenie sie uspokoila.Musialam jej dac,bo miala prawie 39goraczki
Kto wpadnie do mnie na obiad?Mam barszcz ukrainski i kopytka 😁