Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ja nawet nie wiem jaka jest pogoda... u mnie nuda wieje. nie wyspana jestem, bo walcze z dzieciem mym i mlekowa butelka o 3 nad ranem. dramat byl oj dramat jak mama nie dala

• Mamusie
A co Marylka tam ogladala?U nas tez nocka kaplica..juz 3 z rzedu 😞Spelnily sie moje najwieksze obawy-Julia sie od nas pochorowala i ma goraczke 😞 Masakra,a juz tak ladnie bylo.Ja dzis dalej latam i sprzatam.Teraz dopiero usiadlam,a jutro ciag dalszy.Kurde,uwielbiam Piotrka prace.Dzis sie z Julia obudzilysmy i doslownie 30 sekund pozniej on wrocil-o 9:30 😁 😁
Madzia jakies wiesci?Ruszylo cie?

• Mamusie
Własnie nie ma Madzi ma któraś z Was do niej numer ??
Monia ja tez dzisiaj biegałam i kalorie spalałam 😁 Ogródek, przed domem, między domami jest przejście do ogrodów to wszystko wysprzątałam i caaaały dom do tego obiadek i nawet pościel wietrzyłam 😁 A teraz chwila tv dla mnie bo M i Ala już śpią 😁

• Mamusie
Kasiak jak to szybko zleciało 🙂 mam nadzieję że wypoczeliście! zdjęcia macie prześliczne.
Ja w piątek jadę do polski i w ogóle nie wiem jak się przygotować do podróży. Pierwszy raz z maluszkiem 🥴 zupełnie nie wiem jak postępuje się z wózkiem.. wiem że na forum już o tym było ale może mogłybyście przypomnieć co się robi na lotnisku?? czy mogę mieć przy wózku torbę?! i czy w gondolę mogę mieć coś wsadzone?! czy dla dziecka mogę wnieść jakiś bagaż na pokład?!
eh już się boję tego wyjazdu 😮

aisak_89 napisał(a):
Moja Ala też kocha tą piosenkę i wszystkie innej z typu nursery rhymes hahaha ale to dobrze przez nie uczy się angielskiego a to mnie cieszy bardzo 🙂

jak pojdzie do nursery to angielski w miesiac zalapie. i bedzie Ciebie uczyc 😉

• Mamusie
Hej Mamusie 🙂
Madzia jeszcze 2w1 była wczoraj ale mówiła, że brzuch się Jej stawia i nie była pewna czy się coś już nie zaczyna.
Marylu współczuję jeśli lecisz sama ja się nieźle namęczyłam z Alą jak latałam sama a tym bardziej bo miałam wózek który musiała górę odpinać od stelaża i go dopiero składać a więc ludzi prosiłam o pomoc 🤨
Staraj się nie mieć nic we wózku albo minimum rzeczy bo przy sprawdzaniu przy bramce będą kazali wszystko wyjąć w wózka a więc kłopot dla Ciebie będzie im więcej rzeczy. Wózek zostawiasz przy samolocie, Pamiętaj aby go obkleili bo mi raz przy odprawie nie obkleili i jakby się zgubił to dupa zbija 🤔 Co do torby to dziecko nie może mieć bagażu ale ja zawsze miałam torbę przy wózku taką od kompletu z wózkiem i nic nie mówili. I nie wiem jak będzie u Ciebie ale u mnie w Liverpool robia problem z piciem dla Dziecka - można mieć tylko mleko nie wolno mieć żadnych herbatek - raz mi wylali i kupowałam po odprawie. Najlepiej też dowiedzieć się jak to jest u Ciebie 😉

Jak lecialam sama z Maryla to mialam nosidelko. wozek zostawilam przy odprawie torby. jak masz nosidelko to moze byc bardzo pomocne, zwlaszcza, ze nie zawsze wozek czeka kolo samolotu (przy wysiadaniu) i trzeba bobasa niesc az do odbioru bagazu. i tak jak Kasia mowi, lepiej miec wszystko w jednej torbie niz pozniej bawic sie z torbami i dzieckiem na reku... a i u mnie nie bylo problemu z piciem dla malej, musialam sie tylko napic by pokazac, ze nic "ekstra" tam nie ma:P a i polecam plecak, zarzucasz i masz rece wolne 😉 a raz mi sie nawet zdarzylo, ze pan z obslugi mi torbe do samolotu zaniosl:P ogolnie ja wole latac sama bez Jacka, bo ten to zawsze cos wymysli i mnie denerwuje 🙃

• Mamusie
U nas też trzeba właśnie smakować, ale można mieć tylko jedną butelkę picia 🤔 I drugą z herbatką mi wylali 🤔 Ja jak latałam z Alą to miała 4-5 miesięcy i właśnie też miałam gondole i był problem z rozkładaniem jej 🤢 masakra jakaś to była ale później już z ,,parasolką,, latałam i było ok. nusia masz rację z tym plecakiem bo ręce wolne. Ja zawsze miałam torbę i walizeczkę ale ona mieściła mi się pod wózek a torba była przypinana do wózka a więc spoko 😁 U mnie też jest ta funkcja zostawienia wózka przy odprawie i teraz będę z niej na pewno korzystać jak Ala już chodzi a wózek trzeba zabrać do PL na wszelki wypadek.

• Mamusie
Marylu,
zalezy jakimi liniami lotniczymi lecisz, ale standard jest taki, ze na dziecko do 2 lat nie masz prawa wziac dodatkowego bagazu podrecznego ( to jest we wszystkich liniach lotniczych) a w niektorych liniach masz prawo do bagazu glownego dolozyc 10 kg wlasnie dla maluszka. wozek mozesz albo zostawic przy odprawie bagazu albo wziac ze soba i zostawic zlozony przy schodach samolotu, tylko na check in desk trzeba powiedziec z ilu czesci wozek sie sklada. zreszta kazde linie lotnicze maja na ten temat dokladne info na swoich stronach internetowych, tam sie dowiesz nt limitu i wymiarow bagazu podrecznego i glownego, kazdy ma inaczej , powodzenia 😘
Nusia, o Egipcie moge teraz naprawde bardzo duzo napisac, ale nie wiem czy ktos to bedzie chcial czytac.
ogolnie: jesli chodzi o hotel - REWELACJA , podgrzewane baseny, wielkie zjezdzalnie, czysciutko, milo, mala wioska taka....
Kaya tam odzyla, nabrala apetytu, naprawde same plusy.
kair i droga do kairu, to juz inna historia, - wiem jedno - bylam raz w tym miejscie i wiecej nie chce. oczywiscie, nie zaluje, ze tam bylam, ale jeden raz mi wystarczy.
natomiast hotel, juz wlasnie rozmawialam z M , ze jesli jeszcze kiedys Egipt, to tylko ten hotel 😉
piramidy - robia niesamowite wrazenie, czuje sie magie tego miejsca
jak macie jakies pytania, to pytajcie, a tak, to nie chce watku zasmiecac ☺️

jako ciekawostke moge dodac, ze bardzo duza czesc ludzi w swoich mieszkaniach nie ma okien, drzwi i dachu , powaznie 😎