Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Cześć!
Mój mały coś się dziwnie zachowuje ostatnio, a na dodatek jutro pełnia. Mam nadzieję że nie zbiera się do wyjścia bo ja planuję rodzić we wrześniu!!! 😠 😠
midorada czas tak szybko leci, dopiero na brzuszku pisalaś, że chodzisz po schodach żeby mały nie miał czkawek 😜 a teraz już taki fajny bąbelek z niego 🙂
MajaCh trochę się boję że będą kombinować z epiduralem, że najpierw za wcześnie na niego a potem za późno 🥴
ninatrn jak tam Twoje znieczulenie? mineło? mi kiedyś tak znieczulili do kanałowego że oka nie mogłam zamknąć 😎
monisiaD gratulacje!!!! beda teraz dwa cukiereczki odwiedzać ciocie 😁

A skoro mówicie o szczepionkach, czy jest jakaś szczepionka o którą powinnam poprosić w szpitalu bo nie dają jej w standardzie??

• Mamusie
Monisia gartulacje 🙂
bylismy dzis na wazeniu maly 10.5 kilo wazy 🤪 🤪
i oczywiscie zaczelo sie gadanie ze trzeba do GP na badanie krwi isc bo za duzy jest i wogole... i ze niby co ja daje mu jesc ze on tak rosnie... i mnie tylko zdenerwowali jak zawsze...
marylu znieczulenie zeszlo po 5 godzinach.... takie mi dala ze az ucho mi znieczulilo i skron....
uciekam bo czuje ze Olus przygototwal mi niespodzianke w pieluszce 🙂

Marylu do wrzesnia tylko poltora dnia zostalo 🤪 😜 wiec kto wie czy ci sie dzidzius nie szykuje 😉 u mnie ze znieczuleniem nie bylo problemu. poprosilam, zbadali czy jest conajmneij 4cm i podali, ulga nieziemska 😜

ninatrn napisał(a):
Monisia gartulacje 🙂
bylismy dzis na wazeniu maly 10.5 kilo wazy 🤪 🤪
i oczywiscie zaczelo sie gadanie ze trzeba do GP na badanie krwi isc bo za duzy jest i wogole... i ze niby co ja daje mu jesc ze on tak rosnie... i mnie tylko zdenerwowali jak zawsze...
marylu znieczulenie zeszlo po 5 godzinach.... takie mi dala ze az ucho mi znieczulilo i skron....
uciekam bo czuje ze Olus przygototwal mi niespodzianke w pieluszce 🙂

ninatrn, nie ma co sie denerwowac. Olus duzy i jest poza siatka centylowa, dlatego pewnie chca sprawdzic czy nie ma np cukrzycy 😉

• Mamusie
Hej,
Marylu - rzeczywiście tak było z ta czkawką 😁 Ze tez to zapamiętałas 😁 Nie martw sie z tym epiduralem na zapas. Może dostaniesz skurczy i po chwili urodziesz - różnie to bywa. Ja jestem dobrej myśli 😘
MonisiaD - gratulacje dla siostry i cioci. To bedzie wesoło jak sie rodzinka zejdzie 🤪 😉
Ninatrn - ja bym sie zastanowila nad hormonami. Może coś z tarczyca u Olka nie tak 🤨
Niech go zbadaja, sprawdza dla swietego spokoju i tyle.

• Mamusie
Mój mały tez na gruźlicę nie dostał szczepienia. Health visitor powiedziała ze jak będę miała okazje to mam zrobić to w Pol. W UK ponoć było to szczepienie kiedyś w standardzie, ale je zniesli.
Marylu - przed porodem zapytaja cię czy chcesz by dziecku podano wit K. Możesz odmówić albo sie zgodzić.

• Mamusie
U nas brak jakichkolwiek objawow i zmian po szczepiennych.
Iza wazy 8600g i nosi ubranka 74/80, ale z Nexta bluzeczki 68 tez sa dobre, chyba ma dlugie nogi ale krotkie rece, wnioskuje po rozmiarze ubranek.
Mialam dzis jechac z Iza na zebranie do pracy ale pogoda mnie przerazila-wiatr i deszcz.
Maja gratulacje-jak sie Majeczka czuje?

