Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Maryla wlasnie zasypia i chyba zasnela bo juz jakis czas cicho jest 🙂 wyszalala sie na dworze, pozniej w ogrodzie pluskala sie w wodzie taka pogoda sie zrobila 🙂 a i wozek na spacer wziela, oczywiscie bez lalki, zeby za ciezki nie byl 😁
widzialyscie, ze upaly maja byc niedlugo 😁

• Mamusie
Kasia zdjecia zalacze wkrotce. rozlozylam tez domek ale w domu, superasny jest-Ja to moglabym byc ambasadorem firmy Little Tikes- uwielbiam ich produkty.
Iza dzis zjadla lunch i dinner lyzeczka, nie jakies tam wielkie porcje ale jadla ze smakiem, po drodze od Nusi tez jogurcik, wiec juz chyba jest prawie zdrowa-taka jestem szczesliwa.
Jutro sie wybieramy na farme zwierzatek, oby pogoda i humory Izie i Marylce dopisaly.
Izabela wlasnie slicznie zasnela.
NO I MAMY 1-go GUZA, spadla z nocnika na twarz.
Dzis wyszlysmy z domu o 17, poszlysmy na spacer, pozniej do Marylki sie pobawic, wracamy do domu po prawie 3 godzinach a pielucha sucha, szybko na nocnik i caly nocnik nasiusiala. Coraz czesciej sie jej zdarza ze trzyma i siusia dopiero na nocniku. Obecnie jest problem z kupka, bo robi przez sen, wiec trudno na nocnik zlapac.

• Mamusie
Mia myslelismy o tym i o Southend on sea,bo one sa blisko siebie.I wczoraj znajoma od Piotrka z pracy tam byla w weekend i podobno jest odplyw i bloto:P Dopiero po 18- tej jest woda. Znalezlismy jesscze inne miejsce,ale znajac nas to do niedzieli jeszcze 3inne znajdziemy hhe.A nad jezioro to byla pierwsza wersja na niedziele 🙂 Maja zazdroszcze nocki.julia dzis znowu sie w nocy ubudsila i 3h rzadzila.leb mi peka

Mia az nocnik wyciagnelam z zazdrosci heheheh 😁 wyciagnelam go a Zuzia mnie obserwowala co robie i zrobila kupe w tym czasie 😁 bez kitu to juz przesadzone od dzis probujemy sie z nocnikiem 🙂
Monia wspolczuje nocki.....biedna Jula, a co do wody jak bylismy nad morzem to weston super mary to rano jak przyjechalismy byla woda ale trafilismy dokladnie na odplyw i woda podobno po 18 wracala. No my ja jeszcze zobaczylismy ale pozniej to juz wglab z km bloto doslownie....wiec moze jednak wybierz jezioro jak chcesz nogi zamoczyc 😁 a swoja droga to u nas zapowiadaja kiepsciawa pogode na ten weekend a u Was ladnie ma byc????
Jedziemy dzis farb poszukac jakichs tanich a dobrych zeby juz zaczac malowac powoli bedzie z bani, napewno lazienke sama przemaluje na bialo. 🙂 wogole to lubie malowac bardzo lubie 🙂 oby sie te kolory przyjely tak jak te co my malowalismy na starych.....

• Mamusie
wiecie co? kilka dni temu zamowilamz "very" zelazko, przyszlo na drugi dzien, ale czubek mialo "zjechany", zrobilam zwrot, i w poniedzialek zamowilam ponownia, tyle, ze tym razem 2 zelazka zeby w razie czego miec z czego wybrac 😲 i wiecie co? mialam racje - przyszly 2 a jedno mialo porysowany teflon na wielkosc paznokcia 😠 dobrze, ze tym razem odbieralam w punkcie tzw. colection+ , od razu to jedno oddalam , ale zobaczcie na 3 zelazka, jedno bylo tylko dobre 😮 😮 😮

Biedna Kaya...:*
Monia w homebase sa najtansze farby teraz maja promocje i duluxa i crowna. Na szczescie kupilam 5l bialej silikonowej do lazienki i wiecie co za 10f tylko, a jak wrocilismy poszlam pogrzebac w kanciapie i tam sa farby ,te ktore kiedys tu ktos uzyl. Wiekszosc jest wiec moze starczy jesli ladnie pokryje jak nie to przynajmniej bede wiedziala jakie dokupic a i lazienke juz raz machnelam stanowczo raz to za malo...mam nadzieje,ze dwa razy bedzie git bo to meczace 😜

