Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

Monia fajny ten kladzik Jula siega nozkami ???
A i ja sie przesiadlam od niedawna do przodu i mala sie sama zbawia z tylu 🙂
Zuzia tez najwiecej 2,5h sypia.....Ninatrn napisz jutro jak lekarz 😉

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Maja i do przodu i do tylu smiga i jest podjarana na maksa 😁 A ten quad wydaje dzwieki to w ogole jest super 🙂 To co?Jutro salon czy sypialnia do malowania? 😁 Smieje sie,a sama przy wyprowadzce sypialnie na bialo bede musiala pomalowac hehe
Ninatr daj znac ile Olus wazy.
Nasz szogun chyba spi.Nie mamy odwagi do niej zajrzec hehehe.Pijemy zimne piwko i wcinamy pikantne paluszki 😁

• Mamusie
Ninatrn jak zwazysz Olka to zamiesc tez jakies nowe zdjecie zebysmy widzialy jaki przystojniak z niego i wielkoludek z tego co piszesz.
Monia klad fajny-Iza uwielbia wszelkiego rodzaju jezdzidelka, na razie trzeba ja wozic ale juz powoli nozkami siega.
Buzia wyleczona to i dziecko je wszystkie posilki i spi bez placzu i samo zasypia-po prostu super.
Jakos nie mam nic do roboty dzis wieczorem, az sie dziwnie z tym czuje, musze sie tym nacieszyc bo po powrocie do pracy to czasu mi bedzie malo wieczorami zeby dom ogarnac i cos ugotowac.

Monia teraz malowanie jak Michal bedzie mial wolne bo to troche potrwa i kolega pomagier jeszcze z Pl nie wrocil...
Mia juz wyleczona buzia? szybciutko!!!!
Nudata a uczysz Pata,ze akuku to peekaboo? 😁 ja tak robilam i jeszcze czesc i hello i takie tam i teraz jak ktos nas zaczepia na ulicy i robi hello to Zuza macha i w sklepach robi ludzion peekaboo 😁

Hej
Monia kladzik super 🙂
My wczoraj bylismy na grilu u znajomych i oni maja taki wielki ogrod. tak sie dzieciaki wyszlaly, ze Maryla jak padla wieczorem to do 6 rano na mleko spala a pozniej dalej do 9:30 🙂 i na hulajnodze jezdzila, w szoku bylam, bo zawsze pchala ja od dupy strony a wczoraj sama wlazla na nia i noga zaczela sie odpychac 😁

• Mamusie
Hej mamusie,

Wybaczcie ze nie odzywam sie za czesto.
W miniony weekend wyjechala od nas tesciowa. Nie udzielelam sie zbyt w czasie jej pobytu. ☺️ ☺️ ☺️ ☺️
U nas wszycho oki. Synek rosnie, tylko martwia mnie jego ciemno-zielone kupki 😞 Rozmawialam wczoraj z health visitor - mowila ze tak moze byc do konca 3go miesiaca. On te kupki ma juz dosc dlugo i zastanawiam sie czy isc z tym do GP, ale jak znam zycie to powie ze to nic nadzwyczjnego, ze dziecko robi zielone, wodniste kupy 😠 😠 😠 😠 😠 Choc ja mam przeczucie, ze cos moze byc nie tak 😞 😞 😞
Z innej beczki - czy pamietacie ile czasu trzeba czekac na polski i brytyjski paszport? Kupilam juz bilety na swiata, a maly nie ma jeszcze pzaszportu... 🥴 🥴 🥴 🥴 Musze sie chyba pospieszyc...
Milego dnia mamuski 😘 😘 😘

• Mamusie
Midorada, Kaya jak byla w tym wieku, to tez czesto miala zielone kupki, moze to tez na zabki? a moze za duzo jedzenia "innego" niz mleko? jesli dziecko robi do 5 ciu kupek i nie sa one konsystencji naprawde wodnistej, to moim zdaniem jest ok, ale skoro czujesz, ze moze byc cos nie tak, to idz i sprawdz 😉
a jesli chodzi o paszport, to my na Kayi brytyjski czekalismy niecale 2 tygodnie, a pl nie mamy wcale, wiec nie wiem. z brytyjskim jest o tyle wygodniej, ze wszystk co potrzeba wysylasz i potem tez dostajesz paszport kurierem 🙂

• Mamusie
Midorada witamy spowrotem.Tu masz troche informacji o polskim paszporcie.Czeka sie na niego 7-8 tyg!
http://www.londynkg.polemb.net/?document=96
Angielski latwiej zrobic i jest na 5 lat,ale nie kazdemu przysluguje.Trzeba udekomentowac,ze przebywalo sie tu 5 lat przed narodzinami dziecka.I tak jak Kaska mowi,nigdzie sie nie chodzi,wszystko sie wyslyla
A co do kupek,to Jullia tez takie robila.Zazwyczaj zielone kupy sa wtedy,gdy dziecko zbyt lapczywie je i mleczko nie strawi sie calkowicie w brzuszku i wtedy objawia sie to zielona kupka.Rozumie,ze sie matrwisz,bo tez sie swego czasu zamartwialam.