• Mamusie
Od kilku dni Iza nie chce spac po poludniu, spi rano do 8.30 i pozniej 11.30-13:00. Dzis ciezko jej bylo zasnac o 11.30 za to polozylam ja do lozeczka z kaszka w butelce o 16, wypila, wsadzila smoczka do buzi i sama zasnela, ide sprawdzic czy skonczyla butelke a ona spi.
SUPER

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
Marylu do wrzesnia tylko poltora dnia zostalo 🤪 😜 wiec kto wie czy ci sie dzidzius nie szykuje 😉 u mnie ze znieczuleniem nie bylo problemu. poprosilam, zbadali czy jest conajmneij 4cm i podali, ulga nieziemska 😜

a ja wciąż żyje tak jakby wrzesień miał być za miesiąc 😁 😁

• Mamusie
midorada ja już byłam na etapie myślenia o porodzie, i Twoim też się przejmowałam więc pamiętam 😁 😉
ninatrn lepiej żeby Olka zbadali niż żeby olali tak jak wszystko inne. Na pewno okaże się że wszystko jest ok 😘

a czy są tutaj takie szczepienia dodatkowe jak w PL (pneumokoki, meningokoki, rotawirusy)? I czy oprócz witK maluszki dostają WZW B? i ostatnie pytanie, czy po urodzeniu dawałyście dzieciom Wit D w kropelkach?

Marylu te szczepienia ,ktore wymienilas tu sa w standardzie nie jako dodatkowe 🙂
i polecam ta witamine K. Zuzia od raz dostala i jest ok i bylo.
A porodem sie nie martw kochana bo uwierz mi ,ze plany planami a wszystko idzie swoja droga.....
Moje Zuzankowo oglada teletubisie.....
Marylu ,Midorada macie facebooka???

Nusia pamietam jak pisalysmy o fotelikach mowilas,ze Nania sa dobre i wiesz co 🙂 kilka dni temu wypatrzylam u sasiadow przed domem, i tak sie czailam a to wystawka, kolezanka nie ma dla malucha wiec poslalam Michala,zeby zapytal,czy to napewno wystawka i tak oto zalatwilam maluchowi porzadny fotelik 😁 i nawet jej go wypralam wyczyascilam, zaraz idziemy z Zuzia zaniesc 🙂

ja u nas nie widzialam Kasia ale niewazne 🙂 ja sie czuje spelniona bo przytargalam go do niej juz 😁 z mala za jedna reke 🙂 ale to strasznie tanie jak piszesz!!!!! na ebayu drozej wystawiaja lajzy.....hehe
pije sobie redsika,Michal w pracy, pomalowalam troche dookola drzwi ogrodowych......jutro kolega i kolezanka przychodza, ona pomoze mi z mala ,a on z malowaniem 🙂 a Michal do 16.30 w pracy.... i tak w weekend na raty bedziemy malowac....i napewno farbe trzeba dokupic bo sie zmniejsza ilosc ostro.
malenka spi.
Ninatrn mialam Ci napisac wlasnie.Dla swietego spokoju pojdz na badania z maluszkiem,anoz cos przeoczylas.Bo metabolizm jaki ma? duzo kupek robi?
Nudata Ty pytalas Monie jak mala ma na imie 🙂 MAJA 😁

• Mamusie
Nusia rozjebalas mnie wozkiem 😁 Wlasnie was nadrobilam.my wlasnie wstajemy i... jedziemy do siostry jej pomoc,bo Pawel musial isc do pracy,a tesciowa bedzie jutro..po tym co wczoraj widzialam w szpitalu to zastanawiam sie,czy Marysi smyczy i kaganca nie kupic.Dobra lece po powrocie obiecuje sie bardziej rozpisac.Buuuuziole.BTW co sie stalo z latem?

Monia a tak myslalam,to Pawel nie mogl wziac tacierzysnkiego?? 😮
powodzenia z tym diabelkiem......Zuzia przy mnie stoi i pieeeeeeeeeerdzi heheh
Dzis idziemy na playgrupe ale pizga z rana.....ja sie ubralam jak na syberie zobaczymy czy nie przesadzilam.
No i kupa 😁 tak sie zaniedbuje sprawy nocnikowe ja sobie pisze,a ona w tym czasie napelnia pieluche 🤔 😉

• Mamusie
MajaCh napisał(a):
Marylu te szczepienia ,ktore wymienilas tu sa w standardzie nie jako dodatkowe 🙂
i polecam ta witamine K. Zuzia od raz dostala i jest ok i bylo.
A porodem sie nie martw kochana bo uwierz mi ,ze plany planami a wszystko idzie swoja droga.....
Moje Zuzankowo oglada teletubisie.....
Marylu ,Midorada macie facebooka???

Maja - szukaj Dorota Skalecka 🙂 Jestem u MonisiD, Malylu i Ninatrn 😉