• Mamusie
ech u nas na widok nocnika jest wielki placz...na razie odpuscilam bo nie mam sil jeszcze z tym walczyc,poczekam jak sie troche z zabkami uspokoi to wtedy....
Pogoda paskudna wieje jakby glowe mialo urwac,zreszta u nas na polnocy to niestety czesciej jest brzydko niz ladnie 😉
Dzis bylismy na nowej play group- poszlam bo blisko ale bardzo nieciekawa-malo zabawek i dzieci w roznym wieku czyli starsze zabieraly wszystko maluchom bez sensu normalnie
a Pat nabil sobie wczoraj guza bo na zakrecie nie wyrobil i przyfasolil w drzwi kuchenne-5 min wrzasku,lzy jak grochy, a potem dalej na czworaka.. 😜

• Mamusie
No i bylismy na Deen Farm, dziewczynom sie bardzo podobalo. Marylka karmila owce, kozy i lamy a Iza je targala za uszy i siersc, nawet troche welny na sweterek wytargala 😁
Deszcz nas wystraszyl i dziewczyny sie spiace zrobily wiec wrocilismy do domu. Iza od Marylki domu do nas plakala, zanioslam ja do jej pokoju, polozylam na lozku a ona oczy zamyka, polozylam ja do lozeczka i od razu zasnela - chyba z nadmiaru wrazen. Polecam ta farme-nie ma zbyt duzo atrakcji ale podstawowe zwierzeta domowe sa i mozna je karmic-wstep FREE.
Podaje adres jakby ktos chcial sie wybrac- Coliers Wood SW19 2RR

🙂 u nas sie wypogodzilo lazienka pomalowana juz 2 razy wiec chyba styknie 🙂
Michal byl z mala na spacerze to mnie caly czas wolala i wrocili....i tuli sie do mnie ciagle i gada dziwnym jezykiem inaczej niz dotychcza od kilku dni takie miekkie slowka chlipsi itd. hhehe

• Mamusie
a u nas tata zarazil syna chorobskiem ;/ z oczu leci z nosa leci ;/ nic tylko miske podlozyc bo z wycieraniem nie nadarzam ;/
jutro jedziemy do lekarza niech mi powie co mu dac...
i wazenie jutro... az sie boje co pokaze waga...
wczoraj odebralismy paszport nic tylko kupowac bilety i leciec na wakacje...
nowy wozek poprostu bajka 😁 lekko sie prowadzi, jest waski wiec z wsiadaniem do autobusu nie ma problemu, szczegolnie jak kierowca nie otworzy srodkowych drzwi i trzeba sie przeciskac.. jest poprostu idealny 🙂
dowiezli nam dzis fotelik i Olus nie mogl od niego wroku odwrocic...a jak sie smial do potworka ktory jest wyszyty 🙂 i cos po swojemu gadal do niego 🙂

• Mamusie
Kaska jak ja bym dala Julii spac 4h w dzien to nocka na bank bezsenna.Dlatego maxx moze spac 2h:P Chociaz dzis po basenie spala cale...25 minut hahaha 😁 😁 A co do siostry,to chyba jej ostatnie 3 m-ce daly do myslenia i zrobila sie milsza i zaczela mnie szanowac..chociaz Piotrek stwierdzil,ze zobaczymy jak dlugo.Narazie jest ok,wiec trzeba korzystac
A co quada,to taki wyrwalam,tylko rozowy 😁
http://www.amazon.co.uk/Moose-Mountain-Mxr-Ride-Playset/dp/B004S09DBK
Ninatrn zdrowka dla Olusia:* Pierwsza choroba jest najgorsza..nastepne juz bardziej na spokojnie podejdziesz 😁 A co do fotelika,to Julia jak pierwszy raz przodem usiadla,to podjarana byla haha 😁 A i musze sie pochwalic,ze dzis mielismy kupe do nocnika 🙂Nawet babcia na skypie widziala,bo akurat gadalysmy.Moze cos z tego bedzie..Ja i tak jestem z niej dumna,bo od 3 miesiecy sama jezdzi z tylu a mama znowu wrocila na przednie siedzenie 😁 😁
A wy baby trzymajcie kciuki.Jeszcze tylko 2 dni.Oby pomoglo