• Mamusie
Dziekuje Wam za odp. Kochane jestescie. 😘 😘 😘 Tak sie troche zmartwilam bo Dominik ma 2gie szczepienie za 1,5tyg. a wiaomo, ze nie moze byc szczepiony jesli jest chory... 😞 😞
Nawet moj mezu sie troche tymi kupami zmartwil, podczas gdy na ogol uwaza ze z wszytskim przesadzam... Aaa i jeszcze cos - bylam tydzien temu na antybiotyku, moze to jakis efekt uboczny 🤢 🤢

• Mamusie
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/707/olime.jpg/][IMG]http://img707.imageshack.us/img707/4308/olime.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

bylismy dzis na wazeniu... 9.82 kg 😁 😁
poza tym bylam u lekarza i sie okazalo ze nie mialam wizyty mnie baba w blad wprowadzila. 😠 😠 😠
ta sama co mi powiedziala ze Olek nie musi miec szczepien 😠 😠 😠
jej zdaniem BCG i Primary to to samo ;/
glupie babsko i jeszcze siedziala i bezczelnie sie na mnie patrzyla jak rozmawialam z jej kolezanka!!
dzis mial szczepienie to co powinnien miec na 8 tyg ;/pielegniarka zrobila mimo tego ze maly jest przeziebiony...
w tej mojej przychodni zatrudniaja samych idiotow...masakra chyba zmienie przychodnie...
a co do jazdy przodem to Olek tez byl podekstytowany i caly czas sie rozgladal 🙂 dzis tez udalo mi sie usiasc z przodu 😁 😁

• Mamusie
Nusia masz racje.Zapomnialo mi sie,ze mowilas,ze jest na 5 lat:P
Ninatrn w szoku jestem!Julia wazy 10,8kg i ma 1,5roku.A Olus w tym foteliku wyglada na roczek,nie na 3 m-ce 😁
Moje dziecko wciagnelo wielka miche rosolu z piersia z kurczaka i marchewka,a na to jeszcze 2 tosty z serem i szynka!!Nie wiem,o co chodzi,bo czasem tyle przez caly dzien nie je:P

🙂 Midoranda zielone kupki to sie jelitka rozwijaja .
Nusia Maryla niedlugo na rolkach popedzi hehehe 🙂
Ninatrn Olek to byczek niezly 🙂 cios dla Twoich plecow 🙂)))
i wiecie co kupilam te mazaki w wilkinsonie.......................powiem Wam tylko ze ostro jest i chyba nast zabek na dole idzie bo slina itd i jeszcze zgrzyta zebami.......

i gotwala dzis ze mna dalalm jej drewniana lopatke i mieszala u mnie na rekach na patelni kreweteczki 🙂 wogole to krewetki jadla moze ze 4 te male 🙂 wyssala je i resztke wyplula 😁

MajaCh napisał(a):
i gotwala dzis ze mna dalalm jej drewniana lopatke i mieszala u mnie na rekach na patelni kreweteczki 🙂 wogole to krewetki jadla moze ze 4 te male 🙂 wyssala je i resztke wyplula 😁

haha wie co dobre 😜

• Mamusie
MajaCh super pomoc z coreczki. Ciekawe czy w przyszlosci moj synek bedzie chcial byc pomocnikiem glownej kucharki, a nie tylko samochody i pilka 😉 😉

NInatrn Olek chlop jak dab! 🙂
Kompetencja niektorych ludzi na stanowiskach w tym kraju czasami mnie przeraza!!! 😮 😮 😮 😮 Mam nadzieje, ze nic mu nie bedzie po ty szczepieniu.

Co do kupek Dominika. Dzieki za slowa pocieszenia. Wieczorem poszla juz troche lepsza, o kolorze przyzwoitym 😉 Mimo to martwie sie o jego zdrowie 😞 Codziennie budzi sie z zatkanym nosem, a ta cala frida nie dziala tak jak bym sobie tego zyczyla. Tzn wyciaga tylko te zewnetrzne glutki, a wiadomo, ze nochal zazwyczaj jest zawalony gleboko, blizej zatok 🥴 🥴 Mam tez gruche, ale tego wynalazku nie potrafie uzywac ☺️ ☺️

U nas w weekend ma byc goraco!!! 🤪 🤪 🤪 🤪 A jaka pogoe zapowiadaja w Waszych okolicach?

Ide dzis szybcej spc. Trzymajcie sie mamusie. do jutra 😘 😘