Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
My po wizycie u lekarza, Pani doktor sie troche przerazila ze poprzedni lek nie pomogl i dala Dactarin w zelu, smarowac buzke w srodku 3 razy dziennie. Nusia ja sie zglosze po ten spray i jak nic nie pomorze to za porada babc bede buzie jej mokra pieluszka przecierac. Juz mam dosc ze ona tak sie meczy.
Wlasnie doszla przesylka z ELC- Little Tikes domek, huztawka, zjezdzalnia i sciana do wspinaczki- rodzice zaszaleli, warto bylo bo jest przecena, na razie Iza bedzie sie hustac i zjezdzac a reszta sie Marylka zajmie, a na wiosne to juz razem beda szalec.
Musimy tylko to zlozyc do kupy.
Marylko ciocia, Iza i wojek zapraszaja do zabawy. 😘

no 🙂
Mia my tez dostalismy wtedy dactarin jak Zuzia miala plesniawki i zapalenie kolo pipki i w te dwa miejsca dwa rozne. I plesniawki zeszly doslownie po jednej nocy!
odespalam wiec juz jestem spokojniejsza i po Moni sprzataniu i ja sie wzielam hehe

• Mamusie
Asia, dawaj zdjęcie jak to wyglada, bo my tez coś takiego widzieliśmy, ale to było dla starszych dzieci, takich myśle ok.5 lat. Wczoraj byłam z KAya na spaceru na jej smyczy, bez wózka, bardzo grzecznie szła za raczke i nawet spory kawałek drogi, ale dała radę, doszła do parku, pozbawiła się tam na placu zabaw, ale z powrotem już ja nioslam, bo nie dała rady 😉 ale jak wrocilysmy, zjadla i padła - spała od 16.30 do 7 rano do dzis 🤪

🙂 a ja spaaaalam do 4 tej rano 🙂
Mia super,ze Izabelka juz wcina 🙂 mowilam,ze po daktarinie jak reka odjal 🙂
Kasia to Kaya juz duza dziewczynka jest jak tak sama sobie chodzi na spacerki 🙂
Monia te szatany kiedys w koncu przejda metamorfoze w aniolki heheh
Zuzie karmilam bulka drozdzowa rano i w pewnym momencie ona "us e cie" i wyplula 😮 czy to moja wyobraznia?

• Mamusie
Maja, to nie Twoja wyobraznia, tylko dziecko zaczyna ci rozmawiac 😁
Monia, chyba wiem o co ci chodzi z tymi smyczami, tylko, ze jej zakladam ten plecaczek biedronke, a trzymam ja normalnie za reke, a plecak ma po to tylko, zeby, w razie, jakby mi sie wyrwala z reki, nie wpadla np na ulice pod samochod 😉
zaraz zbieram sie i idziemy na play grupe, potem odebrac zelazko, a po poludniu zalegle szczepienie mamy 😮

kasiak napisał(a):
Maja, to nie Twoja wyobraznia, tylko dziecko zaczyna ci rozmawiac 😁
Monia, chyba wiem o co ci chodzi z tymi smyczami, tylko, ze jej zakladam ten plecaczek biedronke, a trzymam ja normalnie za reke, a plecak ma po to tylko, zeby, w razie, jakby mi sie wyrwala z reki, nie wpadla np na ulice pod samochod 😉
zaraz zbieram sie i idziemy na play grupe, potem odebrac zelazko, a po poludniu zalegle szczepienie mamy 😮

my tez mamy plecaczek, tylko elmo. i tez "nie spuszczam" jej ze smyczy tylko tak jak Kasia, zeby sie nie wyrwala i na ulice nie wbiegla, bo to sekunda jest

Maryla ma cos w dupce przestawione znowu. W nocy sie budzi o 3 i do 5 drze sie tak, ze rece opadaja 😮

Maja a Zuzia jak najbardziej zaczyna gadac 🙂 roznie jej ro bedzie wychodzic, ale czasami cos powtorzy fajnego 😉 Maryla wczoraj zalapala OKOCIM z reklamy :P

• Mamusie
hejka a ja jestem wyspana 🙂 🙂 🙂....cudowne uczucie-i nawet w nocy nie nosilam malego na rekach-powiedzialam ze mamie kregosup sie zbuntowal i konciec noszenia-poplakal z 15 min,ja pospiewalam mu troszke,poprzytulalam i zasnal ze mna na lozku-a potem myk do lozeczka i tak ze 3 razy-normalnie jestem przeszczesliwa 🙂 a lekarz powiedzial zeby sie nie martwic bo to organizm tak na zabkowanie reaguje-zeby obserwowac,gdyby drgawki sie powtorzyly to dostaniemy skierowanie do specjalisty. a lobuz porwal mi parowke z talerza i w 30 sekund ja zjadl 😜

• Mamusie
Eeee te sa jeszcze spoko.Ja niecierpie takich co na rece dziecku zakladaja i szarpia jak jakiegos psa :P Ostatnio widzialam pierwszy raz te takie jak plecaczek i te sa spoko.Ale dla mnie to sa szelki nie smycz:P I stad to zle zrozumienie tematu hehe.Jak mi szogun bedzie tak dalej uciekal,to sama w nie zainwestuje.Do nas dzis kolezanka ma wpasc z cora do Julii.A mojej corze coraz lepiej idzie jedzenie :P

Chwila nieuwagi

heja 😁
Monia jaaa robi ten stol wrazenie 😁 musisz mi zapodac linka do tych pisakow zmywalnych bo Zuzia koooooooooooooocha mazac 🙂
I dziewczyny poprosze o jakiegos linka do tych plecaczkow zebym wiedziala o co Wam chodzi bo ja tez jestem zwolenniczka uwiezienia Zuzi 😁 heheh nie, serio wiem,ze to sie przyda 🙂

MonisiaD napisał(a):
nudata napisał(a):
hhaahaha no to Monia mialas szorowanie stolu....

Nieee.Kupilam jej pisaki z crayoli i sama woda sie zmywaja 😁

ja mam kredki i tez ze scian super schodza 😜 w wilkinsonie tez maja

http://www.wilkinsonplus.com/search?q=crayola

Maja my mamy takie szelki

http://www.ebay.co.uk/itm/KIDS-SAFETY-REINS-HARNESS-BACKPACK-ELMO-OR-MICKEY-MINNIE-MOUSE-DISNEY-NEW-/180949226237?pt=UK_Baby_Baby_Safety_ET&var=&hash=item2a216a12fd